1 830 3

Искат отмяна на новите екотакси за автобуси и камиони

Искат отмяна на новите екотакси за автобуси и камиони

С 5% по-скъпи може да станат билетите за автобусните превози. Повишението ще стане факт, ако не бъдат отменени новите екотакси за камионите и автобусите, съобщава „Нова телевизия“.

Новият налог ще се плаща при регистрация. За ново превозно средство над 3.5 тона таксата ще е 938 лева, а за такива над 10 години - 2325 лева.

„Ще сезираме Върховния съд с искане за спиране на тази наредба заради много сериозни вреди. Нашите очаквания са, че за година от товарните автомобили и автобусите ще бъдат събрани 10-12 милиона лева, а може да достигнат и до 15 млн. лв. Това ще удари малките и средните фирми”, заяви Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

От бранша поискаха също да има санкции за пътниците, които не слагат колани в автобусите, след като те станат задължителни. "Кой ще прави последващия контрол, тъй като не е възможно водачът по време на движение да остави превозното средство и да тръгне назад да види дали са поставени коланите", каза Васил Пиронков от Сдружението на автобусните превозвачи.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Калинка от Герб
  Отговор
  1 22:47  11.09.18
  Явно бюджета се изпразни и трябва да се пълни по някакъв начин. Да не забравят управляващите че който бърка без да дава в джоба на народа си отива.
 • ГГГГГ
  Отговор
  2 23:52  11.09.18
  Много са нагли тази авто мафия. За леките коли може да има екотакси, а за тях не! Друг е въпроса къде отиват тези пари?
 • А такаа
  Отговор
  3 12:18  12.09.18
  Ами и на леките коли не искаме.И аз не искам да ми бъркат в джоба като си внеса кола.Само ще си джиткам и после я препродавам.Що аз да плащам?Да му мисли, който ще я бракува.

Напиши коментар:


Публикувай