677 5

В Пловдив откриха нови детски площадки

Кметът на „Северен“ инж. Ральо Ралев днес откри първите 4 от 12 нови детски площадки за стотици питомци на детските градини в района.

Заедно със своя ръководен екип – заместник-кметовете Л. Кътова, д-р Кр. Асенов и К. Георгиев, секретаря на района Д. Йорданова и гл. експерт „Образование” Н. Нончева - той бе гост на децата в ДГ „Захарно петле“ с втори адрес на територията на бившата ДГ „Пролет“, където новата учебна година започва с прекрасна придобивка: нови площадки за игра, три от които - на стойност 18 000 лв.,са спечелени по проект на Община Пловдив, а една – с участие в проект по ПУДООС на стойност 4983 лв.

Придобивката е изключително значима за децата, учителите и родителите, тъй като дворът отдавна имаше потребност от обновяване и модернизиране на площадките за игра.

С основание директорът на детското заведение Цветанка Лазарова изрази удовлетвореност и гордост от постигнатото, станало възможно в резултат на активното разработване, участие и спечелване на проектите, които са гарантирали солидната субсидия. Така градината се е справила с предизвикателството наведнъж да се изградят, обезопасят и оборудват с модерни съоръжения цели 4 нови площадки, като е участвала със съфинансиране на начинанията с 6 300 лв. от общо 22 983 лв.

По-съществено е, че от началото на новата учебна година всички 4 групи обитатели ще разполагат със свое ново, отлично оборудвано и напълно обезопасено място за игра.

Малките артисти и певци от „Захарно петле“ изненадаха гостите си с емоционална програма и нямаха търпение да видят празничния ритуал с прерязването на лентата и плисването на водата.

Инж. Р. Ралев и г-жа Цв. Лазарова прерязаха щастливи лентата за откриването на площадките, като благодариха на децата за създаденото настроение и им пожелаха да бъдат здрави и винаги засмени. Кметът посочи, че празникът в ДГ „Захарно петле“ поставя начало на поредица от подобни събития и в други четири градини в района, където целенасочената дейност на директорите също е направила възможно децата в тях да се радват на по-удобни, по-безопасни и красиви места за игра.

Само след дни предстои откриване на 4 нови площадки в ДГ „Славей“, а във втората половина на септември ще бъдат обновени и площадките в ДГ „Весела, ДГ „Космонавт“, ДГ „Дъга“. По този начин „Северен“ ще бъде районът, в който само за едно лято са изградени 12 нови детски площадки, две са дооборудвани – несъмнено висок атестат за работата на директорите на детските заведения, заяви районният кмет, и добави, че тази активност е пряк резултат и от отличното сработване между местната власт, в лицето на районната администрация, и ръководствата на детските заведения.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 22:33  12.09.18
  Интересно, какъв е случая на инженерчето, че така го лансира някои? И то за неща, за които му плащаме!

  Коментиран от #5

 • гост
  Отговор
  2 22:40  12.09.18
  Вече стана грозно и смешно. Не чувствате ли, че му правите мечешка услуга по този начин?
 • 3 00:27  13.09.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  4 05:47  13.09.18
  То деца няма те площадки правят хаха важно е да се усвоят парите
 • Факт
  Отговор
  5 12:21  13.09.18

  До коментар #1 от "123":

  Не само го лансират, но и трият неудобните коментари. Това вече е тежка пропаганда.

Напиши коментар:


Публикувай