1 453 12

Ненков: Кърлежите трудно ще бъдат изтръгнати от здравната система

У нас трябва да се възпитава отношение към пациентите, смята анестезиологът

Трудно ще бъдат изтръгнати кърлежите от здравната система, те са много мощни. Това каза в предаването „Тази неделя” по бТВ анестезиологът д-р Мирослав Ненков относно поредния опит за реформа в системата.

Той уточни, че знае имената на „кърлежите”, някои лично познава, но няма да ги назове, защото те най-вероятно ще успеят да го съдят за нематериални щети. Това, с което се е захванало Министерството на здравеопазването е много смело, да видим какво ще стане, допълни лекарят.

Според д-р Ненков основната разлика между западните системи и нашата е в отношението към пациента – при нас той е на второ и трето място. Отношението към пациента трябва да се възпитава у студентите по медицина, смята известният анестезиолог.

Относно арестите в две болници заради търговия на черно с лекарства за онкоболни д-р Мирослав Ненков призова да се изчакат присъдите.

По думите му не е работа на един зам.-главен прокурор да произнася присъди (зам.-главният прокурор Иван Гешев нарече задържаните „търговци със смърт"), а неговата работа е да събере доказателства, за да бъде произнесена присъда.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ффъа
  Отговор
  1 15:05  07.10.18
  този щом го канят по телевизиите значи е от "правилните хора"...колкото и да ви се струва че е искрен
 • лаки фофоко
  Отговор
  2 15:09  07.10.18
  Ненков , прав си , но ти си бил май министър на здравеопазването и би трябвало да знаеш , т.н. кърлежи са директори на болници , началници на клиники , хабилитирани задници квалифицирани в кражби , грабежи и корупция.Професори с високо самочувствие основано на тяхното безчестие не познаващи милост , жалост и съчувствие.Лекета с картончета от ДС и политически креатури от БСП , СДС , ГЕРБ , видни масони бивши партиини секретари на БКП.
 • Да са здрави живите
  Отговор
  3 15:15  07.10.18
  Верно е че системата превърна докторята в търгаши най вече на живот, но и те ни се дърпаха. Истината е че с десетте милиарда, които се въртят в здравния сектор 7млн българи трябва да живеят по 120години без да кихнат и всички да са доволни, но в реалността е че да едни им преливат от джобовете, а на пациентите им се мре по скоро. И това няма да се промени с некъдъ ното и неграмотно управление на бай Х. Идат избори мислете и гласувайте, за да излезем от дупката не само в здравеопазването. А на доктора ще му кажа, че мантрата за онези комунисти може и още да хваща декиш, но и народния съд не е забравен

 • Bahti
  Отговор
  4 15:31  07.10.18
  Вампирясалият Тъпизъм и Кражби ни Закопа отдавна.
 • Не е трудно
  Отговор
  5 18:07  07.10.18
  Бе Ненков, много е лесно и ефикасно! Ефективна присъда, конфискация на цялото имущество и без право да упражнявА професията! А може и паихо да го изкарате... примери бол...
 • Пешо
  Отговор
  6 18:43  07.10.18
  Срещу почти всички здравни министри имаше дела или прокурорски проверки, като истината за золумите им беше заметена. Този и бившия му шеф Николай Петров отдавна трябваше да са в затвора, а не да обикалят телевизиите. Този е от най-гадните, тоест крадеца вика дръжте крадеца! Изключително нагъл човек, който заявява на прокурора, че присъди за кражбите няма да има.
 • Иван Гешев
  Отговор
  7 18:46  07.10.18
  Този нали Плювналиев го направи служебен министър? Противен и недобър тип.

 • войник
  Отговор
  8 19:31  07.10.18
  Този гащник 1987-1989 г. беше войник в свързочния батальон под. 36310 в Благоевград , активист от ДКМС за малко щеше да стане член на БКП , син на полковник от БНА , момче тлъсто ставащо за всичко с произход и манталитет на Плювналиев , наше момченце от БКП - демокрадче от ГЕРБ.
 • Ryty
  Отговор
  9 21:05  07.10.18
  Къф тоя калъф противен бе
 • Jack Bauer
  Отговор
  10 12:07  08.10.18
  Кърлежи в здравеопазването ни няма, 80% са търговци от най-добрите и 20% останаха свестни доктори. Повечето гледат така да те "лекуват" че да цоцат повече и по-дълго време и от здравната каса и от пациента.
 • Ненков,
  Отговор
  11 00:53  12.10.18
  че ти си един от най-гнилите кърлежи. Страшно корумпиран, мазен, лаком и подъл човек.
 • Futurehealth
  Отговор
  12 20:29  09.07.19
  ;-(((

Напиши коментар:


Публикувай