1 090 3

Световен авторитет в онкоортопедията ще консултира безплатно

С подходящо лечение и най-злокачествените костни тумори са лечими до 70%, твърди проф. Харзем Йозгер

Проф. д-р Харзем Йозгер, онкоортопед с международна кариера и признание, ще консултира пациенти в Acibadem City Clinic Болница Токуда в София на 18 октомври 2018 г.

Проф. Йозгер е специалист с дългогодишен опит в лечението на тумори на костите и меките тъкани, работил и участвал в научни изследвания в едни от най-добрите клиники в Германия, Австрия, Франция, САЩ и Турция. Разработеният от него метод „хотдог“ е помогнал за спасяване живота на стотици пациенти с костни тумори, като същевременно се избягва ампутацията на засегнатия крайник.

Туморите на мускулната система са сравнително рядка група заболявания и представляват 2 на 1000 от всички злокачествени тумори. Симптомите обикновено са свързани с подуване, болка и лесно възникващи фрактури. Най-отличителният симптом за тумор е оток, който може да се види или напипа с ръка. Противно на общоприетото и с изключение само на някои видове тумори, болка се усеща само в напреднал стадий, когато големи туморни маси притискат съседни тъкани или засегнатата кост се счупи. Понякога в отслабената кост се появява фрактура без никакви предшестващи оплаквания, посочва проф. Йозгер.

Костният тумор представлява неопластичен растеж на тъкан в костта. Но не всяка туморна маса в костите и меките тъкани е рак. Образуванията, открити в мускулната и скелетната система, могат да бъдат доброкачествени или злокачествени. Доброкачествените нарастват относително бавно и не се разпространяват в други части от тялото. Злокачествените тумори от своя страна нарастват неконтролируемо чрез скоростно делене и могат да се разпространяват в други части от тялото.

Съществуват много видове костни тумори и лечението при всеки от тях е различно. Всъщност, дори и при един и същи тип тумори е възможно да има разлики, отбелязва проф. Харзем Йозгер. Поради това всеки пациент се оценява индивидуално и се лекува комплексно. За туморите, разположени в костите, мускулите и меките тъкани, се изготвят дългосрочни лечебни планове. С правилно назначено и подходящо лечение, шансът за излекуване дори при най-злокачествените тумори достига до 70%, твърди специалистът по ортопедична онкология.

Тъй като това е рядка група заболявания, необходимата информация и експертиза са налични само при специалисти в онкологичната ортопедия и центрове, фокусирани върху лечението на такива заболявания. Веднага след поставянето на диагнозата пациентите трябва да се обръщат към тези центрове и да продължат лечението и проследяването си в тях.

Консултациите с проф. Харзем Йозгер в София на 18 октомври са безплатни, необходимо е предварително записване на тел. 089 558 4088.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кълвач
  Отговор
  1 00:53  12.10.18
  Зарежи ги тия моабети, бай Йозгер! Лъжеш, като дрът ром на хайван пазар, никой не си излекувал и знаеш, че не може! Щом си я докарал до там, в тоя загубен сайт да си правиш реклама, си пълен Шарлатанин!

  Коментиран от #2

 • плевен
  Отговор
  2 12:21  12.10.18

  До коментар #1 от "Кълвач":

  Не съм съгласен с подобно обидно обръщение към който и да е било лекар.Но е факт/и той дразни много/, че всеки месец има реклама от турски медик от типа:" Идвам да ви зарибя с безплатен преглед, а после елате да ви лекувам в Турция." Прави впечатление, че специалистите са в много различни области, което говори за много по-мащабна на кампания.
 • 3 10:33  17.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай