Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 13:20 2 840 7

Най-добрите лекари от България и света ще преглеждат безплатно в НДК

  • expo hospitals 2018-
  • лекари-
  • ндк

Благотворителен базар за болни деца ще има на медицинското изложение

Рядка по рода си възможност за среща с някои от най-добрите специалисти на здравеопазването в Европа, с използваните от тях технологии и с възможностите за здравен туризъм, предлага провеждащото се на 6 и 7 октомври в Националния дворец на културата (НДК) в София медицинско изложение Expo Hospitals 2018. Това първо в категорията си признание за важността на здравните заведения в нашия живот ще бъде официално открито в 11 ч. тази събота в централното фоайе на НДК.

По време на събитието, което се провежда с подкрепата на Национална пациентска организация, ще се проведе и благотворителен базар за деца с церебрална парализа. Всеки желаещ може да донесе лаконства, играчки и дрешки, които да се продават в помощ на децата.

Всяко начало е трудно, а желанието на организатора г-жа Ива Панева-Стърнад да подсигурят безплатни консултации и здравни съвети от най-добри експерти в здравната сфера в Европа, ги е принудило да ограничат площта на изложението и броя на участниците в него, което обаче не е за сметка на качеството. Входът за форума е безплатен, а също и срещата с всеки от българските и чуждестранни участници.

Като съчетава страстта към медицинските технологиите и услуги с истински поглед върху системата на болниците и други заведения, имащо отношение към медицината, Expo Hospitals 2018 си поставя амбициозната задача да превърне желанието на лекарите да помагат и волята на пациентите за качествен живот в съчетание на дух и практики.

Модерните технологии и продукти, използвани в медицината, отговарят на предизвикателствата в тази сфера на науката и практиката. Те подобряват безопасността на пациентите, повишават ефективността на леченията и другите форми на терапия, поддържат качеството на живот на хората и осигуряват техния комфорт.

Преглед на програмата на изложението показва например, че посетителите ще имат редкия шанс за безплатна консултация с водещи български дерматолози от клиника Derma-Act. Представители на клиниката ще преглеждат на място с уникален апарат VISIA, показващ проблеми на кожата на лицето, които може да се проявят до 7 години напред в бъдещето.

Същевременно ще предложат и възможности за предотвратяването им. Благодарение на техниката и експертността лекарят-дерматолог може да разполага с информация за шестте основни проблема, от които кожата на пациента евентуално би страдала: бръчки, пъпки, пори, неравномерен тен, наличие на бактерии в порите, и пигментни петна от прекомерно излагане на слънце.

Също без никаква мисъл за заплащане ще преминат и прегледите на Очна клиника „Ресбиомед", които ще изследват състоянието на зрението на посетителите с единствения в България апарат с марка CLEARPATH DS 120, който може да открива и захарен диабет от тип 2 до 7 години преди появата на клинична картина.

В последно време у нас особено чувствителен е дебатът за състоянието на здравната услуга и затова по какви правила тя да се заплаща, за да бъде най-справедлива за пациента. Каква по-добра възможност за гостите на изложението от това да се срещнат с професионалистите на компанията „Дженерали Застраховане"? Застрахователят пък ще има своя шанс да тества продуктите си в подобна среда, където се събират повече хора.

Дошлите в централното фоайе на НДК в събота и неделя ще получат консултация какъв най-подходящ медицински застрахователен продукт биха могли да подберат за себе си и семействата си. „Медицинска Застраховка Закрила" например предлага възможност за високи инвестиции в здравето. Застрахователен пакет „Алтернативно лечение" пък може да се сключи като допълнително покритие към „Закрила" и да обхване извършените в периода на застрахователното покритие разходи за здравни услуги и/или стоки, произтичащи от заболяване или вследствие на злополука и свързани с упражнени спрямо застрахования, неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве, както и някои стоки и т.н. останалото – на изложението...

Безплатни консултации ще дават ортопеди, гинеколози, гастроентеролог и офталмолог от известната и престижна болница „Света София" в столицата, която съвсем скоро ще открие и високотехнологичния си нов корпус.

А сред най-интересните техники, които ще бъдат разкрити в рамките на Експо Хоспитал 2018, е оперативното лечение на диабет тип 2. По този случай в София ще пристигне д-р Турул Демирел от Турция, който има частна практика и прави уникалната операция за лечение на много разпространената, особено сред възрастните хора, диагноза на захарната болест. Също от Турция ще се представи доц. д-р Зафер Токташ – един от най-видните неврохирурзи. Д-р Токташ е признат за водещо име в лечението на мозъчни тумори и гръбначни заболявания.

VitaYana Holistic & Yoga Studio e холистичен център посветен на здравната превенция. Алтернативният подход към заболяванията и неразпложоненията при хората е едно от модерните направления, прилагани като добавка към медицинската грижа. Споменатият център предлага персонални терапевтични йога практики и виброфит терапия насочени към цялостно физическо укрепване на тялото. Изготвят персонален хранителен план на база генетичен тест и ДНК анализ. А генетичните им изследвания откриват още диабет тип 2, остеопороза и ревматизъм, злокачествени тумори; сърдечно-съдови заболявания, инсулинова резистентност, наднормено тегло и затлъстяване, реакция към храни и др.

Адеа център ЕЕГ-биофийдбек съществува от 2005 година и се занимава активно с неврологичния метод. Те за първи път ще представят на изложението иновативен медицински метод за „обратната връзка" от стимулиране на централна нервна система. Това е метод, които дава възможност за саморегулация на биологичните процеси.
Всички предлагани от Биогенис продукти пък са специално насочени към жизненоважните за хората елементи – въздух и вода. Посетителите на изложението ще могат да получат информация за продукти за пречистване на въздух и вода. Те са малко, но важно, начало към по-добрия живот и доверен помощник във всеки модерен дом.

Участва още медико-диагностична лаборатория „Д-р Ноневи", оборудвана с най-съвременна апаратура, с модерна информационна система и други особености, позволяващи качествено, бързо и точно изпълнение на изследванията и получаване на резултатите в удобно за пациента време и по предпочитан от вас начин: на място, по факс, чрез sms, по e-mail или директно от интернет на страницата на лабораторията с индивидуална парола.

Още много други специалисти ще очакват посетителите на Expo Hospitals 2018, за да ги информират за иновативни диагностики и методи на лечение.

Списък на чуждестранните болници, гости на изложението:

Болници от Турция:

Liv Hospital

KOÇ University Hospital

American Hospital

Memorial Hospitals Group

Associate Professor Tuğrul Demirel

Irmet Hospital

Romatem Hospitals Group

Okan University Hospital

BATIGOZ

Reyap Hospital

Tanfer Clinic

Medipol Mega University Hospital

Yeditepe University Hospitals

Medical Park Hospitals Group

Medicana Hospitals Group

Болници от Европа:

Clinica Universidad de Navarra Spain

Clinica Irema Spain

Cellthera Clinic Czheh Republic

ISCARE Clinic Czheh Republic

Reuth hospital Israel

BioTexCom Clinic Ukraine

Anova IRM Stem Cell Center Germany

NM Genomix Bulgaria

Vitus Prostate Center Germany

Swiss Medica Clinic

Sarbia International Clinic Dr. Vorobiev Sarbia


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чукундур

    0 0 Отговор
    Трябва да са види,тука бг лекар, безплатно , и да видя няма повярвам,сигурно само ше гледат,не и да преглеждат,сигурно сънувам
  • 2 Мир

    1 0 Отговор
    Авто реклама на болничните заведения и едно голямо "Ще ви чакаме в нашата болница, за да продължим лечението" Не вярвайте на лекари и медицински застраховки. Всичко е бизнИс
  • 3 76к5

    0 0 Отговор
    Така ще ВИ прегледат, че да отидете при някой колега, та да ви оправи след прегледа - това се нарича "конкурентен толеранс". Зъболекарите в България масово го прилагат на българските граждани - прецакват ти зъбите, че да си ги направиш ПАК па ако ще и при някой друг, а от "другите все някой изпатл ще дойде и при теб - важното е да има оборот на клиенти с болни зъби, за да се смучат парите !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове