Last news in Fakti

30 Август, 2018 08:14 2 822 38

Идея: Да отпадне таксата за престой в такситата

  • такси-
  • такса-
  • престой

Тогава шофьорите включват помпите за сметката

Идея: Да отпадне таксата за престой в такситата - 1

Tаксата за престой на такситата отпада. На нейно място ще бъде въведена тарифа, която ще таксува цялото време за пътуване. Тези промени предвижда да направи в Закона за автомобилните превози автомобилната администрация, заяви новият ѝ изпълнителен директор Бойко Рановски пред в. "24 часа".

Изискването е в евродиректива, а освен това най-често помпите, с които се надува сметката, се включват при престой.

Нямало как при проверки стоенето в задръствания да бъде измерено, докато времето за цялото пътуване можело да бъде проверено.

Друга мярка срещу помпичките е въвеждането на защитена връзка между генератора на сигнала на фискалния апарат и таксиметровия апарат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eeee

    13 9 Отговор
    Че какво такси ще е без такса престой?
  • 2 Бакшишо

    21 13 Отговор
    Още по-добре, обаче начална тарифа 5 лв.и тия с курс за 1,5 км.ще се озъбят тогава. В Ню Йорк началната е 10$!!!

    Коментиран от #3, #6, #10

  • 3 Читател

    27 16 Отговор

    До коментар #2 от "Бакшишо":

    Карай такси в Ню Йорк.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Бакшишо

    16 28 Отговор

    До коментар #3 от "Читател":

    Маай гащи пеш като ти е скъп престоя. не ми се качвай в колата никой не те кара на сила

    Коментиран от #37

  • 5 НКВД

    22 18 Отговор

    До коментар #3 от "Читател":

    Като те кефи САЩ заминавай да живееш в САЩ чий го дириш още тук?
  • 6 Баровец

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бакшишо":

    Да ама ако си бил в Ню Йорк ще знаеш, че там 1 бира в заведение е 10 долара, не е като в България 2 лв.

    Коментиран от #8

  • 7 Бакшиш за малко

    17 16 Отговор
    Проблема с помпането на сметка се дължи на ниските тарифи на таксиметровия превоз / най ниски цени в Европа / На фона на поскъпването на цените на стоките и услугите в България с тези тарифи таксиметровите шофъори са на ръба на оцеляването.Като се има в предвид разходите по автомобила ,обслужването му и цените на горивата не мога да си обясня как още упражняват тази рискова и неблагодарна професия. Това е допълнителна работа за пенсионери и студенти.
  • 8 Бакшишо

    13 7 Отговор

    До коментар #6 от "Баровец":

    Еми аз затова искам 3$ начална тарифа а не 10$ точно защото сме в БГ. А не в Ню Йорк където една бира е 10$!!

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Коментара

    9 13 Отговор

    До коментар #2 от "Бакшишо":

    1. Каква е връзката между такса престой и начална тарифа? 2. Как успя да сравниш Ню Йорк със София :O ??????? 3. като отидеш на проститутка връща ли те щото не си се къпал последната седмица?...... Никога , ама никога не забравяй, че работиш в сферата на услугите...няма мое, няма твое... писнало ми е от мрънкащи, смърдящи селяндури с претенции.

    Коментиран от #12

  • 11 НКВД

    5 6 Отговор
    Марш на всички поддръжници на Запада тук е Изток ако не ми вярват да си купят компас!
  • 12 Баш бакшишо

    13 13 Отговор

    До коментар #10 от "Коментара":

    Като не те кефи тарифата престой имаш избор кеф ти метро кеф ти тролей кеф ти трамвай там няма престой и е само 1,60 лв.с претенциите до тука баце! Като ти направят трифа до 5 км.двойно от 5 нагоре редовна ще питаш за престоя къде е.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Коментара

    14 7 Отговор

    До коментар #12 от "Баш бакшишо":

    Попитах те конкретни неща бацовото, а ти ми философстваш (истински представител на бранша!). бОли ме за таксичките и тарифите ви моето момче... ако искате направете началната такса 80лв. все ми е тая. Тъкмо само вие ще си се возите, смърдите и ще си мрънкате сами на себе си за каквото си се сетите.
  • 14 JEEP

    19 3 Отговор

    До коментар #12 от "Баш бакшишо":

    Преди години оревахте орталъка и ви махнаха тавана. Вдигнахте тарифите до небето и останахте без клиенти.Почнахте пак да се жалвате, ама държавата не може на сила да вкара хората в смрадливите ви кошници. Не може за кола дето едвам се движи да искате тарифа като за кадилак. И 5 и 10 лв да сложите на км., пазарът сам ще се регулира, а вие ще се подчините волю не волю. Няма страшно, случва се, ще свикнете.
  • 15 Мишо Бирата

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бакшишо":

    Хе! Хе!!
    Гладна кокошка ... просо сънува !
    ... без риск да Ви излъжа , но по спомени за последните 22 години - имам спомен , че точно веднъж съм ползвал такси (миналата година) ... Колата ми се повреди и ходих за части !!!

    Коментиран от #16

  • 16 Клиент

    7 9 Отговор

    До коментар #15 от "Мишо Бирата":

    Бакшишчета,

    Сумати от вас се хвалят как правят по 3 хилки на месец чисто, сами са си шефове и избират кога кой курс да вземат и оставят хората с кратки, или неудобни курсове да висят.

    Много са ви дори тези пари в момента, научете се първо да си вършите работата, пък тогава заплащане. Каква начална такса като ви гледаме пиете кафенца по стоянките и си четете вестници, а диспечърите викат '' Нямаме свободна кола''.

    Скоро ще ви орежат сериозно и ще се научите на пазарна икономика :)

    Коментиран от #38

  • 17 бакшиши в повече

    7 9 Отговор
    Точно заради такива алчни мързеливи бакшиши, които искат с един курс на ден да докарат заплата на инженер, а с два на пластичен хирург се раждат фирми, като Юбер ! Празна ниша не остава ! Професията бакшиш е вероятно най-масовата, най-разпространената, защото не изисква никакво образование и пр. Всеки от махалата може да си купи книжка да вземе на аренда един жълт кенеф и да върти геврека ! В този контекс е ясно, че има прекалено голямо предлагане и конкуренция при тази услуга съответно няма, как цената да е висока, защото при всяко повишаване, ще има масово окаоване на бакшиши с претенции ! Проста икономика ! Бакшишите трябва да са наясно, че са зависими от жизнения стандарт на хората т.е. клиентите си, а не обратното !!!
  • 18 Браво

    8 7 Отговор
    Българският бакшиш и най-гнусното племе. Особено в София, а и други големи градове. Мирише, не се къпе, вони на чесън, но иска 10 лв за км.
  • 19 Бакшишо

    12 5 Отговор
    Айде айде ще ми дойде за курс от Лъвов мост до Народното Събрание и ще си го поръча даже! 5лв.начална и 2 лв.разстоянието 7 лв. Иначе на автобуса и тролей 9 общо 3,20 лв.за билети иска с кола на цената на градския е нема сори черта и в Мюнхен го няма това
  • 20 Анонимен

    9 5 Отговор
    Друга идея: да отпаднат такситата. Да останат само Юбър-и, и без това е пълно с лентяи, които по цял ден си киснат в колите - поне да свършат малко работа.

    Коментиран от #21, #36

  • 21 JEEP

    8 7 Отговор

    До коментар #20 от "Анонимен":

    По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небесата.
    По- добре вземи 3лв и почвай следващия курс, защото тези 7 може и да не ги видиш, а вечерта като се наредиш в магазина и на теб ще ти кажат "ако ти е скъпо месото взимай хлебеца и бегай".
    На хората като им е скъпо, лесно ще вземат градския транспорт, въпросът е вие кЪв ще го вземете тогава.

    Коментиран от #22

  • 22 Пища Хуфангел

    14 6 Отговор

    До коментар #21 от "JEEP":

    Таксито не е маршрутка! Екстра е, който няма пари има алтернатива 1,60 или пеши

    Коментиран от #23

  • 23 JEEP

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Пища Хуфангел":

    Всичко зависи от това, колко гладен е шофьора. Много, ама мого рядко ми се налага да ползвам таксита, а и фирмата плаща, така че ми е все тая. Дразня се на наглостта обаче.

    Коментиран от #33

  • 24 Гост шофер

    7 2 Отговор
    Седнете от страната на таксиметровия шофьор и ще усетите за какво иде реч.Всички сте вещи във всяка област.
  • 25 Пасатор

    7 3 Отговор
    В Италия: 5€ първоначална и 1,5€ на км. Почивни дни и празници цената е съвсем друга. За всеки куфар или чанта сложена в багажника се плаща допълнително. Тъй че радвайте се на това което имате.

    Коментиран от #26

  • 26 JEEP

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "Пасатор":

    Раваме се бе. Как ниначе, та нали по-голямата част от такситата са докарани точно от италианските морги.
  • 27 Гоуст

    6 3 Отговор
    Вместо да правите проверки и да смачкате помпаджиите от глоби, вие нови директиви мислите. Ганьо е тарикат и винаги ще измисли начин да цака, особено за професия като тази, в която не се изисква св. За съдимост и половината са криминално проявени

    Коментиран от #35

  • 28 Гост шофер

    4 3 Отговор
    Изисква се свидетелство за съдимост.Пак повтарям невежи сте за да съдите.
  • 29 Гоуст

    6 2 Отговор
    В Лондон, мой приятел работи като зам. Мениджър в банка, а след работа ходи да кара такси. Казва, че изкарва повече като шофьор 334. Правете си сметка. Поне в УК такситата са им таксита. Не е като тук: потен провинциалист, говорещ на че го... миеко, слушащ чалга и пуши цигара...

    Коментиран от #30, #34

  • 30 JEEP

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Гоуст":

    Мениджър е доста разтегливо понятие. Нещо не ми се връзва, освен ако не е мениджър на почистваща единица (не искам да обидя никого). Кога успява да се наспи. Все пак за мен такъв служител ще е доста неефективен. Имам много приятели в тези среди, включително и работещи в UK и заплатите дори на средно ниво мениджъри са доста сериозни, т.е разбирай, че не си и помислят за втора работа.
  • 31 Bubbles

    0 0 Отговор
    Абе я направо да турят по един перфоратор във всяко такси и да се дупчи билетче от тия на СКГТ.
  • 32 Bubbles

    6 0 Отговор
    Идиоти, седнали да бърборят...
    Абе вие имате ли идея каква е тая работа?
    Висиш като паяк минимум 12часа, в повечето случаи с триста мъки изкарваш арендата(ако си под аренда) или парите за лизинга(ако колата ти е още на изплащане), затова пък возиш всякакви идиоти на които ти иде да им откъснеш главите щото само врякат колко е скъпо, какво задръстване имало, офф кога щял да стигне, и накрая ако все още позволяваш да се пупи в колата все ще се намери някой да направи нова дупка в някоя от седалките...
    Но даа лесно е да си бакшиш.

    Ся няма да отричам че има доста боклуци в тоя бранш, но слагате всички под общ знаменател, не е редно!
  • 33 хахахах

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "JEEP":

    Пишеш е така колкото да се намираш на работо .Викаш дразните наглоста ми да има нагли шофьори има нагли продавачки има нагли фризьори има и нагли клиенти всичко има в наща родина и то по много та мисълта ми е че ти все раздразнен си ходиш
  • 34 хахахах

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Гоуст":

    Ти много изтъчен ще ми доидеш а забрави къде ходеше лятната ваканция и от къде са ваще смешници
  • 35 хахахах

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гоуст":

    Освен че се иска св.за съдимост го вадиш на всеки 6м моля те преди да напишеш поредната глупост където и да било първо е хубаво да се осведомиш иначе рросто си търкаш клавиатурата
  • 36 хахахах

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Анонимен":

    Да ама юбер не плаща лиценз брачет нали имаше защо не се задържа я кажи драги ми смехурко частна кола апарат и таблет взима адреса и идва да ама ако ги има ти и всички тук плюещи такситата ще почнат тия са що не плащат данаци или поне лиценз бе винаги ще мрънкате е така за спорта няма нужда да ти обяснявам за още колко неща ще мрънкате сам се сещаш нали
  • 37 Ммммм

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бакшишо":

    И теб никой не те държи тук,чао!!!!
  • 38 Аз съм

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Клиент":

    Като ни отрежат и всички доло-горе възпитани хора си тръгнат, живей те си в епохата без таксита да видим дали ще ви бъде ок. Не знам дали такситата ревът но гледам клиентите доста ревът че нямат такси когато си поискат. Та поживьом увидим.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове