Last news in Fakti

27 Август, 2018 13:23, обновена 28 Август, 2018 11:22 5 536 17

Жертвите на катастрофата край Своге станаха 17

  • своге-
  • катастрофа-
  • шофьор-
  • жертва

Жертвите на тежката катастрофа с автобус край Своге станаха 17.

Снощи е починал още един от ранените, настанен в столична болница, съобщи „Нова телевизия“.

Последната жертва е Славка Колева. Тя е починала при транспортирането ѝ към лечебните заведения след инцидента и е била закарана директно в Катедрата по съдебна медицина в София. Била е разпозната от близките си в неделя вечерта и затова досега известната бройка на жертвите беше 16, уточнява сайтът „Дневник“.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че е повдигнато обвинение на шофьора на автобуса Григор Григоров. Той е обвинен за причиняване по непредпазливост на смърт и телесни повреди на повече от един човек. Нарушил е правилата за движение по пътищата, като е превишил ограничението от 40 км/ч в пътния участък, сигнализиран със знак за това.

Григоров е задържан за срок от 72 часа. В момента задържането се изпълнява в условията на болнично заведение, където той е на лечение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДАЛАС

    29 8 Отговор
    лош асфалт, вали дъжд, наклон, без технически без гуми, пълен тежък рейс, кара с превишена скорост (40 е за лека кола, не за тежък рейс), общо взето няма НЕВИННИ

    Коментиран от #5, #6, #7, #11

  • 2 цистит

    23 1 Отговор
    можеха и малко по здрава мантинела да сложа, като я видях тая ламарина и ми направи впечатление но не е оправдание това... имаше хора които писаха тук че имат вила там и като вали не пътуват нарочно
  • 3 Бай Иван

    44 1 Отговор
    Бараво !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Вече има виновен.
    А че от години няма никъде свястно направена настилка, няма виновен!!!!!!
    Има асвалт от Бай Тошово време който не е мруднал.
    С сега асвалтират, и на следващата година почват с ремонтите!!!
    Кокао означава това: ДОБРО КАЧЕСТВО или .............
    Овчи народ, нека го мачкат и смазват!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Driving pleasure

    19 2 Отговор
    Сега като да спорим кое е първо - кокошката или яйцето. След като даже АПИ признават, че пътя има забележки и е опасен въпросът е само 1 - защо не са го спрели тоя път и обезопасили веднага. И главният виновник си остава така наречената държава и институциите и! Тяхна е вината и че автобус, който не е минал преглед е на пътя - в 21век изграждането на инормационна с-ма да се следи дали МПС е минало или не ГТП е не само елементарно, но и евтино - нямат оправдание! Със сигурност има и някаква шофьорска грешка, но тя е на втори план!
  • 5 гост

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "ДАЛАС":

    Ти изобщо си нямаш напредстава от автомобили и пътна обстановка.
  • 6 Тиква

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДАЛАС":

    Като има пътен знак на пътя то той е валиден за всички МПС, това че е закъснял за ГТП не го прави неизправен а и от къде видя износените у гуми?
  • 7 Петър

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДАЛАС":

    Стига с тоя тъп технически преглед, автобуса е щял да си го мине без проблем така както и ти го минаваш с твоето МПС
  • 8 Цецо

    11 0 Отговор
    Според мен, освен шофьора /мисля, че е карал с несъобразена скорост/ трябва да има и други, привлечени под отговорност... а не само той да остане и да опере пешкира...

    Коментиран от #9

  • 9 Ххххх

    18 0 Отговор

    До коментар #8 от "Цецо":

    Затъпелият бг народ няма и да разбере защо протестира Кольо Босия. Може би заслужаваме да измрем по пътищата, от глад, студ, болести…..
  • 10 Критика

    12 0 Отговор
    Картината не е пълна. В това ПТП са участвали още три коли. Не е ясно кой каква роля е изиграл в конкретната ситуация. Възможно е насреща да е идвала лека кола в лентата на автобуса и той да се е опитал да избегне челен удар, спирайки се в мантинелата.
    Никой не казва нищо.
  • 11 за сведение

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДАЛАС":

    Тежък рейс е много по-устойчив на пътя от лека кола!
  • 12 Filо

    1 10 Отговор
    Пътят може да има забележки, но по него са минали безпроблемно безброй МПС-та. Основният отговорник е шофьорът, който е и собственик на фирмата и отговаря в случая за техническото състояние на пътя. Плювачите са платени това е ясно.
  • 13 Filо

    3 2 Отговор
    Сгреших, шофьорът като собственик на автобуса отговаря за неговото техническо състояние.
  • 14 Миро

    4 7 Отговор
    Какво става с таткото на Румен Грипена? Плешивият военен тъпанар няма ли да признае че е накарал полицаите да прикрият баща му и да стоварят вината върху пострадалия инвалид?
  • 15 ШОФЬОРА с колко калории е бил ?

    2 0 Отговор
    Достатъчно калорични храна е ял? Нека да изследваме хляба дето е ял, дюшека на който е спал, на типа обувки с които е шофилал.Колко часа е спал вечерта предния ден. НЕЩАТА ОПИРАТ ДО ДЪЛОКИ ОБЩИСТВЕНИ И СОЦИАЛНИ ПРОБЛЕМИ. ПЛОД НА ТОЗИ ЗАМАСКИРАН АНТИДЪРЖАВЕН СТРОЙ. КРИМИНАЛНА ВЛАСТ - за която НАРОДА Е БРЕМЕ, НЕНУЖНА СГАН. КАК ЩЕ РЕАГИРАМЕ НА ТЯХНИТЕ ТРИКОВЕ ?
  • 16 ОБЩЕСТВЕНИЯТ СТРОЙ Е АНТИ НАРОДЕН !

    2 1 Отговор
    ФАЛШИВО СЪЩЕСТВУВАНИЕ - живеем на ДОТАЦИИ ОТ ЕС, ЖИВЕЕМ в сън и на магия, кой до къде устиска. ИМА ОГРОМНА СВЕТОВНА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - а ние не произвеждаме ! Ще го проумеем ли че живеем по-рано от времето на Бай ТОШО ! НИКОЙ НЕ ЖИВЕЕ НА ЗАЕМИ А България до кога ще я кара така. КАК ЩЕ връщаме тези ЗАЕМИ ? КОЙ СИ ЗАДАВА ТОЗИ ВЪПРОС ДНЕС ?

    Коментиран от #17

  • 17 шемза

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "ОБЩЕСТВЕНИЯТ СТРОЙ Е АНТИ НАРОДЕН !":

    по информация дадена ми свише ,тази катастрофа е предизвикана ..участва турчин ,който е повредил автобуса ...но ще бъде покрито ,както стана с цистерните в Хитрино
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове