1 059 5

10-годишен простреля първокласник

Мария Атанасова

7-годишно дете е било простреляно в корема с въздушен пистолет в ромския квартал „Изток” в Кюстендил. То е настанено в столичната болница „Пирогов“. От там уверяват, че е без опасност за живота.

Инцидентът възникнал в най-бедната част на улица „Банска“ в ромския квартал „Изток“. Първокласникът е прострелян от по-големия си братовчед, който е на 10 години.

Въздушният пистолет е собственост на бащата на пострадалото дете. Малчуганите живеели в съседни къщи. По това време били сами, тъй като родителите се хванали да изкарат някой лев, като събират картофи в близкото до махалата село Копиловци. Децата играели на войници. Въздушният пистолет бил скрит под леглото на къщата на първия етаж и по-големият, който се криел, го намерил и решил да се отбранява.

След като съседи отсреща чули писък, веднага на мястото на инцидента е повикан екип на Спешен център и полиция. По случая е започнато досъдебно производство в РУП – Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. По закон собственикът на пистолета е трябвало да представи документ пред служба КОС, за да бъде вписано оръжието. Това обаче не е направено. Отделно от това, се е стигнало и до инцидент с дете, заради което мъжът ще понесе наказателна отговорност, поясниха процедурата юристи.

По всяка вероятност бащата на пострадалото дете ще отнесе и глоба. Пред криминалистите той не дал логично обяснение за пистолета.

„Предложиха ми изгодна цена, реших, че все за нещо ще ми потрябва. Не мислех, че ще се стигне дотам“, споделил Асен Мартинов.

Кюстендил / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 10:11  04.09.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • антрополог
  Отговор
  2 10:14  04.09.18
  "Политически коректно" е, обаче, доколко е научно коректно да се наричат малките на циганите "деца", не знам. Като гледам поведението им.
 • Сабри
  Отговор
  3 10:56  04.09.18
  Пистолета бил под леглото на къщата. Браво Мими, отличен (6).
 • Пешо
  Отговор
  4 11:11  04.09.18

  До коментар #1 от "Просия":

  Напротив, необходима е публичност за да се види, че управляващите не правят нищо за намаляване на циганската престъпност.
 • 5 12:56  04.09.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай