Last news in Fakti

18 Август, 2018 20:49 5 049 32

Премиерът скастри подчинен, ударил журналист

  • бойко борисов-
  • малтепе

Служител на правителствената пресслужба си е позволил днес грубо отношение към пловдивски журналист. Той е ударил силно в ръката кореспондент на две печатни медии по време на посещението на премиера Бойко Борисов край пловдивското село Маноле.

Пред Блиц дамата, която е ударена коментира, че ръката й е подута, но е добре.

Всички пловдивски журналисти се изправиха на нокти след инцидента. Попитан от колега дали е нормално това което се случва Борисов отговори, че не знае за какво става въпрос, но след като му се разказа, веднага е наредил на служителя да намери дамата и да й се извини.

Премиерът бе в Маноле, където заедно с министър Боил Банов изкачиха най-голямата могила на Балканите, а ръководителят на разкопките доц. Костадин Кисьов им разказва повече за откритията и значимостта на обекта.

„Пловдив излиза на едно от челните места в света като чукнеш в Гугъл“, заяви Бойко Борисов, съобщава trafficnews.bg.

„Когато се проучи и разкрие целият комплекс ще стане голяма атракция“, каза Борисов, след като разгледа комплекса. Той заяви, че до момента са вложени над 20 млн. лева в различни проекти, свързани с културата и археологията.

През последната седмица в могилата „Малтепе“ край село Маноле екипът археолози установи монументален гробен комплек.Неговото проучване ще представлява изключителен принос в археологическата наука и световното културно наследство. Гробен комплекс с такива размери до момента не е известен в България и съседните Балкански държави.

Откритите до сега глинобитна постройка, култови ями около могилата и депонираните в тях дарове, включително и голям брой римски монети, датират могилата на този етап от разкопките в средата на III век. Монументална императорска гробница от Римската епоха, която бе открита от археолозите. Последната информация е , че гробницата е 7 на 7 метра и е висока над 5 метра.

Археолозите са търсили повече от два месеца входа към гробницата в най-голямата тракийска могила на Балканския полуостров. Предполага се, че гробницата принадлежи на тракийски владетел или знатен римски гражданин на Филиполол.

Могила „Мал тепе” се намира на 20 км източно от Пловдив. Тя е регистрирана и описана за пръв път от брататя Шкорпил. Диаметърът ѝ е 140 м, а височината - 26 м, като за нейното издигане са използвани близо 80 000 кубически метра пръст. Археологическите проучвания на могилата се провеждат вече втора година от екип на Регионалния археологически музей в Пловдив. Финансирането на разкопките е от община Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малка Шишка

    63 9 Отговор
    Винету много толерантен с журналистите, ах каква си ти лисицааа..

    Коментиран от #2

  • 2 Абрахам Линкълн

    16 67 Отговор

    До коментар #1 от "Малка Шишка":

    Ако не е Винетуту да чисти л..ната в таа държава ..... комунистите земаха земята на хората и ги превърнаха в ментални дебили, да изкара Винетуту още 5-6 години белким новото поколение хванат юздите на държавата

    Коментиран от #4, #15, #21, #27, #30

  • 3 Иванов

    41 7 Отговор
    Ма той добре се интересува от могили. Време му е за една по- голямшка! Ще бъде супер атракция!

    Коментиран от #26

  • 4 Малка Шишка

    50 15 Отговор

    До коментар #2 от "Абрахам Линкълн":

    ако изкара още 5-6 години ще останем 1000000 балами в нашата мила Родина!
  • 5 Леле

    24 7 Отговор
    Ако не беше го скастрил, селското говедо нямаше и да помисли за извинение! Цървул!!!
  • 6 Бачо Киро

    38 3 Отговор
    Кога излиза Пловдив на първо място в Гугъл? Като напишем Пловдив? Оставаше и да е на шейсет и пето. Ма как ги реди, не може ли да му ги пише някой?
  • 7 Браво БОЙКО

    8 37 Отговор
    БРАВО БОЙКО .
  • 8 ЛMК

    22 1 Отговор
    В НСО да не са свършили шофьорите?
  • 9 Християнин

    31 0 Отговор
    „Пловдив излиза на едно от челните места в света като чукнеш в Гугъл“
    Ами прав си е човека. Преди малко чухнах "Пловдив" в гоглето и какво да видят очите ми - градът под тепетата излезе на първо място, а Лондон, Ню Йорк, Шанхай и Мексико Сити бяха някъде из последните страници. На това му викам аз просперитет.
  • 10 Усмивката

    26 3 Отговор
    Впечатляващо ,издава и присъди.При неработеща съдебна система .Връщаме се в древноста както при цар Соломон.Сега остава и да издаде книга „Притчи и майтапи на Кралят Слънце” ,та да се покаже достоен син на баща си Тодор

    Коментиран от #20

  • 11 Чукача на гугала

    20 3 Отговор
    А излиза то ...чукам ,чукам....излиза един дебел Хой...
  • 12 Пасатор

    17 1 Отговор
    Кой командва парада в България? Вижте кой е жив от бившите мутренски групировки!
  • 13 Чичо АДИ

    31 5 Отговор
    Боко Боко колко си подъл ТИ НИКОГА НЕ ГРЕШИШ !!Но ще те настигне народната любов !!!
  • 14 винет у

    27 2 Отговор
    Тиквата обърна палачинката.
    Щото кат падне кво да прай.
    Сички го мразят щото съсипа държавата и я даде на мутрите.
    А пък го избраха да разкара мутрите.
    Ша бачка пожарникар във затвора.
    Ха ха ха генерал в затвора.
    Атракция за чуждестранните летовници.
    Ша го разхождат в клетка по Слънчака.
    И по някоя кора от банан.
  • 15 Орбит

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абрахам Линкълн":

    Много си зле. Да питам кое е новото поколение-децата на "демокрацията" или техните деца, които вече израстват /да сме всички живи и здрави всички/ и дали те ще могат да ни изведат от положението, в което сме? Това ново поколение, много голяма част от него не знае къде се намира и естествено може да бъде изцяло ръководено и манипулирано/всъщност-нищо ново под слънцето/ и което се изнизва от БЪЛГАРИЯ, за да търси насъщния. Лошото е, че у нас всеки мисли за трупане на "кинти" , но малко хора са разбрали, че те не се носят никъде.
  • 16 Христо

    17 1 Отговор
    Никое поколение няма да може да ни "изведе" докато ни крадът пред очите ни, а ние БЛЕЕМ!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 радев

    5 4 Отговор
    поклон пред Божественият
  • 19 Кво туй

    16 3 Отговор
    Ае огнеборецо, ти си позор за България! И за тоя дето те е направил
  • 20 Не си прав

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Усмивката":

    При Тошо, щО сЕ напра'И, теа 30 гОдини не мо'ат го завлекАт бе ... .

    Коментиран от #32

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Док

    1 18 Отговор
    Много пътища се направиха севрофондове ив гадовете какво ли не бе марули недни....все сте недоволни....а вие ако бъркахте в меда нямаше ли да си оближете пръстчетата бе тутманици....това е манталитет бе ахмаци....такава е и политиката в целия свят бе зелета....затова са политици а не от ордена на майка тереза бе дечковци........благодарен съм и на това което получаваме .като инраст руктура...огромни проекти...какво не ви харесва ве шемети недни.....голям рев голямо тръшкане....метнете си хавлия на рамото че да не подгизнете бе....краде се навсякъде бе плямпала ....всеки дърпа чергата към себеси....така е устроен живота бе глъмери....за една нива рода се се хващат за гушите...ще се избият бе...и плащай на лайърите....ами като дойде време да мре некой богат роднина без преки наследници...пази боже...куче влачи диря нема....щесе изтрепят един друг милите роднини.......да не придиряме много....можеше да смме мн по зле.......айде чао.

    Коментиран от #23

  • 23 До док

    17 2 Отговор

    До коментар #22 от "Док":

    Как може да пишеш такива простотии?На какво да сме доволни,че нашата мила родина има всичко и сме бедни?Те пътищата всеки ще ги направи ,нали Европа плаща!?!А тоя селяк Боко,го изкарва така все едно той ги плаща.Освен това,тук километър път е най скъп от цяла Европа и пак всичко е в дупки.На това ли да дъм благодарен!?!Тея гадове,разсипаха,окрадоха и тотално съсипаха държавата.С тея природни ресурси и пари от Европа ,България трябваше да е най красивата и просперираща държава в ЕС.Просто трябваше да имаме политици,които обичат повече родината си от парите.
    Но с такива тъпаци като тоя Док,и докато продължаваме да си заравяме главата в пясъка ,оправия няма да има
  • 24 Крадеца

    8 1 Отговор
    Ти си моят ,ти си моята истина,ти си моят живот.ТИ МЕ ВДЪХНОВЯВАШ.
    Отивам да се напия,поне малко да забравя за всичко.

    Коментиран от #25

  • 25 Крадеца

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Крадеца":

    P.S.:
    Крадеца + Б.Б =ВЕЧНА ЛЮБОВ
    Откъс от мемоарите на Вечния крадец.
  • 26 Фриман

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Интересува се, защото иска да изпрати трайски дарове в германия с корабче по дунав. Старата му схема. Едва ли е станал археолог! Време му е за пенсия!
  • 27 седмото джудже

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Абрахам Линкълн":

    Яко ги "чисти" лай. ата, твоят Винету? Така ги чисти, че българи не останаха живи май? Кой не емигрирал, или е на доизживясане или в гробищата... Я попитай твоят Винету, защо дадоха Кристалния скрижал и Пазителя му, открити в разкопките край Ямбол пак на чужди, както и повечето ни съкровища досега? Още като го лткриха и извикаха хора от Чикаго и Масква. Големият градител на България? Артист, предател, поредният ни геноцид е твоя Винету.
  • 28 Хахо

    3 2 Отговор
    Не стига че бие ами бие Жена това в България е нормално.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ти виждал ли си задницата на рейс ?

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абрахам Линкълн":

    Е те толкоз си " остър"! Белин ми ! Аха !
  • 31 месара

    0 0 Отговор
    бе много нежна ръчичката на тая дама. алоооо, на тая охрана за това се плаща, има един периметър около президент или премиер, който не трябва да се нарушава! тази дама сигурно е журналистка, а те се бутат на всякъде, и ако може и на главата ше ти се качат.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове