863 5

Прокуратурата и ДАНС проверяват КФН заради "Олимпик"

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил действията на специалната служба

Мария Атанасова

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил да се проверят действията на Комисията за финансов надзор (КФН) по отношение на фалиралия застраховател "Олимпик", съобщиха от държавното обвинени. Проверката е възложена на ДАНС.

"Предмет на проверката са начинът на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на Комисията, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор“ и на това управление, по отношение на конкретния застраховател. Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на ЗК „Олимпик“ в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана „Олимпик“ да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните", пише в съобщението.

Премиерът Бойко Борисов е свикал среща с участието на финансовия министър Владислав Горанов и КФН. Ще се обсъжда как може да се помогне на клиентите на фалиралата застрахователна компания , съобщи по-рано БНР.

Над 200 хил. души бяха принудени да сключат отново застраховки „Гражданска отговорност” след фалита на компанията. Общата стойност на полиците е над 9 млн. лв.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ryty
  Отговор
  1 12:54  20.08.18
  И кво, се същата работа. Ей горанов ти извънземен ли си, че незнаехте за значително по ниската услуга от олимпик, че ся уволнявате и сте много загрижени. А вие верно с борисов ще да сте от друга планета. Какво правитетогава тук?
 • скептик
  Отговор
  2 13:01  20.08.18
  А кой ще провери цацаратурата и ДАНСуващите с бежанци!?
 • JAS
  Отговор
  3 13:16  20.08.18
  Прокуратурата и ДАНС все нещо проверяват, но след дъжд качулка и резултат нема. А къде беха те преди да проверяват сега.Кво са праили за да не се допусне.
 • 1122
  Отговор
  4 13:25  20.08.18
  Както винаги след дъжд качулка.
 • Агаини обори
  Отговор
  5 14:53  20.08.18
  Питайте калинката !

Напиши коментар:


Публикувай