Last news in Fakti

19 Август, 2018 08:20 1 868 20

БСП: Наши фондове да платят на изгорелите от "Олимпик"

  • бсп-
  • олимпик-
  • фондове

Българският Гаранционен фонд и Фондът за обезщетения да върнат парите на пострадалите от фалита на застрахователното дружество "Олимпик" и след това от името на държавата да предявят претенции към кипърския фонд, съобщи БНР.

Така, според лидера на БСП Корнелия Нинова, може да се помогне на хората. Като основание за това тя посочи сключено преди години изрично споразумение между българския Гаранционен фонд и кипърския за действия при случаи на фалит.

"Не знам защо правителството не обявява и крие това споразумение," каза още Нинова, която участва в честванията на "Петрова нива".

Нинова съобщи, че е събран необходимият брой депутатски подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което трябва да бъдат изслушани премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Венцислав Горанов за проблемите с Търговския регистър и застрахователното дружество "Олимпик".

Подписите ще бъдат внесени в деловодството на парламента в понеделник.

В понеделник внасяме искането за извънредно заседание на парламента и настояваме да се свика бързо, за да помогнем на засегнатите от кипърската компания. Това каза пък пред журналисти на Петрова нива лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    24 0 Отговор
    Защото схемата за грабеж е в полза на истинския собственик на Олимпик известен като черепа.

    Коментиран от #9

  • 2 месара

    13 26 Отговор
    другарката "истина" нинова отново демонстрира "загрижеността" си за българския народ (в случая шофьор)! браво другарко, браво "истино"! тайничко се надяваш така да си купиш гласове, ама и така няма да стане, както няма да стане и с козичките!
  • 3 мафията си има държава

    18 7 Отговор
    Правителството първо предупреди застрахователите (бившите борци, които с бухалки "застраховаха" през 90-те години) да надуят цените, после даде срок 3 дни! на гражданите да направят нови застраховки! Сега всички те потриват доволни ръце от "неочакваните" печалби! А после някои "мъдри" хора ще се чудят от къде идва радикализирането на населението и защо спонтанно се надига да гони управляващите!
  • 4 ПЕЕВ

    13 11 Отговор
    НИНОВА ВЪРНИ ОТКРАДНАТОТО.

    Коментиран от #5

  • 5 един

    12 9 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    Ще го върне, като стане премиер със гаранция ще смачка цирея ГЕРБ и ще върне парите, които са заграбили... ти нея не я мисли, тя знае какво прави ;)
  • 6 Шаран БГ

    6 4 Отговор
    Ще платят срещу писмена декларация от "олимпиеца", че ще гласува на бъдещи избори до живот, винаги и само за "червената правда" !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 !!!

    5 4 Отговор
    А защо все някой друг трябва да плаща за грешките на управляващите и техния едноличен вожд Боко !?!? Ми нека те си платят по един или друг начин !
  • 9 седмото джудже

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    Бих те нарекъл пророк, но и ясновидец става...
  • 10 Гост

    7 4 Отговор
    Много е силна в изказванията когато иска някой друг да плаща!

    Коментиран от #11

  • 11 никой няма да си мръдне пръста иначе

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    А кой според теб плаща вече 10 г. откраднатото от герб? Тя даже не е длъжна да се намиса, ама ако не е тя - никой нищо няма да маправи, защото и медиите чакат разрешение от БОКО да говорят, а така Корнелия ги принуждава да се погрижат за измамените!
  • 12 ДА СЕ ПЛАЩА

    2 0 Отговор
    И ако може да са същите,които цаняха и за КТБ.
  • 13 СеСеСере

    4 4 Отговор
    Руските подлоги вън.
  • 14 Иван

    5 2 Отговор
    Браво како.
    Най-добре е когато друг плаща
  • 15 onq s konq

    6 3 Отговор
    От "модерно" стана "закономерно" СТАТИИ И КОМЕНТАРИ ДА СЕ ОЗАГЛАВЯВАТ ДВУСМИСЛЕНО но така ,че категорично да са в полза на "някой".Самото заглавие в случая "БСП:Наши фондове да платят..." и снимка с ликът на Нинова внушава,че БСП ОТ ПАРТИЙНАТА КАСА ЩЕ ПЛАТИ на пострадалите застраховани!А реалната истина всъщност е,ЧЕ БСП ОТНОВО ПРАВИ "ПОМЕН С ЧУЖДА ПИТА",опитвайки се да го маскира със словоблудство...доколкото може.
  • 16 Ефтини сензации

    3 2 Отговор
    Като си решила отваряй кесията и започвай да плащаш. И без това нищо смислено не вършиш.
  • 17 petyr

    2 0 Отговор
    В една правова държава си има закони. Не може управляващи или опозиция да решава кой да плаща. Всеки ощетен може да си потърси правата. Или да се заведе общ иск в съда. ЗАЩО НИКОЙ ДЪРВЕН ФИЛОСОФ НЕ НАПИСА КАКЪВ Е ЗАКОНОВИЯ НАЧИН ДА СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ НА ХОРАТА, КОИТО СА ОЩЕТЕНИ. Всичко останало са похвати присъщи на бананова република

    Коментиран от #19

  • 18 гого

    1 0 Отговор
    Нинова, като е в опозиция, пак участва в писането на закони. Вместо да определя плащания през медиите. Да публикува, бланките и информацията, която е необходима, за да си поискаме парите. Да каже къде да подадем документи за да си вземем парите. Да каже Нинова всички ли имат право на обещетение . Някой хора са платили само по една вноска, други им е оставало 10 дни до изтичане на полицата. Какво правим. Ако не пазим касова бележка... само с полицата ще плати ли някой?
  • 19 Усмивката

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "petyr":

    Това е грехът на това правителство ,че когато е трябвало да си свърши работата както трябва,около узаконяване дейноста на Кипърските застахователи ,и сега ще е по трудният начин А иначе отклоняват вниманието на хората по всевъзможни начини ,прикривайки вината си
    И повдига се въпросът СЛУЧАЙНО ЛИ Е пропускът
  • 20 Докога

    1 0 Отговор
    Аз нямам 20 фирми ! Кои са тези с многото фирми ? Да обяснят тези като " !!! " , мфията има държава", и подобните му ! Не съм ходил в отпуска от 30 години, бачкане и бачкане, добре, че мога "много работи " имам и патенти които работят но и ги ползвам аз и мои близки но не мога да ги регистрирам защото мафията от " бившите" са окупирали всички нива и крадат и серат по всичко което не им се дава! Нинова да плати от партиините си фондове, нали "мисли"
    за народа ? Вие които оплювате без факти на принципа " чух в магазина" не се надявайте да получите по-голям залък ако БСП се върнат на власт! Това което сега ви плащат ще ви се види като мана небесна, тогава няма да им трябвате вече а знаете много!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове