Last news in Fakti

22 Септември, 2018 14:25 1 201 15

Радев: Напускам МВР с усещането за тъга

  • валентин радев

"Усещането в момента поне за мен и моите колеги е за добре свършена работа". Това каза пред камерите на БНТ вече бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев.

"Напускам с двойнствено усещане. С тъга разбира се, в известна степен и с това, че винаги остава нещо незавършено", допълни Радев. И обясни кое точно е незавършеното – структурната реформа, която е процес и не е имало как да стане за кратък период от време като година и четири месеца. "Това, ако успеят да продължат, ще бъде много добре", пожела си Радев.

"Исках да направя това, което го виждах в Министерството на отбраната – да се фокусираме върху хората, върху това всеки един служител да бъде осигурен и да мисли само за това, което му е работата, да осигурява сигурността на хората”, добави той.

Според него Министерството на вътрешните работи отговаря за прекалено много неща и това трябва да бъде преподредено. За пример даде пътнотранспортните произшествия, за които трябва да отговаря и Министерството на транспорта. В тази връзка стигна и до тежката катастрофа с автобус край Своге, при която загинаха 17 души, вследствие на която се стигна и до неговата оставка.

"Трагедията край Своге. Това някак си преля чашата, това не трябваше да се случва. Разбира се това не сме го искали. Борехме се постоянно с пътнотранспортните произшествия и всъщност, и преди съм казвал, броят на жертвите намалява. Всеки един трябва да чувства вина за случилото се, всеки един на тези постове, които отговаряме за това. И не само трите министерства. На последно място даже е МВР.

Не мога да предпоставям кой точно носи вина – винаги има субективен фактор – може би автомобила, може би пътищата. И накрая идва контролния орган. Ние сме направили предписания, но очевидно не сме могли да направим всичко”, изтъкна бившият министър.

Относно самия акт на подаването на оставка, въпреки че наглед той и колегите му нямат пряка вина, Радев коментира: "Така се прави".

По повод казуса с указа за Младен Маринов и подписването му от президента Румен Радев, Валентин Радев обяви, че не може да дава оценки на държавния глава и че той като министър е направил необходимото.

"Младен Маринов е подготвен. Беше дясната ми ръка. Навътре в нещата е. Трябва му политическа подкрепа и той ще я получи", заяви Радев по отношение на въпроса дали е добре министър на вътрешните работи да стане човек от системата.

"Да не изпусне златната нишка, да внимава и да се съсредоточи върху хората" - такива съвети даде на наследника си на поста Радев. Той не се нае с прогноза и мнение кой ще бъде новият главен секретар на МВР, но според него има достатъчно подготвени кадри в ръководството на ведомството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    10 0 Отговор
    Ами мъчно му е разбира се,такава далавера изпуска!А иначе пременил се Илия,погледнал се-пак в тия!Пак гробовси вътрешен министър,който по нищо не се различава от стария!
  • 2 народ

    10 0 Отговор
    А пък аз имам усещането,че нищо не сте свършили!
  • 3 Сигма

    7 0 Отговор
    Като гледам кой те сменя, и на мен ми става тъжно.
  • 4 Будалата

    10 0 Отговор
    Отдавна трябваше да си бегал.Още Пелов и Мелов като офейкаха от Централнию. Единия рапон още го търсите а? Най добре я свърших те когато доносник Манго гръмна Пелов. Така че може да ти е мъчно но Сбогом Гиргино панаира свърши.
  • 5 CarolWise

    0 2 Отговор
    Аз правя $ 86 на час, работейки от дома. Бях шокиран, когато съседът ми каза, че средно е $ 95, но виждам как работи сега. Сега чувствам толкова свобода, че съм мой шеф.

    Това е, което правя.........>>>>> Ecash10.COM
  • 6 CarolWise

    0 2 Отговор
    Аз правя $ 86 на час, работейки от дома. Бях шокиран, когато съседът ми каза, че средно е $ 95, но виждам как работи сега. Сега чувствам толкова свобода, че съм мой шеф.

    Това е, което правя.........>>>>> Ecash10.COM
  • 7 дяда гошо

    7 0 Отговор
    Ето това е типичен гьонсуратлък -да знаеш че нищо не си свършил но да усещаш тъга че напускаш Но повечето ни пишман ръководители са такива а за Бойко да не говорим той почти засенчи Исус Христос
  • 8 Будалата

    10 0 Отговор
    Оп забравих и за шесторното убийство по Нова година. Залови ха само убития . Пълен майтап е МВР и ЗАТВОРА. ВСЕКИ БЕГА И НИКОЙ ГО НЕ ТЪРСИ. То и тоз каун бе главен секретар по туй време. Да ви е честит НОВИЯ стар МИНИСТЪР.
  • 9 народ

    7 0 Отговор
    Дедо Гошо,не сравнявай Боко с Христос,не богохулствай!Боко е продукт на сатаната и унищожител на България!Дано вечно да гори в казана!
  • 10 ГАЛЕВ

    7 0 Отговор
    крадец престъпник също като този дето го е назначил другото е бля бля
  • 11 Иванов

    4 0 Отговор
    Явно тъжи, че не е успял да крадне повече! Горкия!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Цар Вул

    1 0 Отговор
    Усещаш?Ама к,во бе тъпанар?Че се осра до ушите ли?Или ти е жал за далаверата в МВР!!!Хайде сега иди си почини в НС и слушай внимателно к,во те комндват и гледай да не бъркаш червеното и зеленото копче/де да знам може и да си далтонист/
  • 14 анонимен

    1 0 Отговор
    Г-н Радев хубаво би било да се вдигат колите от тротоарите около учебните заведения. Друга хубава идея е да се регистрират личните карти при покупка на алкохол за да можете да контролирате консумацията.
  • 15 мвр

    0 0 Отговор
    Добре свършена работа за полицаите на заплата и пенсия,друга свършена работа не се вижда, то не бяха избягали от арести,затвори, убийства и добре свършена идиотия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове