29 Август, 2018 12:24 5 699 39

Волгин: Искам да се запозная с антикомунист, който да не е членувал в БКП

  • петър волгин

"И аз, подобно на Мартин Лутър Кинг, имам една мечта. Да се запозная с антикомунист. Ама истински. Автентичен. Не такъв, който преди 1989 г. е бил партиен или комсомолски секретар. Не такъв, чиито родители са били членове на ЦК на БКП.

Не такъв, който заради връзките на мама и татко е учил " на Запад". Не такъв, който от малък е имал привилегиите, които 99 % от останалите българи не са имали." Това написа в публикация в социалните мрежи журналистът Петър Волгин.

"Простичко казано, искам да се запозная с антикомунист, който няма номенклатурно-комунистически произход. Проблемът на мечтата ми е, че май такива антикомунисти не съществуват", допълни Волгин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи их хи

    69 15 Отговор
    Те това е истината!
  • 2 Гаргамел

    37 78 Отговор
    Вилгин, както винаги, така и сега се доказваш като УНИКАЛНО тъпо парче

    Коментиран от #9

  • 3 нормален

    59 3 Отговор
    "Комунисти" "демократи", "леви" "десни", това са залъгалки за дебилите. За съжаление, те са 80% и затова сме на този хал.
  • 4 Batushka

    19 27 Отговор
    А зелен кон не щеш ли да видиш как яде боб?

    Коментиран от #27, #28, #29

  • 5 ПРОСТО

    36 9 Отговор
    НЯМА ТАКЪВ!
  • 6 не че нещо ама е така

    16 38 Отговор
    е мога да те запозная с няколко, ама преди това ще съм те пратил у интензивното, защото толкова прости индивиди като теб не заслужават да са извън него ;)

    Коментиран от #34

  • 7 Дедо Грую

    14 6 Отговор
    Илия Минев. За съжаление не е между живите.

    Коментиран от #20

  • 8 доктор Йоткер

    24 30 Отговор
    Аз съм такъв. Никога не съм имал облаги, нито съм учил на запад, нито съм се възползвал от системата. Ела, да се запознаем и да ти бия два шамара.
  • 9 регулировчик

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    "Винаги", но не сега.
  • 10 Българин

    24 16 Отговор
    А аз искам да се запозная с русофил, който да е български патриот и да поставя българските интереси на първо място!

    А за комунисти изобщо не ми пука. От бивш комунист става най-добрия антикомунист, понеже познава нещата отвътре. Така например товарищ Сталин въпреки, че е бил възпитаник на семинария е един от най-войнстващите атеисти, по чиято заповед са избити хиляди свещенници в Русия а хиляди храмове са превърнати в селсъвети и обори.

    Коментиран от #12, #14, #36, #37

  • 11 САП

    15 12 Отговор
    Волгин ти къде си членувал. Най-малкото си бил комсомолец за да можеш да следваш. А от там на къде си бил.
  • 12 екзорсист

    13 10 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Бил е антихрист, сатанист под прикритие на "атеист".
  • 13 пипи дългото чорапче

    4 6 Отговор
    Приятно ми е Пипи дългото чорапче
  • 14 Доктор Охболи

    14 8 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Редно е да формулираш кои са българските интереси. И чак после търси запознанство. Но нека са конкретни нац. интереси, а не общи лафове.
  • 15 Иванов

    5 4 Отговор
    Приятно ми е, Иванов. Иван Иванов!
  • 16 ХА ХА ХА

    14 11 Отговор
    ПО ДОБРЕ ПРОУМЕЙ ,ЧЕ БСП Е МАФИОТСКА ПАРТИЯ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН!
  • 17 Ефтини сензации

    10 12 Отговор
    Комунистическото простолюдие може и да иска, но нормалните хора ги е гнус от такива като теб и за това няма как да се запознаеш с такива. Отвръщението което всеки нормален човек изпитва към комунистическото простолюдие би го възпряло от каквито и да било контакти с въпросното простолюдие...
  • 18 ВМОРО

    14 14 Отговор
    Волгин, ти си много долно пе***че! Демагог мръсен! Мога да предоставя списъци със стотици изчезнали и избити по затвори, арести, зандани и лагери мисионери, свещеници, кметове, националисти, национал-социалисти, консерватори, демократи, социал-демократи, анархисти, троцкисти и прочее жертви на престъпния тоталитарен режим. Червената безродна паплач унищожи цвета на нацията с помощта на болшевиките. Малцина преживяха репресиите, за да разкажат...
  • 19 ВМОРО

    9 9 Отговор
    Братя българи! В България е било най-силното антикомунистическо движение след края на Втората световна война - горянското. Горяните (основно земеделци) са оказвали съпротива на 12 години. У българина винаги е живял естествен и автентичен антикомунизъм. Без чуждестранна подкрепа броят на горяните достига над 6000 души. Ятаците - над 25 000. България е била в положение на гражданска война на практика до 1954 година. Движението е било изключетелно силно (естествено) в планинските райони - Стара планина,, Родопите, Рила, Пирин, Беласица и Осогово. Бог да прости жертвите на антихристите.
  • 20 ВМОРО

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо Грую":

    Покойните Илия Минев, Иван Григоров, доктор Иван Георгиев. Три ярки примера, оцелели в червената месомелачка на пандизите и лагерите.
  • 21 отговор

    7 4 Отговор
    Казано е, който е млад и не е с леви убеждения, няма сърце. Който на стари години продължава да е такъв, няма акъл. За да станеш върл антикомунист е нужно да познаваш партията отвътре. В продължение на не много време всичките ти илюзии стават на пух и прах. Лъжите, шикалкавенията, споровете и караниците за глупости, тъпотията, странните хора, които говорят странни неща, по времето на Живков доста добре платени и привилегировани, цялата чудовищна тъпотия и безчестие те карат да се отвратиш от този фалш завинаги. Стига да имаш съвест все пак. Едва ли има човек, който не е изпитал разочарование от разминаването между думи и дела, толкова характерно за комунистите. И накрая, след целия този абсурд, пак ламтеж за власт със всички възможни средства, нагло говорене, тъпотията, грозотията, и с всички тези средства надеждата, че ще спечелят доверието на хората. Колко пъти изтърпяхме странните им експерименти, да не навлизам в подробности. За съжаление пак има хора, които им вярват. Поведението на Нинова е доказателство че те никога няма да се променят. При тях има масова психоза.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Доктор Охболи

    20 3 Отговор
    Личните ми наблюдения подкрепят тезата на Волгин. Много добре си спомням как довчерашни комсомолски секретари изведнъж станаха върли седесари. Как деца на партийни секретари наричаха "червени боклуци" всеки, който имаше различно от "демократичното" им мнение. Познавам доста хора, дошли от село, получили образование безплатно, а някои и висше, след 10 ноември да викат как лошите комуняги не им дали да се развият...довчерашни овчари и селски идиоти, ограмотени от лошата власт, плюеха в захлас. Дълга тема. А това, че е имало стари антикомунисти, кой спори? Въпросът е за тия, новите, младите и красивите, с дядовци АБФК и партийни кариеристи.
  • 24 Един

    10 3 Отговор
    Петре, не се напрягай да търсиш! Ясно е , после антикомунистът ще стане комунист!
    ( отдавна си ме разочаровал - не ги "чуваш" нещата и ... нещо си много уверен в собственото си мнение)
  • 25 БСФН

    1 7 Отговор
    Б.Б. и Цв.Цвц
  • 26 Антисоциалист

    2 5 Отговор
    Господа, нелепо е г-н Волгин да се уподобява на Мартин Лутър Кинг. Подобие между този жив списувател и убития герой няма. Що се отнася до желанието на г-н Волгин да се запознава с антикокомунист без произход от или извън комунистическите партии, т.е. - "истински" на български и "автентичен" - същото на чуждопелтешки, такива са рядкост. Няма да му спестя и някои доказващи това факти. Последната комуна в СССР - основана от Лев Толстой, е разтурена през 1934 г, а Мао Цзе Дун изпрати хунвейбините да установяват комунизъм по оризищата на село, а не в Пекин. Сталин и Мао били ли са комунисти или антикомунисти? Ликвидирането на комуни и разгонването на комунари е антикомунизъм, нали! Няма как да се докаже комунизмът на комунистическоите партии в бившият соц-лагер, но антикомунизмът им е безспорен. Нека му напомня - в ГДР комунистическа партия нямаше, а в ГФР имаше. Та "проблемът на мечтата" на г-н Волгин е решен отдавна от Хегел така: "В развитието си всичко достига своята противоположност"... Но списувател да се сети за това?!
  • 27 Волгин

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Batushka":

    Волгин аз съм твоя човек кога да се запознаем.
  • 28 Волгин

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Batushka":

    Волгин аз съм твоя човек кога да се запознаем.
  • 29 Волгин

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "Batushka":

    Волгин аз съм твоя човек кога да се запознаем.
  • 30 Браво

    4 5 Отговор
    Цял живот съм репресиран от комунистите . Баща ми никога не е членувал нито майка ми нито аз.
  • 31 ВОЛГИН - звучи ЗАПАДНО, чак до Камчатка

    2 7 Отговор
    От каква слива шивачка издънка си бе, джанка ?
  • 32 барбалан

    4 4 Отговор
    Бат ВОЛГИН, а ако си правен в правителствена ВОЛГА, тва по твоите критерии брои ли се за негатив ?!... Ти със сигурност си наясно...
  • 33 Българофил

    4 3 Отговор
    Ако човек е чел и осмислил Солженицин, Сахаров,Суворов, Рибаков, Бунич, Волкогонов, Яковлев, Айн Ранд, Платонов...Това е достатъчно. Волгин, жалко, че не си Темзин!
  • 34 Не такива

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "не че нещо ама е така":

    Освен заплахи дай контра аргумент.И не се впрягй, ако познаваш такъв..Не си тарикат и шмекер..
  • 35 Другар

    3 4 Отговор
    Нямам нищо против да се запознаем,г-н Волгин,но ме притеснява фамилията Ви.
  • 36 Радо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Има доста между другото,и аз съм един от тях!!!
  • 37 Радо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Има доста между другото,и аз съм един от тях!!!
  • 38 Валери Ведов - 0882757367

    1 1 Отговор
    Журналист съм, набор 1953 г.. Нито преди 1989 г., нито след това не съм членувал в никаква партия, защото подобни структури ме отвращават!
  • 39 Дядо

    0 1 Отговор
    А не искате ли да се запознаете с комунист, който не е членувал в БКП?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове