18 Септември, 2018 16:47 33 877 30

"Лев Инс Брокер" е заличен от регистъра на застрахователните брокери

  • лев инс брокер-
  • лиценз-
  • брокер

С решение от 17 септември Комисията за финансов надзор заличава "Лев Инс Брокер" ЕООД от регистъра на застрахователните брокери. Това се вижда от публикация на сайта на институцията.

Същото решение е взето и за "Български брокер" ЕООД.

От мотивите на КФН се вижда, че "Лев Инс Брокер" не изпълнява изискванията на Кодекса за застрахован9ето, според които всеки брокер до 31 януари представя в комисията годишни справки и отчети, отбелязва сайтът „Дневник“.

До представляващите компанията Венцислав Велев и Меир Овадия е изпратено писмо на адреса ѝ с покана да бъде съставен и връчен акт. Писмото се върнало обаче в комисията, защото двамата не можело да бъдат открити на адреса. След като местната администрация също помогнала за намирането им двамата не били открити на адреса. Такъв акт е бил съставен и през миналата година и отново не е бил връчен, въпреки че двамата са търсени дори от Областната дирекция на МВР в Плевен.

В допълнение от данните на комисията се видяло, че не е представена и задължителна застраховка "Професионална отговорност". Последната полица в електронния регистър на ведомството е за срок до 08 септември 2007 г. Не се разбира защо от 2007 г. насам комисията не е потърсила отговорност на брокера.

Компанията е и в списъка на длъжниците на комисията, тъй като все още не е платила дължимата такса за общ финансов надзор за годината - 5 хил. лв. заедно с лихвите.

Комисията припомня, че според текстовете от Кодекса за застраховането брокерите са длъжни целогодишно да поддържат валидни застраховките "Професионална отговорност". Тя покрива щети, възникнали от действие или бездействие на съответната компания.

Кодексът дава право на комисията да заличава брокери и ако системно на посочения адрес не могат да бъдат открити управителите на компанията.

По данни от Търговския регистър едноличен собственик на капитала на "Лев Инс Брокер" ЕООД е дружеството от Израел дружество "Рахити Меир Класик" ЕООД. За контакти е посочен адрес в Плевен. Вижда се още и че брокерът не е оповестявал финансови отчети от 2007 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муя

    136 4 Отговор
    11г без отчети, и чак сега се търси възмездие ...

    Коментиран от #5, #17, #24

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Bubbles

    69 2 Отговор
    На "печелившите" честито!
  • 4 Брат ми

    71 2 Отговор
    Еврейски номера...
  • 5 бг идиотизъм

    47 6 Отговор

    До коментар #1 от "муя":

    Добре дошли в България.......!
  • 6 jambazina

    38 3 Отговор
    Не се плашете, тоя левинс не е оня левинс
  • 7 112

    14 2 Отговор
    а един мармот...
  • 8 КОС

    11 43 Отговор
    ФАЛИТ, тичайте в Армеец бе хора или ще пиете водичка като олимпик
  • 9 @@@@

    25 2 Отговор
    Ами Алексей Петров да намерят. Той знае! Всъщност всички знаят!

    Коментиран от #18

  • 10 Аре ве

    8 4 Отговор
    Ааре Веееееее
  • 11 прост българин

    27 4 Отговор
    САМО ЕВТАНАЗИРАНЕ И ГОРЕНЕ ДРУГО СПАСЕНИЕ НЯМА В ТАЗИ КРАСИВА ПРЕКРАСНА ДЪРЖАВА народна република българия ........ДО ТАМ НА ДОКАРАХА ........ОТ ЧАСТИ И НИЕ СМИ СИ ВИНОВНИ ....НАРОДА......
  • 12 Кой кой е

    32 3 Отговор
    Добре де! Доколкото ровнах набързо, застрахователната компания "Лев Инс АД" е едно нещо и няма нищо общо с някакъв си брокер "Лев Инс Брокер" ЕООД. Защоооооо не се уточняват по-ясно фактите? За да е по-ясно за всички, де! Малко тъпо излиза за медията според мен.
    Иначе, да .. ето тук си пише, че е така: http://www.fsc.bg/d.php?id=24380

    Коментиран от #23

  • 13 ДЗИ

    21 8 Отговор
    спряха да снасят герб и започна тормоза

    Коментиран от #14, #16

  • 14 гост

    5 8 Отговор

    До коментар #13 от "ДЗИ":

    Преди да се напишеш поредната глупост, да беше прочел за какво пише.
  • 15 лимонад

    15 2 Отговор
    хайде на следващите - честито :(....
    фалират и с държавен монопол, но всичко е точно, защото само преди няколко месеца на пазара се появиха 2-3 нови дружества. Може би част от кадрите им са старите на фалиралите дружества, но полицията от къде да знае щом държавата си трае...
    Чувам - доста хора си чакат обезщетенията от същата фирма почти година.... но държавата монополирала този пазар - също не го е видяла, за да ги обяви по-рано в несъстоятелност. На мен ми отказаха малка щета за около 150 лв и много добре, защото щях да си сключа каското при тях пак... да се радваш ли - да плачеш ли ???
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Туя

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "муя":

    И къде е възмездието? Заличили ги, каквото взели-взели, "няма ги на адреса" и таксите си не платили. Сега "ще си го преместят" в някой нов брокер - да посъберат каквото успеят до следващото "заличаване"
  • 18 Цвети

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "@@@@":

    Като си неграмотен и непросветен ,недей да пишеш глупости!!!ЗК Лев Инс АД няма нищо общо с някакъв си измислен и неизвестен брокер!!!
  • 19 Мъка,мъка....

    10 0 Отговор
    Всичките са от едно котило! Честито на новата партида ,, печеливши"!
  • 20 Nia

    9 4 Отговор
    Така е Лев Инс Брокер е съвсем различна компания от застрахователя Лев Инс.
    Това е малък брокер, който е работил в Плевен и няма повод изобщо да се коментира.
  • 21 Брокер X

    11 1 Отговор
    Да бе, различни! Различни, ама свързани. Схващате ли разликата?

    Коментиран от #25

  • 22 Facebook: Обезщетение от застраховател

    14 4 Отговор
    Брокерът няма нищо общо със ЗК Лев Инс, стига само с интриги! Друг е въпросът, че НЕ трябва да застраховате нищо в Лев Инс, тъй като те са следващите след Олимпик!
  • 23 Плевен

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кой кой е":

    Майка и дъщеря живеят на различни адреси. Де юре нямат нищо общо,но де факто...
    И никой не говори за паника. "........брокер"от 10 год е мъртва.
  • 24 Пешо

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "муя":

    И на това отгоре не им връчвали актовете. Калинки, калинки...
  • 25 Соня

    0 6 Отговор

    До коментар #21 от "Брокер X":

    А бе хора, като сте некомпетентни по някои въпроси, не се излагайте с коментари! Браво на хората, които са си направили труда да просветлят тези, които си мислят, че ЗК "Лев Инс" АД е "Лев Инс Брокер" ЕООД - явно за масата брокерът по нищо не се различава от застрахователната компания...
    По другата тема за ЗК "Лев Инс" АД - пак повтарям - НЕ ДАВАЙТЕ мнение, когато то е некомпетентно, без наличие на каквито и да е било адекватни аргументи и на база на това, че не ви е платена щета, която сте си имали преди въобще да се застраховате в компанията.
  • 26 Златиту

    4 0 Отговор
    А мошенниците от ЕВРО ИНС кога да очакваме да фалират?Тези долни кожодери са за рзстрел от упор точно в десятката ВСИЧКИ ДО ЕДИН!ДОЛНИ,МРЪСНИ КРАДЦИ ОТ ЕВРОИНС - да пукнете!!!!!!
  • 27 Мечо Пух

    0 1 Отговор
    Стар номер на журналята.Рьсят некое големо име и после се разбира ,че е никому неизвестен экземпляр!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Анонимен

    1 0 Отговор
    Сега не са си платили
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове