Last news in Fakti

10 Септември, 2018 09:44 3 978 11

Адвокат Илиян Василев: Държавата взе за заложник сина на Ветко Арабаджиев

  • вълчо арабаджиев

Родителите на Вълчо Арабаджиев ме ангажираха. Майката ми се обади по телефона и ми каза "Моля те, помогни на детето ми". Аз не познавам семейството, за разлика от много магистрати. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ адвокат Илиян Василев.

Той заяви, че не познава семейство Арабаджиеви, никога не е бил на техни празненства, за разлика от много магистрати. Попитан кои са те, адвокатът отказа да отговори с мотива, че не иска да коментира чужди отношения.

"При разговора си с майката не се поинтересувах къде е тя, а какви доказателства има срещу това момче, което беше взето за заложник. Една държава престава да бъде държава, когато започне да взема заложници. Добре че съдийката прояви някакъв родителски инстинкт да пусне това момче на свобода", посочи адвокат Василев.

"Вълчо е на 21 години, като в последните 8 години прекарва в чужбина, последните 5 години учи право в Лондон. Очевидно желанието на родителите му е било да навлиза в техния бизнес. Какво лошо има в това", риторично попита юристът.

"Притеснява ме това, което прокуратурата се опитва да пробута като доказателства, за да бъде задържано това момче. Те използват един кратък период, в който клиентът ми е бил в България, и е наел касета, където има семейно имущество – 2,5 млн. евро. На семейството са правени проверки и е установен законнен произход за около 25 млн. лева. Личните им пари са повече от 20 млн. лева. Част от тях в един момент са решили да внесат в банкова касета. Проблемът е в друго – това младо момче е обвинено в пране на пари, а няма никакви доказателства за това. В момента прокуратурата въобще не се опитва да твърди, че тези 2,5 млн. евро са с престъпен произход", каза адвокат Илиян Василев.

Той бе категоричен, че Вълчо Арабаджиев няма да се укрие.

Адвокат Василев заяви, че не би убеждавал родителите му да се предадат в България. „Това щеше да има смисъл, само ако може да защитят интересите си тук и да изчистят името си”.

Прокуратурата в нарушение на правилата и повдига задочно производство на семейство Арабаджиеви. Няма как в един и същи ден да се повдигне обвинение и да се намери на адрес лицето, срещу когото се готви обвинение.

Бил съм съдия и прокурор и напуснах системата заради несъгласие с началниците си. Няма да ми позволят да се върна отново, защото знам твърде много за корупцията в съдебната система. Имам достатъчно акъл, за да дам доказателства за нея и достатъчно съм луд, за да го направя, заяви адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 колко мило

    28 1 Отговор
    "Малкият" вълчо утре, ще стане голям Вълк и ще продължи делото на дъртия Вълк, как да го обясним на милозливия адвокат с "добро сърце" , как ??? Той от душа го прави от сърце хич не е за едни много пари и понеже е поласкан, че не е от тези кръгове, а са му звъннали точно на него !

    Коментиран от #7

  • 2 гост

    16 3 Отговор
    Адвоката на сапун

    Коментиран от #10

  • 3 заблудената уфцъ

    20 1 Отговор
    Разплахак се, колко тъжна история, направо ми разби сърцето, Вълчоооооо, Вълчооо ела ми изяж Вълчоооо, големия........
  • 4 Бате Цецо

    29 2 Отговор
    Tова адвокатите срам и съвест нямат.
    Работата им е по-безсрамна от на проститутките.
  • 5 Биде

    19 1 Отговор
    Няма по-мръсна и гадна професия от адвокатската! Защитаваш престъпници и убийци с ясното съзнание че са такива в името на парите.А пък „най- големите” адвокати как си лягат и спят спокойно не знам!!! И този с бомбастичните си изказвания е в същия кюп!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 аналитик

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "колко мило":

    Няма нужда. И адвоката знае, че вълчетата порасват. Не зная конкретнослучая и не мога да коментирам. Но едно е сигурно, че ако Вълчо е невинен и бъде осъден, значи е по интерес на властта. Ако е виновен и бъде освободен, пак е по вина на властта ЗАКОНОДАТЕЛНА ВЛАСТ... - Народно събрание. Каквото пише в Закона, това използуват и прокурори и съдии. Но понеже в парламента нямат интерес от справедлива система, то нарочно оставят двузначими алинеи и членове, за да лавират адвокатите и да са недосегаеми висшите престъпнкци на пост. Адвоката не можеш го обвини, той това му е работата да защитава клиент. Но народните избранници можеш - те гласуват несправедливи наредби, оттам от Закона започват проблемите. За Вълчо не мога да коментирам, не му зная игрите, но Законите ги чета и изпитвам на мен, затова мога да съдя създателите им депутати и министри. Едно съжалявам, че няма справедлив Съд, който да ги осъди и щях да заведа дело за нанесени вреди. В Страстбург не искат защото са срещу българите и България, а местните не смеят и не искат. И да заведа дело, те са навързани по върха и няма да ги осъдят. А имат много грехове от 1989 г. и досега....
  • 8 каде сте юнаци,

    5 5 Отговор
    дето се тълпяхте с хиляди пред Ал. Невски,деряхте се срещу т.н. тоталитаризъм и гледахте с умиление новите месии от СДС-то?нали щяха да Ви правят средна класа.четете ли сега за големия Ветко и малкото Вълче-20 милиона лични лева!повечето от Вас и 20 хил.нямат на куп и скоро няма да видят.да Ви е честита демонокрацията и сладкото благоденствие!!
  • 9 гост

    14 0 Отговор
    Колко трогателно. В момента чета, а сълзите ми не спират да текат. Малкият Вълчо е заключен. Добре, че е бил майчинският инстинкт на съдийката! Клетият Вълчо, колко ли е изстрадал.
  • 10 Скункс

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Всички адвокати които защитават мутри и престъпници са безсъвестни и безсрамни типове,дано си купят свещи с парите дето ще вземат за защитата на тези паразити.
  • 11 брег

    1 0 Отговор
    кого да задържат сервитьору се покри.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове