20 Август, 2018 17:16 5 083 20

След Агайн оставка да подаде и Горанов

  • гражданска отговорност-
  • кфн-
  • ралица агайн-
  • владислав горанов

Правителството се проваля в опит да надзирава ключови сектори

След Агайн оставка да подаде и Горанов - 1

Финансовият министър Владислав Горанов хубаво иска оставката на Ралица Агайн, която според мен е най-опитният от сегашните заместници в КФН, заради аферата „Олимпик“, но според мен трябва и да подаде своята.

За това настоя във „Фейсбук“ Владислав Панев.

Защото казусът не е само въпрос на надзора, който можеше да информира много по-добре гражданите за фалита на кипърската компания, но и на разузнаването. Всички те дружно проспиват факта, че дружество без сериозна дейност в страната си държи огромен пазарен дял от задължителната „Гражданска отговорност“ в България. При това е обществена тайна от години, че Олимпик е свързано с мутри от 90 – те години на миналия ХХ в., припомня Панев.

Пиша обаче и за начина, по който управляващите избират надзорници, в случая в КФН. Миналата година председателят на комисията Карина Караиванова предложи доста читави експерти за шефове на пенсионния и инвестиционния надзор - Йордан Чомпалов и Румен Соколов. Те са с десетилетен опит в бранша. Те обаче бяха бламирани в парламента, след което се стигна до нов, удобен за статуквото избор. Така пенсионният отрасъл, който управлява над 10 млрд. лева на всички нас е в ръцете на Диана Йорданова, бивш член на бургаския общински съвет и собственик на счетоводна къща.

Нищо против Йорданова, но КФН не е място да се учиш как се регулира огромен сектор. Да си шеф на пенсионния надзор изисква редица качества. Иначе можем да очакваме нови бомби, за които правителството пак ще е изненадано, невинно и ще търси бушони, но не в неговите редици, прогнозира Владислав Панев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България

    71 7 Отговор
    ХОРА ДАЙТЕ ДА ИЗЛИЗАМЕ ПРЕД ТЪПОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ДА ИЗЧИСТИМ ТЕЗИ ТЪПИ МИШКАРИ !!!!!!
    ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ 500 ЛВ. !!!!!!!!!!!!!
    ТРЯБВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ЗА ПРОТЕСТИ !!!! СТИГА СМЕ СПАЛИ ЩЕ НИ МАЧКАТ И ИЗЦЕЖДАТ ДОКАТО НЕ УМРЕМ, ДА БЛОКИРАМЕ ВСИЧКИ ПЪТНИ ВЪЗЛИ И ГЛАВНИ АРТЕРИИ ,ВСИЧКО СИ Е ДО НАШИТЕ ГЛАВИ !!!!

    Коментиран от #9

  • 2 Иванов

    59 6 Отговор
    Бойо превърна България в пирамидата на калинките. Когато той изчезне безследно, а това ще се случи, вярвайте ми, то пари няма да има нито в Гаранционния фонд, нито в Пенсионния фонд, нито в Здравната каса. За банките и уж доброволните пенсионни фондове няма да пиша, за да не плаша хората, но в БНБ ще остане само един изсъхнал геврек!

    Коментиран от #12

  • 3 Госта

    41 3 Отговор
    Горанов няма да подаде оставка. Но "Гражданска отговорност" ще поскъпне. За всички, независимо от това дали са примерни водачи или безпримерни нарушители. И за тази тъпотия пак няма да има виновни. И всички като овце ще се втурнем да си плащаме. Защото в милата ни татковина всичко е безпринципно-от политиците , през смахнатите закони, та до потребителите.
  • 4 Жоро

    34 1 Отговор
    Най ме е яд че тази Гражданска отговорност 500 лева ще е еднаква както за примерни и спазващи законите водачи и при неспазващите трепещи невинни хора водачи !!!!!!
    Трябва да готвим Протести и да затваряме Магистрали дори !!!!!Ако трябва и кръв ще се лее !!! Цял Свят да ни чуе каква мълчалива и Проста нация сме ида ни управляват такива грозни същества в Парламента !!!! АКО НЕ ДЕЙСТВАМЕ ВСИЧКО ТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД НАШИТЕ ДЕЦА ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ПРОЧИЕ !!!!!
  • 5 Агаини обори

    24 1 Отговор
    Кой, ще изрине Агаините обори ? Такива държавни служители, които се издънват грандиозно после не трябва да имат право да работят на държавна служба дори, като чистачи на тоалетни в министерство !!
    Такива "калинки" трябва на торни бръмбари да стават ! Не е виновна обаче само Агаин тя толкова си може, виновни са и тия които изобщо дадоха власт и служба на подобни "специалисти" ! Уволнение само не е достатъчно трябва да бъдат и осъждани, защото иначе нищо не се променя ! Е го сега сложиха поредната калинка начело на избушения търговсдки регистър !
  • 6 ПРЕЦИЦАЛОТО

    31 2 Отговор
    Няма ли някога и един министър да хвърли оставка.Ама да бъде реално приета.Така са се вкопчили във властта, че само народен бунт може да ги разкара!А за тиквата нямам думи:прост, по-прост,най-прост!!!
  • 7 Каузар

    33 4 Отговор
    След Горанов, оставка да подаде и Борисов.
  • 8 гост

    13 1 Отговор
    Да бъде разстрелян бушона в схемата за назидание, и да не се повтаря.
  • 9 Кратун

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "България":

    На 16 септември.
  • 10 Воиводта от Чавдар

    17 0 Отговор
    Докато спи народа така ще ни цакат с топла бира аз съм платил 215 лв на фалиралия олимпик и сега си карам без гражданска защото на 15.16.17 всички готини компани си бяха затворили саитовете просто надуваха цените на ГО и сега ми искат 295 лв магаре не ги сере и да го духат под вода докато изъхне.
  • 11 Plovdiv

    12 1 Отговор
    Не се търпи вече, просто не се търпи. 1997 г. съвсем не е не невъзможно да се повтори!

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Miusuka Madoto

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Много си прав, поздравления! И аз съм сигурен, убеден, че точно това ще се случи. А остатъците от народа - тези, които не емигрират и тези, които оцелеят, ще са с пръст в устите и ще гледат умно! Но на такъв заспал народ - ТАКА МУ СЕ ПАДА!
  • 13 Miusuka Madoto

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Plovdiv":

    Невъзможо е, приятелю! Тиквата за едно единствено нещо е прав - тук остана само заспалият лош Матрял! Затова и няма как това да се случи! Иначе си прав, като казваш, че повече не се търпи!
  • 14 бат мишо

    4 0 Отговор
    хора ади да тръгваме
    мамалигарите живеят по дабре от нас и тръгнаха ....
    изгониха ни дечизата , качиха ни избирателите си мангусти на главите ни
    ПОЕХАЛИ ВЕЧЕ НЕ СЕ ТРАЕ
  • 15 Ххххх

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Plovdiv":

    За 96-7г да благодарим на Запада и Световната банка ! Простият народ си изля яда на грешен човек. Може би единственият , който мислеше за България а не за сметката си.

    Коментиран от #18

  • 16 Цв ЦВ

    7 0 Отговор
    След Агайн , Горанов да подава. След него Боко.
  • 17 Хан Аспарух

    5 0 Отговор
    Уяли се .нагушили се.един по един ще абдикират .Боли ги за България
  • 18 Алфа Ромео

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ххххх":

    И аз не мисля че Жан Виденов беше виновен, просто го прецакаха щото не беше удобен и послушен.
  • 19 Алфа Ромео

    6 0 Отговор
    Сега от много години се знае кой е виновника но народа си мълчи, не знам защо... Тиквев между другото прави квото му наредят господарите от кравария, той няма собствено мнение и достойнство, просто е едно послушно и изпълнително момче. Що не ни беше Орбан премиер, даже и да нямахме пак много пари щяхме поне да имаме национално самочувствие.
  • 20 Колю

    3 0 Отговор
    Тъй, казахме си мнението . Ще сваляме правителството . Много искам да дойда и аз да хвърлям нещо по главите на онея в Народното събрание ,ама нямам пари да си платя гражданската отново и до там ще ме рекетират 10 пъти за 100 км. Айде ще продам нещо домат ,краставица ,яйце за да сложа газчица на колата ама другото-винетка ,гуми ,вериги ,катализатор , щото тях не можах тази година да сколасам и да оправя .Не стигнаха доматите и млякото от животните. Ще взема първо да си платя всичко някой път и после съм на паветата да рева и да свалям правителства. Та да не забравите и Вие да платите първо ,па после ривете. Надявам се разбирате от черен хумор ,но всичко започва от нашето плащане. Страх ,че ще те глобят.Добре и като не платя какво ще ми вземе. Двете ръце ли ? Крак ли. Ми те и така ни съсипаха живота .Да му мисли този който има какво да губи, а това сега са циганите и богаташите политици. А на тези дето сега са на власт да отнемем поне облагите от безплатен транспорт защото то е лесно да вдигаш всичко и да се вози цялата рода с държавно. Изедниците в парламента трябва да са не повече от 100 души за дето унищожиха 2 милиона Българи. По малко ще хрантутим. Може и да остане нещо за застраховки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове