Last news in Fakti

18 Септември, 2018 18:10 1 386 13

Нинова иска диференцирано ДДС и нов тип бюджет

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • бюджет-
  • ддс

Пак ли по същия начин ще приемем бюджета и тази година?

Нинова иска диференцирано ДДС и нов тип бюджет - 1
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска нов тип бюджетна политика, с която да направи социална политика. Това заяви самата тя по време на пресконференция в централата на партията. Социалистката сподели и идеята на партията си за за 5% ДДС ставка на хляба.

„Искаме този разговор на прага на приемането на новия бюджет. Доста напред във времето отново обществото ще бъде изненадано с готов бюджет и ще е твърде късно за такива разговори“, заяви още Нинова, цитирана от агенция "Фокус".

По думите ѝ диферинцираното ДДС върху стоки от първа необходимост – храни и бебешки стоки е изключително важен разговор и е начин да се помогне на млади и бедни хора, за да се преодолеят неравенствата в България. Нинова заяви, че БСП не желаят да провалят бюджета, нито да раздават популистки пари, а да мислят за нов тип бюджетна политика, през която може да се прави и социална политика.

„Ще приемем бюджета и тази година, пак ли по същия начин. Парламентът ще приеме един бюджет, догодина министър-председателят ще раздаде милиард и половина с постановление на МС. Едно прави парламента, друго изпълнителната власт“, допълни Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя покани министърът на финансите Владислав Горанов за разговора за диференцираната ставка на ДДС за хляб. Нинова разкритикува правителството на „Борисов“ 2, че е закрило националната служба по зърното и фуражите, която е следяла тези процеси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ако едно

    11 3 Отговор
    семейство дава 3 лв за хляб на ден това са 90 лв на месец и като направим 5% ддс-то семейството да спести....да кажем 12-15 лв на месец ...а бе нинова с 15 лв на семейство месечно ли ще борим бедността ?? айде стига с тая социална политика...защо не махнете например плоският данък и да забраните офшорките и изнасянето на печалбата без да се плащат данъци ??? и ревизия на уж инвалидите от тъмнозелен нюанс

    Коментиран от #2

  • 2 Morgoth

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "ако едно":

    Ами те искат да махнат плоския данък. Твърдят, че така ще обложат богатите, но парите на богатите са в техните фирми и не подлежат на ДОД (плосък данък). Премахването му ще обложи само средната класа, дето така и така я нямаме - тия 10 хиляди, дето вземат над 2000 лева заплата, защото преди това са учили по 15 години. Но средната класа не е електорат на БСП, така че на тях не им пука дали ще хванат гората, терминал 2 или просто ще минат в сивия сектор.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 ЗЕВС

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Голяма глупост си написал.
  • 4 а бе

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    то не е ли...облагане на печалбата а ако искат после да я преразпределят между съдружниците вече подлежи на подоходно облагене ???не съм счетоводител но ми се струва , че е така. а ако има работещи контролни органи как ще функционира сивият сектор като ще ти засичат разходи с обявени доходи ??? няма желение това е !!

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    3 1 Отговор
    Едно мога да кажа само. ТЪПА И НЕКОМПЕТЕНТНА ГЪСКА
  • 6 тоя с магарето

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "а бе":

    ДОД е пряк данък който се събира от всички доходи на всеки човек. Заплата, хонорар, наем ... Но вместо да го махаме за бедните, по-добре да се опитаме да увеличим доходите на хората. И не става въпрос само за увеличаване на минималната заплата. Има и други начини.

    Коментиран от #7

  • 7 ЗЕВС

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "тоя с магарето":

    За 30 г. на 100% е доказано, че доходите на най- бедните се увеличават, единствено с министерско постановление! Така, че ако искаме да станем Европейска държава, единствения начин е да се премахне плоския данък.
  • 8 А БЕ

    1 1 Отговор
    Нека увеличат доходите на хората с 20% пък нищо че хляба ще е с 20%ДДС !

    Коментиран от #10

  • 9 Бре

    4 0 Отговор
    кУрни имахте време да назначите Пеевски за шеф на ДАНС, а нямахте време да направите живота на хората по лек , като толкова много сте загрижени за нас , или това ви е заиграване с простолюдието ?!

    Коментиран от #11

  • 10 ЗЕВС

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "А БЕ":

    А защо да ги дават на "хората", като могат до си ги купят яхта или остров с тези пари?
  • 11 ЗЕВС

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бре":

    Плоския данък беше въведен през 2008 г. от социалистическото правителство на Сергей Станишев, а кака ти Кури беше заместник- министър на Овчаров!
  • 12 гост

    1 2 Отговор
    Пак ли ти мари?Чиба сус,че...
  • 13 ПЕЕВ

    2 2 Отговор
    БИВОЛИЦАТА СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕНА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове