668 11

"Патриоти за София" предлагат промяна на плана за управление на Витоша

От ВМРО излязоха с доклад, който, ако бъде приет, да отблокира модернизацията на влековете и лифтовете

"Патриоти за София" предлагат промяна на плана за управление на Витоша
Мария Атанасова

Групата на Патриотите в Столичния общински съвет предлага изменение на плана за управление на Витоша, за да се реконструират и модернизират влековете и лифтовете на Витоша.

Това обяви днес в залата на СОС общинският съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера. Той призовава всички политически групи да подкрепят доклада. Документът ще бъде изпратен до председателите на групите на ГЕРБ, БСП, Реформаторски блок и Група 5 в петък, като Контрера поиска от тях до следващия четвъртък становище дали ще подкрепят предложението за модернизация на съоръженията на Витоша.

Карлос Контрера заяви, че е подготвен доклад, с който СОС и Столична община официално да предложат на МОСВ да измени плана. Докладът съдържа предложения за конкретни промени на текстове, които в момента блокират модернизацията на съоръженията. Предложението е изготвено като са взети предвид заключенията на междуведомствената работна група по темата при Министерство на младежта и спорта.

Общинският съветник от ВМРО – Българско национално движение напомни, че кандидатурата на София за домакин на Зимна младежка олимпиада през 2024 г. вече е в ход. Не можем да бездействаме повече. Макар не всичко да е в наши ръце, чрез предложение за промяна на плана за управление ние ще покажем като град, че действително желаем тази олимпиада да се случи. Другото са само приказки, заяви Контрера.

Припомняме, че предложението идва в синхрон с активните действия на министъра на младежта и спорта, който подготвя кандидатурата на България и София за Младежка зимна олимпиада 2024 г. Вчера в Буенос Айрес министър Кралев и неговият екип проведоха срещи и разговори с Международния олимпийски комитет. Българската кандидатура има сериозна подкрепа.

Според Контрера, подкрепата за предложението за промяна на плана за управление на Витоша и даването на възможност да се модернизират съоръженията ще бъде мерило за поведението на всяка група и всеки общински съветник в СОС дали искат развитие, или сегашното състояние на разруха ги устройва.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 15:08  11.10.18
  Крайно време е този прословут план да бъде променен, за да може всеки желаещ да има достъп до Витоша с модерни и сигурни лифтове! Не може 2 000 000 жители на София да попадат в плен на „зелените“ прокопиеви интереси на 200 „зелени“ човечета!
 • Виолета
  Отговор
  2 15:19  11.10.18
  Не можем да посрещнем Младежката зимна олимпиада с такива съоръжения на Витоша! Време е за промяна!
 • ГосТ
  Отговор
  3 15:31  11.10.18
  Пффф зимна младежка олимпиада.... айде са цяла Витоша в бардаци и безмислени лифтове и псевдо писти.
 • Изи
  Отговор
  4 15:35  11.10.18
  Аз съм за тази промяна! Крайно наложителна е, ако искаме да сме в крак с времето, в което живеем. Нали парадираме, че се развиваме, а в същото време лифтовете ни са жигули и москвичи.

 • was
  Отговор
  5 17:11  11.10.18
  Обичам София , обичам Витоша! Като деца всяка неделя се качвахме на Витоша с Княжевския лифт,или с Драгалевския а после с "Бай Крустьо" почти до "Алеко". Стига зелен терор над софиянци, които обичат планината! Искаме си лифтовете!НОВИ !
 • Стефан
  Отговор
  6 18:42  11.10.18
  Най-накрая някой да иска да направи така, че да има условия да бъдат подменени лифтовете на Витоша, които ще се ползват от стотици хиляди хора.

  Коментиран от #8

 • Тони
  Отговор
  7 18:59  11.10.18
  Ами айде, нека променят тия безумни разпоредби. Крайно време е за нови лифтове.
 • ИМПЕРИАЛИСТ
  Отговор
  8 19:09  11.10.18

  До коментар #6 от "Стефан":

  В зона “Алеко” , могат да пребивават не повече от 2000 скиора. Скиорът се нуждае, като всеки човек, от места за задоволяване на естествени те си физиологични нужди – за хранене, за почивка, да се стопли, тоалетни, да пийне с компания по едно “чайче” след ските, да се преобуе и други в този ред на мисли. При децата се изискват и допълнителни условия. На Витоша трябва да се работи комплексно и поетапно. Това за "стотици хиляди" дето сте написъл е връх на глупостта.

  Коментиран от #9

 • Стефан
  Отговор
  9 20:00  11.10.18

  До коментар #8 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

  Стотици хиляди сумарно и потенциално, предвид, че Витоша е до 2-милионен град.
 • Омега
  Отговор
  10 08:55  12.10.18
  Напълно подкрепям действията на общинарите. Витоша е най-голямото богатство на нашата столица и от години тъне в разруха. Подмяната на лифтовете е повече необходима и промените в плана за управление на Витоша са задължителни.
 • Бойко ефенди
  Отговор
  11 20:59  13.10.18
  Тези боклуци оправиха всичко в България ,сега тръгнаха Витоша да оправят ,,,,,БОЖЕ НАКАЖИ ГИ ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ ,ПРОДАЖНИЦИ

Напиши коментар:


Публикувай