7 Септември, 2018 08:47 5 033 38

Уволненият след катастрофата с бащата на Радев проговори

  • румен радев-
  • харманли

Което трябваше по инструкции и по закон, си го свърших, заявява Митко Станков

Уволнен полицай и четири административни наказания след вътрешната проверка на МВР за катастрофата с бащата на президента в Харманли. Инцидентът стана на кръгово кръстовище, където автомобилът на Георги Радев се удари с триколка. Акт обаче получи само мъжът с триколката, а според МВР полицаят не е изпълнил служебните си задължения. Полицаят разказа неговата версия пред Нова телевизия.

Митко Станков има зад гърба си 26 години в системата на МВР. До вчера, когато е дисциплинарно уволнен заради катастрофата с бащата на президента. Тя стана на 17 август на кръгово кръстовище в Харманли.

Което трябваше по инструкции и по закон, си го свърших. Видно от мястото на ПТП-то това, което съм го дал, е така, заяви Митко Станков.

От кадрите, разпространени от охранителните камери, се вижда, че мъжът с триколката се движи с предимство в кръговото кръстовище, когато се сблъсква с колата на Георги Радев. Според полицая водачът на триколката е сменил посоката на движение.

Този водач на триколката ми каза така: "Аз карах плътно вдясно, завих на ляво и после исках да тръгна към центъра, завих надясно и се ударих в предната част на автомобила. Затова съм дал вина на водача на триколката", обясни Станков.

След вътрешната проверка актът е отменен и са съставени нови. Освен уволнението на пътния полицай, административни наказания са наложени на още четирима служители на районното управление на полицията в Харманли. Повече подробности от МВР засега не съобщават. А Митко Станков твърди, че не е познавал никой от участниците в катастрофата преди нея и е действал по съвест.

Не виждам какво съм прикрил като е бащата на еди-кой-си. Ако беше друг гражданин водачът на мерцедеса, щеше да е същото, заявява Станков.

И двамата участници в инцидента твърдят, че са невинни. След катастрофата дори си станали близки.

Ще останем приятели с него, просто това да ви кажа, не искам нищо повече, заявява Стефчо Тодоров, водач на електрическата триколка.

И станахме и приятели с него, заявява и Георги Радев. А уволненият полицай ще обжалва освобождаването си. Съвестта ми е чиста, заявява Станков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    21 35 Отговор
    Всички червени ченгета на момента в затвора.

    Коментиран от #5, #9, #22

  • 2 ivan4o

    1 10 Отговор
    Женева
  • 3 Чеп

    28 2 Отговор
    На всяко кръстовище, на всеки километър трябва да има камери, иначе невинните и слабите ще страдат!
  • 4 катаджия от 18 години

    34 23 Отговор
    Станков е прав. При излизане от кръгово предимство има оставащия в кръговото.
    Политическа поръчка на смотаняци от герб. Ще падне в съда.

    Коментиран от #11, #34

  • 5 НАТО ВЕЦ

    26 8 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Тъпан, трябва да приберат цялото ръководство на ГЕРБ, ако се случи.
  • 6 БайШиле

    30 7 Отговор
    Естествено, че човека си е свършил добре работата. Годините стаж в системата така са го промили,че даже и той се чуди защо е виновен. Не е лесно 25 години да ти казват, че началника винаги е прав и в един момент да разбереш обратното и то с цената на работното си място.

    Коментиран от #12

  • 7 Разбирач

    22 9 Отговор
    Не виждам маркировка.тоя с триколката може да се е въртял 10 пъти в кръговото.полицаят е прав.кмета на героите Харманли не си е свършил работата.
  • 8 Разбирач

    16 4 Отговор
    Кмет на ГЕРП
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 абв

    20 6 Отговор
    Тия и двамата по принцип са за акт.Каква е тази триколка и защо тоя няма каска. Но в случая за ПТП-то виновен е шофьора на лекия автомобил ,няма значение чий баща е .Пътищата ни са пълни с нагли млади лекета и разни пенсионери- слепоци като този....По важно е друго обаче в случая ,опита да се замаже вината това е най-лошото и от това теглим най - много в тази държава.
  • 11 хвърляй фуражката

    29 9 Отговор

    До коментар #4 от "катаджия от 18 години":

    Пишеш глупости. Никой не излиза от кръговото. И двамата са вътре в кръговото, като татенцето с Мерцедеса влиза втори и трябва, да изчака, и да осигури предимство.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 омбутсман

    21 11 Отговор
    От думите на полицая разбирам, колко е кух, как няма логична мисъл, и как се води от думите на двамата участници в ПТП-то, и от акъла на началника, на който е звънял, преди да пише акта.
  • 14 Разбирач

    14 11 Отговор
    Кмета на ГЕРП е спестил пари за маркировка.открадени
  • 15 Разбирач

    11 5 Отговор
    А бе граждани и на село трафика е голям,трябва да има маркировка на платното упоменато е в ЗДвП
  • 16 катаджия от 18 години

    12 20 Отговор

    До коментар #11 от "хвърляй фуражката":

    Не споря с нарушители.
    И двамата участника в ПТП са вътре в кръговото.
    Кой кога е влязъл е без значение - ударът е при излизане от кръговото и отнемане на предимството на оставащия вътре. Гербаджии да ме учат на занаят след 18 години по пътищата не приемам. Не сте дорасли за това. Има ЗДвП и ППЗДвП.

    Коментиран от #33

  • 17 гост

    12 10 Отговор
    Триколката се движи бавно, бащата влиза в кръговото, но триколката вместо да излезе и да продължи направо първо завива на дясно успоредно на колата и след това решава, че все пак иска да излезе и завива на дясно, при което се удря странично в колата. Много е трудно да се каже кой точно е виновен, защото триколката е бавна и това, че в кръговото има превозно средство не значе, че не трябва да навлизаш, а че трябва да го пропуснеш и то след като е подал сигнал, че той го напуска. Инак някой може да се върти вътре и никой няма да има право да влезе ли? Този с триколката е объркал Радев, който е навлязъл в кръстовището. Също така триколата е в пълно нарушение щом се движи по улицата, а не по пешеходната зона. Не е ли странно, че точно двете най-важни секунди от катастрофата липсват? Всеки полицай ще пише акта на неизправния водач, все едно да караш без номера, гражданска и книжка, някой да те чукне при смяна на лентите и КАТ да не те глоби теб. Хайде де.
  • 18 впечатлен

    8 13 Отговор
    Това дори не е нужно да се чете. Полицаят е невинен, действал е според закона, нищо лошо не е направил. Открай време у нас, ако се сблъскат мерцедес и инвалидна триколка, разбира се, че е виновен човекът с триколката. Мерцедесът е невинен! Толкова отвратителни неща наблюдаваме по света и у нас, че като ги чете или слуша, човек получава прилошаване. Все си мисля, че това доставя радост и удоволствие на някого. Да се чуди човек на кого? Едни такива възторжени новинари съобщават новините със садистично удоволствие. Някой обаче дърпа конците.
  • 19 Бай хой

    14 8 Отговор
    В случая обаче не се ли замазва вината на пешеходеца с триколката. Да според ЗДП и ППЗДП този с триколката НЕ е водач. Също както се обявяваше в началото и че е инвалид. Би трябвало и да бъде задържан понеже се прави на такъв. Триколката не е регистрирана, не е минала ГТП и е без застраховка ГО. Съответно няма право да се движи по път ото платно и то в лявата лента при условие че има и тротоар и пешеходни пътеки. В случая герберастите за да оплюят президента присъждат права на пешеходеца произтичашти от извършени нарушения и престъпления. Абсолютен абсурд в правната практика по герберски. Ако не вярвате питайте доктор каратист юристката. Ще ви цитира и блянуваните членове.

    Коментиран от #35, #37

  • 20 Аман от връзкари

    13 15 Отговор
    Ей полицайче не се оправдавай..............в момента си един лизач на президентско дупе..........ако беше произшествие с обикновени хора дали така щеше да отсъдиш......
  • 21 Бсп

    12 9 Отговор
    То бива да незнаеш закона ама и да го прилагаш както ти скимне неможе. Смятай те колко години този полицай е писал актове на невинните водачи.
  • 22 ХХХL

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Сините мекерета , в лудницата !!
  • 23 Видеорегистратори

    17 0 Отговор
    Слагайте видеорегистратори и после на митинг пред НС, за да се гласува признаването им в съда за доказателство!!!!!! Повечето депутати и мутри ще цъфнат в ютуб ако все повече хора са снабдени с видонаблюдение в колите си, защото обикновено само те се правят на велики и няма кой да ги накаже.
  • 24 ГФХЛ

    9 2 Отговор
    Триколката е ли е МПС и има ли рег. номер и Гражданска? Добре, че няма жертви и наранявания. Никой не е застрахован че няма да стане ПТП като тръгне на път с кола.
  • 25 хвърляй фуражката

    8 2 Отговор
    Дори и с велосипед да е, трябва да го изчакаш. И той няма регистрация но е участник в движението. Полицаи с промити мозъци ще дават акъл. Никой не е излязал от кръговото. Никой не е избрал път, нито е близо до изхода.

    Коментиран от #26

  • 26 без мозък

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "хвърляй фуражката":

    Що пишеш щуротии, като си неук? Защо сравняваш триколката, която е с двигател-дори и електрически с велосипед? Знаеш ли какво е пътно превозно средство и моторно превозно средство, а разликата между тях? В случая вина за ПТП-то има водача на колата-отнема предимство,+ съвина на водача на нещото, като "летяща чиния", което не би трябвало да се намира на пътя! И щото виновния е баща на някой , който не ви отърва, политизирате въпроса в който за щастие няма смъртен случай! За разлика със случая с Московски-за него си натискаш парцалите! Е така не става!

    Коментиран от #27

  • 27 стоян георгиев

    4 8 Отговор

    До коментар #26 от "без мозък":

    няма никаква съвина.тва са поредните глупости дето след като се установи изрично кои е крив и кои прав почнахте да бълвате комунягите !ако триколката е неправилно регистрирана въпросния водач трябва да бъде санкциониран,но тва не е съвина,а съвсем друго нарушение.дори да бе каруца или велосипед като учстници в движението те са с предимство.тва е супер елементарен казус ,а другарите от работническо дело сте ясни.вие не подкрепяте президента ама сте готови да лъжете в полза на него и баща му до краи!

    Коментиран от #30

  • 28 Чичо Митко

    7 2 Отговор
    Бащата на Ал Бънди е с предимство, както овцата Елена Йончева е с предимство пред три червени светофара за 10 мин. Това всяко кухо ченге го знае...
  • 29 сори майна

    5 4 Отговор
    Съдът ще го възтанови! Това е евтин пиар на Радев герберите ... смешници...
  • 30 без мозък

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Кигато не си си пил хапчетата не се обаждай!
  • 31 Толи

    9 3 Отговор
    Браво,браво,пишете и още,и още за този инцидент,чак до Коледа.Искаме още гледни точки - на Биков,на Тодоров-шайката ,на Цацаров,на Цветанов! Пресконференциии,социолози,политолози.Браво Нека да станат още по-'смешни ГЕРБ Харесвам ФАКТИ.бг
  • 32 Пеньо

    9 3 Отговор
    Един крещящ пример за очевадно неумен полицай. Единият бил казал така и той съставил акта. Аз имам само един елементарен въпрос, като за него: Знаел ли е кой е управлявалият автомобила?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 сиганин

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "катаджия от 18 години":

    ко каза че ни ти са разбра? ти да ни си полисая на герб?
  • 35 Хой Бай

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бай хой":

    Бай Хой по твоята логика тогава и велосипедисти не трябва да се движат..................те да не би да минават преглед или да имат гражданска отговорност................Като пишеш първо мисли................
  • 36 Богат

    2 1 Отговор
    Митака е абсолютно невинен!
    Човека си кара според старата максима:
    "Бедните да го духат"
  • 37 СТАРОТО

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бай хой":

    триколката може да не е редовна инвалида може да няма каска и т.н. НО на ФАТМАКА баща му е ДЛЪЖЕН да запази дали триколка,дали кола защото е навлязъл в кръговото СЛЕД инвалида!!!
  • 38 СТАРОТО

    2 0 Отговор
    триколката може да не е редовна инвалида може да няма каска и т.н. НО на ФАТМАКА баща му е ДЛЪЖЕН да запази дали триколка,дали кола защото е навлязъл в кръговото СЛЕД инвалида!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове