Last news in Fakti

22 Август, 2018 06:00 3 303 29

„Олимпик" пали застрахователна война с Кипър

  • олимпик

Всички застраховани автомобили в компания „Олимпик" ще бъдат обезщетени, само ако имат кипърски номера

Война се задава между гаранционните фондове на България и Кипър на гърба на 275 000 български заложници, които загубиха парите си основно от автомобилни застраховки. Причината е кой ще изплати обезщетенията на потърпевшите клиенти от застрахователна компания „Олимпик", чиито застрахователни полици не важат от 18 август 2018 година. От тази дата всяка застраховка е невалидна.

Това пише в. „Труд“.

От българския гаранционен фонд обявиха официално, със съобщение качено на сайта им, че „Съгласно Кодекса за застраховането Българският гаранционен фонд не покрива (не гарантира) дейността на застрахователи от други държави от ЕС, които извършват дейност в България при правото на установяване и Гаранционният фонд не изплаща обезщетения вместо този застраховател, който е със седалище в Кипър." На практика българският фонд се задейства като платец след 18 август, само ако клиенти на „Олимпик" не са сключили нов застрахователен договор, защото се водят незастраховани лица. Впоследствие фондът може регресно да търси изплатените суми от причинилите катастрофа. В отговор на това съобщение Кипър реагира като изпрати официално писмо до българския гаранционен фонд с настояване въпросното съобщение да бъде свалено от сайта, тъй като Кипър обезщетява автомобили само с кипърска регистрация. Тоест не е актуално, според кипърското законодателство и няма законова рамка, която да задължава Кипър да изплати въпросните обезщетения.

„Всички застраховани автомобили в компания „Олимпик" ще бъдат обезщетени, само ако имат кипърски номера. Всички останали с чужди номера трябва да получат обезщетение от страната, където е сключена застраховката или да заведат съдебни дела срещу застрахователя, в случая срещу назначения синдик на компанията", уточни ексклузивно за в. „Труд" Акис Папахристодулу от Асоциацията на кипърските застрахователи, който е ресорен за проблемни казуси като въпросния с компания „Олимпик".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    24 1 Отговор
    Тия хомошмайзери застрахователите никога няма да върнат парите на хората, и от стикера не се отказаха защото от тоя тъп стикер се печелят около десет милиона годишно от джобове на българските граждани

    Коментиран от #9

  • 2 Петър

    43 6 Отговор
    Дами и господа политици- пикая на бленуваният от вас Европейски съюз

    Коментиран от #4

  • 3 Я. Петров

    29 1 Отговор
    Тия наще яли ама не плащат. Къде са влизали вноските по гаранционния фонд - Тук. Мирише ми на кражба от фонда. Там трябва да има окло 56 млн. 10 млн. Не трябва да са проблем.
  • 4 кака ти КУРНИ

    11 39 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Ми станал си рано да се изпикаеш, като го направиш лягай си пак и заспивай. Като плащаше най-евтината застраховка какво си мислеше? че прикарваш всички нали! и си най големия тарикат-отворко. Същите отворковци изгоряха и в КТБ като си мислеха че клатят всички.

    Коментиран от #6, #8, #10, #15, #17

  • 5 Я. Петров

    31 0 Отговор
    Нямам евтина, но пък имам скъпа към ДЗИ. Това, че имам позиция явно е проблем. Щом даден продукт е на пазара и се продава легално - значи държавата( управляващите) се регулатор и носят отговормост.

    Коментиран от #11

  • 6 браво краво

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "кака ти КУРНИ":

    а ти какво си плащал с 1лев по скъпа? , за своята бракма..Нали като отиваш при тези те сами ти предлагат,казват тук малко по -евтино, хич не мислиш всички са мошеници, защото утре може да фалират и другите уж по- скъпи застраховки.Така че не зяпай като ББ , неподготвен.
  • 7 бъдещ емигрант

    12 1 Отговор
    Пали война, ама друг път. Типично по български, ще подвием опашка и ще избягаме. След това, ще се свием в някое кюше като пребито кутре и ще заскимтим, че другия път ще си върнем. Овчедушен народ
  • 8 Петър

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "кака ти КУРНИ":

    Имаш същите тъпанарски разсъждения като на премиера на България,нямам нищо общо с Олимпик ако ти предложат по ниска цена на тока ти сигурно ще се тръшнеш и ще откажеш-ще си настояваш за по висока цена лично за теб за да ти е хубаво и спокойно умнико
  • 9 куку руку ку

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Че то тези шушумиги- застрахователите, дори когато са "легитимни" не изплащат застраховките, а все се ослушват.
  • 10 куку руку ку

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "кака ти КУРНИ":

    И кое й беше евтиното? 2% по-надолу в цената, много евтино ли е?

    Коментиран от #12

  • 11 куку руку ку

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Я. Петров":

    Виж кой е собственик на ДЗИ! Белгийската КВС...
  • 12 Петър

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "куку руку ку":

    Прав си че тия 2% изобщо не са определящи ама как да го разбере човек с пачи мозък, имаш два+ от мен
  • 13 мимо

    9 0 Отговор
    ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ,В БЪЛГАРИЯ ЗА ДВА.

    Коментиран от #29

  • 14 лошо за управлявашите

    10 1 Отговор
    При фалит на компанията всички застраховки са валидни на олимпик- не си правете нови!!Това е номер на нашата държава с цел намаляване на загубите за гаранциония фонд. В най-скоро време ще го признаят но чакат хората да си направят нови застраховки!!!
  • 15 958

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "кака ти КУРНИ":

    Типично българска черта - да се самоизяждаме! Ако не злобеем, не завиждаме на другите ще ни е кофти деня.
  • 16 Димов

    16 0 Отговор
    Пак казвам, че не беше най-евтината. Лев Инс бяха с по-евтини. И това че са по-евтини не значи, че са невалидни, щом държавата ни ги е лицензирала, наравно с другите дружества. Стига глупави, злобарски изводи! Утре ти може да си от изгърмялите.
    Че сме изтърсаците на ЕС е вярно. Ама и на соц лагера бяхме изтърсаци. Уж единни задължения, пък различни права.
  • 17 лошо за управлявашите

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "кака ти КУРНИ":

    Защо да не изберем най-евтиното което се предлага на пазара??Всички застрахователни компании предлагат едно и също обезщетение при ПТП, и лимитите са еднакви. В този случай с олимпик вината си е в регулаторните органи .
  • 18 Новото КТБ

    4 0 Отговор
    И така че хората са едни и същи и че пунта марата е същата няма спор да зададеме направо отговорите
    Когато е в положителна светлина Кой дава парите?
    Когато е в отрицателен аспект нищо Не знае?
    Гечев спомена за Олимпик че е регистрирано в Кипър но е на фирма регистрирана в Люксембург!А преди време Кой отскача и защо до Люксембург ?
    Дружеството било стабилно но изпаднало в затруднение след сделки големи в Бразилия и Испания!Какво идва от Бразилия и минава през Испания че трябва обратно да отидат пари ?
    Кой и Кои имат имоти и разни бизнеси в Бразилия и Испания?
    А дали Общинска Застрахователна Компания не е новия Олимпик със същите аверчета ?
    А Кипър освен че също е остров Гръцко-Турски
    като един друг остров…..
    Честито
  • 19 Бг 🇧🇬

    4 0 Отговор
    НА НЯКОЙ МУ Дреме , направи 260 милиона печалба и ГОТОВО. Е ще се попише по разни форумчета и ТОВА ЩЕ ДА Е. ИСКАМ И АЗ ДА НАПРАВЯ 260 МИЛИОНА ПЕЧАЛБА А ПЪК ВИЕ ДА МЕ ПОПЛЮЕТЕ В НЯКОЕ САЙТЧЕ . А АЗ ЩЕ СИ ПИЯ КОКТЕЙЛИЕ ПО РАЙСКИТЕ КЪТЧЕТА И ШЕ ВИ ВИКАМ НАЗДРАВЕ.
  • 20 Усмивката

    7 1 Отговор
    Не спорете.Това беше реплика ,поредната глупост от където и да я погледнеш ,на мин. Председателят.Ако това го каже Тръмп в Щатите ,да бяха го намазали с катран и бяха го запалили.Но явно такива са комуникациите по тези ширини между упраеляващи и поданици.Представям си утре ако възникне война ,и как се обръща този към народа ни.ТОЗИ явно не доразбрал че след КТБ и Олимпик става въпрос вече за национална сигурност ,подкопаване основата на държавността от най вече чисто криминални структори, установили се незнайно как ,и от незнайно кога в управлението на държавата.Аз като българин се чувствам предаден от собственото си правителство .и не само предаден ,ами и обруган ,и подхфърлен...а вие
  • 21 Усмивката

    4 0 Отговор
    Докато индйците ,забележете,правят открития на Луната ,ние откриваме път ,детска градина,и че в гаранционният фонд не давал гаранцииЧудо голямо.Да вземе да го публикуваме и по чуждата преса та да разберат в кой век сме
  • 22 гост

    6 0 Отговор
    Как пък веднъж нямах проблеми с голямата компания, в която са застраховките на колата ми, а мойте приятели с полици в ЛевИнс и Булинс все имаха. Даже един приятел като смачка калника на един сърдит чичко, Булинс отказаха да платят на чичкото тенекиджията, защото не им харесаха запетайките в акта. И той хвана и заведе дело директно срещу моя приятел, пък после иди съди мутрите за неизпълнение на полицата.
  • 23 скк

    10 0 Отговор
    Добре де, няма ли някой да излезе от тоя фонд и точно и ясно да каже, къде са ония 13.50 лв. гаранционен фонд написани в полицата. Кажете си! Кой ги е взел? Къде са? Събрани ли са въобще! И който ги е събрал да почва да изплаща обезщетенията. А не да ми говорят глупости, че видите ли били събрани от нашия фонда, ама те не би трябвало да са събрани и ще им ги върнем на олимпик. Цялата ви политика такава на Управляващите (да се считат всички партии без изключения) нямате един достоен политик да застане като човек и да говори истината. Управляващи мишки!

    Коментиран от #24

  • 24 ПАРИТЕ СА ИЗЯДЕНИ ИЗПИТИ И ПО КУРВИ

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "скк":

    ДА НЕ МИСЛИШ СИКАДЖИЯ ДА ТИ ВЪРНЕ ПАРИ?
  • 25 четящ

    7 0 Отговор
    да бее!...застрахованите в Алианс, получават обезщетение само ако имат Германски номера!!!...а в ДСК...само с унгарски !
  • 26 CL500

    4 0 Отговор
    Аз не мога да разбера толкова ли е трудно да се види, по какви пера са се разпределяли получените суми от застраховките в Олимпик. Ако някакъв процент за този гаранционен фонд е отивал в нашия фонд, ние трябва да плащаме тези обезщетения. Ако при нас тез кипърци не са внасяли нищо, а в тяхния гаранционен фонд, тогава да не се правят на улави и да плащат. Какво толкова има да се чудят, да кажат как е документално - тези пари за гаранционния фонд следват регистрацията на колата или следват регистрацията на дружеството!
  • 27 Грую

    2 0 Отговор
    Парите, които плащате отдавна са разпределени за заплати, разходи и комисионни за брокерите. Даже аз се чудя как плащат за щетите! Откъде ги взимат тези пари?
  • 28 Колю

    2 0 Отговор
    Жената управител . Мъжа застраховател вкл. на всички отпуснати кредити при това задължително. Първо подписваш и плащаш застраховката или ще я плащаш ама с лихвите на кредита т.е. прескъпа . Що е това ДСК ? На кого си давате парите ?
  • 29 куку руку ку

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "мимо":

    Вярно, но като почнат да ти снасят на всеки три дена чудо и... става изнервящо. То не беше ужилване с домашните животни, не беше ужилване с банки; застрахователи и т.н. Да не говорим, че плащаме по няколко данъка само за автомобилите си: първо прекия, после винетки-свинетки: акцизите на горивата, после сини, зелени пембени и так дальше зони. Съдират ни кожите, но има Видов ден, ще пищят като зайци, но нейсе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове