Last news in Fakti

26 Август, 2018 10:10 5 472 13

Дете е сред загиналите в автобуса-ковчег

  • автобус-
  • своге

Детето, което е пътувало в преобърналия се край Своге автобус, е сред загиналите. То е на 13 години и е от село Световрачене. Именно от там са и повечето от хората, пътували в него. В събота сутрин от там превозното средство тръгва за екскурзия.

Жителите там изкараха безсънна нощ. Кметството остана отворено, а служителите работиха до късно. Там прииждаха близки на пътуващите в автобуса. Те искаха да научат повече информация за състоянието на близките си, съобщи NOVA.

Служителите на кметството изготвяха списъци. До момента са събрани данните на 19 от пътниците. За един от тях вече я ясно, че е сред загиналите. Другите 18 са ранени. 15 човека обаче все още липсват от списъците.

Към 8.00 часа сутринта вчера автобусът е спрял близо до кметството. Хората слизат, за да си вземат нещо за из път. Всички са били в приповдигнато настроение и са нямали търпение да започне еднодневната им екскурзия до манастир „Седемте престола”.

Екскурзията е организирана от пенсионерския клуб и такива са се правили почти всеки уикенд. На нея е имало около 15 души от певческия състав на селото. Имало е и едно дете на 13 години. То е сред загиналите.

Шестима от пострадалите в автобуса-ковчег край Своге са откарани в УМБАЛ "Света Анна". На някои от тях се извършват тежки гръдни и коремни операции. Състоянието на всички тях остава тежко.

Двамата мъже и четирите жени са в реанимацията на лечебното заведение. Извършени са коремни и гръдни операции на две от пациентките. Днес на пострадалите предстоят ортопедични операции, посочват от болницата.

Овладяно е състоянието и на шестимата, пострадали от катастрофата, които са настанени в "Пирогов". Опасността за живота на четирима от тях обаче остава, информира на извънреден брифинг заместник-директорът на болницата проф. Николай Габровски.

Остава стабилно и състоянието на 62-годишната жена, транспортирана във ВМА. Пациентката е контактна и адекватна.

Към момента е в тежко, но стабилизирано състояние и 30-годишният пациент, също настанен в реанимацията на болницата. Младият мъж е контактен и адекватен, добавиха от ВМА.

За пореден път лекарите от Спешна помощ извършиха геройство - така определи действията на Спешна помощ говорителят й Катя Сунгарска. Тя посочи, че е била създадена много бърза организация и координация между Спешните помощи на отзовалите се градове и не е имало закъснение на линейките, както се твърдеше.

16 души загинаха след като автобус с пътници от село Световрачене, които отивали на екскурзия до манастира "Седемте престола", се преобърна в Искърското дефиле.

В автобуса са пътували 33 души и шофьорът, десетки са ранените в различна степен. Произшествието на входа на Своге стана около 17.00 ч. 13 души загинаха на място, а трима на път към болниците.

Според първоначалните информации автобусът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия към момента. По същото време в района е валял силен дъжд. 27 август, понеделник, е обявен за ден на национален траур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 циганина

    13 7 Отговор
    KOI SHTE PONESE OTGOVORNOSTA DO KOGA DYRJAVA SHTE ABDEKIRA OT VSICHKO I SAMO SHTE SE KRADE PRESTUPNITSITE SA NA SVOBODA OT 89 DO KOGA SHTE PRODALJAVA TOVA
  • 3 камери

    18 12 Отговор
    Да се задължат всички автобуси да имат камери за да се вижда какво е станало. То същото важи и за леките коли. Както в Русия. Като не сме шофьори - БИГ БРАДЪР

    Коментиран от #13

  • 4 пиши на български

    10 11 Отговор

    До коментар #1 от "циганина":

    Пиши на български и с препинателни знаци. Няма кой да обърне внимание на такъв слабоумник като теб.
  • 5 циганина

    10 8 Отговор
    KAMERI A LITSENZITE KAK SE DAVAT A PAK PO VTORIA NACHIN TOVA SA PRESTUPLINYA VINOVNI NYAMA LI

    Коментиран от #6

  • 6 Трифонов

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "циганина":

    Всичко в държавата ни е НОРМАЛНО! Престанете да се разграничавате от "гадовете, дето ни управляват", щото те не падат от небето! Те СА ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗВАДКА от това общество! Всеки един от вас на тяхно място ще действа по абсолютно същия начин, ако не и по много по-лош! Българинът е фиксиран в недвижимите имоти, алчен и завистлив тъпанар, който в момента, в който подуши власт, се впуска с бясна скорост да я употреби в своя лична полза! Елементарно и примитивно поведение, характерно за примитивен индивид, принадлежаш към общество, което винаги е живяло бедно! За 30 години, с власт дарихме всякакви българи - от прости и необразовани задници, до изключително интелигентни, образовани и наглед стойностни хора, които в живота си до момента на влизането си във властта, вероятно не бяха присвоили и един кламер. Ала всички те се държаха по един и същи начин след като подушиха властта - така, както и ще се държи всеки от вас, когато и ако докопа властта. Бесните ви коментари тук също не се дължат на обикновено човешко възмущение от недостойната постъпка на някой си политик. Дължат се на завист! Завистта от това, че той разполага с власт, за да сбъдне примивните си мечти за безброй недвижими имоти, а вие - не! Коментарите ви са просто израз на лицемерие - най-противното от всички човешки качества, но неделима част от българската народопсихология. Ето защо... всичко е нормално!!!
  • 7 Morgoth

    8 8 Отговор
    МОДЕРАТОРИТЕ!!! Няма ли най-после да започнете да триете мненията написани с главни букви и на маймуница? Тук половината са такива и тава показва изключително ниска интернет култура.

    Коментиран от #10

  • 8 555

    7 1 Отговор
    Тази трагедия можеше да се предотврати или поне да бъде в много по-малък мащаб ако пътниците бяха използвали КОЛАНИ. Ясно се вижда, че автобуса не е толкова смачкан, но редовната практика в България - като се возим в автобус, влак или нещо друго по-голямо от кола може и без колани, е отнела живота на тези хора. Нека почиват в мир и дадат урок на всички превозвачи и пътуващи, че коланите са там, за да ни пазят. Пътуването със сигурност няма да бъде по-дълго или изморително ако сте с колан. Но ще бъда на 90% по-безопасно!
  • 9 цигането от София

    8 5 Отговор
    Корупцията в България ,води до тука ,,,,Купена шофьорска книжка ,,,,
  • 10 циганина

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Morgoth":

    A tezi koito nyama me klaviatura na kirilitsa sme slaboumnitsi i da ni iztrivat komentarite jalki zlobni mijiturki
  • 11 Враг

    9 2 Отговор
    До кога ще се правят ремонти и пътища убийци. Как може във 21 век да се приемат подобни пътища и да се дават разрешения за придвижване по тях. Лицата дали разрешението и приели тези така наречени нови пътища са за затвора и главните виновници за повечето инциденти. Кога ще си платят и ще си понесат отговорност за това тези престъпници. Не съм привърженик на никоя партия защото всичките са комунистически възпитаници но не одобрявам престъпното управление на Герб но не трябва и червената госпожа да допуснем в управление. Не е ли време вече да изхвърлим боклука.
  • 12 К.К.

    3 2 Отговор
    Петя е прекрасен в сравнение с много други пътища, но почти никой не се съобразява с пътните условия. Дъжд, мъгла, лоша видимост са предпоставки които налагат шофиране с доста по-ниска скорост от максимално допустимата, голяма част от шофьорите видят ли знак 80 значи може и със 90-100 без значение какви са пътните условия. Каквито и да са колите, те не са с неограничени възможности нито ние сме безгрешни и на нас няма да ни се случи, колкото повече хора го осъзнаят и се пазят и внимават на 120% при шофиране, толкова повече и Господ ще ги пази!
  • 13 бой и препикаване

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "камери":

    И с какво ще помогне това.Камикадзето изобщо не му дреме дали какво ще стане с него.То лети срещу теб в насрещното,или те вози. Едниствения ни шанс е да вземем книжките доживот на 1/5 тия дето са на пътя. И пак не е гаранция.че няма да се качи без книжка пиян друсат или гъзар.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове