21 Август, 2018 16:21 2 434 19

Борисов към депутатите: КФН се отчита пред парламента. По каква работа вие сте ни извикали тук?

  • олимпик-
  • кфн-
  • застраховки-
  • ралица агайн

Имаме голям проблем в застраховането, заяви премиерът

Борисов към депутатите: КФН се отчита пред парламента. По каква работа вие сте ни извикали тук? - 1

Ралица Агайн не съм я виждал и чувал от години. Това каза премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна за казуса с „Олимпик“ и във връзка с обвинението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че има разминаване в информацията на КФН и правителството.

Днес Народното събрание заседава извънредно по искане на БСП за заради фалита на застрахователната компания „Олимпик“, който засегна над 200 000 български граждани.

„Нито съм я чувал, нито съм я виждал последните години, ако не преди 4-5 и доклад при мен не е идвал. След като вие заговорихте публично за извънредно заседание, вчера поканих председателя на КФН да я попитам“, заяви Борисов.

По думите му след като днес има извънредно заседание, съжалява, че я е викнал. „Нашето място днес не е тук. КФН е избрана от парламента. КФН се отчита пред парламента. По каква работа вие сте ни извикали тук. Ние сме дошли с цялото си уважение и предлагаме следното: по никакъв начин не сме се месили“, каза Борисов.

Министър – председателят заяви, че България има съществен проблем в застраховането. „Това, което тези дни изисках от службите главно да кажат - ние имаме съществен проблем в застраховането“, каза Борисов. По думите му има хора с по 300 и 400 автомобили, които застраховат в Румъния, в Италия, в Германия, в Гърция – с български регистрационни табели.

Премиерът отбеляза, че този проблем така или иначе ще дойде. Според него след такива извънредни заседания обикновено се свършва добра работа.

Бойко Борисов предложи да бъде създадена работна група, която да прецени с какви пари ще помогнем на засегнатите от „Олимпик“ 200 хил. души. „Така и така днес сме се събрали, нека тези, които се имат за специалисти във финансите от различни партии, които говорят за това кое е имуществена щета, кое е „Гражданска отговорност“ – защото съм убеден, че голяма част от хората в залата не знаят колко е фин речникът на тези, които се изказват, да създадат работна група“, коментира Борисов.

Той посочи, че правителството не може да поеме политическа отговорност, тъй като КФН е избрана от парламента. По думите му оставката на Ралица Агайн, независимо дали ще се подкрепи или не, не решава кардиналните въпроси, посочва сайтът "Епицентър".

„Предлагам оставката да се приеме, за да не излезе тука, че БСП иска да помогне на тези 200 хил. души, засегнати от „Олимпик“, а другите партии не искаме това да се случи, а то не е така, защото трябва да видим с какви пари ще го правим. И ако го правим трябва да видим какъв прецедент ще бъде. При банките е ясно – фалирала банка по 100 хил. лв., а тук не е ясно. Предлагам всяка партия да представи експерт, защото сега не можем да го решим. Нека тези експерти да проработят сега, да уеднаквим версиите, да прочетем хубаво това, което пише, и експертите да кажат откъде могат да се вземат пари. И ние ще го направим. Аз като говоря с финансовия министър, той казва, ние от този фонд не можем да даваме. Нека експертите да направят работна група, да излезе с предложение. Ще изготвим доклади от страна на полиция, на второ, на трето и ще вземем решение“, коментира Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 223

    33 11 Отговор
    Нагъл тип
  • 2 електората

    37 4 Отговор
    То да беше само застраховането, с мед да го намажеш.
    Най-сериозният проблем на България е с т.нар. "българска" политическа "класа", която подлага българите в България на хибриден геноцид, вече 30г. и гоним първото място в света за най-бързо намаляващо население, Борисов.

    Коментиран от #6

  • 3 Реалист

    8 12 Отговор
    Браво пич! Нека експертите се разберат. А тея с по 200 застраховки ги дай на НАП и ДАНС.
  • 4 Димов

    16 1 Отговор
    Почна се сега едно люспене на, кой да бъдел - парламента или Народното събрание. Като решат да викат "чуш" на магарето, всички са единодушни. Като се обърне каруцата, почват да се цепят на различни, и никой не бил от виновните.
    Най-висшестоящите, ръководни кадри в страната, с оправдания, като на първолаци.
  • 5 нло

    13 2 Отговор
    Като гл.секретар и деловодителките от Русенската полиция не познаваше но нареди да ги накажат.
  • 6 Скептик

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "електората":

    Да за съжаление си абсолютно прав. Когато на мястото на Тиквата застане някой с топки и всеки един като Ралица, която се е драпала по катеричока вместо да си гледа работа влезе за по 5-10 години в затвора, другите ще работят или напускат като не могат.

    Но докато се краде безголовно, защото няма как тиквоча и най-близката оргията около него само да краде и всичко друго да е точно. Тогава и съдии ще скочат, и прокори, и милиционери, и олигарси, и т.н., ще му отеснее страната. А сега всеки си чупи по парченце колкото може, или некадърници си седят сладка заплатка и те така ...
  • 7 Хюстън

    18 2 Отговор
    ЗА ОСТАВКА НОМЕР 3 за това са те извикали третополов ГЕРБЕРАСТ!!!
  • 8 Прецицалото

    19 1 Отговор
    А кой командори парламента и безмозъчните депутати от мнозинството бе АЛАНКОЛУУУ!!!???Мишка ниедна.
  • 9 У лево е Крим

    17 1 Отговор
    - Не бе, той парламента някак, по- голямата му част е от някаква друга партия! Чудя се този, някога да ли ще поеме някаква вина за нещо? - Изключително нагъл!

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Мамата

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "У лево е Крим":

    По нагли от комунистите няма.Желаете курлеля ли премиер.Прихванали сте от лудоста и.Смятам,че все още има разумни хора от БСП,които да свалят тази.Тази ми прилича на Хитлер,но няма да се подадеме.Само негативизъм излъчва тази жена.

    Коментиран от #19

  • 11 Мамата

    6 6 Отговор
    Бъдещо правителство.Курлеля -премиер.Курчо зарков- мвр,да бие старите антикомунисти.Курдев-мвнр,да ни намрази света,Ташко -околна среда,ще избие всички комари, мухи,молци.Пелтека -на туризма,докато обясни,един чужд турист няма да остане.Продължението е утре.Само БСП.
  • 12 Мамата

    5 8 Отговор

    До коментар #9 от "У лево е Крим":

    Е,не мога да се въздържа.Попитайте БСП,от къде ще намери пари, да задоволи всички протестиращи.Пенсии,деца с увреждания и доста протести с тяхно участие.Лесно може да се свали една власт,а после.Бъдете разумни,хора.
  • 13 Усмивката

    12 0 Отговор
    Ралица Агайн не съм я виждал и чувал от години. Това каза премиерът Бойко Борисов”....този въпрос се поставя пред следствените ...„.страх лозе пази”...горкият

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Мамата

    4 7 Отговор
    Уфф,отнесох си .Та комунистическите пари са тук.Но,не всичките.Но,комунисти пари не дават.Не се надявайте,че Курлелка ще даде пари.Само БСП.
  • 15 Мамата

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Усмивката":

    Е,усмивка,може би е така.Не си ли разбрал,че много пинизи има в живота,най вече в политиката.
  • 16 Мамата

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Усмивката":

    Не го съжалявай,усмивка.Ок е.
  • 17 Sasha

    7 0 Отговор
    Престъпник! Главатар на шайка.
  • 18 Аврам

    7 0 Отговор
    Засегнатите от „Олимпик“ 200 хил. души ,от утре могат да си получат обещитенията в офисите на КТБ.
  • 19 Стига глупости

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мамата":

    Бсп ще ги докара на власт единствено простотията и алчноста на гербаджийте.
    И стига с тези комунисти.Комунисти отдавна няма.В България има само мутрокапиталисти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове