15 Септември, 2018 14:47 2 616 49

Предлагат референдум за връщане на казармата

  • казарма-
  • референдум
Предлагат референдум за връщане на казармата - 1

Референдум за връщане на задължителната казарма предлагат от Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва. Според тях е наложително до края на годината да се направи цялостен преглед на сигурността и отбраната в страната и да се вземат мерки за окомплектоване на армията ни.

Състоянието на Българската армия днес е като след Ньойския договор преди почти 100 години, твърдят запасните офицери. Те настояват да се промени мисленето за начините, по които може да се окомплектова войската ни. Предлагат да се проведе референдум и да бъде върната задължителната наборна военна служба. А също така да се преосмисли системата за попълване на Въоръжените сили и техния резерв с личен състав, като се използват и възможностите за доброволна служба.

Предложенията бяха отправени към институциите и обществото вчера по време на конференция „Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва”, която се проведе в Казанлък. Офицерите и сержантите от запаса и резерва настояват също до края на годината да бъде извършен цялостен преглед на сигурността и отбраната, а парламентът да приеме дългосрочен план за развитие на Въоръжените сили до 2032 година, припомня радио „Дарик“.

Председателят на съюза о. з. ген. Златан Стойков се обяви за закон за запасното воинство, какъвто в страната ни няма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАЗАРМА

    41 31 Отговор
    ТОЯ РЕФЕРЕНДУМ ДАСИ ГО ЗАВРЕ В ЗАДНИКА КОИТО ГО ПРЕДЛАГА СТИГА СА ИЗПОЛЗВА ЛИ ДЕЦАТА НИ ТЕЗИ СКАПАНИ ИЗЕДНИЦИ
  • 2 max

    39 5 Отговор
    Ама кого да вкарат в казармата, гримираните гейчета с оскубани вежди.... Май е по-добре момичета да влизат, че са повече мъже от сегашните педалчета.
  • 3 бай Тодор

    40 2 Отговор
    Дедовият ли ще служи !Млади хора в България няма !

    Коментиран от #5

  • 4 Българин

    19 16 Отговор
    Събрали се идиоти със северен уклон и предложили референдум!!!???
  • 5 Шпек народен

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "бай Тодор":

    Казваха му бай ТодЪр. Вечна му памет.
  • 6 Голям Слон

    39 15 Отговор
    Твърдо ЗА, но без изключения и опции за откупуване. Но в някакъв разумен срок. Например, 6 месеца. Напълно достатъчно време да се усвои най-важното и, разбира се, да се добият основни навици. Не виждате ли, че момченца по на 18 години си оправят веждите, ръце и крачка заедно с маминките си? Омръзна ми по улиците да гледам изнежени педалчета, които две видии не могат да завият вкъщи. Да не говорим за нещо по-сериозно.
  • 7 Bahti

    17 3 Отговор
    Може! Само за Бели. Не за Орки.

    Коментиран от #23

  • 8 Мизирабъл

    23 5 Отговор
    Сина ми е на 23, а другия на 16,5 да ви кажа трябва си казарма може 6 месеца да е, но ще е от полза и за тях и за обществото.Те децата не са виновни, ама и ние нямаме вина че ги направиха джендърчета.
  • 9 патриотъ

    18 8 Отговор
    Добра идея,но службата трябва да бъде 1 године,не повече и да е задължителна за всички младежи,без изключения!А тия които са навън и се скатават от служба,връщане и двоен срок!И никакви студенти,кандидат студенти и тем подобни-всички наред вътре!
  • 10 Гост

    19 1 Отговор
    Сус бре! Ще набъбне войската над полицията на бройка и току виж някок съвестен генерал реши да спретне преврат...
  • 11 Саянов

    12 8 Отговор
    Да има казарма малко да им набият манерките да видят що е ред и дисциплина и т.н.Но то 6 месеца казарма ли е тъкмо ще свикнат да стават рано и хоп уволнение.Моя баща е служил три години, а морските четири ей това е казарма , ма нейсе все е нещо !
  • 12 народ

    29 2 Отговор
    А за циганите и тем подобни народности с нисък образователен ценз-строителни войски!

    Коментиран от #17

  • 13 Уес

    3 8 Отговор
    Пари няма иначи като идея е добре
  • 14 ванката

    6 5 Отговор
    веднъж да чуя нещо умно от депотатчетата

    Коментиран от #16

  • 15 студента

    14 1 Отговор
    Що разформироваха КЕЧА що ? И на четмо ги учеха и на писмо и със занаят излизаха от там, и ако Факти ми пусне коментара а не го шкартира като преди малко ще е супер !!!
  • 16 Пешо

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "ванката":

    Ех и ти! То не е от депутатите, как можа и да си помислиш?
  • 17 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "народ":

    Малиии що проекти на Баце ша се отхвърлят безплатно... Аутобаните ша паднат на 100 к евра на км. Ша изнасяме даже ноу-хау из Европата!
  • 18 H7d

    14 0 Отговор
    Идеята е да се приберат няколко млн. от референдума и после години наред да се краде от строителството на падналите казарми. Най-много комисионни се взимат от строителство!
  • 19 бивш запасняк

    11 1 Отговор
    Моето уважение към този съюз и неговата инициатива.Но резервите ми,че ще стане факт са много големи и обективни.Предишните ни врагове сега ти титоловат за верни съюзници и обратно.В домовете намладите им е разказвано едно,сега в казарма евентуално други идеали ще им задавате.Като сте загрижени за сигурноста на страната инициирайте референдум дали е нужно да се търси нак. отговорност от тези,които я докараха до това дередже.Депутати,воен.министри и генерали!
  • 20 Stefko 88

    6 2 Отговор
    И как като сме държава с вече равен брой представители на "етносите"? Как си го обяснявате? А пари за издръжка на такъв щат? Докато политиката в България не е на етнически принцип с приоритет българския етнос като доминиращ , всичко ще върви към упадък. Казарма с цигани и турци ли ще правим? Ще ви защитят в случай на конфликт? Малко ли са сега в "армията"? За тях няма България. Те мразят България.
  • 21 ССС

    10 1 Отговор
    Всички джендъри в казармата за година поне, да ги видим после какви ще излязат! 😁
  • 22 A, така

    8 2 Отговор
    Щом се предлага връщане на казармата значи БГ я готвят за война!!! Когато НАТО искаше да се настани в БГ ни казваха да се махне казармата като ненужна глупост. После ни казваха, че нямаме кадри и имаме нужда НАТО да сложи бази да ни пази. Сега щом искат отново да влъщат казармата значи се готви конфликт между САЩ и Турция на наша територия, в който главното пушечно месо да са българските дебили. Няма нищо случайно в политиката!!!

    Коментиран от #34

  • 23 Бесен Язовец

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Bahti":

    Орки също може, в трудови войски, нали са се хора на Баце, тъкмо ще му помагат да пави нови магистралки !

    Коментиран от #24

  • 24 Bahti

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Бесен Язовец":

    Тупан Платен. Провери от Кога няма Строителни войски.

    Коментиран от #26

  • 25 Казарма

    6 2 Отговор
    Трябва да има казарма и да е минимум една година
    На сегашните джендъри ако им дадеш автомат ще се чудят какво ли е това

    Коментиран от #28

  • 26 Бесен Язовец

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Bahti":

    Платен тупан, аз не говоря за СВ ! Едно нещо са строителните войски, а съвсем друго нещо са трудовите ! Освен това какво лошо има след като искат да връщат редовните войски, да върнат и трудовите ? Сигани бол, стига са ходили само да крадат, нек и те да поработят малко и някаква полза да донесат на тази държава !

    Коментиран от #27

  • 27 Bahti

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Да. Но сега нямаме Армия.
  • 28 Фют

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Казарма":

    Най-много да го объркат с вибратор и да си го заврът отзад! 😁 Лошото е че може да им хареса! 😋
  • 29 Guðmundsson

    3 13 Отговор
    На 30 години съм не съм и никога няма да ходя във въшливата в ириса на смръдлива и гнусна армия. По скоро ще и се изсера и изхвърля на флага в знак на неуважение. Боклуци. Никаква казарма поне мен ще ме барнете за големия. Да ви Ева майчината пуйка миризливa.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор
    Много интересно предложение!
    Дано не се тръгне в посока на възстановяване на старата казарма, КЪДЕТО ДУМАТА БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ СПОМЕНАВАШЕ- служа на народната република....и до тук. Чудно защо???
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор
    Много интересно предложение!
    Дано не се тръгне в посока на възстановяване на старата казарма, КЪДЕТО ДУМАТА БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ СПОМЕНАВАШЕ- служа на народната република....и до тук. Чудно защо???
  • 33 Townboy

    6 2 Отговор
    При положение, че на практика държава България няма, каква казарма? До 30 г няма да има и българи. С нас ще стане като с шумерите и други народи изчезнали във времето.
  • 34 Stefko 88

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "A, така":

    Поздравления! Вие изтеглите жокер.;) Сега докато имате време и възможност "да си изиграете картите" го направете. После ще бъде късно. И не разчитайте на армията.
  • 35 пламен

    5 4 Отговор
    Синовите са ми на 22 и на 17 години. Никога няма дапозволя да служат на дебелака Каракачанов!!!!
  • 36 гнида

    2 0 Отговор
    Когато държавата си вземе нужното от криб , бск , нпо , накара тъмнозелените да си плащат данъците , справи се с ОП , ТОГАВА ДА ИСКА НАШИТЕ ДЕЦА ДА И СЛУЖАТ ! Особено ръководена от тиква - НЕ !!!!!!!
  • 37 Отслужил

    4 1 Отговор
    За какво е цялата тази тъпотия, служих в армията и какво, изгубих една година от живота си. Никакви условия, храна, обучение. Стари автомати, противогази, дрехи. Да не говорим за умстеното ниво на сержанти, старшини и нагоре, от прост по прост. Абсолютна мизерия и простотия, това ли искате за децата си. При условие, че няма квалифицирани висши кадри е аблолютно безсмислено да се връща казармата. Няма условия, няма материал, това е истината!
  • 38 Отслужил

    3 1 Отговор
    За какво е цялата тази тъпотия, служих в армията и какво, изгубих една година от живота си. Никакви условия, храна, обучение. Стари автомати, противогази, дрехи. Да не говорим за умстеното ниво на сержанти, старшини и нагоре, от прост по прост. Абсолютна мизерия и простотия, това ли искате за децата си. При условие, че няма квалифицирани висши кадри е аблолютно безсмислено да се връща казармата. Няма условия, няма материал, това е истината!
  • 39 Идиотът със синята каска

    1 1 Отговор
    На този идиот ли е тази идея? Цялата държава цъфнала (по ГЕРБ), та само безмислен референдум на тъпа тема ни е притрябвал. Не ли е време идиотът със синята каска да го пратят в Карлуково
  • 40 българин

    4 0 Отговор
    Трябва да направим като швейцарската армия.Обучение всяка година и поддържане на постоянна готовност.
    Армията трябва да бъде коренно различна от онази соц. простотия в която служихме и си губехме времето.Първоначално са достатъчни 3 месеца за да се усвоят основни умения.
    В новите условия трябва да можем да се защитаваме.Граничим с нестабилна азиатска държава,емигранти напират отвсякъде.Ислямски фундаментализъм и т.н.Трябва да сме подготвени ако искаме да оцелеем.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Първан

    2 0 Отговор
    Служил съм точно две години.Общо взето е простотия,но не съжалявам.
    Службата учи малко от малко на ред и отговорност.Верно,две години са много,но поне 6-8 месеца трябва да се служи.Така ще се намалят момченцата които си скубят веждите и се епилират.Същото важи и за кандидат джендърите.
  • 43 групен фюрер

    3 1 Отговор
    Ако има референдум ще гласувам твърдо ЗА.Българите да служат 6-7 месеца в армията,а циганите 18 месеца в трудови войски с яко бачкане до припадък.
  • 44 стоян георгиев

    5 0 Отговор
    ако има референдум тои ще даде погрешни представи за желанията на българите.българите искат да се ходи в казармата ама да не е тяхното дете.ако се въведе задължителна служба ви гарантирам че децата на основната част от българите ще скатават и ще се наложи да правим армия от цигани и турци!така че не се напъваите с тая мантра.към момента не пречи всяко желаещо семеиство да прати детето си в казарма .има незаети маса места за редници.даже децата ви ще изкарат и някои лев така че желаещите казарма да почнат да пращат децата си щом им е толкова мерак.
  • 45 дедо иван

    4 0 Отговор
    Връщането на казармата е пълна глупост. Който иска и сега може да ходи войник със заплата даже.Обаче желаещи няма, защото заплатата е като на мияч на чинии на запад. Задължителната казарма само , ако излезем от нато.
  • 46 Простак

    4 0 Отговор
    Ние си имаме 700 000 държавни чиновници ,,те са готова войска , и са готови да се бият за всичко и да защитават родината ни .....
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Българин

    1 0 Отговор
    Да върнат и нормалната държава с нормални закони, които се спазват.Политиците ни трябва да станат почтени, а управленците истински държавници.Тъй като това е почти неизпълнимо, аз не искам децата ни да служат безплатно на крадливи типове, на мижитурки и педали.
  • 49 Гнус

    1 0 Отговор
    Златан Стойков съсипа остатъка от БА а сега - пълен гьонсурат. Гнус.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове