Last news in Fakti

13 Септември, 2018 09:22 4 214 28

Президентът блокира рокадите в кабинета

  • румен радев-
  • оставки-
  • кабинет

Президентът Румен Радев блокира насрочените за днес рокади в кабинета. Причината е, че държавният глава не е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

Вчера правителството предложи на президента да подпише този указ.От администрацията на държавния глава съобщиха, че предложението за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов е постъпило вчера и днес ще бъде разгледано.

Тъй като Радев е на посещение в Рига на 13 и 14 септември, вероятно указът ще бъде подписан най-рано на 15 септември. Срок за издаването на указ за освобождаване на главния секретар няма. Обикновено при подобни назначения тече съгласувателна процедура между правителството и президентската администрация, но за конкретния случай не е ясно дали е имало такава.

В сряда парламентарната правна комисия отхвърли ветото на държавния глава срещу шоковото повишаване на съдебните такси.

Днес Румен Радев е в чужбина.

Президентът участва в двудневната среща на държавните глави от групата "Арайолуш", която се провежда днес и утре в латвийската столица Рига, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Радев ще направи изказвания в рамките на форума и ще има двустранни срещи с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, президента на Гърция Прокопис Павлопулос, президента на Италия Серджо Матарела и президента на Португалия Марселу Ребелу де Соуза.

В Рига държавният глава ще се срещне и с представители на българската общност в Латвия.

Очакваше се днес парламентът да гласува да бъдат освободени от постовете си тримата министри, подали оставки в края на миналия месец, и на тяхно място депутатите да изберат предложените от премиера Бойко Борисов кандидати за нови членове на правителството.

По искане на министър-председателя в последния ден на август оставки подадоха министърът на регионалното развитие Николай Нанков, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на транспорта Ивайло Московски.

Министър-председателят Бойко Борисов представи в понеделник и своите предложения за нови министри на местата на подалите оставка. Бойко Борисов номинира настоящия главен секретар на МВР Младен Маринов за министър на МВР. За министър на транспорта е предложен заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. За бъдещ регионален министър пък премиерът предложи настоящия депутат от ГЕРБ Петя Аврамова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айде бе

    22 8 Отговор
    Ще бъдат назначени поредните послушковци!

    Коментиран от #16

  • 2 Ryty

    31 18 Отговор
    Бърка по дупките на герб яко. Но да внимава че борисов може да не остиска и да oсeрeположението
  • 3 ко са случва

    34 12 Отговор
    Някой да е бил охрана и шофьор на знакова личност от ъндърграунда и да го поставят за министър? Що е това?

    Коментиран от #17

  • 4 ХХХ

    41 18 Отговор
    Все повече харесвам този човек :-))
    Доставя ми огромно удоволствие всеки път, когато бърка в задникът на Борисов. Като се има в предвид огромното му его, то Борисов със сигурност пикае газ всеки път. След тази случка, очаквам пак да се втурнат 3-4 от ГЕРБ, които да се надпреварват по телевизиите да обясняват как президентът е ГАД, която иска да "бутне" правителството и как участва в заговор за дестабилизация на държавата.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 аналитик

    31 16 Отговор

    До коментар #4 от "ХХХ":

    Един от малкото политици за уважение е Радев.

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 .....

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "CUKOVSKI":

    Ха, правителството му ги плащало, сигурно и от джоба си ги вадят :) Вместо да се занимавате с неща далеч от възможностите Ви, наблегнете на български правопис и граматика.
  • 8 Антон

    18 7 Отговор

    До коментар #4 от "ХХХ":

    Е то всички искаме някой да го бутне това правителство и боко да си замине ама една птичканприелт не прави.

    Коментиран от #15

  • 9 Оппа

    27 7 Отговор

    До коментар #6 от "CUKOVSKI":

    Предполагам, не пишеш на кирилица, защото си неграмотен? Аз ако бях неграмотник, щеше да ме срам да критикувам толкова образован човек като президентът! Може да критикуваш пожарникар, физкултурник, мутри... Обаче президентът- недей, че е грозно!

    Коментиран от #12

  • 10 генерал Деси

    10 24 Отговор
    Руската подлога е получила инструкции по всякакъв начин да пречи и да създава хаос!
  • 11 466

    22 8 Отговор
    Много правилно.Младен Маринов явно е професионален полицай,трениран за безпощадна борба с грубия уличен бандитизъм.
    Обаче с изказването си че за него на първо место е да бъде верен на Борисов(не на народа) ясно показва че туморите на ГЕРБ ще продължат да ни разболяват.Кому е нужно това,когато всички чакат предстоящите редовни избори да сменят "диктатурата на анцуга" с друго управление.

    Коментиран от #20

  • 12 Ba7_Rambo

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Оппа":

    И ти не си от най-грамотните... Пълен и кратък член са неивестна зона за твоята висша грамотност!
  • 13 Баба Ванга

    9 16 Отговор
    България ке се оправи кога фърчатия запали летящата чиния и си отиде при шефовете у изтока.
  • 14 ХХХ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "аналитик":

    На ли! :-))
  • 15 ХХХ

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    Само чиновниците и партийните кадри не искат. Знаят, че така не може да продължава и ще има чистки. Съкращаването на държавните служби е неминуемо, но те ще се опитат да удължат това колкото могат. За това на чиновниците Борисов им е удобен. - Той на практика вчера започна и предизборната си кампания с обявлението, че ще изхарчат 1 млрд за чиновническите заплати под претекст, че има излишък. Както споменаха 433 000 държавни служители ще получат 10% увеличение на заплатите. Иначе така като гледам всички останали искаме ГЕРБ да си ходят.
  • 16 Миро

    7 16 Отговор

    До коментар #1 от "айде бе":

    Този плешив военен тъпанар на снимката е прост като гъдулка!
  • 17 Рачко

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ко са случва":

    Политмафия му викат
  • 18 ВОЛГИН

    6 3 Отговор
    Вноските за здравната каса са 2,5 милиарда лева. Държавните служители дължат 350 милиона за такива вноски. Пенсионерите дължат 600 милиона. Децата дължат 500 милиона. Макар децата да са половината на пенсионерите. До тук парите са 3,95 милиарда. 4 милиарда, а Бойко казва, че парите за здраве са 5 милиарда годишно. Значи един милиард остава за безработните които са един милион. Според световната банка, обществените средства за здраве са над 700 лева на човек. Тоест като думите на премиерът. Пък 700 и нещо лева на човек за здраве, не в кеш, са ДВА ПЪТИ под тези в Германия, като процент от БВП. И 13 пъти като пари

    Коментиран от #21

  • 19 Никой

    6 11 Отговор
    На Радев и червената сган, Маринов им е по изгоден като главен секретар от колкото като министър
  • 20 Пешо

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "466":

    Младен Младенов по закон трябва да е деполитизиран, а показва, че е гербераст. Цацаратурата, ДАНС, събудете се.
  • 21 Onq s konq

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "ВОЛГИН":

    То и колкото и недостатъчно да са парите за здраве едни директорчета на държавни болници, поставени от политиците си богатеят яко.

    Коментиран от #24

  • 22 ВОЛГИН

    5 5 Отговор
    БСП трябва да изгори завинаги. И ЧАСТИЦА ДА НЯМА ОТ НЕЯ, И СПОМЕН ЗА 100ГОДИШНА ПАРТИЯ. Само защото не говорят за държавно здравеопазване. Други грехове, липсата на необлагаем минимум, пенсионна система където пенсионер с 60 лева от бисмарк системата, получава 120 лева от бюджетът - от ддс и акцизи - данъци, а работещ пенсионер взима 400 лева от бисмарк системата и от бюджетът на държавата още 500 лева. СОЛИДАРНОСТ КЪМ БОГАТИТЕ. Пенсии за милионери и работещи? Частните болници искат да имаш здравни осигуровки, не мож им плати колкото здр. каса. Жалват се политици, икономисти и журналисти, че парите до кога ще растат за здраве. А парите са два пъти под тези в германия, като процент от БВП на глава, и 13 пъти като пари. Държавното здравеопазване във Великобритания е два пъти по-евтино от САЩ. Държавните продукти са евтини и качествени. Частното прави качество за висока цена, или ниска цена за ниско качество.
  • 23 123

    3 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Президентът блокира рокадите в кабинета" що за тъпа и дезинформираща статия!? Просто президента в момента е извън страната. Като са знаели кога ще гласуват промените ГЕРБерастите защо не са го уведомили навреме!?
  • 24 тодор живков

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Onq s konq":

    Сега предстои фирмите да се изпълнят със съдържание. Какво може да бъде това съдържание? Само онова ... което се намира в западните фирми ... – нас напълно ни удовлетворява ...
    Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип ... Ако желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо ... Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд ...
    Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество.
    ... Нови промени предстоят в данъчната система. Ще въведем данък, какъвто не е имало в България. Просто е взето от западната система. Равенство в облагане във всички сфери.
    ... Един другар ... ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане ...
  • 25 ПЕЕВ

    4 7 Отговор
    РАДЕВ ЕТАЛОН ЗА ТЪПОТИЯ.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 узрелия цоциализъм

    2 4 Отговор
    Радееев върни парите на инвалида!
  • 28 Пламен

    2 0 Отговор
    Това е Президент! Не гъдулката от правосъдното... Веднъж и ние да сме като хората! Жалко, че единствената дума за състоянието на изпълнителната, законодателна власти и държавна администрация, за която се сещам е "разпоретина".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове