Last news in Fakti

13 Септември, 2018 09:14 6 312 23

Скандал! Руските служби опаковали хотела на Ветко Арабаджиев по време на европредседателството

  • маринела-
  • хотел маринела-
  • подслушване-
  • ветко арабаджиев

Руските служби са опаковали хотел „Маринела” на Ветко Арабаджиев по време на европредседателството. Това съобщиха пред Фрог нюз експерти по национална сигурност. Тази сутрин разследващият журналист Григор Лилов „хвърли бомбата”, че чужда служба е подслушвала гостите на хотела от първия до последния етаж по време на международното събитие.

Според източниците ни, още преди промените, в София е имало два западни хотела- „Балкан”- днешният „Шератон” и „Японския”, сега „Маринела”. Това разкрива сайтът Frognews. Във вторият са отсядали само чужденци. Някои от тях много известни, като стрелецът срещу папа Йоан Павел Втори Али Агджа и неговият помощник Бекир Челенк.

„Логично е, хотелът да е бил опакован със СРС още тогава, за да може да се следи движението и намеренията на подобни лица”, коментира пред медията ни бившият шеф на комисията по досиетата Методи Андреев. Според него в момента руските служби са имали най-голям интерес и ресурс да извършат подобно грандиозно подслушване на гостите по време на европредседателството.

Доклад на тайните служби на Македония преди година сочи, че в България действат 4-ма руски резиденти, които отговарят за целия регион на Балканите. „Тези хора не биха пропуснали международните срещи, проведени у нас, допълни Андреев. Той обясни още: „Това дава отговор на въпроса защо беше ударен Ветко Арабаджиев. Защо българската прокуратурата съобщи за това, че семейството се издирва от Интерпол, а подобна новина все още липсваше на страницата на международната служба? Не беше ли предупреден по този начин Ветко Арабаджиев? Дали той няма да се превърне в следващите Братя Галеви? Ако руските служби са подслушвали гостите на хотела, то възникват много неудобни въпроси към правителството и Лиляна Павлова: Случайно ли хотел „Маринела” беше посочен за гостите? Кой го избра? Участвал ли е в заговора за подслушването?”

Бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай призна, че е виждал Ветко Арабаджиев в компанията на Ахмед Доган. „Канил ме е на събития в хотела, където съм виждал да се събира целият елит на държавата, включително и много магистрати - прокурори и съдии. Зная, че много важни хора са били заснемани какво вършат, така както правеше Мирчо Циганина в резиденцията на Бай Тошо. Така се събират компромати за тях”, разкри Октай.

Във връзка с разкритията му, Методи Андреев уточни, че следи изкъсо какво казва адвокатът на семейство Арабаджиеви - Илиян Василев, който казва, че „много магистрати ги познават”. Василев допълва още нещо много интересно: "Бил съм съдия и прокурор и напуснах системата заради несъгласие с началниците си. Няма да ми позволят да се върна отново, защото знам твърде много за корупцията. Имам достатъчно акъл, за да дам доказателства за нея и достатъчно съм луд, за да го направя".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    47 10 Отговор
    Я бързо вижте Путин да не се крие зад вратата или под леглото/бюрото.
  • 2 Българина

    33 10 Отговор
    Цру подслушваха, а и сега меркел! И нищо.... Що решихте че някой слуша евро идио ти в хотел и то руснаците може да мосад или мит? Нарежданията им от сорос и цру не идват в хотела. Идват на семинари обучения екскурзии дебати, чрез игри и закачки.

    Коментиран от #11

  • 3 среднощен

    16 6 Отговор
    ЕВРИКА...!?
  • 4 Най ЛОГИЧНО Е ОБРАТНОТО

    23 8 Отговор
    ГОВЕДАРИТЕ ДА СА ГО ОПАКОВАЛИ И БЕЗ ТОВА СЯКА ЗАПЕТАЙКА ТУК СЕ ЗАПИСВА ОТ ТЯХ....
  • 5 баааах маааму

    28 0 Отговор
    Лелееее, аз според мен тази статия НЕ трябваше воъбще да се пуска че пак ще се изложим пред чужденците ! Ако това е вярно, какво правят тогава нашите, во главе с една камара спец натовци от доста страни защо не са го предотвратили ??!!

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Явка

    15 3 Отговор
    Другарката Павлова да каже как стоят нещата!
  • 8 тасс

    24 3 Отговор
    След такива непроверени драсканици послесе чудиме защо не ни уважават никъде по света. Сами си сер.ме в устите.

    Коментиран от #18

  • 9 Случаен

    17 5 Отговор

    До коментар #5 от "баааах маааму":

    Много сте елементарни като та селски пазар с коментарите си по темата. Бъдете сигурни, че това са фалшиви новини за да клатят държавата и стават скандали !!!! Нито ДАНС, нито НАТО, нито Европ.спец служби ще допуснат това !! Има много работа и действия от тях далеч ПРЕДИ да започне форума, които не са показни и хората не ги виждат ! Тия спецове по телевизията дето чак сега са разбрали "нещо" са смешни интриганти !!!

    Коментиран от #23

  • 10 Робот

    12 2 Отговор
    Руските служби са си свършили работата, за която им плащат! Какво са вършили през това време българските служби е по интересно?!
  • 11 аналитик

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Това, което биха чули, едва ли ще ги учуди? Представям си как Мария Габриел и Павлова са цъфнали като рози и дискутират с евроколегите дали в затвора стените да са розови или розово резидави, дали да се наричат мигрантите юроптички или юролекари, дали на любимците на Меркел да им отпускат по 2000 евро или по 2500 за социални....? Явно затова Лавров беше ухилен пл медиите, сигурно са слушали подобни бисери цяла нощ?
  • 12 Усмивката

    6 1 Отговор
    Кратък учебен курс по история ,за безпаметните РУСОИДИ.....„Кан Телериг разбира, че заради голямото количество византийски агенти в българската столица, всички негови планове бързо стават известни на византийския император.За да ограничи това византийско влияние в българската столица, Телериг изпраща писмо до византийския император, в което пише, че възнамерява да избяга при него, но иска гаранции за себе си и имената на византийските агенти, които могат да му помогнат. Константин V Копроним познава ситуацията в България и приема, че Телериг е поредният български владетел, който е принуден да напусне престола. Той изпраща на българския кан имената на своите шпиони. На Телериг не му остава нищо друго освен да прочисти Плиска от предателите, които изтребва до крак.

    Коментиран от #13, #14, #16

  • 13 аналитик

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Усмивката":

    Хитро? Знае се това. Но кои са предателите тук е въпроса? Едните са русофоби, клонят към Уошингтън. Другите са крайни русофили, клонят изьяло към Кремъл. Трети все Турция им в ума. Четвърти се наричат националисти, вдигат врява, ступат някой човечец без и ум да има защо е бит. Пети само мафиоти лавират с всички да награбят и избягат с накраденото. Шести като Пазарджишйи цигани разни шериати им в тиквите. Седми, искат ЕС, готови да те предадат по келепир. Осми искат НРБ И пак нов Тато и Боко. .. . Кои са предателите?
  • 14 аналитик

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Усмивката":

    Мани, ами ако сред евроколектива е имало лесбийки и джендъри гайове, то руските служби ако наистина са слушали ще са на седмото небе? Представям си как някой бръснат еврокомисар се гуши и мъфка в рунтавите обятия на свой колега, а в съседната стая две юрокомисарки се лижат, а в съседната някой дърт комисар стои завързан за леглото с тирантите си, а яка еврокомисарка го бие с колана му като,, строга господарка,,, а той плаче и шепне: - ох, мамичко, недей!..., А там нейде в далечна Масква, агентите лежат на пода от смях и не могат да спрат да се радват на Европредседателството ни.... Ако е станало така? - струвало си е описаното в статията.
  • 15 ултра

    0 5 Отговор
    Ако в тази партенка изобщо има някаква истина, това означава, че ще има бая голям международен скандал! Впрочем това е и целта на путинчетата по места - да клатят европейската солидарност, ЕС като цяло и колективната сигурност в НАТО. Но НЯМА да успеят!!!

    Коментиран от #19

  • 16 аналитик

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Усмивката":

    Не забравяй, че всички и Костов и Гоце, ББ.... са се клели във вярност към родината ни България, но това не им попречи да ни разсипят, предадат, ограбят, да ни пречат всячески, да ни подарят активите на Дъндита и други. ВСИЧКИ ТЕ ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ. Та, кои казваш са предателите? Русофилите? Аз съм за приятелски отношения с Русия, не се срамувам, но съм за взаимоизгодно сътрудничество, на приятелски основи, аа не просто да сме малкия брат на подчинение, какъвто сме и сега в ЕС, НАТО.... Значи ли, че съм предател? И кого съм предал, след като не съм на власт, не дължа никому отчет, нито някой ми дава отчет? Много сте посърхностни руссофобите, за вас всеки, който не мрази Русия е тъп, враг, предатею.... Та кои са ПРЕДАТЕЛИТЕ, ще ни кажеш ли?
  • 17 Усмивката

    2 1 Отговор
    До колкото ми е известно,един от големите фигури в българската политика ,чиито душа е взета от руските служби се казва ВОЛЕН СИДЕРОВ.Как е станало ,всеки може се досети.Той стана известен с забавленията и сексуални закачки в парижкият хотел „ Ле Морис". ,чиито документи и факти някак пропаднаха в бумагите на телевизия СКАТ....за сега
  • 18 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "тасс":

    То от Методи Андреев какво очакваш, освен да резили България и българщината. Нали точно този идиот беше в основата на ликвидирането на българското разузнаване и контраразузнаване. Друг е въпроса, че ДАНС са се превърнали в мафиотска структура и вместо да пазят държавата, те рушат държавността.
  • 19 Onq s konq

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "ултра":

    Мето Андреев кога обърна резбата и стана "Путинче"? Той е класическо джендарче - краварче. Или крадеца вика : Дръжте крадеца!?
  • 20 МиГ 23

    1 0 Отговор
    Възможно е тези статии въобще да не са верни. Нарочно се пускат за да се отмести вниманието от важните неща и разграбването на държавата.
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Чудно, защо е пропуснат софийският "Парк хотел Москва"???
  • 22 я па я

    3 0 Отговор
    Тези хотели са от 30-40г. Със съвременната техника изобщо не трябва да си там за да им знаеш и кътните зъби ,и банковите сметки.
  • 23 Додо

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Случаен":

    На случаен: подкрепям мнението ти. Сега има уреди,с които се проверява за бръмбари,а има техника за подслушване от разстояние. А политици,бизнесмени знаят,че може да ги подслушват и къде какво да говорят. Имаше просто не стигат. До там
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове