12 Септември, 2018 14:38, обновена 12 Септември, 2018 14:39 8 720 31

Шофьорът, убил балетиста Мартин Чикалов - без книжка

  • велосипедист-
  • балетист-
  • мартин чикалов-
  • варна

25-годишният мъж е глобяван два пъти за шофиране без документи

Шофьорът, убил балетиста Мартин Чикалов - без книжка - 1
Снимка: Varna24.bg

Неправоспособен шофьор е убиецът на 39-годишния балетист Мартин Чикалов във Варна, съобщи "Дарик".

Колоездачът беше блъснат от лек автомобил BMW във вечерните часове на 10 септември на бул. "Приморски" и по-късно почина в болница от травмите си, а водачът избяга от местопроизшествието.

Виновният водач е 25-годишен варненец. Той никога не е имал шофьорска книжка, но въпреки това колата е негова собственост. Два пъти досега е глобяван заради шофиране без правоспособност. Първият му акт е още като непълнолетен през 2010 г., а вторият - от миналата година.

25-годишният мъж се е предал в полицията във вторник следобед, близо 20 часа след катастрофата.

Взета му е проба за наркотици, резултатите от която още не са излезли, заяви шефът на варненската полиция комисар Даниел Пашов.

Сблъсъкът е станал в близост до пешеходна пътека, но не и върху нея, поясни говорителят на Окръжна прокуратура-Варна Радослав Лазаров.

В момента 25-годишният е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска и постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и бягство от местопроизшествието. При доказване на вината му се предвижда наказание от 3 до 15 години затвор.

Десетки близки и приятели изпратиха починалия Мартин Чикалов, чието погребение беше днес. В негова памет тази вечер се организира шествие във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 аман вече

    57 0 Отговор
    така ще е....Не ми се иска да използвам такива думи,но вече започнахме да свикаваме.Да мрат хора като мухи,в автобуси,в дерета,на колелета,на пешеходни...ще свикнем,ще има още много такива,ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕ НЯКОЙ ДА ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ДА ПРАВИ!!!!!!!

    Коментиран от #27

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    30 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Сблъсъкът е станал в близост до пешеходна пътека, НО НЕ И ВЪРХУ НЕЯ !!При доказване на вината му се предвижда наказание от 3 до 15 години затвор - ЗНАЧИ ДАВАТ МУ 3 ГОДИНИ И ГО ПУСКАТ СЛЕД 12 МЕСЕЦА ЗА ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ !!! ВСЕ ПАК ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ А ТУК НЯМА ЗАКОНИ !!! Тоя ще е вън след година и пак ще си кара бмв-то !!!!

    Коментиран от #26

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Трънчев

    29 0 Отговор
    Жалко и тъжно. Ако не беше тази трагедия, щеше да продължава да си джътка. Но най-вероятно това няма да го спре. И не може.
    Разбира се, след 20 ч наркотици няма да има.
    За съжаление по пътищата има много като него, но няма сила, която да ги спре. Освен ако не е от бетон или поне стоманобетон.

    Коментиран от #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Искаме истината

    42 4 Отговор
    БМВ-то е циганска мечта, 95% водачът е цветнокож.

    Коментиран от #13, #30

  • 10 Bubbles

    7 0 Отговор
    Оффф ся понеже този бил от така наречените ВИП прослойки, ще четем за шофьора и като иде до тоалетната.
    Виж ако беше бай Пешо от Каспичан щяхте ЕВЕНТУАЛНО да барнете два реда че е там станало нещо, минало полиция, линейка, някой умрял(Със съкратено име да не се измори журналята от дългите имена на жертвата) и айде готово.

    И да това че този е без кножка показва за пореден път безхаберието и същесвременно огромното самочувствие които царят сред всички в България.
    Ся на тоя да му лепнат 30 годинки без право на замяна, та да се замислят другите дали да карат без книжка...
    ...ама нямаааа, ще го разхождат сума време из съдилищата, накрая ще му дадът 5години условно и ще му платят даже обезщетение щото е лежал в ареста без да е бил осъден.
  • 11 Анонимен

    20 1 Отговор
    Упорито го крият кой е. Вероятно е някой връзкар. Сега се оказа В близост до пешеходна пътека, тоест колоездача си е виновен сам, и хоп накрая три години условно. 100 % е връзкар щом го крият и си подготвят нещата за леко наказание. Не трябва да се оставя така...Протести докато го осъдят

    Коментиран от #17

  • 12 кенефландия

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "анти седераст":

    Ти си много алтав бе, кво СДС те гони? В Кенефа никога не е имало нито комунизъм, нито демокрация, има само мафия, всичко е само постановка.
    Спри я тая телевизия, че са ти напълнили главата с бръмбари.
  • 13 Bubbles

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Искаме истината":

    Да ти кажа не е никак сигурно това, щото в България точно тоя тип БМВ-та ги карат разни идиоти с високо самочувствие и шпразни джобове, поради което си купуват подобни кошници на повече години от мен и теб и смао Бог знае на колко километри, но нали зора е да кара мерджан или баварец та да е дупе...
  • 14 кенефландия

    18 1 Отговор
    Пичове, проблемът е много сериозен, вие циганин в учебна кола и циганин с очила виждали ли сте? Аз не!
    Циганите са много, карат точно такива БМВ-та, нямат книжки, пълни нелегалки са, а ченгетата не ги закачат, защото от мангала не могат да вземат нищо.
    Положението е критично, няма на къде вече, трябва да се действа, иначе ще става още по-зле. На мазните тулупи не им пука въобще.
  • 15 кенефландия

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "анти седераст":

    Снощи даваха по БунакТВ лидерите на СДС от близкото минало:
    Тренчев - Агент на ДС, комунист
    Петър Берон - Агент на ДС, комунист

    Та за какви демократи дрънкаш куха лейко?
  • 16 BG 1234

    23 0 Отговор
    ЗАЩО НЕ СЪОБЩАВАТЕ ИМЕТО НА ТОЗИ С БМВ-ТО ??
  • 17 Пешо

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    Пострадалият е велосипедист, какво значение имат пешеходните пътеки?

    Коментиран от #20

  • 18 слаба държава "велик" вожд

    18 0 Отговор
    Ако след второто му хващане (рецидив) без книжка сега кротко чукаше камъни в някоя затворническа кариера никой нямаше да убие !
    Виновна е законодателната и съдебна система !!!! Явно това изродче е непоправимо и мястото му е за дълго зад решетки !...но няма койда го вкара там !
  • 19 Гост

    12 0 Отговор
    ето един нов пример за ГО-то. поскъпва защото бла бла, а в този случай човекът от 5 години си кара кола и никога не е взимал книжка. Какво прави КАТ?
    бил е спиран и глобяван два пъти... а защо не му конфискуваха колата още на първият път?
    трябва ли да затрие човешки живот за да се вземат мерки?

    Коментиран от #21

  • 20 кенефландия

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пешо":

    Ти книжка имаш ли? Как какво значение имат пешеходните пътеки, там пресичат пешеходците, той е пресичал с колелото на пътеката, което означава, че урода, който го е убил е трябвало да бъде особено внимателен и да СПРЕ!
    За съжаление скапания Закон казва, че пешеходеца трябва да съобрази скоростта на МПС-то, ако не я изчисли правилно си е негов проблем, Законът и идиотите, които са го създали са за трепане, директно, по бързата процедура, така пешеходеца винаги е виновен, макар, че убит шофьор на пешеходна пътека от удар с пешеходец, до сега не е известен. Така, че Закона защитава дефакто и деюре убийците на пътя. В България е най-добре да си убиец, крадец и бандит, така си най-защитен.
    3 години най-много ефективно, значи убиеца ще излезе след 1 година за добро поведение и ако има пари ще го пуснат по рано след споразумение с мафията, прокуратурата.
  • 21 кенефландия

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Схаванал си основната идея на мутрите, а тя е да има хаос и слаб контрол, да се крадат коли и да се трепят хората, за да се застраховат и да са скъпи застраховките.
    Проблемът е в превенцията и контрола, който е никакъв и конкретния лсучай го доказва за енти път.
  • 22 Боян

    6 1 Отговор
    За пореден път се обеждавам, че шофьорите на точно този модел бмв е36 са с диагноза и имат нужда, спешно от лечение. Това е ненормална работа. По комплексирани, прости, със самочувствие идиоти, е не съм виждал. Това си е болест. Родители забранете на подрастващия си тинеиджър, като събере пари я от вас или от работа, да се качва на бмв е36! Нищо добро не го чака, както за вас , така и за него. Аз разбирам да е някаква специялна кола, с нещо да се откроява от др марки, модели коли...Това с извинение е един кенеф, ревящ, не вървящ, пълен с "болести", а сигурнистта на подобен автомобил е 0%..леген с 4 колела на име БМВ..е36
  • 23 мангалезич

    9 0 Отговор
    При споразумение с прокуратурата и признаване на вината наказанието задължително е под минимума предвиден от НПК, демек условна присъда. А Стависки пиян до козирката с две жертви пак условна, Явор Нотев му беше адвокат.
  • 24 ванката

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Трънчев":

    теста който отчита наркотици до първото денонщие след употреба дава резултат веднага но гръвната пробва показва много по-назад във времето какво е употребил водача и резултатите се бавят няколко дена... и сега по темата имам въпрос какво още трябва да се случи ме да се вземат ефективни мерки срещу хора които нарушават системно закона понедин и същ начин постоянно има някой който е задържан за дадено провинение и се оказва че не му е за първи или втори път същото провинение

    Коментиран от #25

  • 25 Гриша

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "ванката":

    В нормалните държави, автомобила се отнема в полза на държавата, още след първото провинение за шофиране без книжка. Ако нямаш автомобил, няма как да газиш хора и закони. Просто, но никой не иска това да стане и в България.....
  • 26 marian

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Закони има и не са лоши. Проблема е в решенията на подкупните съдии. Нека му дадат 15 години за утежняващи вината обстоятелства, като се имат предвид 2-та предишни акта и бягството, да се разтръби сериозно по медиите. САМО ТОВА Е РЕШЕНИЕТО.
  • 27 До съдебната система

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "аман вече":

    Докато не почнат да измират съдии и прокурори от пияни, неправоспособни и т.н. водачи ще си е все същото, но ако това се случи на власт имащите нещата ще се оправят мигновено, затова им го пожелавам от все сърце , някой пиян или без книжка да убие някой власт имащ в правосъдната система:-)
  • 28 Kyronn is the best

    1 1 Отговор
    Защо пак бмв лоши коли ли са?
  • 29 abv

    2 1 Отговор
    Без книжка да бъде равно на затвор, а при убийство на човек до живот.
    Щом караш без книжка значи ти знаеш че си неопитен и може да убиеш някого, но въпреки това си караш заради слабите закони.
  • 30 простотакис

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Искаме истината":

    Ако не е кон ,то със сигурност ще има БМВ,едното от двете винаги,ако не и двете ! :)
  • 31 Добрянка

    0 0 Отговор
    За каква държава говорите,за какво правосъдие? Марти беше момче, пълно с доброта. Не мутра, не връзкар, не идиот. Марти искаше да танцува и да е щастлив. Никой няма да защити Марти, , защото тия които го обичаха сме обикновени хора. Връзкарят убиец ще си живее щастливо и дори няма да си спомни какво е направил. Защото ще бъде оневинен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове