11 Септември, 2018 21:29 8 094 17

Мъж увисна на въжето след страшна диагноза

  • славчо мазгарев

Кюстендилец увисна на бесило, след като в Александровска болница разбра, че има карцином на езика.

71-г. Славчо Мазгарев потърсил помощ при личната си лекарка д-р Соня Попова преди повече от 6 месеца, но тя била категорична, че става въпрос за афта и го пратила при стоматолози и специалист УНГ и дерматолог, пише struma.bg.

Синът на Славчо – Христо, твърди, че лекарска небрежност е довела до фаталното решение на баща му да сложи край на живота си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефтини сензации

    4 23 Отговор
    Правилно, и аз бих се обесил при такава диагноза на тези години.

    Коментиран от #2

  • 2 Bahti

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ефтини сензации":

    Диагнозата я имаш от мен. Давай!
  • 3 ХХХ

    66 6 Отговор
    Лекарите са тотално го ударили на уволнение. Не им пука, некадърни са и мислят само за заплатите на колегите им в Западна Европа. По цял ден пресмятат техните заплати. На сестра ми лека и пръст няколко месеца и обясняваха, че била преуморена и миграната и се била обострила, а то се оказа огромен тумор. Аз обикалям вече 2 години по гастроентеролози и смених 8 доктора! - Пак да повторя: 8! Сега съм при девети! Такова безхаберие не помня. По времето на СОЦ-а нямаха техника но имаше лекари и отговорност! Сега имат техника, но пък за сметка на това за нищо не стават! Имат само претенции! За какво плащаме данъци не ми е ясно, особено през последните години. Платил съм десетки хиляди под формата на данъци и виждам, че е било напразно!

    Коментиран от #8

  • 4 ХХХХ

    14 4 Отговор
    Лекари няма в БГ ! Ако имаш съмнения за Рак ,си направи ЯМР .
  • 5 Санитар

    20 7 Отговор
    Много по-добре отколкото човек да се мъчи и да се гърчи от болки... Само дето аз първо бих изклал семейството на лекарката пред очите и, и накрая и нея ! Преди 30 години неква залухава психоложка от Института по психология на МВР ме скъса за лично оръжие, защото отговорих по същия начин на въпроса "Какво бихте направили, ако разберете че ви остават 2 месеца живот". И аз казах - почвам да правя списък. След седмица дойде друга и пах минах, но това си беше забавно.

    Коментиран от #6

  • 6 Институт по психология

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Санитар":

    Имаше един филм с Крис Риа с подобен сценарий като твоя. Ако не си го гледал го виж. Забавен е.

    Коментиран от #14

  • 7 К.К.

    6 0 Отговор
    В Кюстендил отдавна няма лекари, скоро няма да има и хора.

    Коментиран от #13

  • 8 Иди в

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "ХХХ":

    Иди в ИСУЛ при професор Владимиров. Чака се много но си струва.

    Коментиран от #16

  • 9 Аз Варна

    17 0 Отговор
    Аз да попитам като увеличат вноската за здраве,колко доктори ще кажат„Наздраве”?А на ц.ганите как ще им съберат парите(щом е задължително)?Моята прогноза е и тези дето са внасяли и те да престанат и да се увеличат здравнонеосигурените българи.Казвам българи,защото цветнокожите не плащат.На тях държавата им плаща.ДОКОГА???

    Коментиран от #10

  • 10 Реформи

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Аз Варна":

    Здравната реформа може да се реши само по един начин. Откриват се лични сметки на всеки който внася здравни вноски. Така над 80% от осигуряващите се докато са млади и здрави ще натрупат сериозна сума в личната си сметка, а когато станат на възраст ще могат да се лекуват като бели хора от тази сметка може да се тегли единствено за здраве, ако човека се спомине отиват за наследниците му. За останалите които не могат да се осигуряват държавата да заделя процент от бюджета и да им се осигурява минимума, който в момента важи за всички. Така хем ще има добро здрвеопазване, хем разходите ще бъдат в пъти по-ниски. Има само един недостатък, това че управляващите и докторите няма да могат да крадат в такива размери.

    Коментиран от #12

  • 11 Аз Варна

    4 0 Отговор
    Много ми хареса поста ти,разумно е,но не мога да се съглася единствено с това,че тези ,които не могат да се осигуряват,ще ги осигурява държавата.Познай от първия път за кои става дума.Погледдни и моя пост в какъв цвят преобладават.Дадох ти + ,трябва от Здравното министерство да направят референдум,след като основната тежест ще се поема пак от такива като нас,които плащат.
  • 12 Трифонов

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Реформи":

    Даааа... в голяма заблуда си! Американската здравноосигурителна система е устроена по подобен начин. На принципа на застраховането. Има задължителна здравна застраховка, която покрива някакъв абсолютно смешен минимум от здравни услуги, почти нищо. И от тук нататък всеки може да сключва каквито иска здравни застраховки с различни пакети услуги и покрития. Имат страхотни специалисти, невероятна апаратура и фантастични болници, но... достъп до тях има 10% от населението. И то след реформите на Обама, с обещанията за мащабни каквито, го избраха. Но сега Тръмп се опитва да си върне почти предишното положение. Преди реформите на Обама, в предизборната си кампания, той твърдеше, че над 60% от населението на САЩ, фактически било извън здравноосигурителната система и може да ползва единствено спешна медицинска помощ. За всичко останало трябва да плаща като в ресторант. Който не вярва, да гледа филма "Джон Кю" с Дензъл Уошингтън, който е по действителен случай и е фактологически много точен по въпроса. Така че предложението ти не е удачно. Ако оставиш хората сами да решават дали да сключват ежегодно здр. застраховка, ти гарантирам, че ще сключат такава 5% от българите... и социалният проблем ще стане страшен. И един съвет - добрите лекари в България (доколкото все още ги има), са в големите държавни болници. Не си давайте парите и не ходете по лъскави частни. Там работят бизнесмени, а не лекари! Мислете, "лекар" е призвание, а не просто начин да си вадиш хляба!!!

    Коментиран от #15

  • 13 Кюстендил

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "К.К.":

    Кюстендил е един прекрасен град ! Е, ако махнеш кюстендилците...
  • 14 Санитар

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Институт по психология":

    По филмите колега, всичко е лесно и прекрасно, особено по американските такива, така се оформят гладките им мозъчета и бетонните им тикви.
  • 15 Изи

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Трифонов":

    Много точно казано! И аз като много от вас мислех, че лекарите ни не струват, но... точно те извадиха от гроба баща ми след инфаркт и сега живее втори живот! И съм им безкрайно признателен за това, което направиха.
  • 16 ХХХ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иди в":

    Благодаря!

    Коментиран от #17

  • 17 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ХХХ":

    Същото щях да ти напиша - проф. Владимиров. Чака се - ще чакаш...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове