1 863 5

Бенчо Бенчев дарил по 70 лв. на БСП

„Дарение, освен 70-те лева в качеството си на общински съветник, г-н Бенчо Бенчев не е правил. Пари г-н Бенчев не е давал на БСП. Ако е плащал на някого или на себе си за кампанията, нека да го докаже, официално никакви пари, освен 70-те лева, не са влизали”. Това заяви заместник - председателят на БСП Деница Златева пред bTV.

Тя обясни, че Бенчев на два пъти е влизал в листите като коалиционен партньор, но през следващата година на „Позитано” 20 ще осъществяват много по-голям контрол върху местните ръководства.

"За краха на Търговския регистър политическа отговорност трябва да поеме с оставката си правосъдният министър Цецка Цачева, която е принципал на Агенцията по вписванията", каза Златева.

„Разполагаме с документи, че тези проблеми в управлението на Агенцията по вписванията съществуват от доста време. Има доклад на инспектората на министъра на правосъдието от февруари тази година, като инспекторатът препоръчва да се търси дисциплинарна отговорност от г-жа Зорница Даскалова (отстранената след тежката авария шефка на агенцията – б.р.)”, посочи Златева.

Тя призова новият директор на структурата Габриела Козарева да направи публична информацията какво се е случило с регистъра.

Заместник - председателят на БСП допълни, че е нужна прозрачност и по линия на обществените поръчки и „ролята на козметично студио” в процедурите за надграждане на Търговския и Имотния регистри.

Днес депутатите ще обсъждат и казуса „Олимпик” на извънредно заседание. БСП ще подкрепи евентуално искане на оставка на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн, но, според Златева, това не е достатъчна реакция след фалита на опериращия у нас кипърски застраховател.

„Трябва да бъде изяснена цялата хронология на действията или бездействията на КФН. Над 200 000 добросъвестни граждани не могат да разчитат само на едно прессъобщение на КФН. Липсваше информационна кампания”, подчерта Златева.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • вЕрва ме ви
  Отговор
  1 11:56  21.08.18
  И един мармот завива шоколад в станиол.
 • Просия
  Отговор
  2 12:01  21.08.18
  Както винаги комунистите са нагли та нагли ! Долните ви деца харчат по 30 бона на екскурзиите платени от потта на хората !!!
 • месара
  Отговор
  3 12:28  21.08.18
  имали документи как бенчо внасял "само" по 70 лв. за бсп(направо да плачеш от смях). ама разбира се че само за тях имате документи, другите са давани в" пликче "от фантастико. леле колко сте жалки, смешни и гладни!
 • Расулюлах
  Отговор
  4 14:57  21.08.18
  За богдапрости
 • боцмана
  Отговор
  5 20:22  22.08.18
  Да ама по 70 лв. на член.

Напиши коментар:


Публикувай