19 Септември, 2018 16:45 6 114 26

Скрита камера издава мръсните тайни за БДЖ (ВИДЕО)

  • бдж-
  • железопътен транспорт-
  • автобусен транспорт-
  • дпс-
  • евгени димитров-
  • влакове

Докато ДПС подкрепя управлението, нови влакове за БДЖ няма да има, коментира вътрешен човек

Скрита камера издава мръсните тайни за БДЖ (ВИДЕО) - 1

Ръководството на БДЖ не сезира прокуратурата за кражби в особено големи размери от страх да не бъде обвинено в безстопанственост. За тази и още няколко други скандални практики говори Евгени Димитров, инспектор по вътрешна сигурност в БДЖ-Пътнически превози, в запис със скрита камера, направен от друг участник в същия разговор - вече бившият служител Петър Бръснаров (експерт "Вътрешен контрол").

Цитиран от OFFNews, той разкрива, как само от вагонно депо "Надежда" са откраднати кабели за 300 000 лева от вагони, намиращи се там.

"Нямаме огради, всичко ни е разграден двор. Нямаме видеонаблюдение. Виждам циганите как влизат, но виждам сенки, а не лица и нашите хора отиват с колове да се бият с циганите. Нямат право на пистолети, невъоръжена охрана е", казва служителят по вътрешна сигурност.

"А Владимиров вика - не може, защото ще ни обвинят в безстопанственост, ако сезираме прокуратурата, че полицията не работи", допълва инспектор Димитров.

Двама от охранителите на железопътно депо "Надежда" пък били пребити, а пистолетите им отнети от крадци. После за да не се разгласява случая, служителите по сигурността са били обезщетени с по 100 лева, за да си мълчат. Това разкрива друга част от запис със скритата камера с Евгени Димитров.

Словоохотливият Димитров обяснява и надълго и широко как жалбите на недоволните клиенти на националния жп превозвач се пренасочват директно към "кръглата папка".

"165 жалби имаме за последното тримесечие на 2017 г. 165 жалби! И никой не ги разглежда тези жалби. Питаме какво се случва по тия жалби: О, ама те пишат само глупости. Пишат глупости, ама като им омръзне да пишат, отиват на автогарата. И така става."

"Докато ДПС подкрепя управлението, нови влакове за БДЖ няма да има, а пътниците ще се насочват към автобусните фирми, които се отчитат на партийната каса", продължава Димитров.

Според него уж опозиционното движение има решаващата роля да няма реформи в националния жп превозвач, тъй като има схема за финансирането на партията с карти за зареждане на гориво от бензиностанциите. Твърди и че това е причината в компанията да се извършват фиктивни ремонти на подвижния състав.

Пред OFFNews направилият записа Петър Бръснаров потвърждава, че всичко, което се чува, наистина е изречено.

"Честно казано общо взето няма полза от нашите влакчета. Щото като вкараме нови вагончета, автогарата ще се опразни", казва инспекторът по вътрешна сигурност в БДЖ.

След това словоохотливият Димитров обяснява схемата:

"Нашите машинисти нямат такива карти (б. ред. - показва карта за зареждане с гориво). На тях пише Национален съюз на превозвачите. Отиват и бумкират (б. ред. - зареждат) 500 литра в автобусите и 10 процента - за ДПС. Точно така е. Сигурен съм. Това е председателят на комисията по транспорт, едно момченце младо от Стара Загора (б. ред. - председател на парламентарната комисия по транспорт е депутатът от ДПС Халил Летифов, избран от 27-и многомандатен избирателен район Стара Загора). Ей това им е. Щото имат мандат до 2020 година. След това обещаха нови машинки, вагончета. А до 2020-а ще си караме с тия барачки. Фиктивни ремонти, нагоре-надолу, колкото може..."

"До 2020 трябва да изкараме с тия бараки. 2020! Те нямат приходи от това нещо. Ние само искаме. А "Ивкони" им дават пари, "Етап Адрес" дават, "Биомет" дават пари, "Метро" (б. ред. - превозвач) дават милиони на турчина. Това са пари, приходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    62 0 Отговор
    Много е прав. Ама сега освен да го уволнят друго няма да направят. А, да, и прокуратурата може да повдигне обвинение за незаконно заснемане и да заведе дело срещу снимащия, а срещу другия дело за клевета към членовете на ДПС.
  • 2 Тутуу

    26 3 Отговор
    Ашколсун!
  • 3 ТУРСКО СИКАДЖИЙСКО РОБСТВО

    29 1 Отговор
    ИЗПИ КРЪВТА НА БЪЛГАРИЯ.
  • 4 Boko

    55 0 Отговор
    То в тази държава няма сектор който да не тъне в помия и корупция
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пътник

    36 0 Отговор
    На хората им харесва да пътуват с влак и си го предпочитат, ама тези корумпирани чиновници затриха БДЖ. От година на година качеството на услугата се влошава. Няма друго обяснение освен казаното по-горе от човека.
  • 7 Гост

    25 0 Отговор
    БДЖ е олицетворение на Държавата. Всичко ОТ-ДО. От начинът по-който се обработват жалбите, през процесите, до отношението към работата. ОТ-ДО нито повече, нито по-малко?
  • 8 ЖП- служител

    6 26 Отговор
    25 години съм в бдж а сегащо НКЖИ и няма да повярвате какво ни сполетя тази година??? Във Пловдив докара ха едни ченгета да ни хващат и дебнат като пилци дебнат ни за 10 литра нафта която ми е от икономия!!!! Това ли съм заслужил за толкова години да не мога да си взема икономията , ъова е погазване на правата ни.Един колега го хванаха да си точи икономията и го вкараха в ареста тез двамата боклуци мръсни точно за велик ден. Проверяват ни, следят ни вкарват в ареста колеги за нищо а ние сме го създали това бдж. Къде са сендикатите да ни защитят и тези да не ни тормозят и нарушават правата ни.

    Коментиран от #9, #10, #11, #12, #17, #19, #20, #26

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ангел Б.

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "ЖП- служител":

    То тези синдикати са виновни за всичко случващо се в БДЖ.Хванат го да краде а синдиката го пази да не го уволнят и той като баровец вижда беззаконието.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 МВР

    7 0 Отговор
    Без прошка за шебеци
  • 15 някой

    14 0 Отговор
    Всичко казано е обществена тайна.Нищо ново.Явно ще уволняват човека и ето ти повод!
  • 16 ЗАПОЗНАТ

    8 6 Отговор
    Всичко е планирано и изпълнено от БСП и ДПС ! Защото всички са против бившата коалиция БСП и ДПС и това е уязвимото място за всяко едно правителство, участие на ДПС , всичко ще пробват и направят червените галоши за да се докопат до властта и пак турците ще им са коалиционни партньори, ако някога успеят !!!
  • 17 Boko

    15 5 Отговор

    До коментар #8 от "ЖП- служител":

    Ето от такива като теб и пост комунистическото ти мислене сме на тоя хал
    ( бай Ганю го интересува само икономийката да си пребере) да получи дребен келепир и да е доволна нищожната му същност

    Коментиран от #18

  • 18 анти трол

    17 1 Отговор

    До коментар #17 от "Boko":

    Тоя не е никакъв жп-еец, а активен трол, мъчещ се да замаже големите кражби, прехвърляйки топката към "крадливите" служители.
  • 19 ЕВАЛА

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "ЖП- служител":

    ДОБЪР СИ ПИЧ ??? Има голяма истина в есето ти, ама и е много добре написано, вижда се че си израсъл настрана от материала и можеш да мислиш, Евала само така
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Има решение!

    8 2 Отговор
    Има решение,да се продадат железниците,на РДД(Российских Державный Дороги),та да видим,как наще турчеещи се мингяни,ще се опрът на руската компания(мафия).И да видите,как и мингяни,няма да хвърлят, камъни,щото батки с дебели вратове,ще обръщат копторите дето живеят с главата нагоре. Батките бият,не са като полицаите!
  • 23 Ivan S

    3 0 Отговор
    Дано не го утрепят..
  • 24 предатели

    3 0 Отговор
    Българите като спят по домовете си управляващите ще грабят държавата,не сме нормална държава да устояваме желанията си като др. народи
  • 25 Е Николов

    7 0 Отговор
    Егати помията, ето от къде има пари за изборите и за сараи и ето защото пътуваме до София 10ч с влакове от преди 50 60г. Именно целенасочено се държи БДЖ в мизерия и разруха за да се качваме в техните автобуси и да им пълним гушите
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове