1 637 6

Босия: Заради мои сигнали в чужбина имаше десетки арести в ДАИ

Босия: Заради мои сигнали в чужбина имаше десетки арести в ДАИ

Скоро имах среща в холандското посолство, пускал съм сигнали и на други посолства. Това заяви Николай Колев-Босия пред Actualno.com. Като места, където е подавал сигнали, Босия посочи германското и австрийското посолство.

Босия твърди и, че през последните години, заради негови сигнали към чужди дипломатически представителства и заради шума, който вдига, са арестувани над 60 служители на ДАИ.

"Тъжното е, че българинът е правно неграмотен - пуснаха арестуваните, защото не бяха дадени на съд. Една сюрия от администрацията каза: "Да, ама съдът ги е възстановил на работа, защото не ги е осъдил".

Това само един неграмотник може да го каже, защото единствено Административният съд може да възстанови някого на работа, а те не са отстранени, защото не са осъждани", обобщи ситуацията Босия, който е сигурен - администрацията нарочно не предприема мерки срещу такива хора. 14-15 задържания по Закона за МВР, 4-5 заповеди за глоби от началника на Първо РПУ в София, налагане на глоби заради "разпиляване на отпадъци" - това са само част от мерките на властта от 2015 година насам, които са взети от властта срещу Босия.

По думите на адвоката му масово на последна инстанция съдът в България посочва, че е допустимо да бъдат „употребени“ домати срещу политици – т.е. да бъдат замеряни с тях. Имало е и дела, в който е правена психологична експертиза на Босия, като последната такава е отпреди 2 месеца.

Босия пък е категоричен – сегашните посещения на представители на властта в неговия дом са само опит да се замаже положението. И уточни, че ако трябва да започне протест що се отнася до цялата държава, то няма да му стигне времето за една гладна стачка – специално що се отнася за поста на главния прокурор, заеман сега от Сотир Цацаров.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ьсти
  Отговор
  1 21:11  15.08.18
  лъжец

  Коментиран от #2

 • 112
  Отговор
  2 22:13  15.08.18

  До коментар #1 от "ьсти":

  Едва ли е лъжец но просто на българите не им пука особено. Тъжно но факт.
 • Bahti
  Отговор
  3 22:15  15.08.18
  Така. 60дни гладна стачка. Възрастен човек. В Протест срещу човек убил детето си. Във страна дето хората им е хоби да си правят Катастрофи. Странният Ефект на Нищото!
 • гост
  Отговор
  4 08:28  16.08.18
  Професия протестиращ!Това го има само по нашите ширини.
 • А бе
  Отговор
  5 10:31  16.08.18
  Те в ДАИ всичките са за затвора. НВяма друга толкова корумпирана и рекетьорска организация.
 • Обутия
  Отговор
  6 14:26  16.08.18
  Всички трябва да се поклоним пред делата на Босия и да го подкрепим мощно, в противен случай ще продължим всеки ден да броим жертвите на пътя докато дойде и нашия ред. Дано първо да дойде реда на някой от власт имащите, които се правят, че не разбират за какво става въпрос.

Напиши коментар:


Публикувай