Last news in Fakti

25 Август, 2018 08:30 4 591 14

С „Олимпик“ била и шофьорка, убила шестима на „Тракия“

  • олимпик-
  • тракия-
  • шофьорка-
  • застраховка-
  • фалит-
  • магистрала

Кой ще плати за нанесените щети?

С „Олимпик“ била и шофьорка, убила шестима на „Тракия“ - 1
Снимка: БТА

Хаосът след фалита на кипърската "Олимпик" продължава. Сред клиентите на кипърския застраховател е и шофьорката, която през април се блъсна в автобус на магистрала „Тракия”. Тогава загинаха шестима души и пострадаха поне 20.

Въпросът е има ли кой да плати за нанесените щети. Петък, 13 април, жена в лека кола удари странично автобус на магистрала „Тракия”. Четири месеца по-късно чия е вината за инцидента все още не е установено.

„В случай, че вината е изцяло нейна, „Олимпик” ще трябва да платят обезщетения”, заяви Златина Стоянова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи, предаде Би Ти Ви. „Олимпик” вече е във фалит. Комисията за финансов надзор и Гаранционният фонд уверяват, че всички щети ще бъдат изплатени – ясна процедура как ще стане това все още няма.

За да се стигне до претенции за обезщетения, трябва да има съдебно решение кой е виновен. Делата ще отнемат години. От Асоциацията на пострадалите при катастрофи се надяват липсата на процедура за обезщетяване да не забави допълнително процеса.

„Считам, че няма да се стигне до физическо ходене до Кипър и търсене на обезщетение. Твърде голям брой хора са засегнати от това”, каза Златина Стоянова. Другите пострадали от „Олимпик”, като Петър Пажев, чиито застраховки трябваше все още да важат – вече подават заявления за възстановяване на сумите. От ръководството на фалиралото дружество уточниха, че за да не ходят два пъти до офиса им, ощетените трябва да носят удостоверение от банка за сметката, в която да им бъдат преведени парите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    31 3 Отговор
    Няма хаос! Има бягане от отоворност на институциите! Има си гаранционен фонд който е за това. Първият въпрос който ще задам в застрахователната бутка е къде е регистрирана компанията!

    Коментиран от #3

  • 2 Гого

    30 5 Отговор
    Има хаос защото държавата се управлява от мафиот на който не му дреме за народа а колко пари ще открадне. Това никъде го няма освен в Африканска България каква сигурност какви пет лева като всеки може да избяга или да влезе във България и да открадне прилична сума пари и да няма отговорност.

    Коментиран от #6

  • 3 Няма полза

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Boxer":

    Абе и в БГ да са регистрирани я помисли. Правиш беля, докато се съдите застрахователя фалира. Пак опираш до същите олигофрени в КФН и Гаранционния фонд
  • 4 Слушал

    13 2 Отговор
    Тук трябва компанията на автобуса да плати на всички пострадали, защото са преуморили шофьора си. Той е карал без тахошайба, с неясна почивка и дали той не е ударил леката кола с задницата си не стана ясно. Имаше голям репортаж по БНБ. Така че без поредните стряскащи новини.

    Коментиран от #5

  • 5 Слушал

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Слушал":

    БНТ
  • 6 коректор

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гого":

    аМЕриканска, България.
  • 7 Коча

    11 0 Отговор
    Ако дължите пари на държавата обаче делата , ще приключат за няколко седмици!
  • 8 Тояга

    5 0 Отговор
    Почват да се показват лалугерчетата. Коя си ти ма госпожо, че да считаш каквото и да било. Камо ли ходенето до Кипър. Лапахте сега идва ред да платите. Както фалирахте един, така ще баталясате целия застрахователен сектор, ако държавата не се вземе в ръце да ви изпоосъди и опандизи.
  • 9 Реплика

    9 0 Отговор
    В България трябва да има диктатура тогава всичко ще се оправи

    Коментиран от #10

  • 10 Левчо

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Реплика":

    Е то сега си е диктатура ,но от друг тип.След като определени хора усвояват евро средства чрез поставени лица,които отварят фирми така че никога хората да не разберат кои са тези хора,защото Държавата не е фактор и нищо не контролира и реално няма такава.Има определени хора които казват кое и как да стане,а това че има 240 в парламента и хора които гласуват за тях и си мислят че с гласуването се променя нещо са се излъгали.Никой нищо не разбра 5 милиарда къде отидоха при фалита на КТБ.Нали гласувате за 240 депутата,които трябва да се отчитат пред хората и да покажат банковите сметки и коя сума защо и на кого е наредена в КТБ.Още нищо и никога няма никой да разбере нищо.Показаха някакъв смешен списък който нищо не значи и е изрязан на хора които са имали някакъв депозит общо към 40-50 милиона да речем
    Къде са 5те милиарда е въпроса ?Нали плащаме данъци?Нали гласуваме?Какво става?
  • 11 Пак тос

    1 0 Отговор
    Абе тая Павка не е ли в затвора?
  • 12 Левчо

    3 0 Отговор
    А кой ще влезне в затвора за 5 милиарда КТБ?Кой ще е в затвора за Олимпик АД?
  • 13 СЛИВЕНСКИЯ МУРГАВ ШОФЕР

    0 0 Отговор
    НА АВТОБУСА С ИНА ГОДИНА СТАЖ Е ВИНОВЕН. АКО ИНА ПАТКА СЕ БЕ БЛЪСНАЛА В ЧЕЛНОТО СТЪКЛО НА РЕЙСО ТОА ПАНИКЬОР ПАК ЩЕШЕ ДА ЗАВЪРТИ КОРМИЛОТО И ДА ОБЪРНЕ АВТОБУСА
  • 14 незнайко

    0 0 Отговор
    СТУДИНА ВОДА ИМА ВЪВ ВСЕКИ ДОМАШЕН ХЛАДИЛНИК !!! Потърпевшите да се възползват навреме преди да им е спрян тока !!! Това ще бъде следващата измама на енергоразпределитлните дружества !!! Те също прибират пари които не се знае къде потъват !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове