Last news in Fakti

16 Август, 2018 13:31 10 701 28

КАТ призна: В тези 3 града се кара лудо

  • скорост-
  • кат-
  • полиция-
  • джигит

Клиентите на „Олимпик“ ще имат гратисен период

КАТ призна: В тези 3 града се кара лудо - 1

В София, Велико Търново и Благоевград масово карат с превишена скорост, каза Росен Рапчев от "Пътна полиция". Той цитира пред медии обобщените данни от масовите проверки.

И в трите града нарушителите са хиляди, посочи още той.

Само вчера пътните полицаи са проверили 5725 коли, издадени са 2208 фиша и 917 акта. Над 80 са книжките на шофьорите, които са взети заради неплатени глоби.

Шофьорите, които имат сключена Гражданска отговорност в "Олимпик" ще имат гратисен период и няма да бъдат глобявани в близките дни, каза Рапчев, но не конкретизира колко дълго ще продължи това.

Масовите проверки продължават до края на следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенчо Питанката

    16 3 Отговор
    Моят гратисен период е до 19.04.2019г.
  • 2 Болярин

    68 7 Отговор
    Във В.Търново не се кара лудо, защото просто няма къде. Улиците в повечето случай са тесни и стръмни. Статистически обаче се кара лудо, защото в града има няколко хранилки за полицаите с малоумни ограничения на скоростта. На изхода за София пътя е с 2 платна с по 2 ленти всяко и ограничението познайте! Естествено, че е 50. Прав път, като магистрала с отлична видимост, но уви - хранилка за криещите се в храстите ченгели. Почти същото е при изходите за Варна, Русе и Ст.Загора. Търновци и хората от региона ги знаят тези хранилки и карат сравнително спокойно. Хората от други региони обаче виждат хубави пътища с възможност за безопасни скорости над 100 и настъпват педала на газта. От там идва статистиката, че карали бързо във В.Търново, но тя изобщо не е вярна. В Благоевград е почти същото. Много народ минава от там посока Гърция или София, хората бързат и се получават тези недоразумения с високите скорости. Иначе ако влезете в самият град ще видите, че хората съвсем спокойно си карат, а не както в София, Варна или Пловдив. Там всички бързат и настъпват здраво, но както се вижда само София е засегната от тази статистика. Там признавам е пълна лудница и общо взето правилника за движение по пътищата не важи. Важат някакви месни закони и правила на движение, а ако си с чужд номер и те освиркват подобаващо, засичат те, секат ти пътя, навират се пред теб или просто те избутват. По-нагли и безобразни водачи на МПС от тези в София НЯМА!!!

    Коментиран от #5, #10, #15, #18

  • 3 Дуко Айдуко

    34 8 Отговор
    Най големите олигофрени са в Пловдив и околните села.
  • 4 me be re

    44 4 Отговор
    Аз да ви кажа една тайна, но няма да я казвате никъде. По селата вечер как се кара и лудо и на пияно и без книжки и без граждански и без номера на автомобилите, но там като няма кой да го търси ....
  • 5 Pavlito

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "Болярин":

    Варненските шофьори за по-ужасни от софийските.

    Коментиран от #11, #19

  • 6 00359

    20 0 Отговор
    Във всички по- големи градове движението е ужасно, по простата причина, че общините или по точно онези, които са натоварени да мислят как да контролират и улесняват потока от автомобили просто спят и си карат от заплата на заплата. Бургас, Варна, Пловдив, София ... - Движението е напрегнато и винаги има някой, който се прави на тарикат. Във Варна заради бул. Левски който пресича всички основни пътища движението е ужасно. Бургас също е натоварено заради летовниците. В Пловдив като че ли е малко по- спокойно, а и промишлените зони са малко в страни. Там лесно се излиза извън града по трите изхода към ам Тракия. Разбира се София е №1. Там нарушенията са постоянни и на всяка улица. Всеки току що сдобил се с някой откраднат лев от обществена поръчка или пък сложен на висок пост чиновник смята себе си за онези, които са извън правилата. И понеже полицията спи буквално... - То за това, често има и саморазправи по шосетата.

    Коментиран от #24

  • 7 Дедо

    14 8 Отговор
    До Болярин - Няма защото в София дойде цялата сган---затова вечер в кръчмето редовно споменават майката на Ж.Желев

    Коментиран от #9, #12, #20

  • 8 onq s konq

    9 7 Отговор
    Обичам Сф щото отивам при близки хора,но мразя движението там понеже не я познавам и добре че е Джипиеса.Между другото за пръв път видях точно в Сф светофар с време на "зеленото" за "на ляво"...5 секунди!Което пък значи че може да мине само една кола след чакане около 3 минути.Тачакам си с БМВ-то на въпросният 5-секунден светофар/баш по обед/ и чувам нещо потраква по тавана.Поглеждам през отворения процорец и виждам някакъв гълъб кацнал.Махнах му с ръка да изчезваче ще ми надраска боята с ноктите си и той се премести на колата в съседната лента,в която някаква дама докато и тя чака зеленото си приказва по тела и прозорецът й е също отворен.И тогава гълъба по незнайни причини отиде точно над отвореното стъкло на дамата,хвана се с нокти за лайсната ,вкара си дупенцето колкото можа в отворения прозорец и ЦРЪКНА В ЛИЦЕТО НА ДАМАТА!Реакцията беше неописуема,ама ми светна зеленото и трябваше да тръгвам.

    Коментиран от #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пенчо

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Болярин":

    Язе съм врачанска регистрация и като стъпим у София сите бегат щото карам УАЗ.
  • 11 А, не!

    15 9 Отговор

    До коментар #5 от "Pavlito":

    По-големи идиоти от софиянци няма и не може да има.

    Коментиран от #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Driving pleasure

    6 0 Отговор
    Ми как няма да се кара с превишена скорост в Сф като на основните булеварди ограничението е безумно 50 - и за къв бяс тогава са булеварди никой не знае... и кво се оплакват като правят всичко това за да смъкват пари?!
  • 14 КАТ

    10 1 Отговор
    Аз все пак да попитам,ако ме удари някой от Олимпик през гратисния период ко праим???

    Коментиран от #17

  • 15 Aтанас

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Болярин":

    Нищо лично, но законите са закони и знаците са знаци. Просто трябва да се обръща внимание на знаците, нещо което не се прави масово. Проблема в България е, че всеки бърза на някъде и няма толерантност. Заеби хранилки и прочие конспирации мой. Просто спазвайте правилата и не умувайте, ей тогава ще се подобрят нещата. А да и като почнете да протестирате и да си отстоявате интересите ! Впрочем кой е навит за протест относно вдигането на годишните застраховки ? Или не ви е*е :)

    Коментиран от #28

  • 16 Чакаленко

    5 1 Отговор
    До "Болярина"...:)
    "...по-нагли шофьори от София няма..."
    Вярвай ми ИМА !!! Във ВАРНА!!!
    Цяла България съм обиколил като търговски.....!
    Но като във Варна такива селяндури.....няма бате!!!НЯМА!!!
    И за да съм напълно коректен.....уточнявам - пребиваващи във Варна. Тъй като допускам, че голяма част от тях са от региона и селата....!
    Но София е цвете спрямо Варна!
    И пак да уточня - селяндур е начин на мислене и поведение а не местоживеене. Да не се бърка със селянин!!!
  • 17 ДАИ

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "КАТ":

    Пиеш една студена вода..
  • 18 Мъдурко

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Болярин":

    Има -Варненци! Това са най-бруталните и прости шофьори! Никаква толерантност, никакво зачитане на правила, знаци и други шофьори в трафика - вдичко е с рогата напред! Абсолютни селски комплексари! В София е маалко по-добре, бих го нарекъл Организиран хаос, но във Варна милост няма! Там са абсолютни каратисти, както и викам аз..
  • 19 Мъдурко

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Pavlito":

    Евалата и сори, че първо писах, а после ти прочетох поста, но си прав отвсякъде! По-големи бруталайзери от варненци няма, а от години пътувам в командировки из цялата Територия, знам всяка (стара) дупка по всичките пътища!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мъдурко

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Ти си бил цял писател бе, Джек Лондон!
  • 22 Мъдурко

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "А, не!":

    Ти си варненец, нали, селска чест...истината боли, нали?
  • 23 аде

    3 0 Отговор
    няма такова нещо за Велико Търново,просто пичовете решават да стоят на околовръстния път зад завоя ,където ограничението е 50(градско) нищо,че е извънграда и пътя е двулентов и еднопосочен.
  • 24 Fu4

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "00359":

    Абе и си прав и не си. За София ще ти кажа че всички селяни си смениха номерата със Софийски и забравиха от къде идват
  • 25 Майна

    3 0 Отговор
    В Пловдив все бързат и минават на червен светофар масово. Ама безнаказаност има за това.
  • 26 Джак

    3 0 Отговор
    Елате да покарате малко в Сливен и ще си промените мнението за статистиката.
  • 27 Софянец

    2 1 Отговор
    Софянци вече сме малко---около мене всичко ека ,дека,мячи
  • 28 Смешника

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Aтанас":

    Прав е човека за хранилките! Правилата трябвя дя се спазват, но бедната държава с глупавички, недоучили управници, или пък с купени дипломи, какви правила да измисли?! В България има знаци за ограничение на скоросттар които си стоят по пътищата от 60-те години на миналия век! Тогава помниш ли, какви каруци преобладаваха по пътищата и с какви усилия се управляваха? СЕГА СЪВСЕМ НОРМАЛНО Е ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДАТ ТЕЗИ ОГРАНИЧЕНИЯ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове