Last news in Fakti

23 Септември, 2018 16:34 3 317 24

Кметът на Карнобат: Опасявам се да не стане голяма беля

  • винпром карнобат-
  • миню стайков

Възниква сериозно напрежение сред протестиращите служители на "Винпром Карнобат“, страхувам се да не стане по-голяма беля", каза Георги Димитров, кмет на Община Карнобат.

"Постоянно разговарям с представителния щаб, който организира протеста, и с ръководството на МВР“, каза още Димитров.

По думите му протестиращите са се насочили към Съдебната палата, а в момента там се намират митничарите и съдията, съобщи Канал 3.

По думите му се иска удължаване на мярката, а ако това се случи, реколтата няма да може да бъде прибрана и това, което е вътре, ще започне да се разваля, което автоматично означава - ликвидиране на завода.

"Всичко е непредвидимо, а хората са притеснени и много разтревожени, цели семейства работят там. По отношение на пътищата – освободени са, всички се намират пред Съдебната палата, а там е пешеходна зона“, добави Димитров.

До обедните часове работниците останаха струпани пред входа на фабриката, където скандираха за оставки и коментираха съмненията си за фалит, за конфискуване и ликвидиране на бизнеса на работодателя им и други различни версии. Всички те обаче не се интересуваха от установените нарушения на арестувания Митю Стайков, а от собствените си работни места – единствен начин на препитание в региона.

"Не сме престъпници и не работим за престъпници", заяви работник. "Държавата лъже, митницата лъже, да, гроздето може да влезе, кой ще го преработи?”, продължиха протестиращите.

Началникът на Митница Бургас Валери Стефанов заяви още преди ден, че трите склада на винарната са запечатани заради открити тежки нарушения на акцизното законодателство. Договореното за прием грозде обаче можело да бъде прието и преработено.

Според началника на отдел "Винопроизводство“ към фабриката Стоян Стоянов, това било невъзможно. Към този момент предприятието вече е претърпяло загуби за милиони левове, а работата трудно ще възстанови производството си през следващите дни дори и сега да бъде отворен "Винпром Карнобат“.

"Спрял съм приемането на грозде, заводът е пълен, трябва да се освободи някой от изходите. Изходите на тоя завод могат да се освободят чрез бутилиране на вина или чрез дестилация на тези вина за производство на ракия, и двата изхода са спрени”, коментира ситуацията Стоян Стоянов.

"Този склад, който бутилира вината също е затворен, складът за дестилация също е затворен, абсолютно неадекватно е, не знам защо се прави, дори и сега да се разпломбират складовете, ние няма да можем в рамките на пет дни да започнем приемане на грозде, защото няма къде да го приемем”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сигурно

    5 21 Отговор
    тези работници много бой ще отнесат от полицията и жандармерията па може и некой да поумре неволно
  • 3 Антисоциалист

    21 24 Отговор
    Господа, диващина е да се протестира срещу държавата, защото е арестувала престъпник. Твърдението на протестиращите, че не работят за престъпници е лъжа. Работодателят им е точно такъв. Твърдението на протестиращите, че не са престъпници е също лъжа - те са престъпници. Затварянето на пътища не от държавно отговорни за това служби е престъпление, а не само диващина и следователно, те са престъпници. Редно е подбудителите и организаторите на това престъпление да бъдат задържани, съдени за саботаж, за създаване на престъпна организация - за организирана престъпност и осъдени на лишаване от свобода.

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 4 Мъка,мъка....

    11 9 Отговор
    Само любители на руска ролетка може да рискуват да пият от продуктите на МИНЮ !
  • 5 ВЪЗРАСТЕН

    14 13 Отговор
    Не морално и е безотговорно да защитавате престъпници , и защо сте си мълчали , като сте виждали всички престъпления в завода ,това се води СЪУЧАСТИЕ ДРАГИ КАРНОБАТЛИИ , бягайте далеч от съда да не подберат и някои от вас за съучастие , защото тези тръби отвеждащи алкохола инкогнито извън завода някой от вас е монтирал !

    Коментиран от #15

  • 6 daredevil

    6 2 Отговор
    Аржентинските управлявани от работниците фабрики са пример за работниците от цял свят, че служителите могат да водят бизнеса много по-добре без шефове и собственици. Този нов феномен – работниците да завладяват работните си места започва през 2000 г. През последните години в цялата страна хиляди предприятия са затворени и милиони работници остават на улицата. Този случай е показателен, че има път към еманципирано общество без експлоатация.
    http://www.dokumentalni.com/archives/1948

    Коментиран от #13

  • 7 анти

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "Антисоциалист":

    прав си никой дума да не казва срещу държавата тя е частна собственост на онези
  • 8 Георгиев

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "Антисоциалист":

    Ма много си зле. Престъпление ти се вижда всичко. А отговорността на Миню, или Миньо е лична. Невинен е, не го защитавам, докато не бъде осъден с влязла в сила присъда. Работниците не плюй, грях си вкарваш

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Ееее

    2 3 Отговор
    Къде е премиера сега,нали винаги се намесва при такива спорове?
  • 10 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "Георгиев":

    А ти сигурно си готов да заложиш даже живота си , че никой не ги подбужда и плаща за тия "протести" , а ??
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Георгиев":

    Ми то по тая логика , да връщат направо и Цветан Василев !! И той заплати е плащал човека и то по големи от Миньо , че и на бая повече хора , що ще му спират "бизнеса" !!!
  • 13 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "daredevil":

    Публикувано във факти.бг: "Работниците" първо да си направят сами фабрики , а после да ги управляват както искат и АКО могат !!!! "Завладяването" на чужда собственост в цял свят се нарича въоръжен грабеж и управлява само пътя към дранголника , а такива с шумкарски наклонности като теб са направо за психодиспансера за лоботомия !!!!
  • 14 Гост

    3 2 Отговор
    В такъв случай всеки може да си изпира парите в тази помиярска държава
  • 15 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Изобщо не си в час. Разсъждаваш повърхностно. Ако работниците знаеха как правят далаверите, митницата нямаше да търси с металотърсачи несъществуващи тръби. Щеше да изтече информация, не всеки харесва Стайков. Така че, обикновенния работник няма да е съучастник, той си работи за заплатата
  • 16 Кукуригу

    4 0 Отговор
    Прост народ велика държава,крдяло се е краде се и ще се краде,не ни е бедна държавата богато се краде от до всички партий са мафия имаш ли власт имаш всичко простия народ нека тегли
  • 17 Трънчев

    3 2 Отговор
    За съжаление хората са подведени. Виновни не са митниците или който реално си върши работата. Виновен е собственика далавераджия. Пък и ако наистина имат толкова много продукция, да я откарат в друг винпром. Със сигурност ще има кой да я изкупи. Колкото повече чакат, толкова повече сами се прецакват.
    И да, заради далаверите на големите, страдат малките.
  • 18 Маййната

    3 0 Отговор
    Някой го е страх да не стане смяна на правителство.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Чудо, нечувано

    1 0 Отговор
    Районният съд в Карнобат срещу агенция "Митници" и държавния фиск. Протестиращите пък срещу жандармерията и полицията. Никакви проекти и държавни мангизи за Карнобат.
  • 22 Чудо

    1 0 Отговор
    Районният съд в Карнобат срещу агенция "Митници" и държавния фиск. Протестиращите пък срещу жандармерията и полицията. Пломбирайте и крана за Карнобат.
  • 23 1944

    4 0 Отговор
    карнобат - крепост на организираната престъпна група бкп и нейните рожби.
  • 24 ДОКО

    0 0 Отговор
    НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА ЛИКВИДАЦИЯ НА ЗАВОДА..ДА МОЖЕ ДА ГО ГЕПИ НЕКОЙ ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ ОТ ПАРТИЯТА МАФИЯ НАРЕЧЕНА ГЕРБ ДА МОЖЕ ПАРТИЯТА ПАК ДА ДРЪПНЕ НАПРЕД С ПАРАТА..А ХОРАТА ТЕ ПАК ЩЕ СА В ЗАВОДА КЪДЕ ЛИ ДА ОТИДАТ ОБРЕЧЕНИ СА ДА БАЧКАТ ТАМ ДО ОТКАТ..ПРОСТО СЕ СМЕНЯ КАРАУЛА И ПАРАТА СЕ НАСОЧВА В ДРУГ КОЛОВОЗ..ОПА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове