Last news in Fakti

22 Август, 2018 12:24 2 564 20

Фалитът на „Олимпик“ не може да се мери с КТБ

  • олимпик-
  • застраховки

Нито като мащаб, нито като потенциални щети "Олимпик“ може да достигне размерите на кризата с КТБ. Това каза пред БНР анализаторът Николай Стоянов.

„За отделните клиенти на "Олимпик" възможните загуби са ограничени до размер от 100-200 лева, докато в КТБ някои хора загубиха доста по-солидни суми и имаше доста по-голям ефект върху фирми, които загубиха още по-солидни суми. Българската комисия за финансов надзор е трябвало да обърне доста повече внимание на казуса с "Олимпик“, защото фирмата е имала доста български клиенти. КФН и специално госпожа Агайн имат доста повече основания от БНБ да се оправдаят и да кажат, че това не е било тяхна работа, докато за КТБ имаше доста и медийни публикации и изследвания. От БНБ не можеха да кажат, че не са знаели“, коментира той.

Стоянов добави още, че чисто формално КФН си е изпълнила задължението да уведоми хората.

„КФН е предприела действия, извършила е комуникация. Ако наистина КФН има вина, тя е в неактивната комуникация. Със сигурност има проблеми в застрахователния бранш, но тези проблеми не са новина за хората от тази сфера. За част от депутатите са новина. Позитивното е, че има депутати, дори и премиерът, които донякъде имат представа от тези проблеми, така че това дава някаква надежда, че те може да бъдат адресирани и разрешени“, посочи анализаторът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    8 1 Отговор
    В тая държява със сигурност ще ви вземат квото могат и даже и каквото още нямате.
  • 2 Фен на България

    0 0 Отговор
    Какво чакат тогава,да намерят достоен съперник.
  • 3 ПЕЕВ

    7 2 Отговор
    ТРЯБВАШЕ ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ ДА ЗАБРАНИ БКП-БСП И ДА СЕ ОТНЕМАТ НЕЗАКОННО ПРИДОБИТИТЕ ПАРИ.

    Коментиран от #6

  • 4 Хртор

    13 2 Отговор
    Ама то трябва нанесените щети да са като тези от КТБ ли за да е голям проблем? За мен фалитът на Олимпик + падането на Търговския регистър са достатъчно големи издънки за да има оставка на правителството.

    Коментиран от #15

  • 5 Бай Иван

    7 3 Отговор
    При КТБ 90 % от щетите са за 100 човека/фирми, а при Олимпик са ощетени стотици хиляди хорица, макар и с дребни суми.
  • 6 Дедо Грую

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕЕВ":

    Начи требвало да забрани и себе си. А и той натопи човка в кацата с меда. Всички партии произлизат от бкп, а дупетатите имат същия произход и преминават от една в друга партия като в клуб по интереси. Разиграват нескопосано театро пред матряла, когото единодушно мразят и презират.
  • 7 Усмивката

    6 1 Отговор
    За анал лизаторът Николай Стоянов бих казал че е сгрешил професията.Същите анал лизатори преди години твърдяха ,че неможе 100 000 протестиращи по улиците да представляват народното недоволство от управлението на Бойко Борисовото управление.Сега алабала портукала 250 000 000 не са бройка .Инициали за корупционни схеми нет.Планиран грабеж нет.И за в бъдеще повод за тревоги нет.Чака ни Европа, нали това искахте
  • 8 Българин

    2 0 Отговор
    Плащаме си като попови и искаме да получаваме нормална услуга.Всичко друго е порнография и неизпълнени задължения от някои.
  • 9 МАНУ ДЖИНОБИЛИ

    4 0 Отговор
    Ай сиктир с тея анализи и сравнения след дъжд качулка.По важното е защо постоянно в БЪЛХАРИЯ се случват пладнешки обири и правителството всеки път е крайно изненадано и учудено от случилото се, а без неговата благословия, ПОДКРЕПА И ПОДПОМАГАНЕ тези непрестанни кражби от изнемощелия народ едва ли ще се случат.И ХАЙДЕ ВЕЧЕ НАИСТИНА ВИНОВНИТЕ ДА СИ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТА, А НЕ ДА МИНАВАТ ВСЕ М/У КАПКИТЕ КАТО СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА.
  • 10 Гоуст

    2 0 Отговор
    И да беше като КТБ пак нямаше да е проблем. Да не би нещо да стана като източиха КТБ? Ние българите сме "ларш" и го поемаме без вазелин
  • 11 цистит

    1 0 Отговор
    СУПЕР! ДАЙ ВСИЧКИ ДА ПОЧНЕМ ДА ФАЛИРАМЕ И ДА КРАДЕМЕ И ПОСЛЕ ТОВА ДА НИ Е ОПРАВДАНИЕТО!
  • 12 Bahti

    1 0 Отговор
    Кради, Кради! Дедо Господ не гледа настрани!
  • 13 Чичо Батко

    3 1 Отговор
    Мили хора,

    Нека блокираме всеки пътен възел в България до решаване на "казуса".
    И да правим така за всяка откровена кражба... Пък да видим. Колко ще издържат "господата".

    Не е страшно. Прават го пилоти, учители, събирачи на боклук и какви ли не, в целия свят.

    Чрез ясно отстояване на гражданска позиция - към прогрес!
  • 14 висок

    1 0 Отговор
    Съгласен съм с автора.....Олимпик е трошица пред КТБ. Но нека автора запомни: КТБ ще е трошица пред липсите в ЧПФ!
  • 15 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хртор":

    Разни ЦЕЛУВАЧИ наЗАД#ИЦИ се опитват да ИЗКРИВЯВАТ ФАКТИТЕ ПОСЛУШНИЦИ ГОТОВИ НА ВСИЧКО за некой Лев ПОВЕЧЕ
  • 16 Гого

    0 0 Отговор
    Не може да се мери с КТБ ама и двата случая Българският данъкоплатец е ощетен защото имаме корумпирано правителство която цел е да точи пари от Българина докато не му вземе и стотинките.
  • 17 Цвети

    1 0 Отговор
    Само че като се позволи КТБ да се размине без наказани и хора в затвора, като нищо ще последват още много случая Олимпик ..
  • 18 Цвети

    0 0 Отговор
    Само че като се позволи КТБ да се размине без наказани и хора в затвора, като нищо ще последват още много случая Олимпик ..
  • 19 Емил

    0 0 Отговор
    То с КТБ нищо не може да се мери, тва си е най-голямата излагация в новата история на БГ. Макар че тия от Олимпик май правят сериозна конкуренция...
  • 20 Марто

    0 0 Отговор
    О, никой няма скоро да може да мине анти-рекорда на Василев с неговите 4 милиарда
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове