22 Август, 2018 13:38 3 677 19

Борисов бесен от протеста на детския радиохор

  • бойко борисов-
  • радиохор

„Надявам се да си свършат работата. Не заради друго, а защото стоят пред Министерски съвет. Не мога да ги оставя децата да стоят отвън. Да си поемат отговорността“, коментира премиерът

Борисов бесен от протеста на детския радиохор - 1

Шефът на националното радио и СЕМ трябва да си поемат отговорността по проблема с Детския радиохор. Това каза министър-председателят Бойко Борисов преди днешното правителствено заседание във връзка с протеста на децата от Детския радио хор, които протестираха пред сградата на Министерски съвет с искане за връщане на предишния им ръководител.

Министърът на културата Боил Банов обясни, че смисълът на демокрацията е медиите да не бъдат под влияние на правителството и премиера и да имат възможност за самостоятелен живот и самостоятелно мнение. „Мисля, че нещата ще бъдат решени добре за всички“, каза още Банов.

„Да, ама са под нашия прозорец“, коментира премиера Бойко Борисов.

„Така че се надявам и шефът на националното радио, и СЕМ да си свършат работата. Не заради друго, а защото стоят пред Министерски съвет. Не мога да ги оставя децата да стоят отвън. Да си поемат отговорността“, каза още премиерът.

Правителството няма право да изразява мнение във връзка с проблема на Детския радио хор, коментира и министърът на културата Боил Банов по време на среща с децата от Детския радио хор на БНР в Министерски съвет.

„Законосъобразно е назначен нов ръководител на хора, избран с конкурс, който съвместно работи и с вашия дългогодишен предишен ръководител в рамките на партньорство. Аз в момента не мога да анализирам къде това партньорство се пропуква. Но вие се ползвате не просто с моето и с уважението на премиера Бойко Борисов и на целия Министерски съвет“, каза още Банов и посочи, че всички знаят за детския радио хор.

„Трябва да знаете, че радиото с оглед на това да има свобода на словото и да бъде независимо е една от медиите, които не са на подчинение на правителството. И това е направено нарочно, за да бъде в крак със съвременната демокрация и да има свободата да изразява свободно мнение, да критикува, да изразява своите позиции. Радиото представлява самостоятелен орган от гледна точка на правителството. Директорът му се избира чрез конкурс, както и диригента от Съвета за електронни медии (СЕМ). И когато има претенции от хора в радиото, въпросите трябва да се решават от председателя на СЕМ“, коментира министърът на културата.

Той предложи на хора да направи среща с председателя на СЕМ София Владимирова, за да може оперативно да отправи към нея своите искания.

„Тя е човекът, който може да реагира. Чул съм се с директора на БНР, който утре има среща с вас, в която да се обсъдят възможните варианти за продължаване работата на вашия дългогодишен ръководител. Но пак ще кажа, че ако в момента аз или премиерът изразим претенции за назначаването на хора, това ще представлява намеса, която не бива да бъде допускана в една демократична държава. Правителството в случая няма право да изявява своето мнение“, коментира председателят на СЕМ София Владимирова коментира, че никога не е стоял въпросът за закриване на Детския радио хор. „Защото неговата значимост е ясна. И ако след срещата утре нещата не се изяснят, ще поканя представители на радиото в петък в 11.00 ч. в СЕМ, за да може на място в регулатора да решим този проблем“, коментира Владимирова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    23 3 Отговор
    Да мине на хапчета.

    Коментиран от #18

  • 2 Тодор Живков

    23 4 Отговор
    Абе тоя на какъв се прави.който дойде да протестира и бойко застава на негова страна ни лук ял ни лук мирисъл.Всички знаем че Боко е шефа
  • 3 гост

    27 5 Отговор
    Че какво като е бесен? Да върви в Банкя да играе карти с мутрите и гъзолизците си като не е доволен. Ще кажеш ,че само той е недоволен и аз съм недоволен от него, но не се маха наглеца...17г вече цялата държава само около него се върти. Да се маха и да върви да къса билетчета...и децата му вече виновни. Сигурно правят заговор да го свалят от власт..?
  • 4 Мизирабъл

    21 3 Отговор
    Да му се махат от главата, че му развалят рахатлъка!
  • 5 барбалан

    15 2 Отговор
    Епа да излезе, да им даде по петаче и колаче... Децата пеят чудесно, заслужават...
  • 6 Венци

    23 1 Отговор
    Аз мисля, че е редно г-н Борисов да стане диригент на хора и да приключи всички спорове!
  • 7 До нахалните родители

    5 6 Отговор
    Кой където го засърби и тича при бойко! Не искат правила,не искат закони,не ги ивтересува чия юрисдикция е! Я съм Вуте и си сакам! Па после що така се случват нещата?!
  • 8 00359

    8 1 Отговор
    Обърнете внимание на довода за неговото "разстройство". Той се е изнервил, че стоят пред министерски съвет! - Ако бяха пред Ал. Невски, ЖП гарата или някъде другаде, на тоя Г*з нямаше да му направи впечатление.
  • 9 Дядката

    5 1 Отговор
    На него му прави впечатление само това от което може да вкара нещо в джоба. Румънски учител с пенсия 330евро за нашите е престъпник.
  • 10 пипи дългото чорапче

    5 1 Отговор
    Е ми и аз се изнервям от здравеопазване то Му,от кадърна та му администрация,от транспорта Му,от цялата Му държава ама никой не ме пита.Всеки ден гледам "гарантирано от герб".
  • 11 Дядката

    3 1 Отговор
    ПРОФЕСОР ДИМИТРОВ /ЛЕКА МУ ПРЪСТ/ КАЗА: ЕДИН ВЪПРОС С ДВА ОТГОВОРА
    .ДА БЪДЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА? ДА ИЛИ НЕ. ЧАКАМЕ НЯКОЙ СВЕСТЕН БЪЛГАРИН,А НЕ ПОЛИТИК КОЙТО ОБИЧА БЪЛГАРИЯ ДА ПРОДЪЛЖИ ЗАМИСЪЛА МУ. ПИСНА НИ ДА ХОИМ УНИЗЕНИ!!!!!!
  • 12 Xxz

    6 1 Отговор
    Тиквоо , ти и престъпното ти ГЕРБ правителството и БСП и Грух-Пеевски и ДПС и Сие в затвора до гроб и на съд за Геноцид срещу България и Българите.
  • 13 Mig

    3 1 Отговор
    Българи Юнаци на 16-09-2018 трябва да ИЗМЕТЕМ ти БОКЛУЦИ .... Тиъ Олигарси от Бг парламента. Сега ако не го направим, няма кога. Всички който сме зад граница и аз, ще присъствам на протеста. Тиъ Боклуци трябва да бъдат изметени и всичките в затвора до живот. Ебахъ майката на целокупна България и на целокупния Български народ.

    Коментиран от #15, #19

  • 14 Mig

    4 1 Отговор
    За трите ГЕРБ мандата 1.2млн зад граница, а за целият преход ,2.5млн. Разделиха ни от семействата, близките и приятелите. ТиквочЪ и престъпното му ГЕРБ правителството и Курвелия БСП и Грух-Пеевски и ДПС и всичките, в затвора до живот. На 16-09-2018 пред Парламента всички Българи. Сваляме ги и директно в Затвора.
  • 15 правист

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Mig":

    Протеста трябва да е общонароден и да е във всеки град и село, за да не се претрупва в Софето и транспорта.
  • 16 Маркиз дьо Отзад

    5 1 Отговор
    Ах, тези малки гадове! - и тези талантливи деца искат да свалят правителството и да му развалят комфорта на ТИКВАТА!
  • 17 Mig

    4 1 Отговор
    Българи Юнаци на 16-09-2018 трябва да се обединим срещу Диктатор Борисов и престъпното му ГЕРБ правителството и Курвелия БСП и ДПС и Грух-Пеевски и всичките 240 Бг Олигарси в Българския Парламент и да ги ИЗМЕТЕМ в Затвора до живот. Нека всички заедно да излезем и да кажем край на този ГЕНОЦИД срещу България и Българския народ.
  • 18 Доктора

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1122":

    Няма да помогнат.Сега е дошло време за инжекция - кожена и отзад.
  • 19 554

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Mig":

    Какъв българин си, като нито можещ да пишеш на български, нито да се изразяваш. И недей да подкокоросваш за действия, по румънски образец, да не стане търкал. Хич не ме интересува полицията кого ще пази и какви маймуни ще дойдат от чужбина и ще се хванат на хорото на Слави. Ако трябва и той ще я де бой. Докато го отърват и вече няма да става за екран. Май ви се живее "интересно".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове