Last news in Fakti

29 Август, 2018 15:50 28 083 52

Борисов към Сакскобургготски: Ако не се оправиш, онези ще ти вземат имотите

  • бойко борисов-
  • симеон сакскобургготски

Имотите не са лични на Симеон Сакскобургготски, а на цар Борис III. Симеон не ги е купил по някаква работническо-мениджърска сделка, получил ги е като наследство от цар Борис III.

Това каза юристът Минчо Спасов по повод казуса с царските имоти. Спасов е бивш депутат от НДСВ. Той бе гост в сутрешния блок на телевизия "България Он ер".

Според нашия съд излиза, че царят незаконно е ползвал имотите от 1918 година, а всички български институции са проспали факта. Оказва се, че не само Симеон, но и цар Борис III ще трябва да плаща наем. Това не е ли омерзително? Излиза, че Царят Обединител е трябвало да живее на палатка, подчерта юристът.

Настроенията на народа се диктуват от фалшификациите в медиите – че царят е дошъл да си вземе имотите, добави Спасов.

Ходовете, които остават оттук нататък, са ясни – Страсбург. При подобен казус съдът в Страсбург осъди гръцката държава да плати най-голямото обезщетение – около 18 млн. евро, уточни юристът.

Той разкри, че през 2009 година е имал разговори с Бойко Борисов по казуса. В него той ми каза "Вечерях с царя и му казах, че онези хора, ако не се оправи – ще му вземат имотите".

От този разговор си вадя извод, че царят не е искал да удари коляно пред онези хора, че Борисов е ударил коляно и те го ползват като посредник. Имам предположение, че онези хора са родните олигарси, които се занимават с асфалт, хазарт и артефакти, каза още Минчо Спасов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислител

    125 10 Отговор
    Кой е хазартният бос.
    Кой е асфалтаджията.
    Кой се занимава с артефакти.
    Само един човек ми идва веднага в акъла.
  • 2 гост

    176 31 Отговор
    Ае бегай минчо спасков. Царя е живял и е имал имоти и е обединител затова щото е бил цар. А тоа дедо мони айдук затва не искаме да му ги даваме. Комарджия и расипник всеки разправя че е. Е как да му се съгласим? А как ни прецака с ония 800 дни. А колко гора изнесе. Айдук е явно е

    Коментиран от #51

  • 3 Българин

    33 73 Отговор
    А така! Само Страсбург!
  • 4 boboran

    184 19 Отговор
    а сега се сетете за едно интервю с Кеворкян(мисля че беше по Всяка неделя) когато Кобурга каза че няма претенций към България

    Коментиран от #34

  • 5 Пешо

    78 7 Отговор
    Минчо Спасов и Минчо Стотинката са едно и също лице!
  • 6 НКВД

    123 28 Отговор
    Каво е обедини тоз? Загубихме Северна Добруджа , Беломорска Тракия,Западните покрайнини по времето на управлението на тези некадърници обединил бил???!! Кое е обединил осве фашиската буржоазия преди 9 Септември това е обединил! И на палатка му е много да живее в обора му е мястото.

    Коментиран от #31

  • 7 Реалист

    134 15 Отговор
    Браво Бойко! Много точно си му казал - Симеончо си е комарджия и ако не се приберат от държавата имотите "царчето" че ги проиграе или продаде. Като заграби над 16000 декара рилски гори, първата му работа беше да започне да ги сече и продава. Да не забравяме че беше обявил и връх Мусала в границите на "владенията си". Лапач родил се със златна лъжичка в ръка...
  • 8 БЕЗИМЕНКА

    58 18 Отговор
    Толкова злоба , че човек остава без дъх....Защо не започнете дискусия за всички олигарси,болници, фондации и т.н. , които се нагълтаха с пари и имоти КАТО ДАРЕНИЕ !!!!??? Вече половината ни земеделска земя е " дарена" от оголелите ни предимно пенсионери на отделни безскруполни индивиди.....

    Коментиран от #24

  • 9 Стефчо

    37 100 Отговор
    Съдете тая скапана държава и печелете. Това е изхода, за да ни се спазват правата!!! Как може една държава и един народ да не признава наследството на един монарх при това обединител и с изключителна репутация за времето си в Европа. Малоумен народ , болен от завист народ....

    Коментиран от #16, #25, #40, #47, #49

  • 10 Гост

    47 5 Отговор
    А сега кой ще вземе имотите от държавата.?Не се сещам.
  • 11 Ся па и цар бил?

    97 19 Отговор
    Тоя кои го е коронясвал за цар?

    Какъв цар е?
    На кого е цар?

    Коментиран от #46

  • 12 БСФН

    43 6 Отговор
    Борисов връща жеста.
  • 13 Batushka

    41 13 Отговор
    Баце е мутра!
  • 14 Ежко

    87 14 Отговор
    На глупаци ли ни правиш, Минчо?!?Собственик на царските имоти е Интендантството!Не царя, не Борис, не Симеон!Борис е имал право да ги ползва безвъзмезно докато е цар!Да не би къщата дето живее Партиара на България да остане после на рода му по наследство?!?Или на някой владика?Докато е жив Партиарха ползва и след смъртта му -следващия!
    Минчовата логика е ясна и няма нищо общо с правото!Иначе Симеон Борисов щеше още 1990 година да дотърчи да реституира.....
  • 15 Бачо Киро

    76 15 Отговор
    Минчооо, бастун. Царят определя наследник, когато той стане цар, ползва каквото и баща му. Комарджията обаче никога не е ставал цар. Какво да му завещае, като не са били негови лични? Щом са на интендантството, са на държавата, Търновската конституция много ясно го казва. Какви наеми и глупости, тюфлек. Нали е бил Цар, затова ги е ползвал. Симеончо пък не е станал и затова среден пръст получава... Да не почваме със заемите, които никога не връщат, хеле пък с националните катастрофи... До стотно коляно ще има да плащат...

    Коментиран от #18

  • 16 отегчен

    22 8 Отговор

    До коментар #9 от "Стефчо":

    Скрий се, смешко.
  • 17 Мизирабъл

    62 13 Отговор
    Вчера целувате задника на цар Борис трети,голям политик бил и прочее, сега плюете Симеон и баща му, я вземете се изяснете.За повечето хора е ясно:Един пропаднал монарх, докарал ни до страшна бедност и мизерия благодарение на трите национални катастрофи и син пропаднал комарджия!
  • 18 Българин

    38 6 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    Ще плащат, ама друг път. Ще плащаме всички ние първо милиони годишен бюджет за двореца, после обезщетение, отсъдено от съда в Страсбург. Но по-прост от българина няма, нека плаща за дворци и държавник да му маха от прозореца. До 300 години да живее и все този държавник да го управлява!
  • 19 темелко

    31 33 Отговор
    Малии що злоба кипи от коментарите.Смешковци,имота Врана е на Симеончо и сестра му Мария Луиза по наследство от дедо им и баща им.Дедо им е купил имота от хаджи Боне,и си имат крепостен акт за него.Този имот никога не е бил на интенданството.Малко мислете преди да изливате злоба.
  • 20 ТОЧКАТА

    62 10 Отговор
    Да му върнем НАЦИОНАЛНИТЕ КАТАСТРОФИ!!!!ТЕ също са наследство...
  • 21 Kurti

    33 29 Отговор
    Защо не кажете за това което взеха комунистите след преврата.поделиха цяла България,изкупиха я за стотинки.Ако вие некадърно племе имахте бащи които да оставят нещо за вас,и тъпанарите да ви го откраднат,нямаше ли да си го искате,или за,партията родна да остане,,.Прост народ слаба държава.само големи ости
  • 22 Аз съм

    12 5 Отговор
    Обещаното не е като Даденото.... и Да не забравяме за да Получиш.... Трябва да Дадеш. Какво да каже Човек.,само една дума НЕГОДНИЦИ.
  • 23 Бай Хой

    30 13 Отговор
    Наследство нема - Имотите на Борис са конфискувани от Народния съд 😁
  • 24 Георгиев

    29 15 Отговор

    До коментар #8 от "БЕЗИМЕНКА":

    „Царят” е гаден крадец, наглец, ЛЪЖЕЦ, заклет комарджия! Пълна отрепка от кръвосмесителен род! Вече тотално ми изглежда като труп! Хайде дано по-скоро, че Господ да ти даде заслуженото!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гост

    38 6 Отговор
    Баща германец маика италянка тои българин Ни3 какви сме тогава.
  • 28 Байракли

    12 5 Отговор
    Когато едно лице, не може да участва в гражданския оборот, поради същността си, гражданските му отношения се управляват от негово ИМЕ и за НЕГОВА Сметка от ИНТЕНДАНСТВО. Такива лица са монастирите, университети, театри, Армии, Владетели на държава и други.
    Това се знае и разбира от цял свят и да градиш правно основание върху незнание е самозалъгване.
    Цар Фердинад надживява синовете си Борис и Кирил и той е голям и на следовател на "граждански собствености" на ЦАР СИМЕОН ВТОРИ БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ.
  • 29 фак..ти

    42 11 Отговор
    Това не е ли е онзи,който излъга,че ще подобри живота в България за 800 дни,а пък вкара наново изгонените от Костов комунисти и ченгета,които съсипаха държавата и сега са днешни олигарси.Да му благодарим за заслугите!!!!
  • 30 нафто

    34 9 Отговор
    Халал да са имотите му.Посрещнахме го като Месия,а ни излъга.Единствен от бившите монарси който успя да се върне в Родината и да получи гражданство.Много е хитър.
  • 31 Политически от старозагорския

    27 8 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    Фашизъм не е имало в България,а само в Италия и Испания,Хитлер не е фашист а национал социалист.Това за фашизма го пишеха в учебниците по ,,Основи на комунизма"!!!
  • 32 вмро

    8 7 Отговор
    боко какво е донесъл дядо му от австроунгария ,на българите от румъния им правят замяна с румънците от българските земи.
  • 33 гнида

    5 2 Отговор
    ЖАЛКИ ! НО НАГЛИ !
  • 34 ОХ БОЛИ

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "boboran":

    А сега се сети следното: една претенциЯ и много претенцИИ.Два пъти буква И.Два пъти звук ИИИИИИИИ.Къде чувате и-кратко бе Й??????
  • 35 впечатлен

    14 28 Отговор
    Изцяло подкрепям НВ Царя, имотите са наследствени и следва да ги получи заради безупречните си документи. Не може да се обвинява Борисов за всичко в държавата. Има правосъдна система, изключително порочна, това не е тайна за никого и у нас, и в чужбина. Вчера съдийката, която е отсъдила последното искане на царя за връщане на някои наследствени имоти, каза, че законът не е променян от 1945 г. Те нечестно и грозно се позовават на него, за да унижават НВ Царя. Какво общо има тук Бойко Борисов?! Доколкото знам не е юрист и никога не се е занимавал с наследствено право! Някой ще каже ли нещо ясно, логично и нормално?! Говорят се само глупости и все се търси вина, където няма. В същото време истински виновните радостно потриват ръце. Няма симпатии и антипаии, има закони, които трябва да са логични и да се спазват!
  • 36 ГОСТ

    16 4 Отговор
    И двамата са пример за ЛОШ МАТЕРИАЛ !!!
  • 37 Адолф

    10 23 Отговор
    Имотите са на Симеон и сестра му Мария Луиза по наследство.Показали са перфектни документи за имотите.До сега държавата не е показала нито един документ,че са нейни.Явно некои сладури от върхушката искат да присвоят тези апетитни имоти.

    Коментиран от #38

  • 38 Симо

    20 6 Отговор

    До коментар #37 от "Адолф":

    Какви документи бе чукундур? Действащ закон до 1943 година е Търновската конституция. Според нея князът (царя) няма право на собственост. Всичко което ползва царя се купува от интендантството с пари от държавния бюджет. Кви крепостни актове, като ако има такива не са не законни. Може да си избереше с тях зад.... Всички документи от 1892 до 1943 год. за собственост могат да бъдат единствено фалшиви. Не случайно нямат подпис от Нотариус. И аз мога да издам такъв документ.

    Коментиран от #43, #44

  • 39 Усмивката

    9 4 Отговор
    „Настроенията на народа се диктуват от фалшификациите в медиите ”... ако приемем тази логика ,ние, целокупният български народ ,трябва приживе да издяламв статуя на първия в държавата и най таченият в нашето племе Светия Бойко Методиев Борисов .Между другото ,отново туи пак е неква реклама на полунаведените ,без да се допитат до суверена..А истината е около 1% до 1.3 %
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ДОКО

    14 4 Отговор
    ДА ДА И ПАК ДА КАЗА ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО ТОЯ ДВОРЕЦ ОСТАВА ЗА МЕН ..ЦАРЬО ..РАЗБРА А ТИ ЦАРЬО ЛАПАЙ МУХИТЕ ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО Е ВЕЛИК ЗАЩОТО ЗНАЕ КАК ДА БЕРЕ ПЛОДОВЕТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА..С ФАДРОМА
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 "ОНЕЗИ" всъщност са

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "Па и я да кажем":

    хората на Борисов.Защо Народното събрание,в което ГЕРБ доминира вече трети мандат не прие специален закон,с който ясно да определи кои имоти са на царя? След като са били отнети със закон,редно е да бъдат върнати(или пък не) също със закон.
    Решението на Конституционния съд не отменя приет закон,а само спира действието му за в бъдеще. Тъй като законът за конфискация на царските имоти има еднократно действие,конкретното решение на съда има само декларативно значение - този закон не съответства на Конституцията от 1991 година.
    Ето защо решенията на Конституционния съд(които действат само занапред и нямат обратно действие) не връщат автоматично отнета със закон собственост.
  • 46 Оппс

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ся па и цар бил?":

    На кой е цар ли? На подлоги като Минчо Спасов, за кариерка и пари биха нарекли и уличен клошар Негово Величество. Такива ласкаеха Живков и го накараха да си повярва, че е велик и незаменим
  • 47 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Стефчо":

    малоумнико ходи трии задника на комарджиията
  • 48 Ташко Мъдев

    5 2 Отговор
    Абе защо не осъдим тоя лалугер, Мони Кобурга за вредите, които нанася на България с лъжливите си твърдения? Царя е имал един, два имота, които са му върнати а останалите са държавни имоти на Интенданството.
  • 49 Ясновидка

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Стефчо":

    А коя царска фамилия вкара България в две национални катастрофи? Не беше ли Сакскобурготската и не трябва ли да плати за това поне чрез конфискация на всичките им имоти?
  • 50 Нико мотико

    5 0 Отговор
    Да му дадът компенсаторки , както на нас.
  • 51 Чичо Сашо

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Няма значение какъв е царя - айдук, комарджия или джендър, ние трябва да живеем в ПРАВОВА държава, т. е. закона е нал всичко! В противен случай в Страсбург ще плащаме компенсация всички! Всички ще страдаме заради един селяк от Банкя!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове