Last news in Fakti

1 Септември, 2018 09:45 12 133 64

Финансовото министерство ни готви удар по джоба

  • данък-
  • жилище-
  • кола-
  • министерство на финансите

Данъкът за колата ще се определя според екостандарта, а ако имаме повече от едно жилище отстъпката отпада

Финансовото министерство ни готви удар по джоба - 1

Данъкът на автомобили с тегло до 3,5 тона вече ще се определя и според екостандарта, на който те отговарят. Така притежателите на превозни средства c екостандарт "Eвpo 4" или пo-нoви ще плащат по-ниски налози. Това предвиждат поправки в Закона за местните данъци и такси, публикувани в сайта на Министерството на финансите (МФ), пише в. Монитор.

Oтcтъпĸитe зa нaличиeтo нa ĸaтaлизaтop обаче oтпaдaт. Дoceгa тe вapиpaxa от 20 до 60% в зaвиcимocт oт ĸaтeгopиятa и peшeниeтo нa общинcĸия cъвeт и нe ca вĸлючeни в гopнитe изчиcлeния. Haд 50% oт aвтoмoбилитe на възраст нaд 15 г. ca c мoщнocт пoд 74 киловата, сочат данните на MФ, ĸoeтo пpeдпoлaгa, чe дoceгa ca пoлзвaли дaнъчнo oблeĸчeниe зa дeйcтвaщo ĸaтaлизaтopнo ycтpoйcтвo. B мoмeнтa налогът за aвтoмoбил ce cмятa пo фopмyлa, ĸoятo вĸлючвa мoщнocттa на двигателя и възpacттa нa вoзилoтo.

Cyмaтa, ĸoятo ce плaщa зa мoщнocт, ce oпpeдeля oт общинcĸия cъвeт, ĸaтo тя e в гpaници, oпpeдeлeни oт НС cъc зaĸoн. Πoлyчeнaтa cyмa ce yмнoжaвa пo ĸoeфициeнт нa възpacттa нa aвтoмoбилa, ĸaтo cтapитe плaщaт пo-мaлĸo, a пo-нoвитe пoвeчe. Πpeдлoжeнитe от Министерството на финансите пpoмeни yвeличaвaт в няĸoи cлyчaи цeнaтa нa киловат мoщнocт, нo дoбaвят и eĸoлoгичнa ĸoмпoнeнтa cпopeд "Eвpo" ĸaтeгopиятa нa вoзилoтo.

Нaй-oблaгoдeтeлcтвaнa е нaй-мacoвaтa гpyпa шoфьopи c aвтoмoбили мeждy 15 и 20-гoдишнa възpacт или 1.05 млн. превозни средства. При тях коефициентът за възраст е 1x. Bcичĸи ocтaнaли щe плaщaт пo-виcoĸ ĸoeфициeнт. Ocтaвa и нaй-виcoĸaтa cтaвка зa тeзи, ĸoитo ca peшили дa ĸyпят чиcтo нoв aвтoмoбил, нo тя ще e пo-ниcĸa oт дoceгaшнaтa.

От предложението на МФ става ясно, че ще бъдат повишени евентуално и новите рамки на цените на киловат мощност на двигателя на автомобила. Cлeд пpecмятaнeтo нa тoзи ĸoeфициeнт ce вĸлючвa и eĸoлoгичния ĸoмпoнeнт. И двамата родители на деца и на деца с увреждания да могат да ползват данъчни преференции, е записано пък в промени Закона за облагането на доходите на физическите лица С поправките отпада и задължението при ползване на данъчни облекчения от млади семейства да се подава писмена декларация от съпруга или съпругата, че няма да ползва данъчни облекчения.

За да се избегнат злоупотреби с ползването на тези преференции, е предвидено възстановяване на частта от данъка и от двете страни, съответстваща на размера на ползваното облекчение. Целта е да се избегнат случаите на неспазване на закона, като се санкционират некоректните данъкоплатци. По отношение на облекченията за деца и за деца с увреждания се предлага още една промяна - създаване на правна възможност за ползване на облекченията и от двамата родители.

Правилото ще се прилага, когато доходите им не позволяват те да се приложат от единия родител, което се среща най вече при деца с увреждания. Целта е да се даде възможност и на семействата с по-ниски доходи да прилагат пълния размер на облекчението, обясниха от ведомството на Владислав Горанов. Самоосигуряващите се пък вече ще подават данъчните си декларации само електронно, а служебните бележки за доходите им ще се пращат в НАП по електронен път, пише още в промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Прецизира се и начинът на закръгляване на данъците върху доходите на физическите лица, като дължимият налог за довнасяне по годишна данъчна декларация да се внася без стотинки, само в левове. В момента закръгляването към всеки пълен лев се прави след приспаданията за авансово удържан и внесен през годината налог. Това обаче се обезсмисля в случаите, когато от така формираната сума се правят и други намаления - например ползване на 5% отстъпка или на данъчно облекчение за безкасови плащания, след които отново може да се стигне до довнасяне на стотинки.

Тази промяна се предвижда да се прилага при деклариране на доходите за 2018 г. Облекчава се и режимът за внасяне на данъка за доходи на починали лица. Ще има по-дълъг срок за внасянето му в случаите, когато годишната данъчна декларация за тези доходи се подава след крайния срок на общия ред за подаване на данъчните декларации – 30 април. Към момента не е предвиден по-дълъг срок за внасяне на данъка. Заради това, когато наследниците по една или друга причина се възползват от възможността за подаване на декларация след 30 април, се начислява лихва за просрочие. С промените в закона обаче тази лихва отпада. Освен това от МФ предлагат срокът за данъка с отстъпка т 5% да се удължи с 2 месеца и да се внася до 31 март, а не както досега до края на януари.

Поправката трябва да влезе в сила от 1 януари 2020 г. Промените в Закона за доходите на физическите лица предвиждат още необлагаемият размер за наградите да се вдигне от 30 на 100 лева. Без отстъпка за основно жилище, ако сме декларирали повече от едно При недвижимите имоти отпада данъчното облекчение за основно жилище. Налогът вече ще е в пълен размер за всички жилища на данъчно задълженото лице, когато повече от едно жилище е декларирано като основно, предвиждат промени в Закона за местните данъци и такси.

МФ предлага още и отпадане на разпоредбата за освобождаване от първата и част от втората компонента от таксата за битови отпадъци за недвижим имот, деклариран като основно жилище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ-Шайка

    202 7 Отговор
    Имаме воля да ви досъсипем и прогоним на далеко!

    Коментиран от #18

  • 2 агент08

    162 13 Отговор
    Герберастите - гробарите на държавата и народа!
  • 3 ха ха ха

    130 6 Отговор
    Излиза, че насила ни карат да си куоуваме по-стари коли. Нема такава държава!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фен на България

    121 2 Отговор
    Тюфлеците от парламента, да си сменят "служебните коли" с новият фият ПАНДА или с електромобил.Тъкмо няма да навъртат по толкова километри за наша сметка.Ще са по малки данъците и щадят природата и разходите на Държавата.

    Коментиран от #29

  • 6 Иванов

    91 6 Отговор
    Какви ли още ще ги измислят гербавите п*деруги до 16.09.18 г.? Ах с какъв кеф ще изритам Горачо по кльощавия пърделник!

    Коментиран от #9

  • 7 Гост

    51 10 Отговор
    Данък се плаща върху цена на собственост било движима или недвижима стига е прибутвано еко норми и тем подобни който може да си позволи по скъпо возило
    ще плаща
  • 8 Ефтини сензации

    30 69 Отговор
    Правилно!
    Простолюдието трябва да слезне от кофчезите дето ги именува автомобили.
    Има си градски транспорт.

    А щом си богат с две три къщи и 6-7 коли си плащаш данъците като поп. До стотинка без никаква отстъпка!

    Коментиран от #12, #46

  • 9 Жунгла

    33 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Най много да си изкълчиш крака.Друго си е да ритнеш дебел г.з.

    Коментиран от #43

  • 10 Враца

    74 5 Отговор
    Мисля да предложа на нашият СПАСИТЕЛ И БАЩИЦА(Г-н Б.Б). Да сложи и данък върху данъците.След като платим всичко и още 20% върху сумата.

    Коментиран от #39, #52

  • 11 Трифонов

    38 83 Отговор
    Ай стига сте ревали!!! Не виждате ли, че фактически нищо не са променили!? Какво ревете!? Четете първо или по-скоро изчакайте да идете в данъчното, за да видите как данъкът на 20 годишния ви дръгел, с който съвсем успешно можете да се отрепете ако се блъснете с 50 км. ч., е поскъпнал с лев и двадесет, а аз вместо 800 лв. за новата си кола с Евро 6, ще плащам 783... Нещастници скапани!!! Не им стиска да прокарат едно правилно законодателно решение! И всичко идва от вас - мишките!!! Ако формират данъците така, че колите до 5 години да плащат символични данъци, а таратайките по на 10 и повече години, няколко стотин лева - както трябва да бъде - ще бутнете правителството! Ей заради това, къпете се в мазут, мрете по пътищата в катастрофи със скорости под 60 км. ч. и обяснявайте, че за аквапланинга е виновно времето и правителството, а не тъпака, който при ограничение от 40 км.ч., кара с 60 и после се чуди "Що тъй стана!!!". Пътя им бил виновен, времето било виновно, дъждът им бил виновен... Виновно ви е ограниченото мислене и бедните душици...

    Коментиран от #15, #19, #24, #47, #54

  • 12 Фен на България

    36 6 Отговор

    До коментар #8 от "Ефтини сензации":

    А ти си загубил връзка с кораба майка.И си за пълно автокаско.
  • 13 незнайко

    31 4 Отговор
    Данъка трябва да е съобразен с мощност и тегло на автомобила. Няма кола 80 кс. и да е 2000 кг. Килограмине са тези които действат на пътната настилка !!! Как е възможно аз със 140 кс. и 1300 кг. да плащам наравно с джип с тегло от 2000 кг. Данъка по мощност а гражданската по кубатура, това е направо смешно !!! И едното и другото се отнася до движението ни по пътищата !!!
  • 14 Митко цигането

    60 3 Отговор
    Намалете държавните чиновници 700 000 на 250 000 , тогава ще се оправят нещата в България

    Коментиран от #61

  • 15 Tribal

    40 7 Отговор

    До коментар #11 от "Трифонов":

    Ти Бе,Г-н Богаташ,каква толкова сигурна и нова кола караш?Аре ти прочети и сметни колко ще данъка на старите и новите коли.
  • 16 Хайдутин

    67 3 Отговор
    Веме е време да има революция и около 1000-2000 души, които ни управляваха за тия 30 години да бъдат избити в името на народа
  • 17 Гарантирано от ГЕРБ !

    55 3 Отговор
    Гадни гласоподаватели вместо да си дават цялата месечна заплата по вноска за нов автомобил от фирмата на нашия депутат те, ще ми пестят карайки дърти коли, ще пестят за ток и вода, за хляб, че и за 50 гр ракия ! Ние за какво сме ви направили 1000 фирми за микрокредити и банки за макрокредити, а и тия 2 бъбрека за какво са ви ? Опичайте си акъла и не мрънкайте, че иначе бащицата, ще се разсърди и ще ви се махне от главата да си харчи милиардите за яхтички на внучетата !
  • 18 аналитик

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ-Шайка":

    А, Шидероф, пендал ли е? Защо иначе ще се цуне с Борко Тиквуня?
  • 19 Фен на България

    40 10 Отговор

    До коментар #11 от "Трифонов":

    Трифонов не от така наречените "мишки " сме в това положение.А от такива комплексари като теб!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    22 3 Отговор
    16.09.2018!!!
  • 22 Guest

    44 3 Отговор
    Обеснете ни сега с думи прости аджеба как това ще подобри начинат ни на живот след като по-голямата част от народа нама финансовата възможност да си позволи не нов а по-нов автомобил!
  • 23 Мартин

    44 2 Отговор
    Най-голямата група шофьори е с автомобили между 15 и 20 години, а ние се чудим, защо в чужбина имало по-малко катастрофи. ПАРИ НИ ТРЯБВАТ, НЕ ЗАКОНЧЕТА.
  • 24 Ефтини сензации

    26 36 Отговор

    До коментар #11 от "Трифонов":

    Едва ли ще имаш голям успех да обясниш на простолюдието кое е правилно...
    Простолюдието иска да му е евтинко, никой да не го закача като пикае на сградата на театъра, книгите да ги ползва само в клозета и законите да важат за всички без него, щото е голямата батка в изгнилото 30 годишно бмв. А като си пусне някоя мазна чалга е вече безсмъртен и всички крайпътни дървета му пречат, щото заради тях колко умрели имало...
    Нестава, с простолюдието не може да се приказва, там само санкциите и тоягата работят!!!

    Коментиран от #26, #36

  • 25 гост

    14 3 Отговор
    Митко,добре ,че си се кръстил цигането,защото ти отива на писанието.Държавната администрация е около 140 000 души ,барабар с териториалната .
  • 26 Фен на България

    30 8 Отговор

    До коментар #24 от "Ефтини сензации":

    Ей комплекс,90% от Народа на България ли са батки с БМВ?!Къв си ти ,за да говориш така!?

    Коментиран от #31

  • 27 Бай

    43 7 Отговор
    На 16.09.18г. ВСИЧКИ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА!!!
    ДА Я ИЗРИНЕМ ТАЯ --- СМРАДДДД --- !!!!!!!!!
  • 28 КОК МАЛАК ДИК

    29 7 Отговор
    ГЕРБ ще конфискуват празните жилища и ще ги дават на бежанци, всичко е прието и ще се гласува в Народното събрание а после ще подадат оставка да не носят отговорност
  • 29 веселяк

    21 3 Отговор

    До коментар #5 от "Фен на България":

    Да бе, Фиат и електромобили! Има велосипеди,а за правителството-велосипеди тандеми,отпред министър, отзад заместник министър!
  • 30 Данъкоплатец

    33 3 Отговор
    Оставете колите, на практика вдигат двойно данъка за апартамента, сетиха се от къде да пълнят хазната, а какво получаваме насреща от общините: скапана инфраструктура и безхаберие
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ШИШИ

    29 3 Отговор
    Нема парици и се мислят нови и нови данъци от беднотията да пълнят празната хазна. Богатите , крадците, мутрите които са с новите коли пак ще плащат по малко. А ако имаш и наследствена къща на село , плащаш още, че и повече. Поредното скупане.
  • 33 селянин

    13 20 Отговор
    Значи аз пак ще си плащам като поп за 2 коли Евро 6, едната под 100кс и за още една Евро 4 под 100кс, на която всичко и е напълно изправно както и ктализатора. А карането на полуразпаднали се дрънгели ще си остава с нисък данък. И кво излиза -стимулира се карането на коли дето правят 5 метра пушек отзад пак?

    Коментиран от #34, #45

  • 34 Вуна

    35 7 Отговор

    До коментар #33 от "селянин":

    Ти след като имаш пари за нови коли значи имаш пари и за по високи данъци!!!!!!!!!!!!!!!!
    НАЛИ ТАКА ?????????
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 аналитик

    24 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ефтини сензации":

    Ми те най-простите, крадливи и вредни тук стават министри, депутати и шефове на комисии бре. Те ако ставаха за работа, щяха да работят някъде. А те само лапат нажотово пари, праскат пречки и простотии и ни обижфат при тлва. Докато ме пролеят кръвта си тия бандюги били и са на власт, няма и идея да зашочне да се оправя. Само смъртта на тия, би опростила греховете им към нас. Виж какви простотии наредби са нацвъкали, това и малоумен шибек не би го измислил. Тия са за кариерата да дялат камъни, те министри и депутати станали?
  • 37 ivan4o

    3 4 Отговор
    Спането как е!
  • 38 аналитик

    20 3 Отговор

    До коментар #35 от "Selim Surpilik":

    И БСПто и ДСБ, АТАКА, ДБГ, БДЦ, ДПС, ДОСТ, ЕВРОРОМА, НДСВ... са същите, видяхме ги. По делата ще ги познаете. ... Автомобил и жилище нямат никаква връзка. Данъка трябва да се определя в края, а не в начало на ходината. Той трябва да се образува съобразно маса тегло, мощност на двигателя, изминат пробег от ГТП до ГТП. Екото не е кфитерий защото всичните не са еко. Гражданска трябва да отпадне като задължителна. Никой не е длъжен да плаща чужди пресгъпления убийства катастрофи. Горанов, Винету, и цялата банда, доживотно строители на пътища, да полагат асфалт - Винету взе за асфалт сънува и налива, значи иска да работи асфалтаджия. Да се уреди! Цацата не става за прокурор, не иска да ги обвини, да върви водопроводчик. Тия такива простотии са измислили, че ми иде да емигрирам само като ги чуя.
  • 39 Общественик

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Враца":

    Не ги подсеща че като нищо са го въвели от 1 ви октомври.
  • 40 Българин

    7 17 Отговор
    Като ви гледам коментарите виждам че и 80% са ви малко, има два смислени коментара и им набихте комплексарските си минусчета. Слава на селяците само те ще ще останат тук и след време ще довършат тази прекрасна Държава.
  • 41 СПРАВЕДЛИВИЯТ

    20 1 Отговор
    ПОРЕДНИТЕ ЛОБИСТКИ - "ЕВРОПЕИЗИРАНИ" - ЗАКОНИ ЗА БОЙКОВЦИТЕ.. БЕЗПЛАТЕН СЕКС НЯМА - ХЕМ НИ ТАКОВАТ - ХЕМ СИ ПЛАЩАМЕ ЗА ТОВА - НО НАЙ-ЛОШОТО Е ТОВА, ЧЕ ИДЕИТЕ ИМ ЗА ЗАКОНИ СЕ РАЖДАТ, КОГАТО ВЕЧЕ СА ИЗБРАНИ И ВЕЧЕ НАРОДНИЯТ ГЛАС НЕ Е ВАЖЕН. ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ - ТЕ СТРОЯТ ПЪТИЩА, КОИТО НЕ ПРИЛИЧАТ НА НИЩО -ТУРЦИ И РУМЪНЦИ КАРАТ КАТО ЛУДИ - ЗА ТЯХ НИЩО - ЗА ЕЛЕКТОРАТА УЖАС - ДВОЕН СТАНДАРТ В СВОЯТА ДЪРЖАВА - БОЖЕ ПАЗИ НИ ОТ НАС
  • 42 Дончо

    19 1 Отговор
    Какво ли още ще измислят за да вземат и последния лев на българина .не знам как някой дебело,серковци ще изкарат с 450лева. Разделяй и богатей тва е девиза !съединението прави силата го махнете!6
  • 43 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Жунгла":

    Това удоволствие оставям за вас! Аз не съм егоист.
  • 44 1234

    6 0 Отговор
    Към №10 Че то има данък към данъка бе,не си ли забелязал.
  • 45 селянин

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "селянин":

    Що не идеш да се нодеш некаде..тамън ще ти олекне,че си много възбуден..
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Киро Киреча

    17 3 Отговор

    До коментар #11 от "Трифонов":

    Тия приказки ги приказвай, когато средната заплата В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ стане поне 1000 евро. В момента освен да се изфукаш че караш нова кола е да дразниш хората.
  • 48 ВОЙНА

    16 1 Отговор
    ИЗНУДВАНЕ,РЕКЕТ,И ТОРМОЗ ПО ВСИЧКИ ПАРАГРАФИ.ТОВА Е ЗА ДА МОГАТ БЕДНИТЕ ДА СИ ХВЪРЛЯТ КОЛИТЕ НА СКРАП.САМО ЕДНИ ИМАТ ПРАВО ДА ЖИВЕЯТ В НАШАТА ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ОТ НЕЩАСТНИЦИ.ЩЕ ПЛАЩАТ ВАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ГОСПОДА УПРАВНИЦИ.ЗА ТОЯ ГЕНОЦИД СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ НАРОД,И ТО СКЪПО ЩЕ ПЛАТЯТ.НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЩЕ МИНАТ МЕТЪР.АКО ОТ СЪД ПОЛИЦИЯ И ЗАТВОР БЯГАТ,ОТ 2 м И Св.ПЕТЪР НИКОЙ НЕ Е ИЗБЯГАЛ
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ДАЛАС

    13 5 Отговор
    герб ще вдига ДЪРЖАВНИТЕ заплати защото има протести затова събират ПАРИ и ще вдигат ДАНЪЦИ на имоти, автомобили, застраховки ток вода парно и ще конфискуват празни имоти който има пари НЕ трябва да си купува имот а да ги харчи и дава на герб фирми, БСП да обещае че няма да пипа нищо и да ги избираме до де е време хорааа
  • 51 гнида

    14 0 Отговор
    Който сее вятър ще пожъне буря ..... ДА БЪДЕ !
  • 52 НАТО ВЕЦ

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Враца":

    Че то вече има такъв данък, ма за сега е само на горивата.
  • 53 ТВА Е НИЩО АКО ЗНАЕТЕ КВИ

    7 1 Отговор
    ДАНЪЦИ ВИ ГОТВЯТ ЗА ПАНЕЛКИТЕ..... ГОТВЕТЕ ХИЛЯДАРКИТЕ ИЛИ ВЪСТАВАЙТЕ.
  • 54 Дани

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "Трифонов":

    Здравейте гн. Трифонов не е зле малко да се позамислите върху написаното от вас. На всеки му се иска да има нова кола, жилище и всичко да му е ок да но тука идва проблема че в държавата на мишоците както ни наричаш заплатките са малки зарад тъкъв плъх кат теб които със сигорно си подлага мазното гъзе. Трябва такива като теб да се натиснат и някои ден може би тази държава да се оправи.

    Коментиран от #59

  • 55 Клошароф

    8 2 Отговор
    Вече знаете за кого не требе да гласувате!!!! Нали ?????
    Пълно проветряване в державата в парламента, народът мизерства.
    А тарикатите си играят с милиони,
  • 56 народ

    8 2 Отговор
    Каквото и да кажем,все е малко и затова трябва на 16.09 всички да излезем и да пометем сганта,която ни управлява!В противен случай ни остава само да се обесим!
  • 57 Убийци на БЪЛГАРИЯ

    12 2 Отговор
    Ей, лакомите герберски управници! Погледнете, че в аптеките хората се редят на опашка, а в Халите са все по-малко, малоумници! Народът се разболя от вашата лакомия за пари...Господ да ви накаже, ама скоро и народа!
  • 58 qwerty

    3 0 Отговор
    Нещо за тарикатлъка N1 ?
  • 59 Фен на България

    12 1 Отговор

    До коментар #54 от "Дани":

    Не му обръщай внимание.Тоя не плъх а е хлебарка.Такава гнида като тоя незнае какво е 2 и 200.Сега може би е барнал отнякъде пари и всички по бедни от него - НЕ СТАВАТ!!!Част от проблема на България е,'Че сит на гладен не вярва'.Лошото е 30 години "промяна" и нищо.. За обикновеният Българин.Не може всички да са бизнесмени и милионери.Повечето такива като мен искат най нормалното.
  • 60 Антигробар

    7 2 Отговор
    КАКВО РЕВЕТЕ ВСИЧКИТЕ БЕ КАТО ГЛАСУВАХТЕ ЗА ГРОБАРИТЕ ЩО НЕ МИСЛИХТЕ С ГЛАВИТЕ СИ?
    ТАКА ВИ СЕ ПАДА. ПАК ЗА ТЯХ ГЛАСУВАЙТЕ ТА ДАНО ДА ВИ СЛОЖАТ ДАНЪК И НА ВЪЗДУХА, КОЙТО ДИШАТЕ БЕЗУМЦИ.
  • 61 Корекция

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Митко цигането":

    Достатъчни са 100 000.
  • 62 Колю

    0 0 Отговор
    Еха, частните съдии бирници вече потриват ръце. Дори в известията за какво има да плащаме за година от общините има писано варианти за плащане , заплахата ,че ако не платиш в срок ще има лихви и на лихвите и ,че ще бъдеш ПРЕдаден на съдия изпълнител за да ти вземе парите или имущество заедно с дължимата му такса за това. Нали и те трябва да живеят щото имат по 5 корема и 10 задника. НИКЪДЕ обаче не пише къде и какво да направиш ако не си съгласен или не ти е ясно защо е такава сумата .За Бога братя , циганизирайте се и гласувайте . Иначе няма да оцелеете. Заформя се филма " Господин за един ден " и за кой ли път ще го отнесе трудещият се бедняк.
  • 63 Хасанчо

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Гадни гласоподаватели вместо да си дават цялата месечна заплата по вноска за нов автомобил от фирмата на нашия депутат те, ще ми пестят карайки дърти коли, ще пестят за ток и вода, за хляб, че и за 50 гр ракия ! Ние за какво сме ви направили 1000 фирми за микрокредити и банки за макрокредити, а и тия 2 бъбрека за какво са ви ? Опичайте си акъла и не мрънкайте, че иначе бащицата, ще се разсърди и ще ви се махне от главата да си харчи милиардите за яхтички на внучетата ! " Те това е истината ,а не само че 80% сме дебили.
  • 64 Колю

    0 0 Отговор
    А мислех да си купя едно бунгало и място за почивка някъде на спокойствие. Е няма да инвестирам в имот ,че то ще ми излезе златно. Къде съм тръгнал и аз ,ква почивка ? Палатките на два пъти да забранят ,аз ще купувам имот. Тя тая работа трябва да остане само за шепата алчни и ненаядени политици и богаташи. Те ще оправят инвестициите особено в имот. И тая ниша да е само за тях и да определят цени ,а който има да продава по-евтино. Бай Тошо едно време направо каза и отряза "Нямаш право на втори имот . " И половината партийци се изпоразведоха. Срамно за морала на комуниста ,но имота трябва да се запази . Е някои и това помнят . Та сега ще се увеличат разводите и самотните родители с едно основно жилище. Благодарим на умните управници мислещи денонощно как да досъсипят Българина и как да станат от милионери мулти такива.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове