Last news in Fakti

7 Септември, 2018 18:20 4 287 21

Преасфалтираха пътя София-Своге

  • своге-
  • инраструктура-
  • трейс-
  • преасфалтиране-
  • ремонт

Маркировката ще бъде сложена в събота (8 септември)

Преасфалтираха пътя София-Своге - 1
Снимка: АПИ

В 20 ч. ще бъде възстановено движението за всички превозни средства по преасфалтирания участък от път II-16 Своге - София. За да не се затруднява трафикът днес движението се пуска без пътна маркировка и шофьорите трябва да карат внимателно, предупреждават от пресцентъра на АПИ. Утре (8 септември) отсечката ще бъде маркирана с шумяща маркировка с цел повишаване безопасността на движение. При полагането й превозните средства няма да се спират, но трябва да се кара със съобразена скорост и да се спазват указанията на „Пътна полиция“.

Днес бе подменен износващият асфалтов пласт в отсечката от водостока, преди пътния инцидент, до моста над река Лесковдолска. Направените анализи показват, че основният асфалтов пласт - биндер, е изпълнен съгласно изискванията и вложените в него материали отговарят на утвърдените технически норми. Материалите и рецептурата, които сега са използвани в полагания асфалт са одобрени от Института по пътища и мостове. Коефициентът на полируемост е по-висок от одобрените от инженера на проекта при основния ремонт на участъка.

През следващата седмица започва одит по пътната безопасност и преглед на цялостното състояние на близо 82-километров участък на второкласния път през Искърското дефиле от лицензирани външни одитори по пътна безопасност. Въз основа на техните заключения ще бъдат взети решения какви допълнителни ремонтни дейности трябва да бъдат предприети и мероприятия, свързани с повишаване безопасността на движение, включително и с поставянето на допълнителни ограничителни системи и пътни знаци. Според Правилника за прилагане на Закона за пътищата - чл. 48, т. 1, „б“, в урбанизираните територии за населените места до 100 000 души, каквато е и община Своге, Агенция „Пътна инфраструктура“ отговаря за поддържането на платното за движение - т. е. от бордюр до бордюр. Отговорност на конкретната община са тротоарите, подземните съоръжения, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване извън платното за движение на републиканските пътища в границите на населените места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асддса

    49 3 Отговор
    Аааа я виж как бързо става ? Ама защо чакате да стане такава катастрофа ? Досега цялата държава трябваше да е в чисто нови пътища !!! Крадци мързеливи
  • 2 коко

    32 1 Отговор
    Значи може да се работи бързо и качествено,а защо не го правят а имитират работа за да усвояват едни пари и да ги разделят с власт имащите /не визирам ГЕРБ ,а всички до един/.Девиза е бавно и некачествено и разбира се скъпо.
  • 3 Виалба

    30 1 Отговор
    След дъжд качулка
  • 4 ванката

    17 0 Отговор
    браво бе можело да се работи бързо но само след тежък инцидент и за чия сметка е този спешен ремонт и кога ще се преасфалтират всички пътни отсечки в страната направени от тази крадлива гербаджииска фирма???
    а относно маркировката за българския шофьор това просто някаква украснпо асфалта колкото да е леко шарен... 90% от шофьорите незнаят че маркировката трябва да се спазва!!!
  • 5 У лево е Крим

    21 0 Отговор
    А бе аз не съм специалист по пътно строителство ама... Binder на всякъде се ползва като наименование за свързващо вещество към смесите. В случая Binder-а е смолата, а не асфалтов пласт! Те хубаво преасфалтираха само че решението с отводняването отсъства!!! И освен това какво се случва с мантинелата?
  • 6 цистит

    6 3 Отговор
    браво да не дава господ ама до края на годината поне 3 4 катастрофи там ще има кел файда от ремонта ако караш все едно жена ти ражда
  • 7 Райчо циганина

    12 1 Отговор
    След дъжд, качулка
  • 8 Ирина

    8 1 Отговор
    Добре, но защо чак сега?
  • 9 смях в залата

    7 5 Отговор
    Ако поредният некадърен, пиян , надрусан , неадекватен шофьор направи катастрофа какво ще правим ? Кой ще е виновен ?

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 кат

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "смях в залата":

    Катаджиите ви, които се крият в храстите да пълнят касичката-прасенце, вместо да опандизят пияния ти наркоман!
  • 14 Философ

    5 7 Отговор
    А и шофьора ако си спазваше ограничението на скоростта можеше и да няма жертви!
  • 15 Стамат

    6 0 Отговор
    Излиза така че трябва да мрем още повече по пътищата за да са качествени. И както винаги са виновни извънземните.Отсечката на магистрала Тракия между Чирпан и Стара Загора също е строена от Трейс Груп АД Който е минавал от там знае .Дясната лента отдавна не е магистрала.И там явно ще я оправят когато се изтрепят достатъчно много хора.Интересно е че разрухата на тази отсечка не съвпада с останалите някои от които са строени по същото време дори по рано.Чадърче ли има какво ли.
  • 16 onq s konq

    4 1 Отговор
    На теория "в България нямало пътища",а на практика...просто лумпените нямат коли и злобеят:)
  • 17 Цената

    12 0 Отговор
    17 човека си отидоха, за да може някой античоврк да си вози дяволската душа в Бентли. 17 човека!!! Всичките 240 са за гилотината
  • 18 Тованеоневинява КМЕТА!

    1 2 Отговор
    КМЕТА е основата на целият БАТАК ! КМЕТА с
    едва да бъде под СЛЕДСТВИЕ и съд ! Нима с нов сава
    т ще му измият ръцете и лицето ? ПОЗОР ! СЪД И ПРИСЪДА !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 asdf

    4 0 Отговор
    Поредния пример как тъпата държава може с едно малко усилие да направи нещата както ТРЯБВА ДА СА, но не... вместо това нагласява хората и буквално тя предизвиква инцидентите. С тия катастрофи държавата плаща за лечение, мн хора престават да са част от икономическият и социален живот и вместо да носят полза и да въртят колелото на икономиката, да купуват и да продават, да създават нещо като част от БВП, те се превръщат в тежест на всички. После се чудим що Здравната каса била няколко стотин милиона на загуба, закриват се болници, фалират застрахователни дружества, увеличават ни се вноските и т.н. Сега преасфалтирали пътя до Своге... ами то след време може да се наложи пак да го правят, защото проблема там не е само в асфалта, има стена, няма отводняване, образуват се реки, мантинелите не са където трябва да са, трябва да се ушири платното, за да не се влиза в насрещното при завой и т.н. - за всичката тая работа се мисли предварително, после като тръгнат да ги оправят ще почнат едни машини, къртене и т.н. и ново асфалтиране.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове