16 Август, 2018 10:00 8 003 28

Кмет: В ромската махала гърми музика, полицията спи

  • георги мараджиев-
  • стамболийски-
  • ромска махала

Купил съм шумомер за 3 хиляди лева на полицията, предоставих автомобил за безвъзмездно ползване, подготвям ремонт на Паспортната служба за 5 хиляди лева

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев използва профила си във фейсбук, за да изрази публично възмущението си от бездействието на органите на реда. Той описа ситуация, в която е станал участник вчера.

Публикуваме поста му без редакторска намеса:

Изключително съм възмутен! Нещо повече: бесен съм, защото няма такава държава като нашата, няма такава държава никъде по света! Преди минути започнах да получавам сигнали от граждани, че в ромската махала музиката е нетърпима и още преди 40-50 минути има подадени сигнали за това в полицията, но от страна на служителите на реда все още нямало никаква реакция. Вдигам телефона и се обаждам като обикновен гражданин на тел. 033963311.

Казвам: Извинявам се много, но се обаждам за силна музика в ромската махала в кв. Полатово.

Отговорът е следният: Господине, не можем да огреем навсякъде, имаме само една патрулка.

Аз казвам: Господине, извинявам се много, но като гражданин искам да ви уведомя, че има подадени при вас сигнали от близо час и няма никаква реакция от страна на полицията в Стамболийски.

Отговорът на дежурния полицай е същият: Господине, не можем да огреем навсякъде, ако трябва, ще чакате и два часа.

Оттам аз му казвам: Обажда се господин Мараджиев и след минута искам реакция от ваша страна.

Отговорът вече е друг: Извинявам се много, веднага ще изпратим автомобил в махалата.

Възмутен съм, защото съм купил шумомер за 3 хиляди лева на полицията, предоставих автомобил за безвъзмездно ползване на полицията, подготвям ремонт на Паспортната служба за 5 хиляди лева. Ако някой друг кмет е направил повече от това за полицията в своята община, нека ми се обади. И в същото време точно тук няма реакция от страна на служителите на реда, хората да звънят, аз да получа за 15 минути 15 обаждания за силната музика в ромската махала, и да няма реакция от РУ Стамболийски - това означава, че такава държава няма!

Оттук нататък аз какво мога да направя? Обаждам се като обикновен гражданин и виждам реакцията на дежурния полицаи към обикновените граждани каква е! За мен това означава, че този полицаи още утре трябва да си тръгне от работа. Трябваше ли да звъня на началника на Районното управление г-н Керпиев, за да си свършат работата полицаите, защото се наложи и на него да му звъня. Тук е мястото да му благодаря за бързата реакция от негова страна! Но отношението на дежурния беше отвратително спрямо гражданите. Няма такава държава, няма управия, докато не се промени Законът за местното самоуправление и за местната власт, защото аз не съм шериф. Не мога да отговарям за неща, които не са ми в правомощията, но съм в правото си да кажа какво мисля и го правя съвсем открито!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    65 9 Отговор
    Попитайте къде е пудела на боко, пардон валерката. Ще ходи ли там да прави забешежки за шума. Нещастни хербаджии, пазят си електората.

    Коментиран от #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Last hope

    78 4 Отговор
    Браво г - н Мараджиев, Вие сте един блестящ пример за успешен бизнесмен, кмет и общественик.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 реалности

    60 4 Отговор
    До къде я докарахме с герберастията и циганизацията, кмет да каже "няма такава държава" ?? Директно да кажем истината това е така, защото Боко защитава циганите !!! Да сте го чули някога да каже една дума срещу тях, само една дума ????? НЕ, ама останалите могат да бъдат "гадове" и т.н. Ами много ясно, че полицаите, ще си траят срещу циганите нали са избирателите на шефа Боко, а и други са гадовете ! Това е истината рибата се вмирисва откъм главата, пардон тиквата !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Усмивката

    41 1 Отговор
    Така е .И поради липса на органи за реди сигурност ,ако тръгнеш ти да се разправяш ,ще те изкарат агресор .И ще се дигне още по голям ЦИГАНСКИ ВОЙ
  • 9 рами българ мангалов

    7 18 Отговор
    Наследството от комунизма тук там е останало в милицията и все пак
    сме втората комунистическа територия в света...

    Коментиран от #15, #16, #23

  • 10 Марио Ангелов

    27 2 Отговор
    Точно такива мърши са ! Изключенията да ме прощават!
  • 11 Шаран БГ

    17 1 Отговор
    Господин Мараджиев, ако имате възможност , давайте им от Общинския бюджет по още една заплата ежемесечно!! Продължавайте да се обаждате като обикновен гражданин, че да Ви гледам тогава сеира- на Вас и на Вашата полиция .........., пардон, на нас и на нашата полиция !!
  • 12 Агент Тенев винаги навреме

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Антон":

    https://fakti.bg/life/323070-shtraknaha-valeri-simeonov-s-blondinka-na-plaj
  • 13 Миризлив пор

    3 4 Отговор
    Не искам да защитавам дежурния в РПУ-то но е много вероятно единствената патрулка да е била заета със нещо по-съществено и с отклонението и, да са настъпили сериозни щети за някой. Друг е въпроса, че ако не е така, човека който не е разпоредил да се отиде на грубото погазване на обществения ред трябва наистина да си ходи.
  • 14 БХК

    12 1 Отговор
    Щом полицията може да спи, значи музиката не е силна! Моля, пазете електората!
  • 15 Коко

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "рами българ мангалов":

    Де да го имахме това наследство, точно в полицията, тогава циганите бяха по ниски и по тихи от тревата.
  • 16 любопитен

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "рами българ мангалов":

    Май не си бил ром по времето на бай Тошо? То тогава роми нямаше!
  • 17 Слот

    13 1 Отговор
    Във всеки по-малък град или село ВСЯКО ЛЯТО го има тоя проблем с тия маймуни. Изкарват си озвучаването на улицата и по 3 дни от седмицата свирят долна мазна чалга от анадола. Разбира се, като ценен електорат на ГРОБ и местните велможи по места никой не смее да ги закачи. Добре поне, че има и изключения.

    Коментиран от #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 стоян

    7 4 Отговор
    В полицията са на щатна заплата работи не работи заплата взема Американците затова си избират началника на полицията в града с избори А у нас защо не е така =защото комунизма си продължава в полицията

    Коментиран от #20

  • 20 ОлигУфрен

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "стоян":

    Началника на полицията в градовете се назначава от кмета! Избират се шерифите, които са с мааалко по различен юридически статут от полицаите! Много Холивуд в картуната ти има!
  • 21 доко

    4 3 Отговор
    шума вслънчев бряг пречиамашума от циганитене пречи защо ами щот хциганите не им пука бойко цеицко и какацецка са зад тях а валери ги обича
  • 22 КХЬР

    4 0 Отговор
    Абе кмете, шо създаваш работа на полицията, нарушаваш им спокото. Ми то навсекъде си е така не само при тебе, ако дойдат мое и виновен да ти искарат дето си ги викал и така резултат от техната работа нема.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ZZZ

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Слот":

    Абе човек, защо си мислиш, че това става само в малки градове и на село? Преди три месеца в центъра на София ( пряка зад Двореца на децата, на улица Три уши) цигани бяха опънали шатра по средата на улицата, пиеха бира и играеха карти( естествено музиката гърмеше).
    На практика бяха затворили улицата! Като дойдеше някоя кола поседяваше 15-20 секунди невярващо и се насочваше към заобиколни маршрути. Такава наглост не е за вярване,
  • 25 Пламен

    1 0 Отговор
    Палачинакта се обърна. Изучиха ни висши образования родителите, ТЕ напускаха в седми клас... Сега ТЕ са милионерите в евро от детски, ние караме автомобили трета употреда и цепим дърва зимата.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 доко

    2 0 Отговор
    господин кмете обадете се на валири симеоновтой е специалистът по шумовете това е решението валери
  • 28 Мишо

    1 0 Отговор
    ЗАКОНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ - СНОЩИ ЩЯХ ДА СЕ ПРИБИЯ В ЕДНА РОМСКА КАРУЦА БЕЗ ОСВЕТИТЕЛНА МАРКИРОВКА - ТОВА НЕ Е НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, А ПЪТИЩАТА СА НИ УЖАСНИ - ДО КОГА ТАКА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове