Last news in Fakti

8 Септември, 2018 18:03 2 027 10

Не е имало натиск върху полицаи заради бащата на президента

  • румен радев-
  • харманли

Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента в Харманли с участието на бащата на президента. Това каза началникът на сектор "Пътен контрол" към Главна дирекция „Национална полиция“ гл. инспектор Росен Рапчев на редовен месечен брифинг в заседателната зала на МВР.

Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР при инцидента на 17 август в Харманли с участието на бащата на президента Румен Радев - Георги Радев, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието.

„Комисията установи, че са допуснати обстоятелства и нарушения при установяване на пътнотранспортното произшествие на 17 август в Харманли, в които участва и бащата на президента Румен Радев, Георги Радев“, посочи Рапчев, цитиран от агенция "Фокус".

„Установено е, че служител на МВР не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин, той си поема отговорността с дисциплинарно отстраняване", обясни той. По думите му друго нарушение от служителите на МВР при инцидента в Харманли е, че служители не са обезопасили и не са регулирали движението след пътния инцидент.

"На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието“, каза Рапечев.

По думите му има измяна на първоначалните данни от инцидента, служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписи. По думите му няма информация за това, как е изтекло видеото в медийното пространство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Полицая от Харманли Хилс

    5 9 Отговор
    Аааа хич нямаше,само ми казаха какво да пиша,а и аз съм си червен и не се дърпах много.
  • 2 герберизми с клизми

    15 6 Отговор
    'Кви очевидци ? Има записи от камери на които има някакво триколково НЛО, което върти, където не му е мястото и се удря в мерцедес, който не го е забелязъл ! А натиск имаше от герберасти върху полицаи да си променят мнението и да изкарат бащата на президента виновен само и само щот му е баща! Така виждам аз нещата! Дори хипотетично да приемем, че баща му да е виновен нека го накажат, но да го дъвчат тоя случай два месеца за да калят косвено президента сякаш той е карал си е типично герберастко мероприятие стил Цвичка !

    Коментиран от #5, #10

  • 3 стефан

    8 1 Отговор
    Стига глупости.Като ги пишете тези неща не мислите ли колко бивши и действащи служители ви се смеят.Защо не кажете колко екипа са посетили ПТП.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 лабораторията

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "герберизми с клизми":

    ти както и другите комуняги дето сте се събрали в тоя сайт, не вдявате,че въпроса тук е принципен, то е ясно,че вие можете да блъскате, прегазвате и убите хора безнаказано и затова не ви е ясно как може да се дъвче тема като тази, в която някой има потъпкани човешки права и са го изкарали него виновен, че на някакъв си кел1ш баща му, стар комуняга, който дори не чувства вина, отнел предимство, щот той е червен и за него зздп не важи. А защо да не го направим обратното аз да те сгазя с колата пред 20 човека и 13 камери, да дойдат ченгета и кметове и щот баща ми е бойко борисов, да ти треснат един акт и да ти вземат книжката примерно?
  • 6 Той

    3 0 Отговор
    Ако на всяко пътно произшествие отделяха толкова много хора и сили от КАТ няма да има толкова много произшествия на пътя.
  • 7 Бенц

    0 0 Отговор
    Мафия....мишки....мишоци....смешни сте.Да нямаш достойнство да кажеш Истината.Докъде стигнахме.Бог да пази България.
  • 8 Стрезов

    1 2 Отговор
    Ако е нямало натиск значи е прекалено тъп, и наистина няма работа в МВР !
  • 9 Алекс

    1 0 Отговор
    А сега има натиск в Пловдив да замажем работата с Лазар с БМВ-то. Да видим ГЕРБ дали с един аршин мери или както обикновено.
  • 10 охлюв

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "герберизми с клизми":

    Ти ходил ли си на училище,учил ли си правилника и закона за движение по пътищата,знаеш ли че триколката е пътно превозно средство случайно да знаеш че пътищата не са само за моторни превозни средства а случайно да виждаш че мерцедеса нарушава знак №1,знака се вижда на видеото много добре и магарешка каруца да е щом е със предимство няма какво да се спори!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове