1 392 9

Сидеров: Какво прави Симеонов в кабинета?!

Зад офанзивата срещу министъра на туризма Николина Ангелкова стоеше едно ядро, в центъра на което беше Ветко Арабаджиев, каза лидерът на "Атака"

„Последният коалиционен съвет беше драматичен. Аз не спестих откровени нападки. 4 часа колегите журналисти чакаха да кажем дали ще се разпадне властта. Не бяха решени тогава редица въпроси. Не беше решено дали някой да каже, че Борисов управлява еднолично. Не можах да разбера защо 19 човека не станаха и не казаха дали работят под това еднолично управление и това ликвидира и властта”, каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

„Аз бях длъжен да кажа, че така не може да се говори. Зададох въпрос към Симеонов, щом говори така, защо е в управлението. Една от партиите има недоволство и това е много силно. Нима НФСБ и Валери Симеонов е влязъл в управлението, за да бъде вицепремиер и ако е така, това не е патриотизъм. Аз предложих да направим смяна в Министерски съвет и да бъде предложен друг вицепремиер, защото Валери Симеонов руши държавността и не се знае тогава какво прави във властта. Това мое искане обаче беше отхвърлено. Бойко Борисов приема промените, като че нещо се руши”, заяви той.

„Аз говоря за нещо принципно. Тук става въпрос защо 19 човека не застанаха да кажат на Валери Симеонов, че в декларацията не е прав. Непрекъснато има обвинения към Борисов. Тогава какво прави той там? Не аз, той сам трябва да предложи да излезе от властта и да каже, че повече не може да се мъчи с едноличното управление. Аз например много ясно казах още от самото начало, че моето място е като народен представител. Моето мнение е принципно - не можеш да говориш каквото си искаш и да хвърляш обвинения и това да минава. Не можеш да заставаш с декларация и да казваш, че държавата се управлява еднолично. Аз съм в коалиция с Валери Симеонов, защото като най-опитния сред тях им предложих обединение през 2016 година, а сега това обединение е подложено на тест. При положение, че е под съмнение самото обединение, какво става с коалицията? Ние знаехме какъв е Борисов, а ти след 1 година казваш други неща. Всичко зависи от колегите, които ще се съберем в понеделник. Послушат ли ме, ще продължим успешно”, каза лидерът на „Атака”.

„По въпроси за оставките също имаше декларации. Излезе лидерът на НФСБ и каза, че не е съгласувано с тях. Аз още тогава казах, че премиерът може да решава с кой ще работи, защото и трите министерства са на ГЕРБ. Няма никакъв проблем да се направи ремонт на кабинета, но въпросът е в името на какво”, категоричен беше Волен Сидеров.

Той заяви, че е против евентуална смяна на министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Още повече, че зад цялата офанзива зад нея стоеше едно ядро, в центъра на което беше Ветко Арабаджиев. Това ядро нападаше Ангелкова. Тези хора продължават да настояват за смяната й, за да сложат свои хора. Аз съм против смяната на Ангелкова, защото се вършат много глупости в момента и ако се позволи нейната смяна, те ще продължат.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Алооооууу,Боленеее
  Отговор
  1 11:31  09.09.18
  Каквото правеше и ти в правителството на Станишев и Доган,перхидролен гном!

  Коментиран от #3, #5

 • Прометей
  Отговор
  2 11:37  09.09.18
  Есенцията от интервюто с Волен е........... “.....ако аз бях на мястото на Борисов щях да сменя ВСИЧКИ министри..“ ДА, БОЛЕЗНЕНО Е......ПРАВ....... САМО ДА ГО ДОПЪЛНЯ.......ако аз бях на мястото на ТИКВАТА......първо щях да РАЗСТРЕЛЯМ РЪПОНЯТ....няма нужда да обяснявам ЗАЩО....НЕ ЛИ...... ....и за десерт щях тихичко да си тегля...куршума........ .....понеже НЯМА да стане....чакаме си.....НАРОДНИЯ СЪД.......
 • гост
  Отговор
  3 11:40  09.09.18

  До коментар #1 от "Алооооууу,Боленеее":

  Не забравяй, че беше в миналото на Борисов както и в сегашното. Последните 10 години всяко решение в парламента е минавало благодарение на техните гласове!

 • Борисов пази се
  Отговор
  4 11:46  09.09.18
  Щом почне да изглежда, че Волен говори нормално, значи правителството си отива. Борисов, чао банбино, сори
 • любопитен
  Отговор
  5 12:19  09.09.18

  До коментар #1 от "Алооооууу,Боленеее":

  Кога Боленчо е бил в правителството на Станишев, че нещо ми се губи?
 • Bahti
  Отговор
  6 13:27  09.09.18
  Краде бе, Краде! Като всички други!
 • Невидим
  Отговор
  7 13:56  09.09.18
  Този нахал не знае умора! Кой ти позволява на да бъдеш в кабинета бе предател?!?! Борисов наистина се е навел на такива палячовци като Сидеров!
 • 455
  Отговор
  8 22:26  09.09.18
  Публикувано във факти.бг: Сидеров: Какво прави Симеонов в кабинета?! - Ами същото като теб - краде!
 • вмро
  Отговор
  9 21:44  10.09.18
  сваля караянчевата и взема командировачните на граничните полицаи.

Напиши коментар:


Публикувай