793 6

Ще ограничат ли камери в родилните смъртните случаи

Виолета Цветанова призова главния прокурор Сотир Цацаров за повторно разглеждане на случая на дъщеря ѝ

Светослава Ингилизова

Преди три години и половина Илияна Цветанова губи живота си след естествено раждане в столичната Втора градска болница. До днес прокуратурата все още не е решила дали да разследва смъртта ѝ. Майката на починалата жена Виолета Цветанова заяви пред бТВ, че трагичните случаи ще продължат, докато не се въведе по-строг контрол и видеонаблюдение в родилните отделения.

„Ако преди три години и половина се бяха взели адекватни мерки, защото аз съм убедена, че има виновни - тези родилки сега нямаше да си отидат, като моята дъщеря. В името на какво загина тя? Докато в родилните отделения не се поставят камери, които да заснемат действията на лекарите, ще продължат случаите като тези в Сливен и Плевен”, каза Виолета.

Виолета разказа хронологично за престоя на дъщеря ѝ в болницата. По думите ѝ сутринта на 16 април 2015 година Илияна ражда, но през следващите часове състоянието ѝ се влошава и жената издъхва същата вечер, като оставя две сирачета. Майка ѝ е убедена, че натискането по корема, за което Илияна е съобщила в телефонен разговор, е предизвикало вътрешни кръвоизливи, а лекарите са започнали да се борят за живота ѝ твърде късно.

Адвокат Николай Димитров посочи, че разследването на Медицински одит няма развитие, а досъдебното производство се прекратява два пъти заради липса на доказателства за лекарска грешка.

„Има престъпление, трябва да има наказани и всеки да получи справедливост. Не съм против лекарите, те са прекрасни, но сред тях има и безотговорни. Кой е в състояние да ми върне детето? Призивът ми е към главния прокурор Сотир Цацаров - да се разгледа случаят адекватно.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ники
  Отговор
  1 11:41  23.08.18
  Няма да сложат камери ... същата работа като с детските градини ... всички възпитатели ... скочиха .. как така ще ги следят .. и отшумя цялата кампания ... та и сега ще е така с докторите ...
 • 2 11:45  23.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Доктор Пол
  Отговор
  3 12:02  23.08.18
  Изнежихт се българите, жените спряха да раждат! Вижте циганите, все още са между джунглата и човечеството! Когато една лекарка, изражда само циганчета, тя от лекарка, бавно се превръща във ветеринарка! И когато дойде после някоя българка, и има някакво усложнение, си отива, защото по инерция лекарката вече е станала ветеринарен лекар, без самата тя да го разбрала!
 • пипи дългото чорапче
  Отговор
  4 12:19  23.08.18
  И да сложат никаква полза.Няма звук а за да я ползваш трябва да знаеш точно минута,час иначе и достъпа е доста труден.Искането да видиш материал от такава камера е почти невъзможно-трябва молба,ако ти разрешат вече е изтрито
 • 123
  Отговор
  5 13:25  23.08.18
  И каво точно и кой ще гледа тези камери?
 • Един
  Отговор
  6 14:43  23.08.18
  Отивам да си регистрирам фирма и после почвам да им монтирам камерите !!!

Напиши коментар:


Публикувай