21 Август, 2018 19:53 2 272 29

Нинова: Единственото решение е оставката на Борисов

  • корнелия нинова-
  • оставка-
  • олимпик-
  • търговски регистър

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на кабинета "Борисов". Ето какво каза тя днес на извънредното заседание на парламента:

Познато ли ви е следното: „Ние ще засилим доверието на гражданите и бизнеса в ползването на електронните услуги. Ние поставихме потребителя във фокуса на електронното управление. Ние ще продължим да учим информационните системи да си говорят помежду си и да се разбират. Ние ще продължим изграждането на облачната инфраструктура на електронното управление“.

Сигурно ви е познато, все пак е част от партийната програма на ГЕРБ, ако сте я забравили. Вместо това, цял ден слушаме за сринали се дискове.

Уважаеми колеги,

Имате голям проблем в управляващата коалиция, които винаги оправдавате с това, че има управленска програма и тя се изпълнява. Имало особености между партньорите, но все пак сте я изпълнявали. Как точно изпълнявате следното: „Предоставяне на ефективни електронни административни услуги за гражданите и бизнеса и прилагане на комплексно административно обслужване“. Това е цитат от управленската програма на правителството.

Управляващи от ГЕРБ, изобщо не си изпълнявате партийната програма и управленската. Излъгахте българските избиратели и не изпълнихте това, с което спечелихте на тези избори. Говорихме за много детайли – болнични листове, досиета, преписки, щатни бройки. Никой не каза на българските граждани колко загуби икономиката от тези дни на срива на Търговския регистър. Колко загуби българският бизнес? Загуби ли нещо хазната от това? Това трябваше да бъде истинският анализ на ситуацията. Надявам се г-н Борисов, когато се прибере в МС, да уволни шефа на инспектората си, защото от министър Цачева разбрахме, че той е оневинил г-жа Даскалова.

Уважаеми колеги,

Смятам, че има два големи проблема и те са съществени за системите в България. Първият е липсата на доверие. Каквото е да направите, хората не вярват, че зад срива на Търговския регистър не стои намерение, когато той се възстанови, да има заличени данни, изтрити задължения и фирми. Това е голямото предизвикателство и затова имат вина ГЕРБ и това правителство. Г-н Цветанов, връщайте се в 1996 г., премиерът се върна и в 1997 г. Вие управлявате последните 10 години. 10 години главната вина е, че сринахте институциите и държавността. Никой не вярва, че имаше чума, никой не ви вярва, че зад ТР няма да скриете нещо, никой не ви вярва, че зад „Олимпик“ няма някаква далавера. Това е проблемът, а не техническите детайли. Вторият проблем е, че когато някой ви каже това в очите, веднага го нарочвате за превратаджия, човек извън закона, който иска да сваля легитимното правителство. Затваряте устата на всеки инакомислещ. Единственото решение на тези два проблема, щеше да бъде, ако днес, преди да излезе от сградата, премиерът Борисов беше депозирал оставката на правителството в Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    20 1 Отговор
    И от кого да очакваме спасението г-жа Нинова .От 240 народни избраници ли. Или от митингуващи.Там е пък тъй .Ред митингуващ ,ред,таен агент ,ред митингуващ ,ред подставен трол....Е УСПЕХ
  • 2 моя страна моя България

    19 32 Отговор
    Нинова поне има кураж, не е смешна и жалка страхлива подлога като тиквата.
  • 3 onq s konq

    25 5 Отговор
    Нинова ТРАДИЦИОННО КАТО ВСЕКИ БСП-ЛИДЕР Е НЕОРГАНИЗИРАНА,СПОНТАННА И ХАОТИЧНА.А логиката в Политиката е от решаващо значение,защото касае БЪДЕЩЕТО НА СТРАНАТА.Та преди да иска оставката на Борисов,тя ТРЯБВА ДА ИМА ГОТОВНОСТ ДА ПОСОЧИ КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА НА НЕГОВО МЯСТО!Е няма такова нещо при нея.Което говори категорично за ЛИПСА НА ПОЛИТИЧЕСКА ВИЗИЯ В ПЕРСПЕКТИВА.Лошото е че както БСП,така и още доста калпазани са се приютили в Парламента и Борисов е ПРИНУДЕН ДА ГИ "ДИША",НО..."лесно няма",както е казал мъдрецът:)

    Коментиран от #8, #20

  • 4 Димов

    24 5 Отговор
    "Единственото решение е оставката на Борисов" - за да се възкачите пак вие, на мястото му. Виждал съм ви и вас. Насърбах се и на вашата попара. Опозицията, без значение коя, винаги дебне правителството да сгафи, дори и най-малко, за което веднага почва да скандира ОСТАВКА. И уж държи страната на онеправданите избиратели, ама само до изборите. След тях забравя вся и всьо, оголва хищни зъби, и ги впива за пореден път, точно до предишната рана в гърлото на наивният избирател. Вече почти 30г един и същ сценарий. А овцете блеят ли блеят....
  • 5 Какиното

    5 14 Отговор
    МАЧКАЙЙЙЙЙЙ КАКООООООО!
  • 6 Мизирабъл

    4 10 Отговор
    А дано ама надали!
  • 7 1122

    6 10 Отговор
    Да си заминава само проблеми носи.
  • 8 Мамата

    22 7 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Много българи са разумни и не биха допуснали таз изкукуригалата биволица да дойде на власт.Много разумни хора и способни от БСП.Чудя се,как търпят таз кукувица от някакво село ли беше.
  • 9 Усмивката

    16 3 Отговор
    Колкото Борисов носи отговорност за своите ,сега, толкоз и Нинова ще може да носи и при нейно управление .Затова иска се нова система на избори .Носене персонална отговорност .Защото сега неразбрахме кой е виновен.Кого да биеме.Едината„напусна”доброволно,другият се прави на ухапан....народът стана разноглед
  • 10 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    15 5 Отговор
    Уяла са я лелчето вижте и гушата
  • 11 Мамата

    15 4 Отговор
    БСП, толкова са объркани от интриги,че не знаят кой какъв ще бъде,ако ,което е недопустимо,да дойдат на власт.Корнелия,то бива обич към Бойко,но твойта е маниакална.Надай се.
  • 12 месара

    11 5 Отговор
    другарко "истина" нинова, на теб познато ли ти е следното : братство, равенство, свобода. без богати и бедни, без файтони, всички блага за народа..........,който не влезе в ткзс_то е враг на народа.
  • 13 Бат Вальо

    15 6 Отговор
    Другарко Нинова, ти искаш оставката на Бойко, обаче ние, избирателите, не му разрешаваме да ти ходи по мераците. Не разбра ли, че ти власт няма да видиш, ясно !!!
  • 14 Философ

    18 2 Отговор
    Не дай Боже БСП да управлява пак!
  • 15 чернобил

    12 2 Отговор
    Всъщност,не,единственото решение е да си пенсионираш тлъстия и гнусен задник,госпожа!!!!
  • 16 промяна

    4 10 Отговор
    Единственото решение е промяна на конституцията и Президентска република ! И без това сега един пожарникар ни управлява еднолично, а 240 търтея са излишни ! Показа го и последния случай с "врътката" Олимпик !
  • 17 Гост

    8 0 Отговор
    А аз искам кури да изора задния ти двор
  • 18 Ефтини сензации

    10 3 Отговор
    Комунистическото простолюдие в действие, е те толкова си могат.
    Дайте да свалим, дайте да разрушим и да унищожим са лозунгите с които комунистическото простолюдие си ляга и става.
  • 19 БСП НИКОГА ВЕЧЕ

    9 2 Отговор
    Не трябва да идват на власт гладните комунисти смешници с урвата Курнелия.Герба поне вече са наядени.
  • 20 БКП

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Конче ти да не си от Костенец?

    Коментиран от #24

  • 21 БСП

    8 1 Отговор
    УМРЯЛ С ЦВЕТЯ ТРУДНО СЕ КИЧИ , И ГЛАДЕН КАТО КОМУНИСТИТЕ НЯМА ПРЕХРАНВАНЕ !!!
    ЗАТОВА КУРНИ ЗАБРАВИ ЗА ВЛАСТ , ТИ СИ ВЗЕ ТЕХНОИМПЕКС !
  • 22 ХА ХА ХА

    5 2 Отговор
    Гледай я НИНОВА как се е барнала в шарено , но така е луд на шарено се радва !
  • 23 Мила госпожо

    6 0 Отговор
    МОЖЕШ ЛИ ДА ПРАВИШ ТОВА, КОЕТО ПРАВИ ВЯТЪРА ???
  • 24 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "БКП":

    Не съм,но НЕПРЕКЪСНАТО МИСЛЯ за тоя град:)
  • 25 Фют

    3 1 Отговор
    Жалка картинка е Нинова-Никоя!Тя не може нищо,цял живот е крала и и е давано,милионерка,а плаче за справедливост,тази мастия!
  • 26 Ванци

    3 2 Отговор
    То, няма лошо, че му иска оставката, лошото е, че няма кой да го замести... Както казват хората: От трън, та на глог!
  • 27 гост

    3 0 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува ….
  • 28 доко

    0 0 Отговор
    казвах ви аз оставка ама отдавна..боко генералски отдавна требваше да е аут амабоко е хитър той се окопа и обгради с цигани а иди сега и свали боко..боко вечен като фараон опа
  • 29 ghostface

    0 0 Отговор
    единственото решение е да Ви запалим всичките 240
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове