1 054 6

Земеделци: Корупцията ни пречи да се развиваме

В момента има двоен стандарт за българските хранителни продукти спрямо продуктите от Западна Европа

Земеделци: Корупцията ни пречи да се развиваме

Корупцията се шири в най-големи размери в земеделския сектор. Това ни пречи много. От министерството - до агенции, всичко е зависимости. Няма как да работим нормално и да се развиваме. Това заявиха земеделски производители в Разград, които се срещнаха с депутати от ПГ на „БСП за България“ по време на представянето на „Визия за България“.

„В нашата Визия ние казваме, че е нужно да има повече участие на държавата в сектора земеделие, особено в критични ситуации. Тя трябва да подкрепя производителите . Иска ми се в тези дискусии да се намерят правилните решения за вас“, каза проф. Светла Бъчварова.

По думите ѝ в момента има двоен стандарт за българските хранителни продукти спрямо продуктите от Западна Европа. „Когато сме изместени от пазарите от големите земеделски производители, това води до тежки проблеми. Ако държавата не се намеси, ще се стига до фалити. Затова приоритет на държавата е, освен подпомагането, да се оказва подкрепа и достъп до пазарите“, добави проф. Бъчварова.

„Визията я направихме отворена, защото България има нов поглед и ново виждане за развитие. Днес имаме един премиер, който разпределя всичко. Големият дебат - накъде ще вървим, е изчезнал. Ние решихме да предизвикаме този дебат.“ Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и председател на икономическата комисия в НС Петър Кънев. Той заяви още, че в момента над 5 милиарда лева влизат от мигриралите зад граница българи.

Според народния представител Даниел Йорданов е нужно държавата да подпомага в голяма степен производителите, както и че в България има сериозни традиции в сектора. Стефан Бурджев припомни, че през времето бяха ликвидирани много земеделски кооперации. Той също наблегна, че Визията е отворен документ за допълване.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГОРАЗД
  Отговор
  1 16:58  11.10.18
  Само дето не се оплаквате на правилните хора,защото и те като другите са част от проблема,не част от решението!
 • Петро
  Отговор
  2 17:08  11.10.18
  "да ни помага особено в критични ситуации"..т.е. разбирай,че като губим държавата да ни покрие загубите ,а като печелим да си ги харчим само ние за Бентлита,за апартаменти по милион,за екзотични екскурзийки за по 50 бона и все такива скромни харчове.
 • Ядеитн
  Отговор
  3 17:10  11.10.18
  На мене що нищо ми не пречи? Прасета бол гледам, оранжерийки три, малко земи, 2-3 камиончета, тракторчета, дърводелско цехче, че и ведомствена бензиностанцийка? Отчувах си дяцата и големи хора ги направих! Здрав съм като камик, 4 кащи имам из Българията и на пенсия не чакам.
 • Селянинът с каруцата
  Отговор
  4 19:45  11.10.18
  Е това ще бъдат резултатите от производителите , който произвежда суджук има шанс малко. А останалите да се организират и да имат представители ЗЕМЕДЕЛЦИ в парламента .
 • земеделец
  Отговор
  5 21:03  11.10.18
  Аз също съм си добре. Ползвам чужда земя, бълъците ми я предоставиха без наем. Белите петна ми идват златни. Обработвам всичко, до което тракторът може да мине. Плащам рента по цени на борсата, а продавам житото на двойна и тройна цена. Бонус са ми събсидиите от земя и животни. Скоро ще сложа бариери и всеки , който минава през земите ми ще плаща.
 • ДОКО
  Отговор
  6 08:52  14.10.18
  ЕМИ ВИЕ СЕГА ЛИ ГО РАЗБРАХТЕ...НЕ ПРОУМЯХТЕ ЛИ ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА Е ПАРАВАНА НА МАФИЯТА НАРЕЧЕНА ЗА ПО УЧТИВО ГЕРБ..И ВИЕ ИСКАТЕ ДА ПРАВИТЕ БИЗНЕС С МАФИЯТА АЛО..НЕЩО ИЗДИШАТЕ..САМО ВИ ПОЛЗВАТ СУБСИДИИТЕ ДА ПРАВЯТ КРЪЧМИ..ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ АМА КЪСНО..

Напиши коментар:


Публикувай