Last news in Fakti

28 Август, 2018 08:24 12 629 49

Водач на листа на ДПС е правил ремонта на пътя до Своге

  • своге-
  • ремонт-
  • път-
  • мегаинвест-холд еоод-
  • “мегаинвест-холд” еоод-
  • цветан цветанов
Водач на листа на ДПС е правил ремонта на пътя до Своге - 1
Снимка: МВР

Фирма на строителен бизнесмен, който през 2013 г. е бил водач на листата на ДПС в Монтана, е полагала асфалта на път II-16 край Своге, където автобус излетя от пътя и уби засега 17 души.

Данните бяха оповестени от Антикорупционния фонд, откъдето обещават, че ще предадат материалите на прокуратурата.

Дружеството “Мегаинвест-холд” ЕООД е извършвало полагането на асфалтовия износващ слой при рехабилитацията на път II-16 в участъка край Своге. Фирмата е част от обединението “Трейс Своге” ДЗЗД с 40%, а водещ участник е "Трейс Груп" АД., става ясно от сигнала.

Цитираната компания е 100% собственост на дружеството "Мегаинвест" ЕООД, което пък е еднолична собственост на бизнесмена Цветан Славейков Цветанов, явяващ се и управител на двете фирми. Основната дейност на "Мегаинвест-Холд" ЕООД, регистрирано в Дупница, е "строителство на самолетни писти и пътища". Капиталът на компанията е 319 110 лв. от регистрирането ѝ през 2008 г., когато се е казвала "Пътно поддържане - Дупница".

От Антикорупционния фонд допълват и друго - че от извършена проверка в съдебните регистри става ясно, че преди време работници на фирмата на Цветанов са свидетелствали по дело за обезщетение, заведено заради пътен инцидент по време на ремонта на друг участък от същия път, със същите изпълнители - ДЗЗД "Трейс Своге" и двете съставляващи обединението фирми. Делото се води пред Плевенския районен съд. Служителите на “Мегаинвест-холд” ЕООД са свидетелствали именно като извършители на асфалтополагането през 2012 година.

Въпросното дело за пътен инцидент обаче завършва с отхвърляне на жалбата срещу Агенция "Пътна инфраструктура" и изпълнителите на ремонта на пътя, става ясно от решението на Плевенския окръжен съд.

Цветан Славейков Цветанов има няколко активни фирми със строителна дейност и общо спечелени обществени поръчки за над 130 милиона лева, твърдят още от Антикорупционния фонд.

През май 2013 година бизнесменът е и водач на листата на Движението за права и свободи в Монтана на изборите за Народно събрание.

Фирма, собственост на Цветанов, управлява и асфалтова база и кариера за инертни материали за асфалтови смеси в региона в съседното на Своге село Владо Тричков, се казва още в сигнала на фонда, който ще бъде пратен в прокуратурата.

"По информация от местните медии именно тази база и кариера са доставили и материалите, вложени в асфалтовия износващ слой за рехабилитирания път.

Материалите от извършената проверка ще бъдат изпратени на прокуратурата след пълното ѝ приключване", допълват от АФ.

Любопитна подробност е, че Своге от години се управлява от кмета Емил Иванов - неколкократен депутат и областен управител на София-област от ДПС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек народен

    96 0 Отговор
    У панделата незабавно!

    Коментиран от #25

  • 2 Ислямски Закони

    79 3 Отговор
    Ако беше в любимата ИМ Турция щяха да го лепнат ДО ЖИВОТ !! тука условна , най много ! Да няма" дисХримнаСия "
  • 3 Даа

    92 1 Отговор
    Започнаха да излизат истините за пътя убиец и корумпираните политици!
  • 4 Шаран БГ

    72 6 Отговор
    Ако беше в "любимата" НИ НРБ, отдавна да са в Белене / ако не в ямата/ !!!

    Коментиран от #39

  • 5 шефа

    70 2 Отговор
    и пак ДПС ТАКА Е БЪЛГАРИНО
  • 6 Ужас

    65 3 Отговор
    Знаех си че някой циганин има пръст в това , тежка конспирация за изтреблението на българите , моментално ДПС да се закрие и изправи до стената
  • 7 ТОДОР ДЖУГАНА

    64 19 Отговор
    КЪДЕТО Е БСП ТАМ Е И ДПС , ФИРМАТА Е ОТ ВРЕМЕТО КОГАТО УПРАВЛЯВАХА ЗАЕДНО, ЦЕЛУВКИТЕ И МИЛУВКИТЕ ИЗОБИЛСТАВАХА ПРИ ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ , ЗА ДА СИ СКУБЕМ КОСИТЕ ПО КЪСНО НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА , МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА ОТ БСП БЕШЕ ВЕСЕЛИН ГЕОРГИЕВ И ТОГАВА ПАК ИМАШЕ ЕДНА ДАЛАВЕРА ОЗАГЛАВЕНА„БАТКО И БРАТКО”!
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЛЪСВА КРАДЕЦ ОТ ПАРТИЯТА, КОЯТО ВСЕ ТРЪБИ ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА! НЕЗНАМ ДАЛИ ПОГОВОРКАТА Е БЪЛГАРСКА НО НА БСП И ПАСВА ИДЕАЛНО !

    Коментиран от #48

  • 8 Мимо

    93 0 Отговор
    САМО този не много известен бизнесмен е налапал поръчки за 130 МИЛИОНА лева!!!! Започвам да си мисля , че простолюдието като мен наистина няма никаква идея в какви мащаби се краде в тая държава. Това е някаква лудост!!!
  • 9 Георги

    50 0 Отговор
    Стана трагедията и всички започнаха да се правят на много загрижени и да изпълняват задълженията си.Къде бяхте досега?! Значи ли,че някой не си е вършил работата,както трябва?
  • 10 garbage

    38 10 Отговор
    Дпс са окрали (както винаги най-редовно) парите от пътя и за ремонт и така!Бсп/Бкп са същите!!!Ако не кгб то ще е бкп, все една и съща цигания!На пРезидента баща му блъсна инвалид в Харманли и се чу чак след десетина дена........защо чак тогава?!?!?Защото партията "'майка"' "'мисли"' за народа как винаги да го прекара като за последно беше 2013г с банката на мустакатия конто също е в играта!!!Да съдят тоя от дпс!!!
  • 11 Българин

    31 1 Отговор
    В живота всичко се знае, въпроса е да се каже. Няма случайни неща .
  • 12 Мизирабъл

    24 16 Отговор
    ДПС + ГЕРБ=ВОЛ, ВЕЧНА ОБИЧ И ЛЮБОВ!

    Коментиран от #15

  • 13 гост

    31 1 Отговор
    Това всичкото е трябвало да стане ясно и да бъде проверено преди много години, още през 2012г. Сега какво значение има? Станала е аварията. Всеки знае колко се краде и как се попълват едни документи, а реално се слагат други материали, с друго качество. Но по документи всичко е наред. Проверките се извършват основно по документи. Всеки, които е карал по стар път или в чужбина знае, че асфалта трябва да е грапав, за да осигурява сцепление. Гладък асфалт може да е тих при движение, но колкото е по-гладък, толкова по-зле, толкова по-ниско сцепление, толко по-дълъг спирачен път, толкова по-голям риск от аквапланинг при дъжд. Всички нови кръпки се правят с подобни, мизерни смеси, които може да са подходящи за алея пред къщата, но не и за натоварени магистрали или пътища.
    В нашият град полагат 2см асфалтова, или повече битумна, смес върху старата, разкъртена настилка. Издържа максимум 2г. Мислите ли, че кметове, общинари не са наясно, че това е много по-скъпо от качествен ремонт, който ще издържи 12-15г.? Занят, но точно те го правят, за да точат милиони. Това е прореден пример.
  • 14 Спас Спасков

    30 6 Отговор
    Комундета , депесари и ченгета са в основата на яловата ни демокрация. Да ги изринем по-бързо за да може да оцелее България!
  • 15 Крали Марко

    30 11 Отговор

    До коментар #12 от "Мизирабъл":

    Другарю : Дпс винаги е в комбина с БСП . Това са обръчите на мафията. ДПС + Бсп + Ченгета + Мутри = Сполука за България ! Честито!

    Коментиран от #19, #42

  • 16 ооо

    22 1 Отговор
    Ако тоя е лапнал толкова пари на това ниво:кмет-депутат,то какво ЛАПАНЕ ли е ако е министър?
  • 17 почетния голям член

    20 2 Отговор
    Почетния член на ДУПИСЕ не е ли участвал? Той е велик хидроинженер, точно толкова, колкото и въпросния другар е инженер.
    Назначават се най-големите некадърници по партийна линия, тия тулупи задминаха и Бай Тодор по пропаганда и партийна некадърност.
  • 18 гражданин

    22 5 Отговор
    ДПС + БКП +СДС +ДСБ + ДА БЪЛГРИЯ +ЗЕЛЕНИТЕ + ВОЛЯ = НЕРАЗДЕЛНА ВЕЧНА ЛЮБОВ ДРУГАРИ!!!
  • 19 чалга

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Крали Марко":

    Те от Дсб са """ антикомунисти""" само дето Костов е бил в ссср в Кремечук вербуван от съветските тайни служби!¡
  • 20 ГАЛЕВ

    14 0 Отговор
    водач не на листа на дпс а престъпник -крадец от дпс убиец.прокуратурата незабавно да го арестува и предаде на съда който да го осъди по бързата процедура-и присъдата не трябва да бъде по малка от до-живот без право на обжалване.
  • 21 гост

    24 0 Отговор
    От къде на къде дават на разни от дпс да правят каквото и да е било.Сега да му конфискуват цялото имущество ама и на родата му и да го дадат на почернените семейства.А на него и родата вечна забрана за работа и поръчки в обществения сектор.
  • 22 ХХХ

    15 1 Отговор
    Щом е от ДПС значи - от ДС !!!
  • 23 Някой си

    21 5 Отговор
    Не се заблужадавайте!"Трейс" се отчита на Борисов.
  • 24 злобар

    15 0 Отговор
    Директно затвор!
  • 25 Тангра

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек народен":

    У панделата - ДА ама и конфискация на пари и имоти !
  • 26 коРа

    15 0 Отговор
    Ей боклуцииии, пътя от Софето до Самоков е в пъти ама пъти по-зле от този през Своге и дефилето.Там от 50 години, нито е преасфалтирано нещо, нито мантинели има,пропасти,пропаднали участъци,свлачиша и тн.И не само този път и много други са мега зле.Колко още невинни българи, трябва да умре по пътищата, за да се направи нещо,да се държат фирмите убиици отговорни,политиците за безхаберието си-също.
  • 27 и още и още

    10 0 Отговор
    Та същата фирма чисти снега и зимата в целия район базата им е в Обеля след разклона към околовръстния път срещу бившия инжстрой май са даже някави стари военни поделения
  • 28 Босия

    18 1 Отговор
    А колко отидохме да подкрепим Босия на протеста му? Повечето го смятаха за луд. Ето 17 мъртви българи- това достатъчно ли е сега?
  • 29 Винету

    11 2 Отговор
    Обещавам догодина ди ви резна още 200 м. магистрала ъъъъъ, лентичката де!
  • 30 Класатор

    14 0 Отговор
    Пътно-строителните фирми се делят на:
    1. Крадливи
    2. По-крадливи
    3. Трейс
    4. Турски
    5. Български с шеф БГ турчин

    На запад работят с първите две категории, а по-посредствени страни като нас - с последните три.
  • 31 Прометей

    8 4 Отговор
    .....ох ОТДЪХНАХ СИ.........
    .....АСФАЛТ ПАША Е.......НЕВИНЕН...ХАХАХАХАААААА...
    .....КАКТО СИ ТРЕБЕ...
    .....отново 2/3 от коментарите са впрегнати няколко тъпи ГЕРБЕРАСТКИ трола минали за кратко през.....“козяка“........
    ........ПО ДЕБИЛНОСТА.... ще ги познаете.....
  • 32 Мемфис

    12 4 Отговор
    До като в БГ има комунисти кражбите, далаверите и престъпленията няма да спрат!
    Това е збирщина от некадърници,хитреци и продажници, които пред никакви скрупули не биха се спрели, за да си напълнят гушите.
    ГЕРБ са еволюирали комунисти - мутрокомунисти, по-алчни и безпардонни.
    Само след сле некое друго поредно престъпление за този случай ще се забрави, както стана с Митьо очите!
  • 33 Антон

    19 0 Отговор
    Едно мога да ви кажа. Когато дойдат изборите, не ходете за гъби, не спете, не си мислете че ги отсвирвате, когато не гласувате. Българи ходете и гласувайте, дори за най-ооличната партия или най-големия тъпънат. Гласувайте за който й да било в листоте. Колкото повече българи гласуват, толкова по-малко депутатски места за дпс и съответно нейно влияние.

    Коментиран от #38

  • 34 боко да се маха

    11 4 Отговор
    На 16 Септември 2018г. от 12:00 ще се проведе Мегапротест пред Народното събрание в София! Всички български граждани са поканени на протеста срещу правителството и всички мафиотски партии - герб, бсп, дпс и т.н. Страницата на протеста - https://www.facebook.com/borisovmafia/
  • 35 Шаран БГ

    8 2 Отговор
    /почетния голям член № 17 / Не че питая особена любов към "Бай Тодор", ама пропагандата не я правеше той - имаше си /както и сега/ гъзолизци - у нашенско винаги са на ниво !!!Виж за неговата " некадърност" може и да поспорим - от комунистическа власт в България от 45 години, 2 месеца и 1 ден, той е бил ПЪРВИ и ни е въртял на малкия си пръст 33 години, 6 месеца и 4 дни. Мъчно ми е - ама така си беше. Сега глупости колкото искаш по негов адрес, ама той нямаше да позволи да има ДуПиСе !! Нито той , нито неговото котило..... А сега дигайте паметник на философина и франкофонина от село Веселиново - не Ви ли е весело ! На мене ми се плаче........Ако е само Славейков, ще му запея като славейче сутрин рано в клонките на бяла джанка - но не е! Стотици гарвани са , черни, грозни, страшни...За това, може би, и се возят само в черни и страшни джипове .... ?
  • 36 Татиана

    2 1 Отговор
    Трябва,незабавно те,шосе да,направят_АСвалтирани:;✔
  • 37 Възмутена

    6 1 Отговор
    Съболезнования към близките на починалите и с пожелание за възстановяване на ранените.Възмутена съм как може от общината да не качат съобщение за съболезнования в сайта на Община Своге.Мисля че е време емил иванов да си влезе в ролята на кмет, а не да крепи чашата с уиски и пурата в снек бара
  • 38 Калоян

    8 2 Отговор

    До коментар #33 от "Антон":

    И за кого да гладуваме бе Антонов? Бсп ги знаем че са леви и социални точно толкова колкото аз съм третият български космонавт. Герб са убийци на народа в буквален и преносен смисъл. Дпс? Псевдопатриотите които се джафкат помежду си той е от патриот по патриот а взели властта изведнъж млъкват и козируват на бойко? За кого да гладуваме след като всички ама абсолютно всички са антибългари и унищожителни на нацията!!!

    Коментиран от #47

  • 39 Тухларя

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шаран БГ":

    Ако знаеш колко много споделям възгледа ти... Трябва, обаче да влючим и тухларните-възпитателната им цел е голяма.
  • 40 Биде

    5 3 Отговор
    Доган нагло го беше казал- обръчи, обръчи, обръчи!Само наши другари( на ДПС, БСП и ГЕРБ) могат да се докопат до големите пари, а те пък да им върнат част от тях под форма на дарения, финансиране и т.н. и на кого му пука че народа мре като мухи а истинските виновници винаги остават ненаказани

    Коментиран от #46

  • 41 Гого

    3 1 Отговор
    Няма случайни хора само близки до властта печелят поръчките!
  • 42 Мизирабъл

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Крали Марко":

    Тиквата + Пеефски= ВОЛ Вечна обич и любов, щом иначе не ти харесва.Тука няма опровержение господинчо динчо.

    Коментиран от #45

  • 43 ссср

    7 0 Отговор
    ДПС - тумора на България
  • 44 мафия

    3 0 Отговор
    През 2016-та 20-членна Държавна комисия приема пътя две години след като в участъка вече се извършва движение, посочи Нанков.
    Това е МАФИЯ! Помните ли "Батко и Братко"? Нещо да се е променило?
  • 45 Командира

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Мизирабъл":

    Тиквата е в Брюксел след като си купи ъам шефското столче в Пес и си остави хунтата на самоизяждане от вътре по примера на Командира със седесето си от 97г.Там бяха и депесарите Данчо Ментата и Христо Бисеров във вечна дружба!!!
  • 46 Командира

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "Биде":

    Дпс, Бсп и Дсб искаха властта през 2013г и направиха болшевишки преврат ама Дсб пак не ги огря властта!!!
  • 47 Иво

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Калоян":

    Те Бкп, Дпс и Сдс 97г са убийци на народа!!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 дуписе

    0 0 Отговор
    "Дилянеееее Помагаййй веее ши на погнат ся проверкии моверкии затъпи ги сичките и да излезим чисти !"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове