24 Септември, 2018 14:01 4 772 64

При избори днес: ГЕРБ - 21,3%, БСП - 19,6%, ДПС - 7,0%

  • проучване-
  • избори-
  • електорат

Оценките и самооценките на българските граждани за заобикалящата ги действителност са се влошили в сравнение с предходните месеци. С два пункта за последния месец е спаднал делът на хората, които преценяват, че живеят по-добре в сравнение с другите, което се съчетава с един пункт нарастване на дела на онези, които смятат, че живеят по-зле. Спада и оптимизмът за бъдещето, без да се променят оценките за живота през миналата година, посочват данните от проучване на АФИС.

Като основна причина за всичко това, наред с нестихващите скандали и разправии във властта, се откроява нарастващото масово безпокойство за развитието на икономиката, независимо от оптимистичните статистически оценки и прогнози. В общия ранг на посочваните важни въпроси за България интервюираните са посочвали „Доходите и пенсиите“ (23,9%), „Развитието на икономика“ (13,8%), „Безработицата“ (10,7%) и „Финансовата стабилност“ (10,2%), съответно на първо, второ, четвърто и пето място в общата класация. Между тези проблеми в челото се нарежда единствено въпросът за здравеопазването, което заема третото място с 11,5 на сто.

Не по-различна е класацията на проблемите, които хората обозначават като лични. Проблемите на „Бедността“, „Неясните перспективи“, „Безработицата“ и „Пенсиите“ се подреждат съответно на първо, трето, четвърто и пето място със стойности от 15,2; 13,2; 11,0 и 10,8 на сто. Тук проблемите на здравето/здравеопазването са на второ място с 14,9 на сто. Всичко това, заедно с повишаващите се цени на стоките от първа необходимост, както и очакванията за по-високи сметки за ток, парно, вода и други влияе на тенденцията към ръст на обществените тревоги и съвсем логично дава отражение върху отношението към управлението на държавата и върху оценката за политическата обстановка като цяло.

От средата на месец Юли бележи рязко покачване делът на гражданите, които оценяват обстановката като крайно напрегната – от 36,8% през Юни на 52,3% в края на Юли. През Септември тревожните оценки леко се успокояват (спад с около 3 пункта), но нараства делът на онези, които преценяват политическата обстановка като неопределена – от 25,2% през Юли на 30,4% през Септември.

Ситуацията влияе пряко и на доверието в основните институции на властта. За първи път се случват две неща: първо, местната власт е с негативен рейтинг (доверието е по-ниско от недоверието) и, второ, недоверието в парламента е по-високо, отколкото в съда и прокуратурата, които обичайно заемаха последните две места в общото подреждане. През Септември рейтингът на Народното събрание е затворил дъното на класацията.

Логично следствие от това е увеличеният ръст на дела на избирателите, които все повече насочват погледа си към варианта „предсрочни избори“ като някаква възможност за промяна. За последните три месеца този дял бележи ръст от 10 пункта и през Септември достига ниво от 40 на сто. Предлаганото „лекарство“ – смяна на министри, макар в началото да предизвика временни позитивни очаквания, сега бележи низходяща тенденция. Може би и заради това, че въпреки шумния спектакъл около трите оставки, не бяха сменени министрите, които хората биха освободили от постовете им, ако зависеше от тях, а именно: Валери Симеонов (46,0%), Цецка Цачева (44,2%) и Румен Порожанов (36,8%). Допълнителен щрих към общата картина внасят и отговорите на въпроса „Нараства или намалява нивото на корупция? Според 53,5% от хората това ниво нараства, а според други 31,4% – остава на същото ниво. Едва 10,1% са на мнение, че корупцията в страната намалява, което не се споделя дори от половината от привържениците на партиите от управляващата коалиция.

От една страна, налице е ясно изразен отлив на активни избиратели от всички парламентарно представени партии и коалиции и нарастване на сумарната подкрепа за извънпарламентарните партии, които поотделно не получават подкрепа на повече от 1% от избирателите. Най-изразен е спадът в подкрепата за основната управляваща партия ГЕРБ, което е довело до изравняване на нейната позиция с тази на основния й конкурент – БСП. Дистанцията между първите две политически сили вече е в неразличими от статистическа гледна точка стойности, а очаквания за позитивни новини по линия на правителството няма. От друга страна, растат дяловете на потенциалните негласуващи и на онези, които при евентуални нови избори не биха подкрепили никого.

Готовността за гласуване на евентуални нови избори остава сравнително висока – около 60%, а настоящите парламентарно представени партии не могат да уплътнят такъв висок процент. Интересен факт е, че Атака е една от трите партии в състава на „Обединени патриоти“, но е по-разпознаваема не само от другите две партии, но и от коалицията като цяло.

Според електоралните нагласи, ако изборите бяха днес, ГЕРБ би получила 21,3%, БСП – 19,6%, ДПС – 7,0%, Атака – 2,5%, Воля – 0,8%, АБВ – 0,8%, Обединени патриоти – 0,7%, Партия на Слави Трифонов – 0,7%, ВМРО – 0,6%, НФСБ – 0,5%, СДС – 0,5%, Партия с нови лица/лидери – 0,4%, Да, България – 0,3%, Реформаторски блок – 0,2%, Нова дясна партия – 0,2%, Не подкрепям никого – 0,2%, Демократична България – 0,1%, ДОСТ – 0,1%, ДСБ – 0,1%, Нова лява партия – 0,1%, Не подкрепят никого – 1,6%, Няма да гласуват или не посочват нищо – 43,8%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоу©т

    71 12 Отговор
    Това, което Боко и компания твърди е съвсем обратното - ръст в икономиката, високи заплати, щастливи пенсионери .... и още по-светло бъдеще при негово управление.
  • 2 jo hustan

    52 27 Отговор
    А за Слави колко е??Пак сметки без кръчмар правите!На много толуми Слави ще обърка работата.

    Коментиран от #39, #60

  • 3 Един там

    57 7 Отговор
    Аз да бях си написал проценти ей така произволно повече истина щеше да има в тях.

    Коментиран от #18

  • 4 999

    6 69 Отговор
    Само ДПС 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    Коментиран от #8, #12

  • 5 ГЕРБОВА МАРКА

    61 15 Отговор
    Герб на снимка не искат да ги гледат хората...

    Коментиран от #22

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 малоумния

    42 9 Отговор
    Тези идиоти от АФИС дават за евентуална партия на Слави 0,7% при
    избори днес,явно правещия проучването е бил на 0,7литра алкохол!
    Тези социологически агенций за някои и друг лев в повече са готови
    да напишат всичко ,което им е предварително зададено.

    Коментиран от #56

  • 8 Картуна като месечина

    15 5 Отговор

    До коментар #4 от "999":

    Само със сърп не може, сложи и чук!И звездата да бъде по ,,кармъза"Личи си че си от стадото анадолско!!
  • 9 Мангала

    18 20 Отговор
    Ще гласувам за Атака, ако Воленка ми врътне една свирка, а Деница го поеме в задния двор
  • 10 Мирикъл!

    50 11 Отговор
    Чудно ми е кой себеуважаващ се българин ще гласува за герб? Нямам нито един познат или познат на познат, който да не иска да гърми по гербаджии, камо ли да гласува за тях. Как ги правите тия статистики? Явно броят кой, колко напечатани бюлетини ще си произведе. Друга логика не откривам!

    Коментиран от #15, #24, #40

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ооопс

    20 6 Отговор
    ТОВА СА ПЛАТЕНИ МЕЧТИ, ЧАКА ГИ ГОЛЕМЯМА ИЗНЕНАДАААА.
    ЩЕ ГИ ИЗНЕНАДАМЕЕЕЕЕЕЕ ОТИ ВЛИЗАТ И ДРУГИ ИГРАЧИИИИ
    ПРАВИТЕ СМЕДКА БЕЗ КРЪЧМАРЯ.

    Коментиран от #59

  • 14 onq s konq

    11 27 Отговор
    ГАСТАРБАЙТЕРИТЕ излъгаха нагло че на 16.Септември ще "пометат" Правителството,пък изобщо не дойдоха,СЛАВИ обеща да се "пребори" със всички партии и Корупцията,а с 0,7% ДОРИ НЕ ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА...Ами то ГЕРБ май нямат нужда да провеждат изобщо ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ,ЩОТО ПОБЕДАТА ИМ Е В КЪРПА ВЪРЗАНА!
  • 15 СссереМ

    8 12 Отговор

    До коментар #10 от "Мирикъл!":

    Ами те не дават кифтета в махалата като другите.
  • 16 ХА ХА ХА

    14 18 Отговор
    КОМУНИСТИЧЕСКИ СТЪКМИСТИКИ , 0,5% ТОВА СА ОЛИГОФРЕНИТЕ , КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ, ОСТАНАЛИТЕ СА КУПЕНИ ГЛАСОВЕ, НОООО ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ Е В КАУША !
  • 17 Последния Май

    36 5 Отговор
    Това все едно е когато вляза в магазина да има свинско, телешко и агнешко и трите да са развалени, но аз да трябва да избера от кое месо ще ям четери години. България на НАРОДА... Съд за всички
  • 18 куку руку ку

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "Един там":

    То тези проценти са парлама, прах в очите. Като се задейства факторът "Костинброд" и герб дърпат с две дължини напред...

    Коментиран от #20

  • 19 Хахаха

    15 3 Отговор
    Партия на Слави Трифонов – 0,7%??? С това трябваше да почне тази статия, а не да се прочете в последното изречениеТова обезмисля цялото това проучване!
    Съжалявам, че си загубих времето да прочета цялата статия!

    Коментиран от #61

  • 20 ГосТ

    23 1 Отговор

    До коментар #18 от "куку руку ку":

    то се започва първо със стъкмистиката за да се настрои народа за тяхната победа и печатниците влизат в действие след това.чиста работа. Иначе коментара за трите вида развалено месо е най точен.
  • 21 Асен

    12 4 Отговор
    Гроб до гроб
  • 22 148

    10 15 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБОВА МАРКА":

    А Корнелия искат ли?Или просто така си пишеш щото за това са ти платили?Аман от нещастни тролове.
  • 23 SAAB

    31 7 Отговор
    При избори днес......или утре все тая ! Повече за пожарникаря НИКОГА ....:)
  • 24 Да да

    16 21 Отговор

    До коментар #10 от "Мирикъл!":

    На мен ми е чудно кой българин изобщо би гласувал за ДПС, и кой с повече от 2 гънки би подкрепил БСП! Ти от кои си?

    Коментиран от #27

  • 25 Голям Слон

    28 4 Отговор
    От край време изборите се фалшифицират. Не е проблем това за ГЕРБ, при положение, че се напълниха с пари от бизнесмени, на които помогнаха. Вътко им откаха и сега си плащи. Никакви изборни резултати вече не могат да ме изненадат.. Местните в Пловдив го доказват вече два мандата.
  • 26 Расулюлах

    1 16 Отговор
    Аз гласувам само за Лютви Местан щот доган е измамник и нема да докара Ердоган да си прибере територията и да са свършва с бг робство

    Коментиран от #30, #43

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    15 2 Отговор
    Бг управленска шаика е една крадлива шаика дето се нагажда според международната обстановка и така че да краде и да живее само тя добре а народа псета го яли....усетиха че с хитлер е свършено и станаха комунисти да цицат от ссср щото тогава тук деистваше сянката на ссср и ако беха поели пътя на капитализма нямаше да станат нещата щот щеха да бъдат в изолация..сега усетиха че ше има яко кражбина от европата и затва поеха курса на демокрация и дивашки капитализъм и саш вече станаха братя ....щот те да си лапкат там у престъпната шайка
  • 30 Мъка,мъка....

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "Расулюлах":

    На ердоган размерите му са взети за новият мавзолей,та не се надявай на него за освобождението!!По добре си подготвяй ,,бохчата" за втората екскурзия,в нея ще вземат дейно участие и помаци,цигани и ахмаци....
  • 31 Без име

    14 2 Отговор
    Някой хора много си вярват.Тия проучвания нямат нищо общо с действителноста.
  • 32 При избори днес

    19 6 Отговор
    Слави Трифонов - 51,8%, ГЕРБ - 21,3%, БСП - 19,6%, ДПС - 7,0%

    Коментиран от #33

  • 33 бай. ГАНЯ селендура

    11 6 Отговор

    До коментар #32 от "При избори днес":

    Еееее ще има по голяма разлика , дигурен съм. Иначе това са поръчкови спонсурирани внушаващи , лъжливи прогнози.
    Запишиси някъде това и ще видиме изненадите.
    Те разполагат и с машинацийи , и мъртви души.
    Гяеоли са в манипулацийите и измамите, ако са чедтни и свободни картинката ще е коренна различна. НО БАЙ СЛАВИ ЩЕ ИМ ОБЪРКА ДОСТА СМЕДКИТЕ.
  • 34 Боко Мазника от БРЕГ

    12 3 Отговор
    Сбъркана ценностна система и сбъркано разбиране за избора на Смешника Бойко Борисов. Затова и цялата държава е сбъркана. Но от нас зависи, да си я подредим. Поне все още не са ни отнели изборите. Мъдро е, в тази ситуация да се запитаме:
    Къде е опозицията, дявол да го вземе???
    Защо опозицията само мрънка по форуми и пред микрофоните???
    Защо опозицията не напуска парламента???
    Защо опозицията не извежда хората си на улицата???
    Какво още трябва да се случи, за да се събуди опозицията???
    А къде е опозицията извън парламента???
    Има ли я опозицията или е само в фейсбук творение???
    Защо недоволни има, а протестиращите са-малко???
    Или опозицията се уплаши, от репресиите на полицията от ГЕРБ и ОП???
  • 35 От боковче гнездо

    15 3 Отговор
    Сигурен съм, че гласовете за боко и сие се дължат най вече на чиновниците и предимно калинките.Ще гласувам за
    оня, който обещае да ги намали и по този начин да ни намали и теглото.
  • 36 Гост

    11 5 Отговор
    Изписвайте правилно участниците:
    1- ГЕРБ+САЩ+ЕС+МАНГО =60%
    2.-ОСТАНАЛИТЕ= 30%
    3. НАРОДА = ДА ГО ДУХА!
  • 37 с късото име

    9 1 Отговор
    Уф, много приказки се приказват,прогнози и мнения, !Обаче в деня на избори ,кой за гъби ,кой за риба ,кой при бълдъзата на гости,да и погледа балдъра!И тез същи реват, че цигани ,гласували за кУфте и кИбабче,но по -важно ,че не гласували така как на тях, дето въобще не гласували ,не им угодно!Вълкът...вратът, всеки поговорката знае,но сам работата не върши!Ма то нямало за кого да гласуваш,всички били продажници,лъжци ,мекерета!Ами истината това е !И така да го врътнеш ,и с други проценти,и да ги пренаредиш и да си ги ако искаш измислиш-НЯМА!Един българин читав ,в политиката за "дамазлък" няма!
  • 38 Трънчев

    10 2 Отговор
    Реално гласуваме около 50-55%. От тях малко над 20% (1/5) са 10-12% от имащите право на глас. Разбирате ли тънките сметки? Само с 1/10 от имащите право на глас мнооого ще се вмъкнат в парламента. А после се правят на големи.
    А Референдум, подкрепен от 3,5 милиона избиратели, беше отхвърлен с лека ръка.
  • 39 Ttt

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "jo hustan":

    Ще обърка и твоята работа глупи!
    Тежка е царската корона!
  • 40 Ттт

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мирикъл!":

    Тъпа мисирка! Една мисирка мислила мислила и зела, че се е гърнала!
  • 41 Morgoth

    4 0 Отговор
    И к'во? 3 партии влизат и ДПС отново застават в средата и решават кой да управлява и кой да храни сараите на Доган. Браво!
  • 42 Petko

    3 0 Отговор
    Ще ви се да е така, а ма са ви много криви сметките.
  • 43 нечовек

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Расулюлах":

    Тази територия не е била на Ердоган. Да османски нашественници са били тук, но тя е била на българи от много хилядолетия, кой ти плмни времето. Имаше и лъвове, рисове, пуми. Спрете да лобирате за това български земи да станели турски! Оставени бяхте за да дойдат османци тук, защото български царе и боляри избиваха и прогониха Богомилиге. Ако разрушите българите и България, ще бъде разрушена тази държава и народ, кпйто го стори. И ще е толкова тъжно и за двете страни и народа. Виж навън, как гълъбите гугуцат. Те са невинни светци. Те имат души. Те разбират словото. Само такива като теб, империалисти убийци не разбират? Злото, което искаш, може да доведе до краят и на Турция. Аз, не лъжа затова. Тези хора тук не да виновни, че някъде някой си искал.... БГ политиците може да са алчни и геноцид за БГ народа, но и те ще си платят един ден. Не бива да искаш нещо, което не е за теб! Турция има голяма територия, предостатъчно и е да си организират живота разумно, да не многодетствуват, да не създават разруха живота на невинни. Не забравяй, че всяко разюирение, един ден завършва със край! И звездите и империите и алчността! Не се отнасяйте към тези неща безотговорно! Уважавайте правото на живот и на другите! Аз уважавам и мравките и орлите... И при хората е така. Не харесвам масовите имигранти тук защото ще съсипят местното, а не съм против техният живот по техните държави по света. Ние не сме виновни, че някой е създал
  • 44 Питам

    4 1 Отговор
    От колко 21,3 % са дебили и кариеристи?
  • 45 БББ

    4 4 Отговор
    До като няма ясна и истинска алтернатива на ГЕРБ,тва е подреждането.БКП-БСП не е алтернатива КУРнелия е крайно време да го разбере напъните и са смешни и комични.

    Коментиран от #46

  • 46 Оняа

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "БББ":

    А, дали Възраждане, не са алтернатива? Кой ли знае?
  • 47 Онее

    0 0 Отговор
    "Партия с нови лица/лидери – 0,4%"

    Бухахахахахах :))))))))))))))))))))))
  • 48 Димитър Кънев

    9 1 Отговор
    Били вдигнати пенсии,заплати и тема подобни благини,но защо не казват че тия благини са изядени от цените много преди да се случат Аман от хвалби.Българи събудете се и да изринем Бойковци,Цветанов цитиран,Валери Балевски.сега Симеонов,Воленовци,Каракачанов и
    сие.Аман от наглеци.
  • 49 Batushka

    8 0 Отговор
    Аз не мисля ,че са грешни процентите....по тая земя българска ходят толкова много прости "хора" ,че се ужасявам всекидневно ...
  • 50 патриотъ

    4 1 Отговор
    Без кръвчица тези няма да пуснат кокала!Май единственото спасение е народа да се вдигне на революция,то по-лошо няма да стане!Лошото е,че революцията пак ще я оглави някой гладен за пари и власт!Същото стана и в Украина-уж майдан народен,пък властта взеха още по-големи крадци и престъпници!
  • 51 Слави

    1 2 Отговор
    А партията на Слави?

    Коментиран от #62

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Гост

    3 3 Отговор
    Отвратен от бг отново емигрирал пита ... къде са новите който ще работят за България и народа и?! стига мафиози ГЕРБ БСП ДПС стига
  • 54 Патето Яки

    2 1 Отговор
    Всички ще искат да ми купят гласа, но не се продава.
  • 55 Костадин Костадиноглу

    1 1 Отговор
    А пп "възраждане" е извън кладацивта. С 0,000%......

    Коментиран от #63

  • 56 Язе

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "малоумния":

    А колко според теб ще вземе Слависта и неговите сценаристи най-вече? Няма да са 0,7%, а цели 0,8%

    Коментиран от #57

  • 57 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "Язе":

    А партията на Слави : "0,7%"?!
    Синоптиците познават повече от социолозите, макар първите всеки ден да си менят прогнозите за края на седмицата. Вторите просто се мъчат да моделират бъдещите резултати според това кой плаща. Според мен Слави ще отвее така наречените "Патриоти" и ще е в топ 5 за следващият сезон * като не съм казал, че ще е пети. П.С. На президентските избори познах победата на Радев с прогноза +/-2% много преди социологическите bullshit-и дори да приближат резултата.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Димитър Кънев

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ооопс":

    Да се надяваме че българите ще се събудят най после ще изринат и Бойко.Цецо.Волен,Валери Балевски,Каракачанов и сие.
  • 60 FOW

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "jo hustan":

    В грешка си мой човек-Слави е подлога на бат бойко(отдавна бат бойко се пише с малка буква , като и българия, родина и българин)
  • 61 мислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    И ти ли вярваш че Слави ще оправи нещата-ха, ха, ха.
    Помисли пак!
  • 62 FOW

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Слави":

    Неговите гласове отиват директно за ГРОБ разберете. А от известно време ГРОБ И ДПС са ортаци.
  • 63 РЕАЛНОЮ

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Костадин Костадиноглу":

    ЗА МЕН ТЕ (ВЪЗРАЖДАНЕ) СА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  • 64 точния

    0 0 Отговор
    САМО СЛАВИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове