Last news in Fakti

31 Август, 2018 20:40 2 312 29

ГЕРБ: Кога БСП и Корнелия Нинова ще поемат политическа отговорност?

  • оставки-
  • бсп-
  • герб

Кога БСП - "Техноимпекс" и Корнелия Нинова ще поемат политическа отговорност? Това попита на пресконференция във Варна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

БСП - "Техноимпекс" и тяхното говорене по темата за корупцията нямат абсолютно никакво значение, а причината е, че това са хора и партия, които организираха модел на управление, наречен от медиите "батко и братко", при който директор на агенцията за пътна инфраструктура раздаваше обществени поръчки на брат си. Заради това бяха спрени европейски пари, и автомагистрала "Тракия" и строителството й се проточиха във времето, а за това никой не пое политическа отговорност, обясни той. Никой не пое политическа отговорност за спирането на европарите при двете правителства на БСП- "Техноимпекс" - на Станишев и на Орешарски, допълни той.

"Не приемаме господин Кирил Добрев да говори за корупция, ще го повтаряме на всяка пресконференция. Ако той продължи да говори за корупция, следващият, който трябва да говори за организирана престъпност, вероятно трябва да е Димитър Желязков-Очите. Трябва и той да почне да им се явява на пресконференциите. Никой не пое отговорност и за връзките на БСП-"Техноимпекс" с него", заяви още той.

"В политиката действието на политическа отговорност е подаване на оставка. Ние не сме БСП. Ние можем да носим отговорност и очакваме на всички нива да бъде поета подобна отговорност", каза Биков.

Разбираме акта на тримата министри на ГЕРБ, които подадоха оставки, и го разбираме като ефективно носене на политическа отговорност за една голяма трагедия, каза още депутатът.

"За нас властта не е самоцел. Няма да си позволим авантюрата да хвърлим българското общество в хаос, в ръцете на хора, които са крайно съмнителни, не просто не могат да управляват. В ръцете на хора, които се възползват от един хаос, за да изчистят своите грешки. Ако БСП-"Техноимпекс" внесе вот на недоверие, управляващото мнозинство ще го отхвърли", коментира депутатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    41 10 Отговор
    Вие гледайте да не подпалите гражданска война че много е наближило
  • 2 КОЧА

    16 20 Отговор
    И КОИ ЩЕ СПЕЧЕЛИ БЕ БАИ ГАНИО .............
  • 3 Гост

    37 15 Отговор
    ГЕРБ счупиха цялата държава и изтребиха или прогониха народа, а този папагал друга песен не знае! Ох, колко време остава докато се оттекат в канала?

    Коментиран от #5

  • 4 Контора

    9 28 Отговор
    По голяма глупост не съм виждал... Три оставки на министри заради човек... Цял живот работил като шофьор и убил 17 човека... Защото от ремонта на пътя се е крало.... Дори правителството се клати.... Виждам че този премиер трябва да си ходи, но ГЕРБ със сигурност НЕ
  • 5 пфууу

    18 22 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Много си ''добър'' бе! Тя ''ДЪРЖАВАТА'' не я с чупиха- А Луканов, Д Попов, Ф Димитров, Ж Виденов, И Костов, Н В, С С а само Б Б ви е винновен! Пфууууу червена комунис....а измет!
  • 6 У лево е Крим

    24 15 Отговор
    ГЕРБ вече са в истерия! - Губят почва под краката си и ден през ден дрънкат всевъзможни простотии! Въпреки, че ГЕРБ бе създадена с пари и логистика от чужда държава , а може би и държави, пак не могат да удържат фронта заради откровената си простотия, арогантност и разбира се високомерие. Най големият проблем на Борисов е самият той! Управляват от 10 години и продължават да се оправдават и да търсят вината в някой друг. Помня когато се появи Борисов като гл. секретар , мой познат и негов бивш негов съученик ми каза, цитирам: - "Този е абсолютен тъпанар и неграмотник". Както се оказа с времето ... - Не ме е излъгал! А иначе спомнете си Биков какви ги плещеше за Борисов и Цветанов преди да стане техен духач. Поровете се в нета и се позабавлявайте с мислите му
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Коча

    18 6 Отговор
    Няма ли гербаджия да се покаже ,та пращат тоя плъх .Още малко и тия подлизурковци ще се усетят че ги използват като живи мишени , но вече ще е късно.Краят идва.
  • 9 нфсб

    15 9 Отговор
    А бе Тома абе тъпанар нали си от гражданската квота то големи езици извадихте с ортака си тони тодоров облизахте всички части на бат боко

    Коментиран от #21

  • 10 Еее

    15 10 Отговор
    БСП не е водеща партия,каква отговорност да носи? ГЕРБ е управляващата и отговорна партия като не може да се справя с трудностите да подава оставка.

    Коментиран от #13, #27

  • 11 един от народа

    8 12 Отговор
    Тома Биков, дано четеш малко и по форумите. Отговорни сте пред мен, защото съм ви избирал и не съм ви избирал за да подавате оставки, само защото комунистите решиха да се възползват от нещастието на хората. Ако и сега подадете оставка, повече няма да дам вота си за вас.
  • 12 Нали асфалт не се ядеше

    9 14 Отговор
    Нали асфалт не се ядеше? Сега пък асфалта бил калпав? А, какъв беше по времето на БСП? Да не е бил по-добре или да не би да не е имало смъртни случаи по пътищата?

    Коментиран от #28

  • 13 А хапни си от дедовия

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "Еее":

    А да лапаш дедовия искаш ли?

    Коментиран от #14

  • 14 Еее

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "А хапни си от дедовия":

    Защо?

    Коментиран от #15

  • 15 Те така кат немаш акъл да мислиш

    6 7 Отговор

    До коментар #14 от "Еее":

    Защото ГЕРБ подаде оставка 2 пъти и 2 пъти се случи национална катастрофа. А, защо да подаде оставка, защото ти си поискал ли? Ако искаш може и гладна стачка да обявиш.

    Коментиран от #19

  • 16 Подхуев

    13 4 Отговор
    Другарки и Другари, абе ние от герб и вие от бсп, ма ние сите сме си от БКП - та да земем да седнем и да си опраим държавицата бре!Ние тази власт с кръв сме я зимали и с кръв ще я даваме..Дедите ни национализираха на ората земите, добитъка,фабриките.., па бащите ни изградиха зрелиот социализЪм, научиха ни на крадене,лъжене,мамене,и подлизурство., та ние днеска да сме горди капиталисти-милионери/пардон-милиардери/ - борци за просперитет ..и държавни поръчки,здраво подплатени от Еврофондовете..
    Та тека Другари и Другарки - всички ние сме във ЕСС,В ЕСС
    Каква е разликата между Лилето Павлова и кака Цецка, с Масларова или Нора Ананиева а?!Па за агентите на ДС...ми че всички сме от този инкубатор, нас тая школа ни е полирала пипето..и си личи.Сега сме на театър-постановка от ДС с името "Оставка..УУУУУУ, Признай си бе, УУУУ!Вечна дръжба - от векове за векове!
  • 17 Аз бре

    3 11 Отговор
    Тук е като в социологическите проучвания - 5-10 гласа и накрая на изборите ги бием кат маче у дирек. Но, избори след 3 години и тогава пак ще се кефя, а някои ще получат удар.

    Коментиран от #20

  • 18 Воиводта от Чавдар

    5 3 Отговор
    НА ГРЪЦКИО ПРАЗНИК че подадат оставка.Тоест НИКОГАС.
  • 19 Eeee

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Те така кат немаш акъл да мислиш":

    А сега не се ли случва национална катастрофа по пътищата ни?

    Коментиран от #23

  • 20 Виалба

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Аз бре":

    Е сети се защо,то Ц.Ц.урежда всичко!
  • 21 бай Дедо

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "нфсб":

    Те са от ЛИЗАЧИТЕ, на ЛАПАЧИТЕ, които вожда на команчите гърбави бай Цецо Балтията не залови. Той залови един ""абслолютен престъпник" Цонев, но явно част ог присвоените милиони са подсладили съзиите и Цецо и после оня оглави партия. Не обвинявайте горките Гестаповски унучета от ГРОБ, те по традиция са си лъжливи и крадливи. Не обвинявайте и червените КО ХИМЕРИ от БСП, ДПС, СДС, НДСВ..., те са огладнели за парици. От глад е цялата работа. Гърлата им са ненаситни. Ърябва колектовно всички те да минат през процедура:, 14 дни поред клизми на всеки и по 2 чада футбол с Бистришките тигри и ще се оправат.
  • 22 Така де

    8 1 Отговор
    Кога партия ГРОБ ще подаде оставка и ще се разпусне? Стига тези циркове със смяна на министри - бушони. Този , който назначава тези калпавите трябва да си подаде оставката завинаги!!! Над 10 министъра на здравеопазване смени и все не намира качестен кадър. Ами аз мога да намеря качествени много кадри, но щом той не може да намери значи не става за управленец! Истината е , че от Запада подържат Б.Б, защото инициалите Б.Б означава ББ (БайБай) за България. Западняците искат разпада на БГ за да могат да разграбят природните суровини на държавата и да я използват като бойно поле срещу Турция
  • 23 СссереМ

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Eeee":

    Не несе случва,с една оставка на правителството заблеяните шофьори няма да изчезнат.
  • 24 ХА ХА ХА

    0 7 Отговор
    БСП-виновна, кога е било това ,все едно да чакаш от нарисувана свиня пържоли ! Справедливост по комунистически - означава, законите важат за простолюдието, което гласува за нас , ние сме над закона , защото командваме съдебната власт !!!
  • 25 Трол

    6 1 Отговор
    БСП-то има доста грехове, ма що не ги набутахте половината поне в кауша? И пак ще е малко! Но гарван, гарвана око не вади! Това е истината!
  • 26 аката

    0 0 Отговор
    а бе Биков ако си от соросоидите подвии си опашката малко спри да говориш за Българите т-----р умен.
  • 27 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Еее":

    Щом са в парламента всички трябва да носят отговорност за това ги е избрал народа!!!
    Паразити с паразити такива!!!!!
  • 28 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Нали асфалт не се ядеше":

    Че то тогава асфалт нямаше те направо крадяха парите!!!
  • 29 доко

    0 0 Отговор
    каква вина да поемат бсп че са построили българия ли..пудел от герб вината ще поемете ти и боко тъпоко с цецко ушко в белене аако ви стана и надзирател ще се молите от все сърце дасте в ада..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове