16 Септември, 2018 13:49 1 556 18

Десислава Иванчева и Биляна Петрова: Рано или късно ще докажем, че сме прави

  • десислава иванчева-
  • кмет-
  • младост
Десислава Иванчева и Биляна Петрова: Рано или късно ще докажем, че сме прави - 1

Хора, вярвайте, бъдете с нас. Рано или късно ще докажем, че сме прави. Ако си гузен, ти ще си по-тих от тревата. Ако си корумпиран, няма да воюваш с всички, няма да отстояваш правата на хората. Това заявиха в специално интервю пред Би Ти Ви за първи път след ареста им в центъра на София бившият кмет на „Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка – Биляна Петрова. Те са подсъдими за подкуп в особено големи размери.

"Чувствам се некомфортно и недобре. Арестът е много по-ужасен. Дискриминирани сме. Не може всички жени в затвора да се събират на едно място, а за мъжете да има затвор в почти всеки град. Нямаме начален старт с господин Дюлгеров. Там, където си живее, ще може по всяко време да си вижда защитниците, има право на отворен престой, комуникира, движи се, има час и половина повече престой навън, има топла вода, има осветление", споделя Иванчева.

"23 часа стоим затворени на аварийно осветление, без възможност за проветряване, без лъч светлина. Нямаме и топла вода, трябва да се моля, за да си измия зъбите и очите като хората", добави още тя.

"Вероятно сте гледали филми за концлагерите. Неслучайно казвам, че това е съвременен концлагер. Арестът в София е течаща, разпадаща се сграда, без въздух, без вода, без светлина. При тези условия трябва да готвиш личната си защита за делото на живота, защото тук става дума за много години. Тук реално здравето ни се уврежда всеки ден. Затворът в Сливен беше по-добре, там условията за живот бяха по-добри, но не мога да се виждам със защитата си", разказва заместничката на Иванчева - Биляна Петрова.

"Ваклин нарушава правата и споделя детайли по делото. Могат да го осъдят на една година затвор", добавя тя.

"Във всяко заседание отричам за такъв подкуп, няма такова нещо", категорична е Иванчева.

"Виждали сме се веднъж с Ваклин, нито се познаваме, нито нищо. Който има престъпно мислене, говори престъпно. В СРС-тата си Ваклин казва, че е плащал и на други важни лица. Той е една некоректна и нечестна личност", добави тя.

"Живеех в свят, в който мислех, че полиция и прокуратура са честни и отговорни. Оказа се, че не е така. Не вярвам на прокуратурата, не вярвам и в следователите", каза още Иванчева.

Биляна Петрова определи последните 5 месеца като „петте кръга на ада”. „Надявам се да е вярна поговорката, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. Засега не са ни убили, имаше включително и физически тормоз върху нас, не само психически. Все още се страхувам да кажа от кого, защото не съм изведена от тази среда. Ако ви кажа, не знам дали ще съм жива утре”, заяви тя.

„Това е вид инквизиция. Всички арести в България са в такова състояние. Идеята е държавата психически да те смачка, докато все още си невинен, и ти да прецениш има ли смисъл да се бориш, или е по-добре да си сключиш споразумение за няколко месеца – обикновено 8 месеца”, коментира Десислава Иванчева.

И двете с Биляна Петрова обаче бяха категорични, че никога няма се съгласят на споразумение. „Рано или късно нещата ще излязат и ние ще съдим тези, които в момента ни съдят”, смята Иванчева.

Когато камерите спряха да работят, Биляна Петрова допълни, че на следващите съдебни заседания ще я видим с променен външен вид. Тя иска да отреже косата си и да я дари за благотворителна кауза в знак на протест срещу безобразните условия в ареста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оооо

    8 15 Отговор
    да че сте взели парите
  • 2 СссереМ

    7 19 Отговор
    Няма проблем,сега изкарайте една 20 годишна почивка в сливенския,а после квото искате доказвайте.
  • 3 Мизирабъл

    15 7 Отговор
    Абсолютно и за слепците е ясно , че сте сготвени от шайката.
  • 4 Случаен

    10 12 Отговор
    Ще повярвам, че сте невинни когато кутията с парите я намеря в моя багажник !!! Лъжете на едро ,както и подкупите , които вземате, но кой ви вярва ????? Има записи и достатъчно доказателства за вашите престъпления !!!
  • 5 лапай

    9 8 Отговор
    Бойко, умри курво на Пеевски.. Изнасилваш жени комунистическо копелее
  • 6 Да да

    9 4 Отговор
    Да искат детектор на лъжата! Минават го в национален ефир и изчистват имената си! Никой съд няма да смее да ги осъди! Ще имат обществената подкрепа на милиони граждани! Ама дали ще го минат! А тогава никой съд няма да смее да ги оправдае и майките им ще имат любовта на милиони!И Курнелия ще намаже от тази любов, макар и малко задно!
  • 7 JORKATA PERNIK

    6 2 Отговор
    КАКВО СЕ ОПЛАКВАТ ЧАК КАТО ИМ СЕ СЛУЧИ НА ТЯХ, ИНАЧЕ ГИ БОЛИ КУРО КАК Е ,ММММММММММММММАМАААААААА ВИ ДДДДДДЕ"АА
  • 8 Иванчев

    4 5 Отговор
    АЗ БИХ Я ЗЕМАЛ ИВАНЧЕВА ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА У НАС, ако може да готви и се къпе всеки ден ще я издържам 4-5 месеца

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 вмро

    1 2 Отговор
    А ма то и на най захлюпения му става,че дюлгеров и герб в лицето на ДЮЛГЕРОВ са нагласили всичко-гадове след СТРАСБУРГ те да платят
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    тия сега да не докажат че не са взели парите?

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иванчева

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Стоян Георгиев,я се скрий в мухлясала си панелка и не ми дръж сметка! Ако посредникът Дюлгеров не беше ме изпържил,сега щях да си купя къща на Лазурния бряг.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 000001

    2 0 Отговор
    Джебчийки на свободна практика. Има още обаче. Има и демократичен лектор, не е зелен. Това не е болест, а патология.
  • 17 Темидец

    0 0 Отговор
    Винаги след излежаване на първата присъда,има реабилитация по право и тогава,няма как да не ви повярваме на чистите свидетелства за съдимост,но до тогава има мнооооого време и вие ще го усетите най-вече!
  • 18 tctc

    3 0 Отговор
    Ясно е ,че ги нагласиха тия жени. Явно не се вписват в схемата на Тиквата. Строежите дето ги бяха спрели си поднових работа, даже и в парк се строи в момента (Срещу Хита в Младост 4). Само не знам жителите на Младост защо не протестират. Кметът дето им ходеше на всички протести на младоските селяни и спря строежите- заслужавата се абсолютно всичко. Това важи и за цяла София.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове