Last news in Fakti

25 Август, 2018 17:40 2 800 74

Радев на Шипка: Шарлатани опитват да пренапишат историята ни

  • шипка-
  • румен радев

През годините патриотизмът беше отричан, но днес народите отново се обръщат към себе си, заяви Радев

Радев на Шипка: Шарлатани опитват да пренапишат историята ни - 1

Направи се не малко, за да се пренапише историята в услуга на политическите шарлатани от ново време, но хилядите на Шипка „строшават на клеветата зъбът“. Това каза президентът Румен Радев в своето слово на връх Свети Никола по време на честванията по повод 141 години от Шипченската епопея.

„Вече 141 години българите гледаме към този връх с преклонение. Никой не ще го рече по-добре от Вазов – див, чутовен връх, където шепа български и руски храбреци оставиха костите си, за да възкръсне България. И днес хиляди сънародници от четирите краища на родината отново са тук, за да си припомним как от кървавия мъх разцъфтя най-светлият национален идеал“, каза още Радев.

Президентът посочи, че днес всички онези българи, които са на Шипка, преподават урок по история на цяла България.

„В последните десетилетия беше сторено не малко, за да се изтрие и пренапише тази история в услуга на политическите шарлатани от ново време. Но както и преди няколко месеца в мартенския сняг, тук отново са хиляди и, както Вазов казва, със своето присъствие на този легендарен връх, вие „строшавате на клеветата зъбът“. И това не е празен патос. Защото залогът за нашата почит към истината и историята е нашето достойнство. През годините патриотизмът беше отричан, но днес народите отново се обръщат към себе си, изправени пред заплахата от историческа амнезия и загуба на идентичност", каза още Румен Радев.

"Това е критичен и рискован исторически момент, защото предизвикателствата на днешния ден лесно мога да подхранят агресивния национализъм и ксенофобията. В такъв момент за нас, българите, е важно да черпим вдъхновение от просветения патриотизъм на нашите възрожденци - отворен към света и уверен в своята сила и достойнство. Той ще пребъде благодарение на вас, опълченците на историческата памет, които сте тук отново. Към всеки от вас, носителите на нашата историческа памет, е моята искрена човешка признателност. Вечна памет за героите на Шипка. Да живее България!“, завърши словото си президентът Румен Радев.

Радев на Шипка: Шарлатани опитват да пренапишат историята ни


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    27 56 Отговор
    Отвратен съм! Човека, който преди седмица тайно замита как баща му прегазва инвалидна количка и не прави нищо да помогне на пострадалия, днес не учи на морал!? Кои са шарлатаните мизернико!

    Коментиран от #4

  • 2 СофияНОИ

    24 53 Отговор
    Престъпник! Кога ще излезеш пред медийте да съобщиш чудовищното престъпление на баща си преди 7 дни блъснал инвалид в Харманли???!!!!
  • 3 СссереМ

    21 53 Отговор
    Син на долен убиец,руско продажно мекере.
  • 4 89p

    54 19 Отговор

    До коментар #1 от "наблюдател":

    Стига си плюл президента клоун нещастен. Твоя плевел да не би да беше по-хубав? Толкова злини направи на България, че поне още 100 години ще си носим негативите от неговото президентство. Какво ти е виновен настоящият президент? Баща му това, баща му онова. Баща му си носи кръста за деянията си и президента няма, от какво да се срамува. Той не може да носи нито вината за чужди прегрешения, нито негативите от стореното от баща му. Всеки сам си носи вината. Баща му като е виновен да си носи кръста, но не и синът му.

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 5 Българин

    23 35 Отговор
    Продажните руски мекерета отдавна са фалшифицирали историята ни. Време е да се напише истината.

    Коментиран от #15

  • 6 555

    39 15 Отговор
    Чиба бе трол. Ходи си вземи хонорарчето и не плюй повече по единствения читав политик на държавата ни.
  • 7 Опълченец

    14 22 Отговор
    Тези които са се опитвали да пренапишат историята, за руския полит. елит ли говори? Шаренкова и сие, Волгин и дугарЕте?!
    А дано!!!!
  • 8 89p

    25 9 Отговор
    Всеки, който плюе по настоящия президент ДГД, както той така и жена му, дъщеря му и майка му.

    Коментиран от #10

  • 9 Историк

    15 20 Отговор
    Историческата истина е, ча на Шипка повечето войници на императора са били украинци. Могат да се видят украинските фамилии на загиналите на стените на църквата в с. Шипка.

    Коментиран от #21

  • 10 Българин

    10 30 Отговор

    До коментар #8 от "89p":

    Той е настоящ боклук и национален предател.
  • 11 Опълченец

    15 27 Отговор

    До коментар #4 от "89p":

    Баща му ще си носи кръста! Но синът му, Президент на държава, който говори за морал в другите,размахва пръст, назидателно,заканително, той скрива престъплението на баща си. Неговият морал какъв е?

    Коментиран от #12, #18

  • 12 СссереМ

    9 28 Отговор

    До коментар #11 от "Опълченец":

    Какъв морал очакваш от мъжка разпоретина.
  • 13 наблюдател

    13 27 Отговор

    До коментар #4 от "89p":

    Чети и смилай информацията, ако можеш.
    На следващия ден Твоя президент отива изненадващо в Харманли и в селото на баща си. Защо ли? Защо видео клипа с катастрофата е свален моментално от Youtube? Защо първото длъжностно лице на мястото на катастрофата е местния лидер на БСП? Защо няма протокол от катастрофата? Защо пострадалия инвалид не смее да говори с медиите?
    А "проваления" Плевнелиев е доктор хонорис кауза за 12 чужди университета от Корея до Швеция. Изнася лекции по целия свят и разнася славата на страната си.
    Какво ще кажеш сега?

    Коментиран от #24

  • 14 наблюдател

    8 24 Отговор

    До коментар #4 от "89p":

    Чети и смилай информацията, ако можеш.
    На следващия ден Твоя президент отива изненадващо в Харманли и в селото на баща си. Защо ли? Защо видео клипа с катастрофата е свален моментално от Youtube? Защо първото длъжностно лице на мястото на катастрофата е местния лидер на БСП? Защо няма протокол от катастрофата? Защо пострадалия инвалид не смее да говори с медиите?
    А "проваления" Плевнелиев е доктор хонорис кауза за 12 чужди университета от Корея до Швеция. Изнася лекции по целия свят и разнася славата на страната си.
    Какво ще кажеш сега?

    Коментиран от #32

  • 15 Boxer

    19 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Но да не забравиш да я пишеш на турски, за да не лицемерничиш!

    Коментиран от #17

  • 16 патриотъ

    11 19 Отговор
    Патриотизма беше отричан единствено от преданите на Москва комунисти. Шарлатаните, писали фалшива история за да угодят на руснаците отново бяха от техните редици. Нима Радев иска да каже точно това? Съмнявам се, че се е осъзнал и е станал български патриот.
  • 17 Българин

    10 21 Отговор

    До коментар #15 от "Boxer":

    На турски ще я пишете мазните русофили, нали сега Русия и Турция са първите другарчета. Ако Путин ви заповяда, ще се обрежете, дупедавци недни.

    Коментиран от #25

  • 18 89p

    19 4 Отговор

    До коментар #11 от "Опълченец":

    "Президентът скрива престъплението на баща си". Ти там ли беше, защото явно го твърдиш?
  • 19 патриотъ

    21 7 Отговор
    Президента е единственият нормален политик.

    Коментиран от #22

  • 20 Хи их хи

    23 4 Отговор
    Кой бе, Чехльо Плювналиев ли, ми то и Стоичков е доктор хонорис кауза! Стоичков поне научи футболните съдии по света, когато почне да им "говори" да му отвръщат-"но мамата, но мамата". Чехльо какви заслуги има в областта на културата, науката и образованието? Нали за това се дава тази титла? Айде почвай да изброяваш!
  • 21 Boxer

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "Историк":

    Чия е била инициативата и организацията? И какво са направили нашите европартньори за освобождението ни?

    Коментиран от #23, #29

  • 22 Само питам

    7 18 Отговор

    До коментар #19 от "патриотъ":

    Кой президент бе, на Локо Горна Оряховица ли? Защото не е нормално всяка втора дума на български президент да бъде, Русия и да квичи под път и над път за снемане на санкциите срещу кочината.
  • 23 Историк

    6 14 Отговор

    До коментар #21 от "Boxer":

    Иди и прочети на стените на църквата, бе русоид? Повечето фамилии са украински.

    Коментиран от #26

  • 24 89p

    14 9 Отговор

    До коментар #13 от "наблюдател":

    "На следващия ден Твоя президент отива изненадващо в Харманли и в селото на баща си. Защо ли?" - Първо - той не е моя президент, а нашия президент освен, ако ти не си българин. "Защо видео клипа с катастрофата е свален моментално от Youtube?" - Второ - едва ли президента е свалил каквото и да е от Youtube. "Защо няма протокол от катастрофата?" - Трето - Ми едва ли аз съм човека, който може да ти отговори на този въпрос? Защо не си отправил въпроса си към КАТ ? "Защо пострадалия инвалид не смее да говори с медиите?" - Четвърто - въпросът ти отново не е насочен към правилния човек. Питай този пострадал пенсионер защо не смее да говори. А за Плевнелиев не ми говори изобщо, защото и орден на извънземната галактика да му дадат все е тая. Изнасял "лекции" по целия свят и разнасял "славата" на страната. Какви лекции е изнасял този? Каква му е специалността? Да не би да е нещо молекулярна биология, или ядрена физика? А за "славата", която разнася не говори, че ще ти се смее не цяла България, а целия свят. Никога не съм се срамувал така, както, когато той беше начело. ББ му биеше чимбери по челото и му дърпаше ушите, а ти ми говориш за "лекции", които бил изнасял и за някаква слава. Такава слава разнесе този, че всички ни се смяха с ....
  • 25 Boxer

    17 5 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Пишеш на Български и се наричаш Българин, а на този ден си позволяваш да пишеш против Русия?! Ти един човек ли си? Срам , Срам , Срам !!!

    Коментиран от #27

  • 26 Boxer

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "Историк":

    Току що ми даде отговор, като тинейджър. Ако имаш 18г. ,отговори ми на двете въпросчета , моля.
  • 27 Българин

    5 15 Отговор

    До коментар #25 от "Boxer":

    Какво неверно съм написал против Русия, посочи ми ако можеш. Написал съм против продажните и безродни руски мекерета. Именно те трябва да се срамуват. Но се срамуват единствено хора с морал, а те нямат.

    Коментиран от #33

  • 28 Българин патри от

    2 7 Отговор
    Днес колко ни плаща ???
    Ако е като миналия път ? , няма да работя днес.
    А ще кажа голата истина че комунистите са престъпници продажни
  • 29 Историк

    4 10 Отговор

    До коментар #21 от "Boxer":

    Инициативата е на Русия и Австро-Унгария бе путиноид неграмотен. Има Райхщадско споразумение от 1876 година, с което Австрия се задължава да не пречи на Русия в замяна на Босна и Херцеговина и Русия се задължава да спре пред Цариград, също така да не се образува голяма държава от освободените земи. Правиш се на интересен като покойния Божо Димитров, на факт, е че на Шипка повечето имперски войници са били украинци.

    Коментиран от #30, #37, #50

  • 30 Знаещ

    15 4 Отговор

    До коментар #29 от "Историк":

    Ако не беше Русия щеше да се казваш Хасан и да носиш чалма. Безроден неблагодарник.

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Знаещ

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "наблюдател":

    Цялата власт е съсредоточена в Бойко. Президента има само представителни функции и не може да влияе на Бойковите и Цветановите хора. Ако нещо е покрито е по искане на ГЕРБ, а те защо биха го направили?
  • 33 Boxer

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Виж коментар # 31, специално за теб и подобни съм го написал.
  • 34 Историк

    4 11 Отговор

    До коментар #30 от "Знаещ":

    И без Русия щяхме да бъдем свободни, но нямаше да има мръсната, безродна и продажна пита колона на Москва, която вече 140 години работи в угода на Русия и против България. А приказките, че българите щели да носят турски имена ще ги квичиш на предателското сборище край Копринка.

    Коментиран от #35, #38

  • 35 89p

    10 3 Отговор

    До коментар #34 от "Историк":

    Ако ти си историк то аз съм космонавт. Много добре ти го е написал №30 знаещ. Ти си срам за българите. Мюсюлмански клоун.

    Коментиран от #36

  • 36 Историк

    3 11 Отговор

    До коментар #35 от "89p":

    Не, не си космонавт ти си обикновен руски ибрик.

    Коментиран от #41

  • 37 Boxer

    9 4 Отговор

    До коментар #29 от "Историк":

    Оооо, Австро-Унгария се е споразумяла с Русия ДА НЕ Й ПРЕЧИ?! Добре че сам го написа. Вечна признателност , кога ще им построим паметник, за да изправим изкривената ни история?

    Коментиран от #39, #40

  • 38 баба

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "Историк":

    Ти тези ги разправяй на кюрдите, Историк ефенди.
  • 39 Историк

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от "Boxer":

    Руската и Австро-Унгарската империи, двете властващив Централа и Източна Европа империи са се разбрали предваритело как да си поделят сферите на влияние на Балканите и са заложили основите на Берлинския договор и разкъсването на българските земи и нация.

    Със секретното Райхщадско споразумение от 8 юли 1876 г. , подписано веднага след Априлското въстание, двете империи се споразумяват да не се допусне образуване на голяма българска държава, като взаимно си гарантират парчетата от баницата, наречени Балкански полуостров.

    Русия гарантира на Австор-Унгария да не възпрепятства окупацията на Босна и Херцеговина и Хърватска, а от своя страна Австро-Унгария гарантира на Русия ненамеса при инвазия и окупация на българските земи.

    Коментиран от #59

  • 40 Историк

    3 7 Отговор

    До коментар #37 от "Boxer":

    Съберете се руските подпори и вдигнете паметник и на Австрия.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Историк

    2 8 Отговор

    До коментар #41 от "89p":

    Нали матушката ви, руската кочина и Турция са приятели, какво толкова имаш против исляма. А и най-голямата джамия в Европа е в Москва. Православното джудже и Ердоган заедно я откриха.

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 89p

    9 3 Отговор

    До коментар #42 от "Историк":

    Отново заключенията ти са напълно погрешни, ама то за вашия етнос това е нормално. От къде ги вадиш тези изводи, коя ми е матушката не те знам. Моята матушка е БЪЛГАРИЯ, но очевидно ти не си от нашите. Заключенията ти, че "руската кочина и Турция са приятели" също са дълбоко погрешни. Ти май бъркаш приятелите с интересите? За теб явно разлика между двете няма. Русия ще е с търкиту докато има интерес от това, а както знаем НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ, а те все някога се променят. Познай какво ще стане тогава с твоето търки. Нормално е да имам НЕЩО против исляма, щом гадната ти религия е била причината 500 години да се избива моя народ. Не мислиш ли, че ТОВА Е ДОСТА ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА ? Дреме ми за най-голямата джамия в Европа днес я има утре руснаците могат да я изстрелят в космоса като ракета.

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Историк

    3 9 Отговор

    До коментар #44 от "89p":

    Българофобите русофили имате една матушка - руската кочина. А тя според Путин е в най-добри отношения с Турция. Така, че всички внушения руска гнидо за моя етнос са плод на българофобията плиткоумието ти. Защото русофилите, не може да понасяте нас, българите. Защото не искаме да сме руски роби, изпитващи вечна признателност към руската кочина и да лижем во веки веков руски задници.

    Коментиран от #49

  • 47 гнида

    9 3 Отговор
    Един истински българин и политик ! Жалко , че е само един !

    Коментиран от #48

  • 48 Наблюдател

    3 9 Отговор

    До коментар #47 от "гнида":

    Колкото е българин, толкова е и политик. Русофилите никога не са били и няма да бъдат българи, както и военните с манталитета на фатмаци никога няма да станат политици.
  • 49 89p

    8 1 Отговор

    До коментар #46 от "Историк":

    Отново евтини внушения на туркофил, който се прави на българин. Не туркофиле твърде ниска топка си, за да успееш да заблудиш когото и да било. Не съм българофоб какъвто искаш да ме изкараш и това не ми пречи да уважавам руснаците освободили ни от туркофили като теб. Ако това ме прави русофил, така да бъде не се срамувам. Аз вече написах, че моята матушка е БЪЛГАРИЯ, но явно мозъка ти на врабче не ти позволява да го възприемеш и осъзнаеш. И последно, какво общо има българофобията, в която така упорито ме обвиняваш с твоя не български етнос, че нещо не мога да те разбера? Ти не си българин ти си най-обикновен туркофил представящ се за българин. Никой не те кара да се чувстваш руски роб. Не знам, защо така се чувстваш. Ето аз не се чувствам роб, а ти, защо така се чувстваш нямам обяснение, но каквато и да е причината не ме интересува. Проблемът с това си е само твой. А като те кефи да лижеш търски задници ми прави го, защо да ти развалям извращението.

    Коментиран от #51

  • 50 гнида

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Историк":

    Точно австроунгария насъсква Сърбия да ни нападне след Съединението ! Точно тези лицемери ли споменаваш ? От тях полза няма - докато са умирали хора на Шипка тези са си чоплели в носа и са си правели тайни политически планове ! Те имат най -малка заслуга за Освобождението ни , Основната движеща сила са РУСНАЦИТЕ и ОПЪЛЧЕНИЕТО ! Апропо , три (3) ли имаш по история ?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Животновъд

    3 5 Отговор
    От кръстоска между пияна руска свиня и червен български нерез се получават много интересни приплоди. Отличават се с яростно квичене срещу ЕС и НАТО и с радостно грухтене към Русия и Путин.
  • 53 Аксаков

    2 4 Отговор
    „Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва  бъдат погълнати от русите!”
    ИВАН АКСАКОВ
  • 54 Димитър Благоев

    2 5 Отговор
    Димитър Благоев:



    „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“
  • 55 Георги Димитров

    2 5 Отговор
    “Но и когато искаше Сан Стефанска България ,Русия изхождаше не от желание да създаде една голяма и силна държава на Балканите, а с твърдото намерение да тури ръка на новата балканска държава и тъй да се доближи до Проливите!”
  • 56 89p

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "Реджеб":

    Още един мюмюнчо се появи на хоризонта. Вие туркофилите сте най-ненавижданите и нежелани същества на земята. Никой никъде не ви иска. Я ми припомни от кога чакате да ви поканят в ЕС? Е ядец никой никъде няма да ви кани, защото ви знаят мурафетите от катуните в Германия.
  • 57 Историческата истина

    3 3 Отговор
    Е, че на Шипка, освен българското опълчение се сражават още Тридесет и шести пехотен орловски полк и Тридесет и пети пехотен брянски полк. Щабовете и на двата полка са в град Кременмуг, Полтовска губерния и личния състав е набиран от тази губерния., като над 90%са етнически украинци. Вечна Слава и благодарност на украинските братя!

    Коментиран от #58, #60

  • 58 89p

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "Историческата истина":

    От каквато и народност да са били хората сражавали се на ШИПКА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ заслужават нашата благодарност и вечна признателност.
  • 59 Знаещ

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "Историк":

    Русия няма никаква сметка от договора с Австро-Унгария. Подписва го защото разбира, че след като започнат настъплението срещу Турция австрииците ще ги нападнат в гръб. Не са имали никакъв избор. Нямало е как да воюват на два фронта. Австрия единствения ангажимент, който поема е да не напада Русия и срещу това иска да получи влияние върху освободента от Русия Босна и да не се създава голяма и братска на Русия славянска държава, защото по този начин руснаците ще имат достъп до Средиземно море посредством братята българи. Това си е признато официално и когато Русия подписва сан Стефанския договор, в който на България са възстановени всички земи и ни се дава достъп до три морета Англия, Франция и Австро-унгария заплашват изтощената вече Русия с война и я принуждават да се съгласи с орязването на България. Ако беше истински историк щеше да знаеш това, но ти си истински турчин и нищо повче.
  • 60 Знаещ

    4 2 Отговор

    До коментар #57 от "Историческата истина":

    Вечна слава на руския цар Освободител, който е пратил армия от цялата руска империя за да ни освободи. Нито украинците, които тогава ги е нямало като държава, нито англичаните, французите и австро-унгарците са искали България да е свободна. Единствен руския цар и руския народ са го искали. Факт.

    Коментиран от #61, #69

  • 61 Доктор Ох Боли

    1 5 Отговор

    До коментар #60 от "Знаещ":

    ....малко те корегирам........ разбира се , че без Русия....освобождението.......ще се е забавила ...да речеме.......Православни хрестиени....но..... историята показва, че България колкото е била по-далеч от Русия е била по-добре.....направо ....винаги по-добре.......
  • 62 Доктор Ох Боли

    0 4 Отговор
    ....дет се вика..... да ни задълбавами.... ха ха ха..... Историята ни е свързана с Русия....разбира се....... православни христиени....... въпреки, че комунистите у Господ не верват.... ха ха ха.... освобождението .... разбира се...... треело е да има повече сеч... ха х аха..... никва милост за чалмите..... но!.....България винаги , когато е била далече от Русия....е била блозо до ... кой?..... ха ха ха..... Германия.... и.... нема как да си близо до Германиия и ...да си зле....и ...така....тя темата е длъжка.....
  • 63 БЯГАТ МУ ДУМИТЕ ДЕТО СЛЕДВА ДА КАЖЕ !

    1 4 Отговор
    КАК ЩЕ ДА КАЖА НА МАМА, ЧЕ СЪМ СНОЩИ - НАНА, НАНА ! РУСИЯ ! РУСКИЯТ ЦАР ! РУСКИЯТ НАРОД ! ОВЕНЕН ГЕНЕРАЛ, смачканяк офцерин ! Подлога и инструмент на БСП ! ТИ РУМБА ОПИТВАШ ДА СЕДИШ НА ДВА СТОЛА И ЩЕ СЕДНЕШ НА ХУРКАТА. ИСТОРИЯТА НЕ ТОЛЕРИРА МЪЖЕНСТВЕНИТЕ ПУХЛЬОВЦИ ! / пухльо е кръстоска от п/ка с мухльо /.От кой отбор играеш РУМБА - Не е ясно, но риташ все в нашата врата !
  • 64 РУМБА ТИ СИ БЕЗГРЪБНАЧЕН ОФЦЕРИН !

    1 4 Отговор
    ПАРТИЕН ПРЕЗИДЕНТ ! Мястото ти е в БСП. Ти нямаш собствено мнение. Ти свириш по нотите и партитурите на Партията. Ти не си български президент и такъв не си ни е нужен. ЗАПЕЙ С НАРОДА ИЛИ МЛЪКНИ МАХНИ СЕ ИЛИ УНЕМЕЙ !
  • 65 ЩОМ ЦИТИРАШ ВАЗОВ, А АЗ БОТЕВ !

    1 4 Отговор
    А Джордж Буш каза - " Който не е със нас, значи е против нас !". РУМЕНИГЕ, ЛЪКАТУШИШ по магистралата на българската история - ту на ляво, ту на дясно ! И ще се урясаш в л/ното прясно ! МЕКУШАВ, В ГЛАВАТА В СЪРЦЕТО И ДУШАТА ! ЯЗЪК ТИ ЗА ПРОФУКАНИЯТ КЕРОСИН, ТИ СИ ТОЛКОЗ И АВИАТОР - КАРУЦАР !
  • 66 ПОЧВАШ ДА МЕ ВБЕСЯВАШ НОМЕНКЛАТУРЧО !

    1 5 Отговор
    ЛАЙКУЧКА ОРКЕСТРИРАНА, ПОДПЛАТЕНА С ВЛАСТ. АМАН МЪЖКИ ФУСТИ ! КАЖИ БЕ ОХЛЮВ - ПОКЛОН ПРЕД РУСКИТЕ ВОЙНИ ОСВОБОДИТЕЛИ ОТДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА НАС ДА НИ ИМА ВСЕ ОЩЕ И ДНЕС ! ПОКЛОН ПРЕД РУСКИЯ ИМПЕРАТОР КОЙТО ЛИЧНО ВОДИ ВОЙСКИТЕ В БЪЛГАРИЯ ! ПОКЛОН БЕ МУНЧО ЩОТО НЯМА ЕДИН ОПЪЛЧЕНЕЦ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ след освобождението. Няма нито един воевода, нито един поет , писател, драматург - патриот и революционер в правителството. РАЗВЪРЖИ ЕЗИКА БЕ ОФЦЕРИНО ! НО УВИ , ТОЙ НЕ МОЖЕ !
  • 67 МЪЖЕНСТВЕН Е И ТУЙ ТО !

    1 5 Отговор
    Само можеш да гали даскалицата. То и нащо магаре също голям го вади ама не се пъчи по върховете.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Още по знаещ

    2 5 Отговор

    До коментар #60 от "Знаещ":

    Тия факти може да си ги завпеш в русофилския задник. Украинците от Марс ли дойдоха? И руския император да не би да свободата на България да е водил войната? Замисъла е бил България да стане след време Задунайска губерния. Руските еничари винаги сте изопачавали и фалшифицирали българската история.

    Коментиран от #70, #71, #72

  • 70 НЕ СЕ ПРЕДСТАВЯШ

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Още по знаещ":

    Чорбаджийска издънко. Дядо ти , хайдутин ли бе ? Дядо ти, във въстанията 1875, 1876 / Старозаго.ско и Априлск/ участник ли бе ? Дядо ти на фронта на междусъюзните, Балканските войни ли бе ? Дядо ти върна ли се като ВЕЛИК НАШ ВОЙНИК, ИЗМОКРЕН, ГЛАДЕН, УМОРЕН, РАНЕН, ОСЪКАТЕН - заварил нивата си кофискувана, стопанство и животните му забрани от бирници, ЖЕНА И ДЕЦА, в разорено състояние, беднотия, дългове ли бе ? Дядо ти взе ли косата и брадвата СЕПТЕМВВРИ 1923 та и тръгна да м
    а ти в СОФИЯ - МАЗНИ ЧОРБАДЖИИ богати ? Дядо ти жив остана ли ? Партизанин/пак хайдутин за мъст / - гората от хубав живот - хвана ли ? КОЙ БЕ ДЯДО ТИ ? ПРИ СОЦА И КАК СТАНА ТАКВОЗ ОПУЛЕНО ДЕТЕ ? КАЖИ НИ , НАГЛО КО.ЕЛЕ !
  • 71 Ти знаеш, твоята а аз моята

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Още по знаещ":

    ТРУДНО ЩЕ СЕ РАЗМИНЕМ.
  • 72 Народно душманче и изедник си ?

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Още по знаещ":

    Нали скъпи ? Затова пипаш.А хората бледнеят и пипат също. Но пипат от горните етажи . Ти обаче чергата държиш и не пускаш други да закриеш. Нещата отиват на " КОЧ МАНЬОВЪР " и роги трошене. РИПАЙ ОЩЕ, мотивираш, импулсираш НАРОДА да хване тоягата и пусне пердето. ГНИДА ЗЛОДЕЙСКА !

    Коментиран от #73

  • 73 Народно душманче и изедник си ?

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Народно душманче и изедник си ?":

    Да се чете : ЗАТОВА пипаш, А хората БЕДНЕЯТ И РИПАТ СЪЩО. НО РИПАТ ОТ ГОРНИТЕ ЕТАЖИ " .........
  • 74 Цар Вул

    2 1 Отговор
    Чета и не вярвам на "ушите си"!Къде в своята реч на връх св.Никола ПРЕЗИДЕНТА казва нещо за Русия!Говори за патриотизъм и т.н.,а ВИЕ МРЪСНИ ЗАДНИКО АМЕРИКАНСКИ ЛИЗАЧИ плюете и злобеете срещу единствения ЧИТАВ ПОЛИТИК в България!Вие май забравяте как завършва живота си Вашият Стефан Стамболов?С насечена глава,отсечени ръце и какво казва на жена си на смъртното си ложе!!Нещо"много добро"за австрогерманеца и национален предател Фердинант 1,който искаше да влезе на кон в Цариград и там да се коронова на император!Предизвикал НЕ ЕДНА,А ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ И ИЗБЯГАЛ С ОТКРАДНАТОТО В КОЯ ДЪРЖАВА?ХАЙДЕ ПОЗНАЙТЕ ОТ ТРИ ПЪТИ!ИДИОТИ С ИДИОТИТЕ!ВИЕ СТЕ ОТВРАТ И СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове