2 415 12

Шофьорът на фаталния автобус: Загиналите ми бяха приятели

За Григор Григоров 25 август започва традиционно. В края на деня 17 души не са между живите, а шофьорът с 40 години професионален стаж е друг човек.

„Сутринта като отидох да ги взимам, сигурно 5-6 жени ме прегръщаха и ме целуваха, че ще пътуваме заедно. Но как да знае човек, че това ще е последният ден”, разказа мъжът пред камерата на бТВ.

Григоров засега е единственият обвиняем за трагедията край Своге. Григоров разкри, че за него затворът вече не е сграда, а усещане вътре в него. „Седя си вкъщи, не мога да изляза навън. Съвестта, трудно ми е. Постоянно мисля за тези хора. Те бяха приятели, приятели. Представям си какво е на близките им. На ранените, които са все още сигурно по болници. Съжалявам за всичко, което се случи. Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите. Те бяха близки приятели от години. Също да изкажа на пострадалите съжаления”.

Мъжът няма спомен от фаталния момент. „Дали съм помагал, дали съм направил всичко, което е било по силите ми? Аз съм от живите, но какво съм направил за останалите след трагедията? Каквото и да им кажа е малко. Нито може да се върне случилото се. Аз не мога да си простя, дано те могат да ми простят. На много от тях имам телефоните, но как да звънна? Какво да им кажа?”, каза още Григоров.

Обяснява липсата на втори технически преглед с пропуск: „Ако съм виновен и имам вина, ще я понеса”. Дни след трагедията, в подкрепа на Григоров се подписаха хиляди. Стотици излязоха на протест с искане за пълно разследване и справедливост. Признава, че е изненадан от инициативата.

Григоров е в дома си, освободен под парична гаранция, в очакване на процес, който да извади наяве причините за катастрофата, отнела 17 живота.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 55667
  Отговор
  1 20:44  10.09.18
  В БЪЛГАРИЯ Е МНОГО ТРУДНО ДА СЕ РАБОТИ, ОСОБЕНО ШОФЬОР - ПО ЦЯЛ ДЕН СРЕД ГОВЕДА И ЛОШИ ПЪТИЩА, НАКРАЯ ЧОВЕК СЕ ПРЕВРЪЩА В ГОВЕДО ..... и стават трагедиите

  Коментиран от #9

 • Красо Зелето
  Отговор
  2 20:46  10.09.18
  Каквото и да се каже при свършен факт, просто е излишно. Кой винове, кой не, отидоха си 17 човешки души ! :(

  Коментиран от #5

 • Ефтини сензации
  Отговор
  3 20:54  10.09.18
  Най лошото на тази трагедия е, че беше употребена за политически цели. Комунистическото простолюдие не се посвени пред паметта на загиналите и изригна. Е нали си е комунистическо простолюдие, защо да не се възползва от трагедията на хората....

  Коментиран от #6


 • 4 20:55  10.09.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • селянин
  Отговор
  5 21:03  10.09.18

  До коментар #2 от "Красо Зелето":

  В Б-Я,е така..става трагедия,нов асфалт,нова мантинела от железо,нова шумяща маркировка,нов знак от 40 на 30 км/ч,но си е забадева..като не са изправили завоя,и с 20 да караш рейсо пак ще влезнеш у насрещното..
 • Четящ
  Отговор
  6 21:17  10.09.18

  До коментар #3 от "Ефтини сензации":

  ЕФтин научи се да пишеш, преди да даваш квалификации. "Най лошото" се изписва с тире, Най-лошото. За еФтин го приемам, че е умишлено.

  Коментиран от #7

 • Ефтини сензации
  Отговор
  7 21:51  10.09.18

  До коментар #6 от "Четящ":

  За съжаление поради стечение на обстоятелствата Българския не ми е най силното нещо. Роден съм във Виена и съм израснал там. На Български само в семейството съм общувал. Но за България винаги ще има специално място в сърцето ми! Затова се интересувам и пиша по въпроса. Ще го запомня това с тирето. Благодаря!

  Коментиран от #8, #12


 • До еФтини сензации - коментар 7
  Отговор
  8 22:50  10.09.18

  До коментар #7 от "Ефтини сензации":

  Стой си във Виена "българино" и не изразявай мнения, за теми, с които не си наясно и касаещи България!

  Коментиран от #10

 • аналитик
  Отговор
  9 00:48  11.09.18

  До коментар #1 от "55667":

  А, какви да бъдем в такава среда? Виж какви са ни лидерите, някои даже не говорят като йората. В калпава среда какво да очакваш? Шофьора има много малка вкна. Пътят, означенията са скапани. Едва след катастрлфата се разтичаха да ги оправят, а години наред нешукисти на заплата. 4 агенции отговарят за шътя и на заплати и всичко сши... АПИ, Общински служби, МВР, всичко е гледало безучастно а като стана аварията се завихри врява и накрая си измиха ръцете с шофьора, най-лесно. Знака е бил с означение 40 км в чад, а след това с 30. Докато не падне атомна бомба тия на държавна хранилка няма да се променят май?
 • аналитик
  Отговор
  10 00:54  11.09.18

  До коментар #8 от "До еФтини сензации - коментар 7":

  А ти защо гониш този емигрант? Човека е останал там, заради тиквурниците милициондри ала Боко от 72 години насам, преди това са същите при монарха, Цанков и останалата плява донесла ни геноцид от 8 века насам. Вместо да приемеш този човек с уважение ти го разкара, заради едно пропуснато тире, което може и клавитура да пропусне и не отчете... Голям българин си?
 • 11 21:15  11.09.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • шофйор
  Отговор
  12 22:59  12.09.18

  До коментар #7 от "Ефтини сензации":

  Щом си от Виена по добре не се изказвай, нещата тук да други.

Напиши коментар:


Публикувай